bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, chodzę na zakupy często, nawet kilka razy w miesiącu xd. Mój narzeczony niedługo albo ograniczy mi dostęp do środków na koncie albo co gorsza odbierze mi kartę płatniczą (to mój scenariusz xd). Który facet by to wytrzymał, gdyby jego kobieta kilka razy w miesiącu mu oznajmiala, że idzie na zakupy xd. Spacer to bardzo fajny pomysł, tez bym się wybrała z rodzinka. Ale u mnie niestety jeszcze kwarantanna ospowa :p.
Marteczka, najpierw niech w ciąże zajde xd
Trzymam kciuki!
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
MagdaLENKA89 Gratulacje!!!
Pola1111 byłam niemal pewna tych twoich objawów, że to jest to! pozostaje mi tylko wirtualny przytulas
pokaż swoje dzieło w pokoju córeczki
Moniqaaa też mam takie ochoty na przytulanki czytałam, że po strarankach wytwarza sie wiecej dobrych hormonów i kobiety są szczęśliwsze, pięknieją i myślę, że coś w tym jest
Jacqueline Gratulacje! Kolejna dobra wiadomość
Bajka91 też myślę, że zatajanie przed mężem dni płodnych jest dobrym pomysłem Ogólnie myślałam, że staraniami się bardziej ja przejmuje, ale teraz widzę, że mąż też. zaczął pilnować czy mierzę temperaturę itd. I na pewno też go wkurza kiedy znajomi "żartują", że mu pomogą w staraniach i ciągle dają rady "jak to się robi" - jakbyśmy już córeczki nie mieli
kika77 jakie bóle masz przez cały cykl?
Marteczka93 temperatura w II fazie ci skaka? mi też z tego powodu lekarz przepisał luteine. Ty coś bierzesz? wrażliwe sutki to dobry znak, bardzo dobry
Blanka bardzo ładne imie, podoba mi się Ale mojemu mężowi nie
My przy pierwszej ciaży nie chcieliśmy znać płci, więc podczas wybierania imion była zacięta "walka" (jak kogoś nie lubimy to jego imię odpada ) i takim sposobem została nam Izabela i Wojtuś, no i mamy Izuszkę problem z wyborem był na tyle duży, ze nawet drugiego imienia nie dawaliśmy Przy drugim dziecku będzie jeszcze cieżej (a dla chłopca ostatnio mi się podobało Mateusz ale mąż nie chce ehh.. )
Marteczka93 lubi tę wiadomość
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
Mam nadzieję, ze nie zapomniałyście o mnie Wróciłam wczoraj od mamy, wcześniej niż planowałam, ale klienci odpocząć nie dają ;p
Postanowiłam nie mierzyć temperatury i trochę wyluzować. Jedynie czego nie "przeoczę" to śluz, jak go nie czuć to widać ;p przypomniałam sobie wczoraj że tą luteinę muszę brać i wczoraj sprawdziłam szyjkę - wysoko, średnio miękka i otwarta- czyżby jeszcze otwarta po @? Wczoraj był 8dc, 2dni po @ i w sumie już wczoraj był śluz przezroczysty i rozciągliwy. Czy luteina mogła wpłynąć na szybszą owulacje? dla porównania dziś zmierzyłam temperaturę. za 2-3 dni sprawdzę szyjkę i znów tempkę, żeby wiedzieć czy owulka była i kiedy luteinę zacząć brać
Dziś 9dc, nie wiem kiedy wypadnie mi @ bo jeśli się okaże, że owulka będzie szybciej to i cykl się skróci. Zobaczymy co będzieJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
lazienkowa ja bym serduszkowała co najmniej co drugi dzień, bo rzeczywiście może być tak, że będziesz miała szybciej owulkę
Ja miałam/mam podobnie, bo biorę duphaston, w poprzednim cyklu miałam póżno owulkę, bo dopiero ok 16 dnia cyklu, a teraz cykl mi się zupełnie skrócił (i myślę, że to właśnie przez duphaston), a pojawiający się śluz już w trakcie miesiączki, może zwiastować ci szybką owulkę
ps. dzisiaj mi skoczyła temp, więc może wczoraj miałam już zagnieżdżenie (wiem wiem wmawiam sobie ) -
Hej zjawiam się i ja .
Mam trochę doli bo mój mąż był kilka dni temu u urolog a bo miał problem . Jedno z jajek go boli i się okazało ze ma zylaki . Jak się spytał dr męża czy ma dzieci to ten zrobił wielkie oczy . Pan dr powiedział ze to cod ze ma już 2 dzieci . Podobmo te zylaki sa od urodzenia .Trochę poprostu się podlamalam . Myslalam nawet ze będzie koniec starań ale uznaliśmy z mężem ze skoro dwa razy się udało to może i się uda trzeci . Wiec teraz podchodzę do tego tak ze jak nam się uda będzie cod . Ale barze się przygotowuje do tego ze dostane wredna @ a nie do ciąży .
Wybaczcie musiałam się wygadać .
Teraz jeszcze szukam dla niego jeszcze jednego lekarza bo na jednym nie zamierzam poprzestać na diagnozie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:55
-
Marteczka93 wrote:lazienkowa ja bym serduszkowała co najmniej co drugi dzień, bo rzeczywiście może być tak, że będziesz miała szybciej owulkę
Ja miałam/mam podobnie, bo biorę duphaston, w poprzednim cyklu miałam póżno owulkę, bo dopiero ok 16 dnia cyklu, a teraz cykl mi się zupełnie skrócił (i myślę, że to właśnie przez duphaston), a pojawiający się śluz już w trakcie miesiączki, może zwiastować ci szybką owulkę
ps. dzisiaj mi skoczyła temp, więc może wczoraj miałam już zagnieżdżenie (wiem wiem wmawiam sobie )
miałam śluz w czasie @ ale raczej zawsze mam. mam taką swoją teorię jak po owulacji zamyka się czyjka to się czopuje tym śluzem ładnym i przed okresem i w czasie jego trwania ten śluz się złuszcza dlatego jest rozciągliwy w czasie @. Ale to taka moja teoria
wcześniej też miewałam ok 16-17dc. raz miałam cykl 18dniowy! czyzby jakas powtorka? przytulanki byly wczoraj bo się wytęskniłam jeśli to "nie pomoże" to nic nie zrobie wcześniej się nie dało
pokaż wykres?
Aasia85 a często go boli? mojego męża też czasami boli ale jego to się siłą do lekarza nie zaciągnie ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:03
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
łazienkowa22 wrote:miałam śluz w czasie @ ale raczej zawsze mam. mam taką swoją teorię jak po owulacji zamyka się czyjka to się czopuje tym śluzem ładnym i przed okresem i w czasie jego trwania ten śluz się złuszcza dlatego jest rozciągliwy w czasie @. Ale to taka moja teoria
wcześniej też miewałam ok 16-17dc. raz miałam cykl 18dniowy! czyzby jakas powtorka? przytulanki byly wczoraj bo się wytęskniłam jeśli to "nie pomoże" to nic nie zrobie wcześniej się nie dało
pokaż wykres?
Aasia85 a często go boli? mojego męża też czasami boli ale jego to się siłą do lekarza nie zaciągnie ;(
Na początku nic nie odczuwał a później od czasu do czasu. Teraz to już prawie cały czas .
Niech tego nie bagatelizuje bo może się okazać za kilka lat ze będzie bezpłodny ( oczywiście tego nie życzę )
Mój mąż miał kilka lat temu badanie niania ale nikt nie wpadł wtedy ze są to zylaki ( większość z plemników była ospala , wiec na wyniku było ze strzela slepakami)łazienkowa22 lubi tę wiadomość
-
Łazienkowa, oczywiście że o tobie nie zapomnialysmy! Ja się nawet zastanawiałam gdzie ty się podziewasz? Ze po tym jak ostatnio dostałaś @, to nas zostawilas, myślałam że może chcesz odpocząć, czy coś xd a ty u mamy byłaś fajnie ze juz Wrocilas
Aasia, dobrze, że twój mąż poszedł do lekarza. Dla pewności tak jak mówisz zasiegnijcie porady jeszcze jednego specjalisty, bo co lekarz to inna opinia. Skoro macie już dwójkę dzieci, to ten lekarz może trochę przesadza.
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
lazienowa to powodzenia w tym cyklu!
a wykres mam udostępniony cały czas, wystarczy, że wejdziesz na mój profil
Aasia nie ma co się załamywać, tak jak mówisz - skoro 2 razy się udało to i jest szansa na 3 raz Życzę Wam tego z całego serca
Ale badania jak najbardziej warto jest zrobić, może dla pewności zróbcie u kilku lekarzy dla późniejszego porównania, bo jeden powie tak, a drugi inaczej -
Aasia85 wrote:Na pewno pójdziemy i zrobić badania teraz musze jakiś dobrych specjalistów znaleźć i znowu go zaciągnąć . Chodź teraz będzie juz łatwiej bo się chyba trochę zmartwil
witajcie dziewczyny mam pytanie w czwartek dotałam ovitrelle od wczoraj zaczełam brać duphaston bardzo boli mnie podbrzusze bardziej niż na okres i się zastanawiam czy to ciąża czy to okres tylko czy można go dostać w czasie brania duphastonu??4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina, a który masz dzień cyklu i kiedy miałaś owulację?
Udostępniłabyś wykres?
Z tego co słyszałam to można dostać @ biorąc dupka. Ale niektóre kobiety dostają @ dopiero po odstawieniu. Więc to różnie bywa.
Ból podbrzusza może wskazywać między innymi na zapłodnienie, ale tego to się dowiesz dopiero w momencie ujrzenia 2 kreseczek -
Marteczka93 wrote:Elina, a który masz dzień cyklu i kiedy miałaś owulację?
Udostępniłabyś wykres?
Z tego co słyszałam to można dostać @ biorąc dupka. Ale niektóre kobiety dostają @ dopiero po odstawieniu. Więc to różnie bywa.
Ból podbrzusza może wskazywać między innymi na zapłodnienie, ale tego to się dowiesz dopiero w momencie ujrzenia 2 kreseczek
kochana mam dzisiaj 24 dc. 18 dc dostałam ovitrelle lekarz powiedział żę dopiero może być owulacja trochę to dziwne. kazał przyjechać na 16:15 podbrzusze dalej boli jak leżę to mniej najgorzej jak chodzę.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Łazienkowa, chodzi o bóle jajników. Bywają dni, że nic nie czuję i nagle ni z tego ni z owego takie kłucie, że wytrzymać się nie da, a za chwilę samo przechodzi.
Jakby to miała być ciąża to ja bym i tydzień takich bólów wytrzymała. Gdyby to tylko ode mnie zależało..Szczęściu trzeba pomagać.. -
Witam dziewczyny!!! Przepraszam, dlugo mnie nie bylo, mam nadzieje, ze pamietacie moja skromna osobke z dawien dawna (jakies 3 tygodnie temu ) czytam was codziennie, ale jakos nie chcialam pisac. Stwierdzilam, ze im wiecej gadam o staraniach tym bardziej sie wszystkim przejmuje, a czas serduszkowania chcialam miec na relaksie
Po pierwsze gratuluje wszystkim zafasolkowanym kobitkom!!! Duzo zdrowka zycze oczywiscie!
No i tak. Ja jestem w 30stym dniu cyklu, wiiec zaczyna sie czas urojonych (badz prawdzowych) objawow. Zeszlej nocy o 3 poszlam siku (tak, nazywam rzeczy po imieniu ) i gdy wrocilam do lozka zlapal mnie wrecz rozrywajacy bol podbrzusza promieniujacy do krocza. Nie moglam sie ruszyc. Trwalo to okolo 40 minut i przeszlo. (Na bank nie jest to zapalenie pecherza). @ zaa max 4 dni (cykle 34 dniowe, ale ostatni 27 dlatego nie wiem dokladnie). No i tak jak bylam spokojna i opanowana tak teraz powrot do wariatkowa - kazde uklucie jest juz sygnalem!
Poszlabym na bete moze jutro albo za 2 dni ale boje sie igiel ostatnio jak bylam to przezywalam, wiecie uciskalam rane hehe
-
Kasioua, fajnie że wrocilas!
Jak dobrze działa ma ciebie takie odcięcie, to dobrze ze się odcięta. Ja z kolei wole w grupie poprzeżywać i widzę, że pamaga mi to, bo jestem spokojna. Życzę Ci, żeby to była fasolka!