X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból po owulacji
Odpowiedz

Ból po owulacji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była 31.01. Od wczoraj mam straszne bóle - tak jakby miesiączkowe. Staramy się z mężem od prawie pół roku o dziecko, ale takich objawów jeszcze nie zaobserwowałam.
    Nie chce wmawiać sobie, że to ciąża bo wiadomo, że na objawy za wcześnie, ale może któraś z tu obecnych miała podobną sytuację ?

• Mala_wawa Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erawen ja mialam owu 29 lub 30 potwierdzone usg widac bylo plyn .26 stycznia test owu wyszedl pozytywny i byly do wtorku starania.od pozytywnego testu mam wrazliwe brodawki az do teraz i ciagle pobolewa mnie brzuch .raz mocniej raz lzej.tez mam nadzieje ze to dobry objaw ale bol moze tez byc od tego ze plyn jest obecny i dlatego boli.wierze ze u nas bedzie to owocne ja juz chetnie bym zrobila test ale czekam do przyszlego tygodnia i bede tedtowac do skutku

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_wawa wrote:
    Erawen ja mialam owu 29 lub 30 potwierdzone usg widac bylo plyn .26 stycznia test owu wyszedl pozytywny i byly do wtorku starania.od pozytywnego testu mam wrazliwe brodawki az do teraz i ciagle pobolewa mnie brzuch .raz mocniej raz lzej.tez mam nadzieje ze to dobry objaw ale bol moze tez byc od tego ze plyn jest obecny i dlatego boli.wierze ze u nas bedzie to owocne ja juz chetnie bym zrobila test ale czekam do przyszlego tygodnia i bede tedtowac do skutku

No właśnie mam tak samo - ta ciągła chęć biegania i robienia testów. U mnie też lekarz na USG potwierdził owulację i powiedział też, że z drugiego pęcherzyka, który nie pękł wydobywa się płyn. To testować będziemy razem w przyszłym tygodniu. Oby w końcu test pokazał upragnione II kreski :)

• Mala_wawa Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erawen ja mam juz coreczke 8 lat ale uwierz ze nie pamietam jakie mialam objawy przed @ zorientowałam się dopiero jak po duphastonie okresu nie dostalam 11 dni.a tak na ciaze czekalam ze przegapilam wszystko i nie umiem porownac.wczoraj tak mnie bolalo i ciagnelo w srodku nienjajniki tak jakby w macicy a dzis mam lekkie zawroty (pewnie sobie juz wmawiam) :) nie chce sie nakrecic ale oodswiadomie to robie niestety.dla mnie to bylby moj cud (fakt juz drugi) ale o corke staralismy sie 5 lat.ja chyba za czne testowac od poniedzialku bo nie wytrzymam hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od rana testuję... :/ I oczywiście wynik przewidywalny od pół roku :D
    Ale nie poddajemy się .

• Mala_wawa Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczorajszy test ..... wiadomo jak ale nie byl z porannego a jutro zrobie z rana to bedzie 11 dni od pozytywnego testu owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_wawa wrote:
    U mnie wczorajszy test ..... wiadomo jak ale nie byl z porannego a jutro zrobie z rana to bedzie 11 dni od pozytywnego testu owu

Oczywiście trzymamy kciuki :)

• M@łpk@ Nowa

Wysłany: 11 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 20 dniu cyklu, owulacja 14 dnia od kilku dni czuje takie Klocia w prawym jajniku oraz w macicy. Nagłe przeszywające. Czy któraś z was tak miała a pózniej okazało się że to ciaza?

M@łpk@
  • Mala_wawa Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety @rowno po 14 od pozytywnego testu owu wniosek taki ze w tym dniu byla owu.ale sukces taki ze po inofemie owu byla moja bez lekow.teraz zakupie testy i od 10dc bede robic.
    M@lpk@ ja tak mialam do tego wrazliwe brodawki i niestety nic z tego nie wyszlo.bedziesz musiala poczekac jeszcze kilka dni trzymam kciuki

• M@łpk@ Nowa

Wysłany: 11 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała_wawa to już szósty miesiąc starań. Pierwszy miesiąc dokładnej obserwacji. Może dlatego sie doszukuje

M@łpk@
  • M@łpk@ Nowa

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam objawów ... oprócz bolu jajnika. A temperatura ciężka ni sie sugerować. Czy ktoś pomoże w interpretacji?

M@łpk@
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy wcześniej tak nie miałam, ale od 7 dc aż do teraz czyli 16 dc, odczuwam lekki ból podbrzusza, coś jak na @ ale delikatniej no i ciągle... w głowie szaleństwo, sama nie wiem co mam myśleć.
    Ledwo skończyła się @ to zaraz zaczęłam to odczuwać. Pewnie nie ciąża, bo jeśli tak, to wszystko mega dziwne... Ale tak bym chciała...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Mala_wawa Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru ja mam te same objawy lekk8 bol brzucha i lekkie zawroty glowy.ja u siebie podejrzewam ze moj organizm sie szykuje do owu bo wczesniej testy robilam i negatywne.
    Bierzesz jakieś leki lub suplementy???

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_wawa wrote:
    Frufru ja mam te same objawy lekk8 bol brzucha i lekkie zawroty glowy.ja u siebie podejrzewam ze moj organizm sie szykuje do owu bo wczesniej testy robilam i negatywne.
    Bierzesz jakieś leki lub suplementy???

w zasadzie tylko kwas foliowy, żelazo i cynk. nic ponad to.
    ja raczej po ovu już...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    proszę o informację, czy któraś z Was zaobserwowała w swoich cyklach delikatny ból jajników kilka dni po ovu? Jestem 3dpo i już kolejny cykl mam podobne dolegliwości. Nie jest to silny ból, w zasadzie nie wiem, czy to można określić jako ból. Po prostu czuję jajniki, w szczególności jajnik lewy.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Udzielam się pierwszy raz, choć to 4 miesiąc starań :-) Ja właśnie w tym cyklu miałam w pierwsze 3 dni po owulacji (prawdopodobnej owulacji) ból prawego jajnika...w pierwszym dniu taki dość silny, przez dwa kolejne już słabszy. Teraz 5dpo i nic nie boli. Dodam, że pierwszy raz tak mam, ale wydaje mi się, że to pewnie normalny ból poowulacyjny był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 09:58

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha2101, dziękuję za informację :) to takie uczucie jakby hmm ciągnięcia. Nie jest to jakieś mocno dokuczliwe, ale da się odczuć.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boli Cię bardziej przy schylaniu albo jak uciśniesz to miejsce lekko ręką? Bo u mnie tak właśnie było. A teraz już nic, a szczerze to czekam na jakieś objawy teraz które mogłyby mi dać choć lekką nadzieję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 15:57

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko... Jak uważacie, czy będąc już w fazie lutealnej powinnam dalej brać cynk czy lepiej odstawić...? Dodam, że brałam go na własną rękę, nie zalecił mi tego lekarz.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa bole po owulacji.
    Wczoraj potwierdzil mi to gin

‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ