X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Foczka Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Ah Bajko gratuluje! Jestes nasza nadzieja tutaj, mam nadzieje, ze niedlugo bede z toba moglw dyskutowac FAKTYCZNE objawy :))

Eh siedze w pracy i nie moge sie skupic, najchetniej to bym tylko czytala o objawach ciazy w kolko haha :P

Hahaha miałam tak w drugiej ciąży, zamiast pracować czytałam, co chwilę się gdzieś logowała, sprawdzałam, pytałam, wtedy się okazało słusznie i zasadnie więc życzę Tobie by było tak samo. Kiedy testowanie skoro już tak się nakręcamy ?? :P

Foczka
  • kickens Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba każda z chcących tak ma :P coś strzyknie, zaboli, zapiecze - jak nic ciąża! ;)
    aczkolwiek u mnie 46dc i @ nadal brak, dziwnie się czuję
    badałam dzisiaj bete i nie mogę się doczekać wyniku

Foczka lubi tę wiadomość

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens napisz co z betą, trzymam kciuki! :)

Szczęściu trzeba pomagać..
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczka - chce sie zaprzec i testowac dzien po spodziewanej @ czyli 7go. A czy dotrwam to juz inna sprawa haha :D ja mam dosyc dlugie cykle (31/3w dni) wiec mysle, ze teraz i tak nic by jeszcze test ani Beta nie pokazaly (dzis 11 dzien po owulacji)
    A tak w ogole to na jakim etapie ty teraz jestes? (Przepraszam nie mam czasu zagladnac na poprzednie posty i wysledzic Twojej sytuacji :P )

Kickens daj koniecznie znac jak beta! Zycze, zeby byla wysoooooka :)

7u22s65golimztyz.png
  • kasioua Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczka - chce sie zaprzec i testowac dzien po spodziewanej @ czyli 7go. A czy dotrwam to juz inna sprawa haha :D ja mam dosyc dlugie cykle (31/3w dni) wiec mysle, ze teraz i tak nic by jeszcze test ani Beta nie pokazaly (dzis 11 dzien po owulacji)
    A tak w ogole to na jakim etapie ty teraz jestes? (Przepraszam nie mam czasu zagladnac na poprzednie posty i wysledzic Twojej sytuacji :P )

7u22s65golimztyz.png
  • kasioua Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś

7u22s65golimztyz.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, trzy razy sie wkleilo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:47

7u22s65golimztyz.png
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, chyba każda z nas lubi czytać o wczesnych objawach ciąży, a nawet jeśli nie mamy jakiegos objawu, to i tak wyciągamy słowo z kontekstu i przypisujemy sobie xd

Kickens, daj znać jaki wynik bety :)

Swoją drogą, to mam tak ciężkie cycki, że czasem każdy krok sprawia mi bol, bo wtedy podskakują xd. Nudnosci trochę ustąpiły i jestem ciekawa czy to za sprawą tego suplementu diety, który zalecił mi mój ginekolog. Prenatal uno - ma imbir w składzie i ma łagodzić nudnosci. Można go stosować nawet przed ciążą i w ciąży do 12 tyg. Brała któraś z was?

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to tak jak piszesz Basiu. Ja dzisiaj mam paskudną zgagę - czyżby ciąża? :D

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A matko, weź nic nie mów o zgadze xd w pierwszej ciąży miałam zgage od 8 tyg. aż do porodu xd. Córka za to urodziła się z bujną czupryna xd. Mam jednak nadzieję, że zgaga nie przyjdzie teraz tak szybko :)

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • kickens Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać, powinnam mieć wyniki online po 18 więc już, ale sprawdzałam i jeszcze nie ma :( robie bete w sumie po to żeby totalnie wykluczyć ciążę, około tygodnia temu test wyszedł negatywny a że wydałam już nie wiem ile na sikane testy postanowiłam ukrócić tlące się nadzieje raz na miesiąc ;)

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to życzę małej łysinki ;)
    Ja i z "małpeczki" bym się ucieszyła byleby w końcu się poczęła.. :(

• Foczka Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny no co do objawów to ja mam nawet teraz dzień po @ :P :P :D buahahah u mnie zaczęty nowy cykl... sama nie wiem co robić... jutro wracam do pracy po macierzyńskim :P my mamy dwie córki cudowne 5,5 latek i 1 rok i 3 m-ce no i od zawsze marzy mi się trzecie a że już 32 na karku zaraz to chciałabym chyba jak najszybciej :P no ale że wracam do work to nie wiem czy się nie odwlecze.. musimy z mężem usiąść i obgadać czy odraczamy pół roku czy nic nie zmieniamy... hehe ale to nie stoi na przeszkodzie by szukać objawów :P

kickens... czekamy z Tobą

Foczka
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens lepiej potwierdzić niż wykluczyć :)
    Już długo trwa Twój cykl, więc jeśli nie ciąża to warto byłoby skonsultować. Poprzednie cykle też takie długie?

• Aasia85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kickens ???

64f7de94773fbbdc4660731f105c08f8.png
  • kickens Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika77 no właśnie zazwyczaj cykle tak 30 maks 32 dni

w ciąży nie jestem- beta potwierdziła :(
    Idę do lekarza dzisiaj.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie ma to jak kobieca solidarność :)

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja miałam dłuższe cykle (właśnie tak koło 40-50) to okazało się, że to przez torbiel, która ładnie się wchłonęła po zastosowaniu dupka. Teraz wszystko jak w zegarku :)
    życzę i Tobie pozytywnych wieści :)

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kickens przykro mi :( ale idz do lekarza i z jego pomaca na pewno w nastepnym cyklu sie uda! <3

Ja sobie siedze i w sumie czuje sie jakbym miala dostac okres (wiecie to mulenie w podbrzuszu), ale do terminu jeszcze 5 dni. Jestem 11/12 dni po owulacji, myslicie, ze warto juz zateścić? :P

7u22s65golimztyz.png
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, poczekaj jeszcze, chociaż do terminu @, bo nawet jesli jesteś w ciąży, to beta hcg mogło tylko nieznacznie wzrosnąć i test ciążowy tego nie wykryje i tylko niepotrzebnie się rozczarujesz. No, chyba, że masz na mysli badanie krwi, to takie stęzenie mogłoby zostać już wykryte, ale raczej proponuję, abyś zaczekała do terminu @ :).

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka91 wrote:
    Kasiu, poczekaj jeszcze, chociaż do terminu @, bo nawet jesli jesteś w ciąży, to beta hcg mogło tylko nieznacznie wzrosnąć i test ciążowy tego nie wykryje i tylko niepotrzebnie się rozczarujesz. No, chyba, że masz na mysli badanie krwi, to takie stęzenie mogłoby zostać już wykryte, ale raczej proponuję, abyś zaczekała do terminu @ :).
    Wiem, ze masz 100% racji, ale wewnetrznie sie buntuje haha :P eh jestem taka niecierpliwa :(

7u22s65golimztyz.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ