bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh przytulam Aasia będzie lepiej, choć wiem, ze ciężko, kolejny miesiąc czekania, ale wkońcu się uda! musi!
Bajka w naszej przychodni jest dwóch bardzo dobrych lekarzy i ta jedna co zawsze do niej trafiamy ;/ ale jak bede teraz dzwonic to niech mnie wyślą do innego lekarza, bo co to za lekarz co 3 raz przepisuje ten sam lek który jak się okazało nie mozna stosować czesciej niz raz na pol roku...
tak poza tym jak się czujesz?
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
No, fakt. Po co przepisywać kolejny raz ten sam lek, skoro nie ma po nim żadnego efektu. Powiedz w rejestracji, że chcesz do innego lekarza
Wydaje mi się, że dzisiaj czuję się lepiej. Cały czas mam katar, ale nie zalega już tak mocno i mogę normalnie oddychac. Rano miałam wprawdzie zapchany nos, ale obeszło się bez psikaczy do nosa, wystarczyło 5 min inhalacji i nos odetkany. Tak jak pisałam wcześniej muszę łykać ten beznadziejny duomox dzisiaj rano na samą myśl, że muszę go wziąć, zrobiło mi się niedobrze przed jego aplikacją musiałam zjeść banana, a i tak myślałam, że puszczę pawia. Niech się skończy już ten koszmar.
Za 2 tyg mam wizytę u ginekologa i pewnie zobaczę fasolkę. To będzie już 10 tyg i 3 dni, więć w zaokrągleniu 11 tydz. Ciekawa jestem, czy już teraz będzie robił usg pierwszego trymestru, czy dopiero tydzien lub 2 tyg pozniej (???). Mam teraz zagwozdkę
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Zrobilam test owu i jest tak jakby za chwile pozytywny a wczoraj jeszcze byl neg. Wczoraj bylo wiec jeszcze jutro a we wtorek u gina zobacze czy juz po czy jeszcze przed owu. Z newsow - moja kolezanka zaszla.za.1szym razem tylko obserwujac sluz
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Choroba zaczyna opuszczać, jest znacznie lepiej, choć wciąż mam lekki katar. Ale nie mam już zatkanego nosa i nie muszę ciągle siedzieć przy inhalator i używać wody morskiej do nosa.
Nasiliły się za to objawy ciążowe. W nocy nie mogę się odwrócić na bok, bo czuję straszne przeciążenie w piersiach. Wcześniej bolały w ciągu dnia, a teraz w nocy i mam wrażenie jakby były napuchniete i posiniaczone. Mam też okropne mdłości. Dzisiaj rano zawiozlam córkę do przedszkola i po powrocie wskoczyła znowu do łóżka, żeby nie zwymiotowalam i zasnelam. Zmęczenie tez mi dokucza od kilku dni i śpię po 2-3h w ciągu dnia i wieczorem tez padam jak po maratonie.
Na twoim miejscu już bym zatestowala skoro jest po terminie @ .
Testuj szybciutko i przyjdź pochwalic się pozytywnym wyniczkiem
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
To super, że choróbsko zaczyna odpuszczać ale nie fajnie, że objawy ciążowe Cię męczą
Ja dziś w nocy też nie mogłam spać ale mnie to bolało podbrzusze bardzo, nawet już miałam brać tabletkę ale jakoś sobie ją odpuściłam, byłam przekonana,że jak rano wstanę to zobaczę krew. Jednak @ trzyma mnie dalej w niepewności, grrr wolałabym jeśli mam ją dostać to dużo wcześniej i byłby spokój a tak dalej nic nie wiem.
Do piątku jeśli nie dostanę @ to kupię test i zrobię ale może się spóźnia przez torbiel? No nie wiem, powiększa się czy coś i to dlatego ?
A jak reszta dziewczyn? Jak się czujecie
? -
amoniaa ja jestem w podobnej sytuacji: też czekam na @, cykle zwykle 30dniowe, a dziś 34!
Skąd myśl o torbieli? Ja kiedyś miałam, ale się wchłonęła. W zeszłym miesiącu miałam usg i było wszystko OK. Tak szybko mogłaby urosnąć?
Mnie niepokoi dzisiejszy wzrost temperatury. Przez cały miesiąc raczej spadała a dziś skok w górę.Szczęściu trzeba pomagać.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie robiłam jeszcze testu, chciałam trochę odczekać, ale dwa już zakupiłam, czekają na chwilę słabości
Jutro, a najpóźniej w czwartek zatestuję obawiam się jednak, że będzie negatyw
Bardzo ciekawi mnie też jaka temperatura będzie jutro..Szczęściu trzeba pomagać.. -
Ja również jeśli nie przyjdzie @ będę testować w sobotę, dziś zrobiłam test 26 ale tylko dlatego, ze jakoś chyba coś mnie bierze i nie wiem czy to przeziębienie, zmęczenie na @ czy może coś upragnionego. Brzuch raz po raz pobolewa poza zmęczeniem nic więcej...
-
nick nieaktualnykika77 wrote:Nie robiłam jeszcze testu, chciałam trochę odczekać, ale dwa już zakupiłam, czekają na chwilę słabości
Jutro, a najpóźniej w czwartek zatestuję obawiam się jednak, że będzie negatyw
Bardzo ciekawi mnie też jaka temperatura będzie jutro..
Czemu się boisz? Spóźnia się to zrób i będziesz wiedzieć na czym stoisz A często Ci się tak przesuwa @, że nie widzisz szans ? -
Zwykle cykle mam regularne. Ostatni był ok, ale ten poprzedni jakiś dłuższy (34dni). Temp. mierzę dopiero drugi cykl, więc trudno się odnieść. Pomyślałam, że skoro to ten sam jajnik (bo pracują na zmianę - poprawcie mnie jak się mylę), to może ten cykl też bez powodu się wydłuży.Szczęściu trzeba pomagać..
-
nick nieaktualny