X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, czemu ma Ci być głupio iść na betę, bo już byłaś dwa razy? Wiesz, nie sądzę by pielęgniarki, które pobierają krew do badań plotkowały "o, ta już 2 raz w ciągu 2 miesięcy przyszła na betę i przyszła 3 raz, bo chce się dowiedzieć, czy na pewno jest w ciąży". Jestem w 100-u % pewna, że pielęgniarki nawet nie przeglądają tych wyników. Poza tym tylu pacjentów pewnie w ciągu dnia przewija się przez laboratorium, że kiedy odbierasz wynik, to one już nawet nie pamiętają o jakie badanie zlecałaś. Kiedy ja robiłam betę, byłam w laboratorium 3 razy w ciągu 10 dni i po co miałabym się przejmować, czy ktoś coś sobie pomyśli? że za często przychodze? :P Z reszta to jest indywidualna sprawa pacjenta ile razy przychodzi :P. Tak więc nie zawracaj sobie głowy bzdurami, bo nie warto :).

Ja dzisiaj rano byłam w szpitalu zrobić badania pierwszego trymestru :). Jak weszłam do laboratorium, to miałam ochotę się przyżegnać - tyle ludzi było!!! Jak jednak poszłam do rejestracji, to okazało się, że moje obawy były niepotrzebne - kolejka z bilecikiem, uff :) Nie musiałam dzięki temu krzyczeć na całe laboratorium kto ostatni w kolejce :) A mało tego, były 2 kolejki, jedna normalna, w której czekało chyba ze 40 osób i druga pilna, do której pani przydzielała tylko kobiety ciężarne i pewnie osoby ciężko chore. Z racji tego, że jestem w ciąży, dostałam bilecik do kolejki pilnej, więc cały pobyt w laboratorium, wraz z wypełnieniem jakiegoś papierka, pobraniem krwi i ubraniem się zajął mi może ze 20 min :) Przed 8 już wracałam do domku :)

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • amoniaa Znajoma

Wysłany: 8 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Asienka nie przejmuj się tylko idź na badania :) nikomu nic do tego ile razy przychodzisz a tym bardziej, że sprawa jest dla Ciebie tak ważna :)

• MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka- nie przejmuj się w ogóle !! :) Przecież pielęgniarki nawet nie patrzą pewnie na wynik, a przy pobieraniu krwi to automatycznie patrzą jakie badanie i nie analizują tego. Przewija się tyle osób z różnymi badaniami że założę się że one nawet nie powtórzą pod koniec dnia kto i na co przyszedł. A co dopiero po miesiącu :)

Bajka- to super, że byłaś już na badaniach- wszystko ok wyszło? Fajnie, że nie musiałaś czekać pół dnia, te kolejki do lekarzy są straszne..

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki będę mogła odebrać jutro, ale tak się źle czuję, że pewnie poczekam do weekendu i wtedy je odbiorę, mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
    Noo, bardzo się ucieszyłam, że nie musiałam tyle czekać, bo tak dużej kolejki to ja dawno nie widziałam.

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • amoniaa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka obyś szybko poczuła się znacznie lepiej :)

U mnie jakieś dziwne rozpychanie i ciągniecie jajników czuję:( aż dziwne nigdy czegoś takiego przed @ nie miałam...

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh. Ja sobie też siedzę i myślę że może jestem w ciąży. .. @ dopiero w piątek. . Poleciałam na bete w poniedziałek i kuku sobie zrobiłam bo wyszło 2.8.. z cz ego do 5.3 brak ciazy.. a jednak czemu nie 0 tylko prawie 3. I kuku mam na muniu juz

Brychta
  • amoniaa Znajoma

Wysłany: 9 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się za bardzo na wynikach bety ale może to dlatego, że jest wczesna ciąża? bo owulacja była później niż zakładałaś?:)

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh. Chyba nie bo czuję się teraz jak na @....I wszystko szlak trafil... wrrr. Od 3 dni mam nerwy i ciśnienie straszne. Bez kija nie podchodz. Pewnie prze @!!

Brychta
  • amoniaa Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tak mało nas tu zagląda? :(

Brychra ja też czuję, że @ się zbliża, dostałam wysypu na twarzy, więc już jestem pewna, że do niedzieli dostanę...

• Aasia85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam al pisze mało żeby się nie nakręcić . Jak narazić dobrze mi idzie . Jutro mam termin @ a ja się nie nakręcilam

64f7de94773fbbdc4660731f105c08f8.png
  • Aasia85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze objawy ciąży wyglądają tak samo jak objawy na @ . Przynajmniej ja tak miałam

64f7de94773fbbdc4660731f105c08f8.png
  • amoniaa Znajoma

Wysłany: 10 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasia85 cześć :) ja tu zaglądam i piszę bo daję mi to ukojenie i poczucie, że nie jestem sama i ktoś mnie rozumie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję opinii.. Otóż pół roku temu urodziłam drugie dziecko, cały czas karmię piersią. Od 4 miesięcy biorę tabletki Cerazette, jeszcze nie dostałam okresu od porodu, ani żadnych plamień w trakcie brania tabletek. 28 lutego zażyłam tabletkę zgodnie z czasem, jednak po ok godzinie zwymiotowałam. Wiem, że powinnam zażyć następną, ale tej nocy jeszcze kilka razy wymiotowałam (złapałam jakiegoś wirusa). Przed tabletką oczywiście był stosunek z finiszem w środku. Jaka jest wg Was szansa na ciążę w takim przypadku? Test z krwi zrobię dopiero w sobotę. Nie ukrywam, że nie planowałam 3 ciąży tak wcześnie, ale jakby się okazało, że jednak w niej jestem, to bardzo bym się ucieszyła :) Od 2 dni mam kłucia i ciągnięcia w dole brzucha jak na @, ale tak samo miałam przy obydwóch ciążach.. Muszę poczekać do soboty..

• kickens Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uspokoiło się trochę bo każda ma @, jakoś się zsynchronizowałyśmy ;)

Aneczkaa87 rozumiem, że bierzesz tabletki anty ale jedną zwymiotowałaś, nie wzięłaś następnej tylko poczekałaś do następnego dnia? chyba szansę na ciążę z powodu tej jednej tabletki masz małą... aczkolwiek i takie sytuacje podobno się zdarzają :)

Joaśka_87 lubi tę wiadomość

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cisza, jak ma sie okres to jakos parcie a starania znika i ani sie gadac nie chce o tym (przynajmniej ja tak mam). W sumie to wygodny czas - nic nie trzeba liczyc, zastanawiac sie 'czy to, ze ziewnelam znaczy, ze jestem w ciazy?!'. Jest okres, troche mentalnego spokoju ;) i oczywiscie postanowienie : w tym miesiacu sie wyluzuje i nie bede obsesyjnie myslec o zajsciu w ciaze. A kiedy zbliza sie srodek cyklu, to nagle sie budze i miesiaczkowa matematyka idzie w obroty :D

Co tam u was dziewczyny?

Bajka jak sie czujesz?

7u22s65golimztyz.png
  • Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua masz rację:)
    Jak się ma @ to człowiek się trochę resetuje.
    Ja już po @ i po owulacji,ale jakoś w tym miesiącu moje myśli wyjątkowo się nie kłębią tylko w około jednego tematu-ciąża;p
    Nie wyszukuje objawów totalny luz:)
    Za 9 dni niby mam dostać @ choć jakoś nie czekam na nią.
    Lekarka zapisała mi cyklodynon na objawy PMS i wyrównanie @ i owulacji choć mi się wydaje,że ja mam to i tak wszystko wyrównane,ale tam jest podobno wiesiołek a on wspomaga...
    Miłego dnia dziewczyny:)

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast dziwne rzeczy się dzieją. Na dniach powinnam dostać @
    Owulacji w tym cyklu chyba nie miałam, temp. cały czas niska i śluzu do tej pory brak, a tu dziś rano na papierze taki jak białko kurze. Trochę stresu było owszem, ale żeby aż tak się owulacja opóźniła? :o
    Dzisiaj mój 29dc, cykle zwykle ok. 30 dni.

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika - u mnie cos podobnego. Owulka z 16-17dc przeniosla sie na 25-28dc. U mnie to jiz 3ci taki cykl dlatego ide do gina

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 a cykle o ile Ci się wydłużyły?

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki co moze oznaczac klucie brzucha i jajnika po lewej stronie :) okres niby mam niby nie..dzisiaj 1 dzien... ale to klucie jest klujace:) robilam rest wczorj i negatywny... cykle mam krotkie 24 dniowe wiec moze bylo zawczesnie..

Brychta
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ