X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wybierasz się do lekarza? czy jeszcze czekasz?

Justysia2111
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 2 października bo moja gin ma urlop.

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się zaczekasz:(

Justysia2111
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę. Może do tego czasu @ przyjdzie i sobie pójdzie :) Czasem tak bywa, że trzeba być cierpliwym...

• PaulaViktoria Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę się dołączyć? Do testowania jeszcze tydzień, a ja jak nigdy mam okropne bóle podbrzusza, jest wzdęty, nie mogę go wciągnąć, lekkie zawroty głowy pry wstawaniu i dłuższym staniu, dużo białego, dość wodnistego śluzu. Biore bromergon, jednak nie miałam po nim takich objawów wcześniej. Owulacja na pewno wsytąpiła w tym cyku. Nie chce już czekać z tym testem o niedzieli, brak mi cierpliwości, myślicie, że jeśli zrobię go teraz (8 dni po owulacji) to da wiarygodny wynik? :)

Trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:54

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

Stosowane: Bromergon dopochwowo, Inofolic, witamina D, olej z wiesiołka.
    Prolaktyna ponad normą, Pcos.
    201111103338.png
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze za wczesnie na test, ale wiem jak jest ciezko wytrzymac. Ja juz wiem ze lepiej od razu isc na bete pewniejszy wynik:) jestesmy z tobą i informuj nas na bieżąco;) a długo się starasz??

PaulaViktoria lubi tę wiadomość

Justysia2111

Wysłany: 21 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia2111 wrote:
    jeszcze za wczesnie na test, ale wiem jak jest ciezko wytrzymac. Ja juz wiem ze lepiej od razu isc na bete pewniejszy wynik:) jestesmy z tobą i informuj nas na bieżąco;) a długo się starasz??

za miesiąc będą 2 lata :( Comiesięczne testy to już mój rytuał, ale pierwszy raz od 2 lat czuję się tak jak opisałam wyżej, nie chce robić sobię zbędnych nadziei, ale już tak się nakręciłam, że szok :(

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

201111103338.png
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem kochana;* 3 mam kciuki zeby tym razem sie udało<3

Justysia2111
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co robić za wcześnie testów. Ja zrobiłam kilka dni po spodziewanej miesiączce i miałam cienie, ale co z tego jak beta wyszła 0,1. Trzymam kciuki za Ciebie :) I witamy na wątku :)

A powiedz mi jeszcze, zawsze masz taką wysoką temp w 2 fazie cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:29

Wysłany: 21 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Nie ma co robić za wcześnie testów. Ja zrobiłam kilka dni po spodziewanej miesiączce i miałam cienie, ale co z tego jak beta wyszła 0,1. Trzymam kciuki za Ciebie :) I witamy na wątku :)

A powiedz mi jeszcze, zawsze masz taką wysoką temp w 2 fazie cyklu?

Wykres na ovu prowadzę od niedawna, ale temperaturę mierzę od 6 miesięcy, taka temperatura w drugiej fazie cyklu jest u mnie pierwszy raz.

Odnośnie testu, 6 miesiecy temu spóźniła mi się miesiączka, więc zrobiłam test. Pojawiła się druga blada, ale widoczna kreska, cieszyłam sie strasznie, jednak dzień później poszłam na bete, a po odebraniu wyników cały entuzjazm zniknął bo wynik wskazywał 0,100, więc ciąża wykluczona, 2 ni później przyszedł okres. Myślę, że test był jakiś trefny :(

201111103338.png

Wysłany: 21 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona, czytałam twój pamiętnik i płakałam, widzę, że wiekowo prawie się zgadzamy, bo ja mam 21 lat. Nie wiem jak poradziłaś sobie z tak wielką stratą :( Taka młoda, a taka twarda, trzymam a Ciebie mocno kciuki i wierze, że Ci się uda!! :)

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem przed owu... staram się z męzem o dzidzie juz 7 mcy... ost cykl uważałam za nie udny bo dostałam okresu.. ale okres trwał 3 dni... a od 2 dni mdli mnie... rano.. po każdym posiłku i ból głowy mnie męczy... czy to tak przed owu?

Wysłany: 21 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    Dziewczyny jestem przed owu... staram się z męzem o dzidzie juz 7 mcy... ost cykl uważałam za nie udny bo dostałam okresu.. ale okres trwał 3 dni... a od 2 dni mdli mnie... rano.. po każdym posiłku i ból głowy mnie męczy... czy to tak przed owu?

Może być przed owulacją, a może być tak, że ten Twój okres to nie był okres, a tylko plamienie i jesteś w ciąży, możesz zrobić test dla pewności, jeśli wyjdzie negatywny to ciążę możesz na pewno wykluczyć :)

201111103338.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    Ja kiedyś przy owulacjach wymiotowałam, ale dobrze było by to sprawdzić. Krwawienia w czasie ciąży też występują...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka rurka... może pojde po test...

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaViktoria wrote:
    Zagubiona, czytałam twój pamiętnik i płakałam, widzę, że wiekowo prawie się zgadzamy, bo ja mam 21 lat. Nie wiem jak poradziłaś sobie z tak wielką stratą :( Taka młoda, a taka twarda, trzymam a Ciebie mocno kciuki i wierze, że Ci się uda!! :)
    Nie poradziłam sobie... Pokoik małej dalej stoi tak jak stał, ostatnio zebrałam się w kupę, żeby chociaż misie spakować, żeby się nie kurzyły (Nie wytrzymałam, mąż musiał dokończyć). Minęło pół roku, a ja dalej płaczę wieczorami i nie tylko, każde wspomnienie malutkiej powoduje nawałnicę łez. Staram się funkcjonować normalnie, ale to nie jest proste, jak na myśl przychodzą wspomnienia i gdybania jak by wyglądało moje gotowanie obiadu z Sandrą na rękach. Nie życzę nikomu tak strasznej tragedii. Ale trzeba żyć dalej, bo co nas nie zabije to nas wzmocni.

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    Kurka rurka... może pojde po test...
    Zrób test dla swojego spokoju. A jeżeli wyjdzie negatywny, to przeanalizowała bym swój jadłospis, jeżeli to nie pomoże to zostaje fakt, że twój organizm tak agresywnie zareagował na owulację :) Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Zrób test dla swojego spokoju. A jeżeli wyjdzie negatywny, to przeanalizowała bym swój jadłospis, jeżeli to nie pomoże to zostaje fakt, że twój organizm tak agresywnie zareagował na owulację :) Trzymam kciuki :)

Ide po test... dziękuję:)

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak wynik :) I mocno trzymam kciuki, aż bieleją :D

Asiekk90 lubi tę wiadomość

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do Castoramy po materiały budowlane, a jak wrócę to chcę zobaczyć tutaj same dobre wieści :)

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ