X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze :) Oby były dwie kreseczki

kika77 lubi tę wiadomość

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna krecha :/ brak @,
    OF wyznaczył owulację dwa dni temu..
    Nie wiem co o tym wszystkim myśleć :?
    W dodatku dziś rozkłada mnie choroba: gorączka, bóle mięśni, oczu i krzyża :(
    RATUNKU!!

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj byłam u gina. Byłam święcie przekonana że już po owulacji albo w trakcie a na usg wyszło że pęcherzyk ma 20mm więc jestem przed. Wniosek? Koniec z testami owu, mierzeniem temp itp. Sugeruje się tylko śluzem. Od pierwszego dnia pojawienia się do tygodnia będziemy się starać. Wyszłam od gina z torbą leków. Na prolaktynę od tego cyklu i na duphaston od przyszłego bo mimo wszystko stwierdził że przy moich wynikach ciężko będzie o ciążę bez uregulowania hormonów. Tak więc "staramy się" jeszcze 2 dni ale lekarz małe szanse daje a od przyszłego cyklu wspomagacze. Dostałam też mocniejszy kwas foliowy we względu na przeboje 1szej ciazy

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiecy organizm ma naprawdę wiele tajemnic....Kika, skoro dopiero miałaś owulację to może jeszcze warto poczekać, bo jeśli nie dostaniesz okresu to rzeczywiście trzeba to skontrolować, skąd takie rozbieżności w cyklach. Co do testów, to ciężko im wszystkim ufać jednego dnia masz jedną kreskę a potem są dwie, więc trzeba cierpliwości. Idź do ginekologa i niech on sprawdzi jaka jest przyczyna tak długiego cyklu, masz jakieś stresy duże ostatnio ?

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. stresy codziennie jakieś są, ale nic szczególnego się nie działo. Wizytę u gina mam za tydzień - poproszę o skierowanie na wszystkie możliwe badania. Najgorsze to czekanie i niewiedza :(

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę czy na betę trzeba się wcześniej rejestrować? potrzebne jest skierowanie?

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, nie wiem czy lekarze na nfz dają takie skierowania, ale możliwe, że tak. Musiałabyś zapytać swojego lekarza, bo nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Nie musisz się rejestrować, choć pewnie będziesz musiała czekać w kolejce, bo w laboratoriach zazwyczaj są korki.

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Basiu :) będę musiała się zorientować jak to jest u nas.
    A jak się Ty czujesz? jesteś na L4, czy chodzisz jeszcze do pracy?

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zapeszac, ale chyba już wróciłam do zdrowia :) w chwili obecnej siedzę w domu.
    Dzisiaj rano próbowałam wziąć duomox, ale go zwymiotowalam, wiedziałam, że w końcu do tego dojdzie, bo jest obrzydliwy.
    Mdłości tez mam w dalszym ciągu, ale pocieszam się, że muszę się przemęczyc jeszcze tylko jakieś 2-3 tyg. Do zakończenia pierwszego trymestru o ile nie postanowią mnie pomęczyć dłużej :p

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jestem w 25dc dzis rano zaczely mnie bolec straznie jajniki bol podbrzusza pobolewanie piersi. cykl mam 28/29d . powiem jeszzcze ze 21dc robilam bete gdzie wyszla 1,2 czy jest mozliwosc ze bylo wtedy za wczesnie na badanie ?
    Do @ mam jeszcze z 4 dni i strasznie jestem niecierpliwa. Staramy sie o dzidziusia dopiero miesiac ale tak bardzo bym chciala ze wpadam w paranoje. Jest jakas mozliwosc ze jednak moge byc w ciazy ?

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka91 wrote:
    Nie chce zapeszac, ale chyba już wróciłam do zdrowia :) w chwili obecnej siedzę w domu.
    Dzisiaj rano próbowałam wziąć duomox, ale go zwymiotowalam, wiedziałam, że w końcu do tego dojdzie, bo jest obrzydliwy.
    Mdłości tez mam w dalszym ciągu, ale pocieszam się, że muszę się przemęczyc jeszcze tylko jakieś 2-3 tyg. Do zakończenia pierwszego trymestru o ile nie postanowią mnie pomęczyć dłużej :p

Oby nie trwały dłużej! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę wkrótce moją betę odebrać, ale nie sądzę, żeby tam było pozytywnie, bo testy wskazują wielkie zero :p

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie daj znać o wyniku. Mam nadzieję, że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, zobaczymy :P

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - z pewnością zrobiłaś betę za wcześnie, jednak skoro to twój 25 dc i masz bóle podbrzusza, to raczej bliżej Ci do @ niż do ciąży. Nie zrozum mnie źle, ale skoro w "pierwszym" miesiącu starań wpadasz w paranoje, to nie chce wiedzieć co byłoby po roku. Jest tu wiele dziewczyn, które starają się o wiele, wieeeeeeleeeeeeeeeee dłużej i często bez skutku. Trzeba myśleć racjonalnie. Już kiedyś o tym pisałam, że zajście w ciąże to wcale nie taka prosta sprawa, jakby się wydawało... Dla pewności, powtórzyłabym badanie na Twoim miejscu, już teraz powinno dać wiarygodny wynik. I na przyszłość wrzuć na luz, bo stres w niczym nie pomaga :)

Kika, czekam tylko na ten dzień, gdy obudzę się i nie będę miała mdłośći! :D
    I tak się dziwię, że udaje mi się przyjmować jakieś pokarmy, bo w pierwszej ciąży nie mogłam nic przełknąć. A najlepsze jest to, że w pierwszej ciąży pomimo odżywiania się samym powietrzem nie schudłam ani troche, a w tej pomimo, że nie jem specjalnie dużo, ale coś jem, to schudłam i spodnie w rozmiarze S, które kupiłam niedawno i tak pięknie na mnie leżały, są teraz na mnie za duże!! :(

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

• amoniaa Znajoma

Wysłany: 17 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Kika myśl o torbieli wzięła się stąd, że ją mam, bo 2 tyg gin mi na wizycie powiedziała, że mam...
    u mnie 35 dc i dalej też nie mam @, testować zamierzam jutro...

• amoniaa Znajoma

Wysłany: 17 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze jest to, że mój nawet nie wie, że mi się lekko @ spóźnia, nie chcę mu móić bo znowu będzie" nie ciesz się, jeszcze nic nie wiadomo" eh.. Muszę się wymknąć i po kryjomu jutro kupić test i go zrobić :)

Tak blisko, tak blisko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja betka < 1.2 czyli za wcześnie, bądź nici :) Moja Pani doktor nie dała mi antybiotyku na zapalenia pęcherza, bo uznaje, że w ciąży być mimo to mogę i dopóki nie wykluczymy bądź nie potwierdzimy ona mi nie przepisze, a no i zasugerowała się wyższym ob, że jest u kobiet od początku ciąży (jak mam zapalenie pęcherza to wiadomo, że ob będzie wyższe, no ale spierać się z nią nie będę) :P

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DettaWalker - no to trzeba jeszcze poczekać, oby na dobre wieści!! A jak nie wiadomo czy ciąża to lepiej pocierpieć troszkę niż leki miałyby zaszkodzić maleństwu - mądra Pani Doktor :)

amoniaa - rzeczywiście torbiel może opóźnić owulację nawet o cały cykl. Czy wiesz kiedy była u Ciebie? Mierzysz temp?

Bajka91 - to życzę aby szybko nadszedł ten dzień. No i nabrania kilogramów, bo miło się patrzy na takie krągłości ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam tą betę w 8dpo wyznaczonej na wykresie, ale 6 dpo kiedy mnie bolał jajnik i miałam wtedy biegunkę i wymioty (jak teraz sobie przypominam kiedyś przy owulacji miałam podobnie i dostałam biegunkę bo się podrażniło - w końcu tam wszystko blisko siebie) może rzeczywiście miałam owulację później ?

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ