bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Joaśka, a wiesz mniej więcej kiedy mogła wystąpić u Ciebie owulacja? bo nawet przy nieregularnych cyklach faza lutealna ma zawsze stałą długość 10-16 dni i można mniej więcej obliczyć sobie kiedy powinna przyjść @. Ale lepiej, żeby nie przychodziła
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Mrówka28 wrote:U mnie dzis dzien spodziewanej @ i na teście dwie kreski, tylko ta wyczekiwana o polowe bledsza.... Za to boli ciagle na zmianę a to na @ a to jajniki... A migrena ma epogeum... Ale jezeli opłaciło sie zjadanie ananasa to moze i mnie bolec
trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny co testujaMagdaLENKA89 lubi tę wiadomość
-
Pola1111 wrote:A masz jakies objawy?
Ja wczoraj miałam straszny ból głowy i poszłam spac padnieta o 20 stej razem z dzieckiem ale to spanie meczy mnie juz od kilku dni, do tego cały czas czuje brzuch, jajniki takie ciagniecie, trudno w to uwierzyc ale tam mam juz od ovulacji
Ja dziś padam. Głowa mnie tak boli, mam wrażenie,że mózg w poprzek mi przekreca się.
Ból jajników ustal,ale w tamtym tygodniu-środa i czwartek bolały mnie identycznie jak podczas trwania miesiączki.
Jutro z samego rana idę do szpitala na bhcg. Niech ten ból będzie tak paskudny jak dziś,ale niech będzie jeśli to ma oznaczać,że zostanę najszczesliwszą mamą.
Ubralam się w ciepły puchaty szlafrok,biorę psa w nogi i idę spać-na tyle mnie dziś stać.
Pozdrawiam Was ciepło i ściskam.
M. -
Marteczka i Orchidea-ja mam pierwszy stymulowamy cykl (metformina,clo i pregnyl). Jajka urosły dwa i pekly.
Teraz trochę głupieje bo nie wiem czy czuję się tak fatalnie po tych lekach, czy może w końcu udało nam się z mężem stworzyć maleńki cud i daje o sobie znać -
Dziewczyny, pamietajcie ze pogoda dzisiaj moze powodowac zle samopoczucie. Ja jestem przed owulka a mam objawy ciazowe. Ciekawe prawda 17dc i dalej cisza...jutro wracamy do domu wiec moze namowie meza na przytulanko w razie jakby jutro test byl pozytywny bo w pociagu sie tulac nie bedziemy
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Hej dziewczyny! czytam Was i sama doszukuje się objawów.. Dziś jest mój 10dpo a od 5 dpo mam bóle jak na @ i ból piersi, tempa dziś skoczyła więc postanowiłam że jak jutro rano będzie nadal wysoka to będę testować, tylko 11 dpo to nie za szybko? Moja faza lutealna to 13 dni. Ps. Mrówka28 gratuluję, a dla reszty staraczek powodzenia
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
MagdaLENKA89 wrote:Ja dziś padam. Głowa mnie tak boli, mam wrażenie,że mózg w poprzek mi przekreca się.
Ból jajników ustal,ale w tamtym tygodniu-środa i czwartek bolały mnie identycznie jak podczas trwania miesiączki.
Jutro z samego rana idę do szpitala na bhcg. Niech ten ból będzie tak paskudny jak dziś,ale niech będzie jeśli to ma oznaczać,że zostanę najszczesliwszą mamą.
Ubralam się w ciepły puchaty szlafrok,biorę psa w nogi i idę spać-na tyle mnie dziś stać.
Pozdrawiam Was ciepło i ściskam.
M.
Ja mma to samo, wiecznie chodze w futrzanym szlafroku i skarpetach i leze w lozku pod kołdra w tym ekwipunku:-) Ja jade po 9 jak corcie zawioze do przedszkola...ah oby do jutraPola -
Joasiu, życzę Ci, by twoja intuicja Cię nie zawiodła i żebyś była w ciąży
Magdalena, napisz koniecznie jak będą wyniki
Agulka, ja mam 14dc i właściwie jestem przed owulką (chyba), bo od wczoraj mam dużo śluzu, ale np. żaden test ovu nie wykazał mi zbliżającej się owulacji, nie wiem czy sytuacja się jeszcze zmieni, bo za kilka godzin będę robić następny. Poza tym nie czuję się jakoś specjalnie inaczej, nie wiem, czy to dobrze, czy źle.
Witaj Kukumo zyczę pozytywnego wyniku!
Pola, powodzenia i liczę na dobre wieści!
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Bajka91 ja chyba nie mam co testować, temperatura ciut spadła, nadal plamienie, szyjak wysoko, miekka i srednio otwarta wiec czekam jzu tylko na okres. tylko bralam ta luteine na plamienia a one nadal sa?A u Ciebie całkiem przyjemny czas
MagdaLENKA89 szaleństwa sa dzięki tacie, on nie ma takich granic bezpieczeństwa jak ja ja to się trochę nad nią trzęsę ale cóż poradzić jak to moje największe szczęście i muszę o nią dbać
Moko będziemy za miesiąc razem testować
Mrówka28 GRATULACJE!!! Ale cię cieszę! (szkoda że tu nie ma żadnych emotków ;/ ) oby tylko migrena odeszła...
Pola trzymam kciuki za jutro !
orchid przyznaję ci rację ze te 10 dni to ciężkie do czekania
Joaśka_87 jak jest inaczej niż zawsze to już jest dobrze!
MagdaLENKA89 też trzymam kciuki za jutrzejsza bete
Agulka901 hehe w pociągu dopiero były by wrażenia
kukumo witaj mysle ze jak tempak poszla w gore to ja bym 11-12dpo testowala
wczoraj czytałam wspominki z pierwszej ciąży i pisałam tam, że już tydzień po owulacji miałam kłucia w jajnikach i wrażliwe piersi tak, ze się dotknać nie dało, do tego sutki ciągle stały dobrze sobie przypomnieć, żeby się nie łudzić później
ja wyjezdzam jutro z córeczkę do mamy, nie wiem jak będzie tam z netem nie zapomnijcie o mnieMoko lubi tę wiadomość
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
W pociagu juz bylo ale wtedy nie mielismy syna z reszta mam w dupie ten cykl. Mqz sie upil i spi...ostatnie przytulanie bylo w sobote rano. Wiec jak owulka bedzie jutro lub w srode to juz cykl przepadnie. Juz mi sie nie chce prosic i namawiac...musze kontrolowac owulke ale to juz pod katem wizyty u gina. Staran w tym msc nie bedzie.
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Agulka901 wrote:W pociagu juz bylo ale wtedy nie mielismy syna z reszta mam w dupie ten cykl. Mqz sie upil i spi...ostatnie przytulanie bylo w sobote rano. Wiec jak owulka bedzie jutro lub w srode to juz cykl przepadnie. Juz mi sie nie chce prosic i namawiac...musze kontrolowac owulke ale to juz pod katem wizyty u gina. Staran w tym msc nie bedzie.
chociaż myślałam jeszcze o monitoringu cyklu, ale to chyba tylko prywatnie? przed pierwsza ciaza mialam roblemy z jajnikami i zrostami. ciekawa jestem jak jest teraz z cala plodnosciaJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
łazienkowa, przed @ masz szyjkę wysoko i miękką? Nie wiem czy u kobiet jest różnie, ale ja np. przed @ mam szyjkę twardą i nisko.
Sprawdziłam https://parenting.pl/portal/szyjka-macicy-przed-okresem
przeczytaj to, bo wydaje mi się, że raczej nie jesteś przed @ (daj boże)
Moko lubi tę wiadomość
-
Bajka91 wrote:łazienkowa, przed @ masz szyjkę wysoko i miękką? Nie wiem czy u kobiet jest różnie, ale ja np. przed @ mam szyjkę twardą i nisko.
Sprawdziłam https://parenting.pl/portal/szyjka-macicy-przed-okresem
przeczytaj to, bo wydaje mi się, że raczej nie jesteś przed @ (daj boże)Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
Bajka ja mam np szyjkę wysoko w dzień okresu i po okresie mam już nisko
Wydaje mi się ze każda osoba ma różnie ale mam nadzieje ze to u łazienkowej jest objawem ciąży
Agulka mam nadzieje ze jednak nie będzie stracony cykl
Pola jak tam?
Magdalenka jak tylko będziesz miała wynik daj znać
Bajka a jak test owulacyjny, pozytywny wyszedł ? -
łazienkowa22 wrote:tak, u mnie jest wysoko i miekka. czytalam ze moze tak byc przy tylozgieciu, ale nie wiem czy mnie to dotyczy bo w czasie owulacji tez jest wysoko (prawidlowo) dziś już się pokazała @, brzuch boli choć temperatura nie spadla ponizej linii ale moze to przez luteine
-
Wiec z tymi szyjkami widać jest różnie. Moja jest twarda jak kamień przed @ xd
Przykro mi, łazienkowa c(-_-)-), mam nadzieję że w następnym cyklu się uda :*
Aasia, kiedy od 9dc zaczęłam robić testy, to kreska testowa była b.slabiutka, trzeba było się dobrze przyjrzeć, żeby ją zobaczyć. Wczoraj kreska b.wyrazna, ale troszkę jaśniejsza od kontrolnej, wiec sądzę, że dzisiaj test powinien być już pozytywny. Mam nadzieje, ze pecherzyk zechce peknac jeśli jest obecny xd