bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Co tutaj taka cisza dziewczyny? Xd
Za 8 dni mam przewidywany termin @
Wczoraj bolały mnie piersi, dzisiaj już nie. Jestem jakaś spokojna.
Mam ochotę kupić sobie jakiś nowy ciuszek - wykluczam to jako objaw potencjalnej ciąży xd
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
nick nieaktualny
-
Tymoteuszowa co jak co ale jak narazie nie przejmowałabym się możliwością @, masz świetny wykres. :-* A testy często wychodzą pozytywne dopiero w dniu @, wiec spokojnie jeszcze ze 3-4 dni poczekaj i zrób jeszcze raz
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny jestem nowa na forum, mam nadzieję, że mi pomożecie w styczniu zaczęliśmy starać się o potomka a dokładnie 5 dni temu miałam owulacje (a przynajmniej tak oceniłam), od trzech dni kręci mi się w głowie i niemiłosiernie boli brzuch w dole, raz z prawej, raz z lewej, bardziej po prostu boli i się tak napręża, ciągnie, pulsuje niż odczuwam typowe skurcze jak podczas miesiączki. Do ginekologa jestem zapisana na przyszły tydzień. Czy mogą być to objawy zapłodnienia? Pewnie jest za wcześnie aby cokolwiek przesądzać, ale jestem mega przejęta. Bardzo długo nie mogłam się zdecydować na dziecko i teraz panikuję... Czy któraś z Was miała takie "problemy"? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam!
-
Cześć kickens
A udostępniłabyś swój wykres? Zawsze to łatwiej cokolwiek dopowiedzieć
Ja z tym bólem brzucha mialam i dalej mam podobnie, jadę cały czas na no-spie i żyję z myślą, że teraz się udało ale czy tak będzie to się okaże.
Każda kobieta jest inna, u jednej tak jest a u innej nie. Ciężko powiedzieć na 100% poczekaj do dnia miesiączki i zrób test. Powodzenia!Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKickens to witaj w klubie! Tutaj nikt Ci nie powie, czy zaszlas, czy nie, bo to niemożliwe i każdy odczuwa wszystko inaczej, jak mówi Marteczka. Ale na pewno znajdziesz tu zrozumienie, bo każda z nas przeżywa ten czas oczekiwania do spodziewanej @ także głowa do góry, nie stresuj się, zajmij czymś innym i będzie dobrze
Marteczka93, kika77 lubią tę wiadomość
-
Marteczka, życzę Ci, byś faktycznie urodzila syna za 9mcy
Monika, to chyba naprawdę była zachcianka xd byłam na zakupach, wprawdzie nie kupilam nic dla siebie, tylko dla córki, ale dzięki temu czuje się zaspokojona i odprężona, hahaha xd.
Witaj kickens:)
Sądzę, że jest za wcześnie, aby to stwierdzić. Mogłabyś poczuć, spostrzec ewentualna implatlntacje zarodka (lekkie skurcze macicy, lub sluz podbarwiony krwia), objawy implantacji jednak występują u niewielu kobiet, a wyżej wymienione objawy mogą zwiastowac rowniez początek @. Nie można jednak wykluczać ciąży, bo serduszkowalas w dni plodne. Myślę, że za bardzo się stresujesz i stad u ciebie bol brzucha i zawroty głowy. Uspokój się trochę, będzie dobrze na tym etapie niestety pozostaje nam czekanie zrób test w dniu spodziewanej @ i sprawa się wyjaśni. PowodzeniaMarteczka93, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Bajka marzy mi się pierwszy syn już nawet mam imię dla niego - Filip
Z dziewczynki też bym się cieszyła, nazwałabym ją - Amelia lub Blanka
Mam nadzieję, że mężulek się zgodzi na te imiona, bo coś ostatnio kręcił nosem jak mu powiedziałam
A wy macie już imiona?Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Ja dopiero zaczynam na Ovu ale z mężem staramy się o dziecko od 4 miesięcy, jednak do tej pory co miesiąc przychodziła wredna @. Mam malutką nadzieję, że może w tym miesiącu się uda. Niestety zrobiłam już dwa testy bo nie wytrzymałam ale oba negatywne. Oczywiście dopóki nie ma @ mam jeszcze nadzieję. Czy mogłybyście rzucić okiem na mój wykres, czy po nim widać, czy może jest jeszcze jakiś cień szansy? Z góry dziękuję.
https://ovufriend.pl/graph/63c3f904450d31bacb77bae6a8bb7c19
-
Marteczka, w pierwszej ciąży tez chciałam mieć syna, ale na usg dowiedziałam się, że córka. Teraz mogłabym urodzić syna, ale gdyby była córka, to tez bym się cieszyła, a nawet finansowo by było latwiej, bo mam mnostwo rzeczy po córce jest . Najważniejsze jednak by dziecko było zdrowe. O imionach jeszcze nie myśleliśmy, jak bd w ciąży, to będziemy myśleć
Kickens - i stres właśnie robi swoje. Niestety nie wszystko da się w życiu zaplanować, a już na pewno nie można zaplanować ciąży, choćby kobieta była nie wiadomo jak przygotowana. Ta zazwyczaj przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie . Powinnaś odciągnąć mysli, zrób coś co lubisz. Wtedy będzie Ci łatwiej znieść to czekanie.
-
Witaj Aguśka. Z wykresem niestety ci nie pomogę, bo sama dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć tempkę i nie mam doświadczenia w jego odczytywaniu. Jednak na pewno ktoraś z dziewczyn odpowie na twoją zagwozdkę . Co do testu, to faktycznie może być za wczesnie. Poczekaj do terminu @ i powtórz test jeszcze raz . Trzymam kciuki, zeby się udało.
-
Bajka91 wrote:Mam ochotę kupić sobie jakiś nowy ciuszek - wykluczam to jako objaw potencjalnej ciąży xd
Hehe jeszcze nie słyszałam o takich objawach
A ciuszek w normalnym rozmiarze czy jednak nieco luźniejszy, na wszelki wypadek?Szczęściu trzeba pomagać.. -
Gdybym kupiła coś dla siebie, to oczywiście byłoby dopasowane obkupilam córkę, bo nic mi się nie podobało xd. Z tym objawem to taki żarcik był xd ja poprostu uwielbiam zakupy!!!
-
Marteczka i Tymoteuszowa oby wasze sny się spełniły
Mi się przez całe życie śniło już chyba że sto razy, że byłam w ciąży, dłuuuugo przed planowaniem nawet. Dokładnie pamiętam to uczucie.
Abyśmy wszystkie go wkrótce zaznały
Bajka jak uwielbiasz zakupy to powinnaś to robić jak najczęściej żeby się odstresować. Powtórz to mężowi
Ja nawet na spacer poszłam dzisiaj, chyba pierwszy raz od roku
Dobranoc
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość