X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    detta, na zapalenie pęcherza polecam żurawinę. Sama przechodziłam zapalenie pęcherza jakieś 3 tyg temu i w związku z tak wczesną ciążą nie chciałam faszerować się żadnymi lekkami. W aptece pani poleciła mi Protego Żurawina, kapsułki, bezpieczne w ciąży. Nawet dzwoniłam do swojego ginekologa, aby się upewnić, czy nie zaszkodzę dziecku, powiedział, że spokojnie mogę ją zażywać. Jeszcze tego samego dnia poczułam ulgę, a po kilku problem z pęcherzem zniknął.

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję żurawinę sok 100 % i mam jakąś pastę ziołową przepisaną. Bardzo dziękuję za rady, mam nadzieję, że nie męczę się bez powodu i wkrótce się okaże, że będzie <3

• Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz w niedziela powinnas dostac okres tak? jeszcze chwilka i sie dowiesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałek/wtorek, dziś dopiero 24 dc ale to i tak zatestuję w niedzielę może coś wyjdzie :)

A ty Madzia, jak ?

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chwalę się :)
    Jest II kreseczka:):):):)
    Jutro powinnam dostać @,ale dziś coś mnie podkusiło i wieczorem zrobiłam test.
    Jutro z rana powtórzę. Nie nakręcałam się w tym miesiącu, w ogóle żadnych objawów nie mam. A w tamtym miesiącu miałam wszystkie.
    Jestem w szoku i nie dowierzam... brzuch ćmi jak na okres i trochę wzdęty mam.
    Szok. W poniedziałek pójdę na betę czy przyrasta i zarejestruję się do mojej ginekolog.
    Cieszę się z II kreseczki,ale jak zobaczę na usg fasoleczkę z serduszkiem bijącym będę dopiero cieszyć się naprawdę.

Szyszka1, Aasia85, Marteczka93 lubią tę wiadomość

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, kolejna dziewczyna, wielkie gratulacje <3

Ćmi tzn pobolewa w stylu @ ale bardzo delikatnie? Ja mam coś takiego.. O wzdęciach i zaparciach nie wspomnę bo to już 3 dzień tak mam.
    Długo się starasz?

Super <3

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)

Tak bardzo delikatnie mnie boli, wczoraj i dziś z rana troszkę mocniej więc nastawiałam się na negatywny test i @.

Staramy się 7 cykli. Od tego miesiąca od tygodnia brałam Cyclodynon a mąż AndroVit.
    A kiedy będziesz testować?

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jakie to nieprzewidywalne :D

Spróbuję w niedzielę, wczoraj miała plamienia ale dziś już nic nie zaobserwowałam, mam te lekkie bóle, wzdęcia i zaparcie no i swędzą mnie piersi co mi się czasem zdarza przed @....

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym miesiącu miałam wszystkie objawy a w tym żadnych.
    A jak miałam dwa dni mdłości to zwaliłam to na tabletki.
    Piersi mnie nie bolą i w dwóch poprzednich ciążach też nie bolały.
    Boję się,że jutro jak zrobię test wyjdzie negatywny i @ dostanę

Szyszka1 lubi tę wiadomość

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no proszę Cię, jak wyszedł pozytywny to już tak zostanie <3

Szyszka1 lubi tę wiadomość

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę muszę się wygadać a nie mam komu bo nie chcę jeszcze rodzinie nic mówić a na święta im zrobię prezent.
    Jak robiłam ten test i tak siedziałam na kibelku i patrzyłam jak zabarwia się ten paseczek to na początku nic nie było dopiero po minucie albo dwóch zrobiła się kreska II i do pięciu minut robiła się coraz ciemniejsza. Czy to też się liczy?

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, oczywiście, że tak <3 W tym właśnie czasie ma się pojawić :) Rodzinie właśnie lepiej tak wcześnie nie mówić , dobrze myślisz ...

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie mój mąż,mama i kuzyna dziewczyna bo to najbliższa mi osoba no i wy dziewczyny:):)
    Trzymam za Ciebie kciuki aby fasoleczka była:)

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostac w poniedzialek. Ale strasznie mnie doli brzuch mam batdzo wzdety ;(
    Joaśka Ciesze sie razem z Toba Gratulacje. i zazdroszcze bardzo

• Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh pewnie kazdy uradowany ;) Tez bym chciala 2 kreseczki ale to juz napewno nie w tym cyklu.

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, gratuluję CI bardzo <3 mam nadzieję, że nie uciekniesz i bedziesz wpadać tutaj i opowiadać o swoich objawach <3

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała, ogólnie nagle mi się pojawiła ta chęć żeby mieć dziecko...jeszcze niedawno chciałam to odkładać w nieskończoność...cóż biologia :)

oj nie wiem czy wytrzymam z tym testowaniem szczególnie jak dziś po paru godzinach była ta druga kreska, bo zostawiłam test na umywalce i w sumie nie wiem kiedy sie pojawiła bo po 5 min poszłam sobie a kiedy poszłam znowu za ok 3 godziny to już 2 kreski były..... dziwne to no ale reakcje chemiczne sa i na taki test sie juz nie patrzy...

• Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dla swietego spokoju idz kup jutro test . Jak wtedy wyjda 2 kreseczki to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no poszłabym ale czy z późniejszego moczu by coś wyszło ? Bo nie mam żadnego w domu..

• Madzia1196 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa testy ze pora dnia jest obojetna ;)

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ