Ból po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:To faktycznie trochę wcześnie. Może to jeszcze bóle miesiączkowe? Ale u rożnych dziewczyn różnie boli.
U mnie się zaczęło 8 dnia po owulacji i trwało jakoś do 11 dnia po owulacji. Z tym że tego pierwszego dnia bolało mocniej, a z każdym kolejnym dniem już było trochę lżej.
Ehh co ma być,to będzie a długo cie bolał ten brzuch ? Mnie boli jak na@ teraz słabiej ale wczoraj mnie jajnikow tak bolał ,ze chwilami zgiąc się mogłam. -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Witam. Dziewczyny doradźcie mi coś,Tydzień temu miałam owulacje,dokładnie we środę gin to potwierdził.Współużycie oczywiście było,i teraz boli mnie brzuch od tego czasu bardzo mocno tak jak na @ ogólnie czuje jajniki i kuje tak mocno nigdy tak nie miałam czy to może być objawem zagnieżdżania? Wczoraj też byłam na kontroli i pęcherzyk pękł. Lekarz kazał brać duphaston 2x1 co to może znaczyć ten ból straszny ?a i jeszcze endo miałam 16 mm.
Mam tak prawie w każdym cyklu od mniej więcej dwóch lat i nie byłam w ciązy przez ten czas ani razu Ten ból co miesiąc zawsze wygląda nieco inaczej, raz boli biust a raz nie, czasem cos mnie kłuje w podbrzuszu a czasem rozpiera aż nie mogę zasnąć itp
Objawy mogłabym wyliczać bez końca i najzabawniejsze jest to, że za każdym razem się nabieram, bo doszukuję się czegoś nowego
Nie wierzę w coś takiego jak wczesne objawy ciąży, a to co opisujesz może byc równie dobrze zapaleniem przydatków
-
nick nieaktualnyOjkaojka wrote:Mam tak prawie w każdym cyklu od mniej więcej dwóch lat i nie byłam w ciązy przez ten czas ani razu Ten ból co miesiąc zawsze wygląda nieco inaczej, raz boli biust a raz nie, czasem cos mnie kłuje w podbrzuszu a czasem rozpiera aż nie mogę zasnąć itp
Objawy mogłabym wyliczać bez końca i najzabawniejsze jest to, że za każdym razem się nabieram, bo doszukuję się czegoś nowego
Nie wierzę w coś takiego jak wczesne objawy ciąży, a to co opisujesz może byc równie dobrze zapaleniem przydatków
OK. Dzięki.Pozdrawiam -
Czesc jestem w 28dc (normalnie cykle nieregolarne 28~35dni) od kilku dni pobolewa mnie brzuch,po ovu bylo duzo śluzu, dzisiaj dosyc mocno bol i kłucie jajnikow na zmiane, test poranny nedatywny, wieczorem lekki bol piersi,wczorajszy estradiol 325_do tej pory najwyzszy byl 200. Nie wiem co o tym myśleć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 23:13
-
Że test był robiony za wcześnie Przy takich niezbyt regularnych cyklach, najlepiej zaplanować testowanie na ten najpóźniejszy termin @. Prawdopodobnie to będzie jeden z tych dłuższych cykli. Ile teraz masz po owu? I czy owu była potwierdzona monitoringiem, czy tylko na podstawie temperatury wyznaczyłaś ją? Może wstawisz linka do wykresu, albo udostępnisz go? Wtedy łatwiej będzie coś powiedzieć na temat cyklu
Angelllll28 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
spadek temp był 30.05 (15 dzc) ponadto lekarz mówił 4.06 na wizycie, że jeden jajnik powiększony i owu raczej była. Nigdy takich bóli nie miałam więc to dziwne. A jeszcze dziwniejsze to, że około 7-10 dni przed okresem zawsze były bóle piersi a teraz na razie nic. Pewnie nic z marzeń o maleństwie nie wyjdzie jak zwyklew ale dla świetego spokoju pewnie zrobie progesteron i bete.
-
Spadek? Czy chodzi Ci o skok? Bo to skok potwierdza owu, a raczej 3 wyższe temperatury po nim. Zrób badania co Ci szkodzi
Angelllll28 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -