bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
foxylady wrote:cześć mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek cykle mam 29 dniowe, dzisiaj powinnam dostać @ ale narazie cisza. Jak myślicie testować, czy jeszcze jest zbyt wcześnie? czy jeśliby się udało to testy wykryją już ciąże?
Ale najlepiej testować z ranafoxylady lubi tę wiadomość
-
Aasia, jak masz plamienia miedzycykliczne, to powinnaś zbadać chyba progesteron, bo przez to możesz mieć zaburzenia owulacji i problem z zajściem w ciążę. Niech mnie któraś poprawi jeśli się mylę.
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Ja miałam takie plamienia tak od 16 dc na brązowo, a w 20-21 dc leciało jak podczas miesiączki. jeden lekarz stwierdził że to bardzo dobrze, ze nic się nie dzieje i w ogóle jest ok. Drugi przepiał mi dupka bo o ile samo brązowe plamienie nie jest niczym złym tak krwawienie jest już nieprawidłowym objawem. Dupka będę brała od kolejnego cyklu więc zobaczę czy mi pomógł i jak z tym plamienie/krwawieniem.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
nick nieaktualnyHej ja już po wizycie u gina. Mam grube endometrium trójwarstwowe - cokolwiek to znaczy, za wcześnie na jakiekolwiek widoki w macicy, jeśli jestem w ciąży to będzie widać za około 2 tygodnie. Lekarka sugeruje też, że mogła mi pęknąć torbiel na jajniku, tam jest jakiś płyn, sugerowała, że przez to moze mi się opóźnić @. Jeżeli zaś będzie się spóźniać mam zrobić betę po świętach... Co wskazuje na ciąże to wygląd piersi z tego co jej powiedziałam o tym.
No i co sądzicie? -
nick nieaktualnyDawno nie byłam i już się dużo wcześniej umówiłam zbadać się czy wszystko jest ok u mnie czy będzie @ czy nie.
No jeszcze mówiła coś o płynie i małym pęcherzyku na drugim jajniku. Ogólnie sugerowała, że okres, jeśli go dostanę to na początku kwietnia (oj dziwne mi to, bo zawsze mam regularne cykle) -
Ja też miałam raczej regularne, a teraz? normalnie już bym się owulacji spodziewała a tu jeszcze @ nie ma.. Też mi wypada pojutrze wizyta, którą ustaliłam wcześniej, może przy okazji się czegoś dowiem
A Ty mierzysz temp? owulację miałaś w terminie?Szczęściu trzeba pomagać.. -
nick nieaktualnyNie mierzę właśnie, ale zacznę.. Owulację miałam bo tak sądziłam, ale teraz nie jestem pewna,bo mam jakis płyn i drugi pęcherzyk na prawym jajniku, a jest 27 dc....ale znowu te grube endometrium.... i te piersi nie pasują do jej teorii, sama mi przyznala, ze nie wie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, byłam wczoraj u teścia, widział, że marnie wyglądam. Usłyszawszy, że to z powodu całodniowych mdłości i ochoty na ogórka kiszonego, zszedł do piwnicy i dał mi cały słoik ogórków kiszonych, domowych, nie jakiś tam podrabiańców . Wróciwszy do domu, wciągnęłam od razu 2 ze smakiem . Teraz jem śniadanko, tost z szynką i serem i ogórek kiszony na zagryche i uwaga... bułka z dżemem pomarańczowym. Taka ot zachcianka na dziś . Łzy szczęścia normalnie przy każdym kęsie...
kika77, Aasia85, Marteczka93 lubią tę wiadomość
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Od ostatniej miesiączki przez 9 tygodni nie mogłam patrzeć na żadne słodycze!! Zauważyłam, że moje smaki zmieniają się co tydzień. Najpierw odrzuciło mnie od mięsa, a tydzień później mogłam normalnie jeść. W jednym tygodniu na śniadania i kolacje jadłam tylko kanapki z serem, a w innym z szynką, sałatą i pomidorem. Teraz mam ochote na kwaśne rzeczy, ale mam też ochotę na coś słodkiego, np. monte, jednak słodycze teraz rzadko jem, bo nie mam na nie ochoty. Nie utożsamiam upodobań kulinarnych z płcią dziecka, bo w pierwszej ciąży ciągle mogłam jeść zupę ogórkową, ale tylko do ok 12 tyg, do czasu gdy skończyły mi się mdłości, co mogło by świadczyć o chłopcu, a jest dziewczynka Dlatego nie wierzę w takie wróżby.
Zyczę Ci by ten 1 kwietnia okazał się dla Ciebie szczęśliwy
-
No to ja się pochwalę: nie mam żadnej torbieli ani nadżerki, robiłam też cytologię i również wszystko ok
A powodem wydłużenia cyklu jest nie wiadomo co. Pewnie stres, tylko bez powodu bo nawet nie pamiętam czym mogłam się stresować.
Wszystkie dziewczyny którym się przedłuża cykl zachęcam do odwiedzenia ginekologa. Cieszę się bardzo, że nie przełożyłam swojej wizyty, którą muszę rezerwować z wyprzedzeniem i nie zawsze się wstrzelę w odpowiednią fazę.
Ja dostałam Duphaston na wywołanie @. Musiałabym długo czekać żeby sama przyszła (błona macicy jeszcze cienka), a ciąży nie widać ani na badaniu ani na teście (dzisiaj robiłam), więc czas zakończyć to przedstawienie. A wiadomo: im więcej cykli tym więcej szans, więc już nie mogę się doczekać kiedy zadziała i będziemy mogli próbowaćSzczęściu trzeba pomagać..