Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • PaulaViktoria Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Nie poradziłam sobie... Pokoik małej dalej stoi tak jak stał, ostatnio zebrałam się w kupę, żeby chociaż misie spakować, żeby się nie kurzyły (Nie wytrzymałam, mąż musiał dokończyć). Minęło pół roku, a ja dalej płaczę wieczorami i nie tylko, każde wspomnienie malutkiej powoduje nawałnicę łez. Staram się funkcjonować normalnie, ale to nie jest proste, jak na myśl przychodzą wspomnienia i gdybania jak by wyglądało moje gotowanie obiadu z Sandrą na rękach. Nie życzę nikomu tak strasznej tragedii. Ale trzeba żyć dalej, bo co nas nie zabije to nas wzmocni.

Wiesz co? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego co przeszłaś i nie życzyłabym tego nawet największemu wrogowi. Czemu zawsze jest tak, że te co nie chcą, to zachodzą, rodzą zdrowe dzieci, nie opiekują się nimi, a i tak te dzieci jakoś sobie w życiu radzą, natomiast ta co chce to albo nie może zajść, albo jej uśmiech nie trwa drugo, bo maluszek rodzi się chory albo umiera. Gdzie ta chora sprawiedliwość? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:39

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

Stosowane: Bromergon dopochwowo, Inofolic, witamina D, olej z wiesiołka.
    Prolaktyna ponad normą, Pcos.
    201111103338.png

Wysłany: 21 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    Ide po test... dziękuję:)

Rób szybko i pisz jak wyszedł! :) Trzymam kciuki!

Kna lubi tę wiadomość

Przetestowane : Luteina, cyclo-pregnylnova, zioła ojca Sroki mieszanka numer 3, duphaston.

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie wstawia zdj tutaj? bo nie wiem czy to blada kreska dr czy mi sie w oczach i w ełbie mieni....

Wysłany: 21 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że do moich objawów, pierwszy raz doszła galaretowany, biały śluz, na papierze był w jednym kawałku, nie wygląa tak jak owulacyjny, a mam go pierwszy raz. :)

Ps. Przepraszam za szczegóły :)

201111103338.png

Wysłany: 21 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    jak sie wstawia zdj tutaj? bo nie wiem czy to blada kreska dr czy mi sie w oczach i w ełbie mieni....

Kurcze nie wiem sama jak wstawić, może wyszukaj w internecie transfer do przesyłania zdjęć i wklej tu link?

tu masz taki link http://fotowrzut.pl/upload

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fotowrzut.pl/FPXP8W22UQ

ale chyba mi sie w oczach mieni...

Wysłany: 21 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tylko biały cień, w którym miałaby pojawić się ta kreska. Myślę, że na tym etapie kreska byłaby już wyraźna. Możesz spróbować jeszcze za 2 dni, ale myślę, że takie objawy wystśpiły u Ciebie w związku z owulacja :(

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle.. ale test zrobiony dla spokoju swietego:) teraz starania czas zaczynac:) hehe

PaulaViktoria lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam test, ale nie spodziewałam się pozytywnego wyniku. Do miesiączki jeszcze 6 dni, test zrobiłam z popołudniowego moczu, wyszedł negatywny. Ja myślę, że t jeszcze troche za wcześnie na jakikolwiek wiarygodny wniki, a Wy? :)

201111103338.png

Wysłany: 21 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk90 wrote:
    tez tak mysle.. ale test zrobiony dla spokoju swietego:) teraz starania czas zaczynac:) hehe

Do dzieła! :)

201111103338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaViktoria wrote:
    Ja też zrobiłam test, ale nie spodziewałam się pozytywnego wyniku. Do miesiączki jeszcze 6 dni, test zrobiłam z popołudniowego moczu, wyszedł negatywny. Ja myślę, że t jeszcze troche za wcześnie na jakikolwiek wiarygodny wniki, a Wy? :)
    poczekaj do dnia miesiączki... ja mysle ze za wczesnie.. trzymam kciuki mocno:)

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cień to reakcja chemiczna ja taki mam na każdym teście. Ale te co ostatnio robiłam były ładne różowe cienie. No ale widocznie felerne..
    Paula beta w okolicy 10 dpo mogła by już coś pokazać ale na test lepiej poczekać :)

Nadzieja umiera ostatnia!

Wysłany: 21 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Ten cień to reakcja chemiczna ja taki mam na każdym teście. Ale te co ostatnio robiłam były ładne różowe cienie. No ale widocznie felerne..
    Paula beta w okolicy 10 dpo mogła by już coś pokazać ale na test lepiej poczekać :)

Dzisiaj rano kupiłam dwa w aptece i miały czekać do 27 ale nie wytrzymałam, wiedziałam w sumie, że wyjdzie negatyw, bo jeśli nawet coś się ruszyło i dlatego te dziwne samopoczucie, to zarodek wcale nie musiał się jeszcze zagnieździć :) Czekam, może wytrzymam. Te starania narazie dają mi jedno, uczę się cierpliwości, której nigdy nie miałam :)

201111103338.png

Wysłany: 21 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede chyba na razie robić bety, nie ma sensu, poczekam do miesiączki, jak nie przyjdzie, a na teście coś się pokaże to wtedy pójde do laboratorium :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:44

201111103338.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje nam cierpliwości, ale te 2 tygodnie po owulce to wielka próba testowania jej. A kiedyś będzie nam bardzo potrzebna więc trzeba ją ćwiczyć :)

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @ nadal brak, nie wiem co się dzieje..;/ a jak u Was dziewczyny??

Justysia2111
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leć do lekarza po lutkę na wywołanie czy coś, który masz dpo?

a mi temp idzie w górę więc ja chyba miałam owulkę spóźnioną... Więc możliwe, że dzisiaj mam 8 dpo....

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaznacz sobie na wykresie temp jako domyślną o godz 10 to będziesz miała pełne kropeczki, a jak zmierzysz o innej godzinie to zrobi ci się pusta kropeczka i ona nie jest brana pod uwagę w interpretacji wykresu...

Wysłany: 22 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Paula zaznacz sobie na wykresie temp jako domyślną o godz 10 to będziesz miała pełne kropeczki, a jak zmierzysz o innej godzinie to zrobi ci się pusta kropeczka i ona nie jest brana pod uwagę w interpretacji wykresu...

Tak też zrobiłam, dzięki :) bo niby od maja tu jestem, ale jeszcze sie nie połapałam do końca :) Masz zamiar testować? :)

201111103338.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Czekam do 2 października bo jeżeli coś zaskoczyło to na wizycie u gina już powinno widać pęcherzyk :)

Ja przez 2 miesiące przetestowałam ten portal na wszystkie sposoby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:33

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ