bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem CI Monika, że coś jest z tymi nastolatkami. Mój brat niedawno rozstal się z dziewczyną, bo okazało się, że sprzedawała się na roksie. Dziewczyna lat 18, w wieku 13 lat zaszła w ciąże ( z klientem ). Nie ma praw rodzicielskich, dziecko w rodzinie zastępczej. Teraz znowu jest w ciąży, prawdopodobnie też z klientem. Szlag trafia jak się słyszy takie rzeczy. To dziecko pewnie też zostanie jej odebrane.
I gdzie tu jest sprawiedliwość? Że lekkomyślne nastolatki zachodzą w ciąże co pierdnięcie (sorki za wyrażenie), a rodziny, które marzą o dziecku od wielu lat, pomimo starań dziecka wciąż nie mają...
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Bajka91 wrote:Powiem CI Monika, że coś jest z tymi nastolatkami. Mój brat niedawno rozstal się z dziewczyną, bo okazało się, że sprzedawała się na roksie. Dziewczyna lat 18, w wieku 13 lat zaszła w ciąże ( z klientem ). Nie ma praw rodzicielskich, dziecko w rodzinie zastępczej. Teraz znowu jest w ciąży, prawdopodobnie też z klientem. Szlag trafia jak się słyszy takie rzeczy. To dziecko pewnie też zostanie jej odebrane.
I gdzie tu jest sprawiedliwość? Że lekkomyślne nastolatki zachodzą w ciąże co pierdnięcie (sorki za wyrażenie), a rodziny, które marzą o dziecku od wielu lat, pomimo starań dziecka wciąż nie mają...
przykre jest to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:50
-
kika, od 10 do 13 bedzie nas 5 testujących, nie ma bata, musi się którejś udać!!
łazienkowa22 lubi tę wiadomość
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Oj już widzę jaka będzie zawzięta dyskusja watę dni będziemy się przegadywać jedna przez drugą
Ja ledwo dzisiaj uszłam z życiem z pracy, myślałam, że padnę i już nie wstanę. Głowa mnie tak daaaawno nie bolała, ale na objawy za wcześnie, bo w ovu było 3 dni temu.
Jak wam mija wieczór? Ja dopiero wracam do domu... -
Dziekuje dziewczyny za cieple slowa i rady! Obgadalismy to i stwierdzilismy, ze oboje pojdziemy do lekarza. Lepiej wczesniej niz pozniej, i jesli cos jest noie tak to szybko to naprawic.
Mialam dola wiec poszlam z kolezankami na piwko. Od 6 miesiecy nie zrobilam łyka alkoholu, wiec jedno starczylo, zeby sie w glowie zakrecilo.
Tak sobie zaczelam myslec - moje dzidzi juz na mnie czeka, bede jego mama w najodpowiedniejszym momencie mojego zycia. Wiec widocznie teraz to nie ten moment - ten odpowiedniejszy jeszcze przede mna. -
A ja wam dziewczyny powiem, że nie mam w domu żadnego testu xd, bo tak to by mnie kusil i kusil xd chociaż dzisiaj przechodziłam obok apteki i zastanawiałam się czy zajść i kupić test, ale zrezygnowałam. Kupię dzień przed terminem @, żeby trochę pobyć, jeśli jestem w urojonej ciąży xd
łazienkowa22 lubi tę wiadomość
-
a ktoś po 20 będzie testować?
ja w domu mam jeden test ale nie pisze jaka czułość więc możliwe że zaopatrzę się w lepszy- mieszkam na wsi to nie mam blisko apteki, żeby lecieć
przy pierwszych starankach o córeczkę miałam chyba 15 testów z allegro
mąż myśli nad romantyczną kolacją na walentynki. haha była by pierwsza od kilku lat
póki co czekam na niego, mówił, że dziś mnie zaskoczy
tak więc ten tego uciekam
oj będzie się tu niedługo działo! oj czekam (nie)cierpliwieJestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
łazienkowa22 wrote:a ktoś po 20 będzie testować?
ja w domu mam jeden test ale nie pisze jaka czułość więc możliwe że zaopatrzę się w lepszy- mieszkam na wsi to nie mam blisko apteki, żeby lecieć
przy pierwszych starankach o córeczkę miałam chyba 15 testów z allegro
mąż myśli nad romantyczną kolacją na walentynki. haha była by pierwsza od kilku lat
póki co czekam na niego, mówił, że dziś mnie zaskoczy
tak więc ten tego uciekam
oj będzie się tu niedługo działo! oj czekam (nie)cierpliwie
Łazienkowa ja też będę po 20 testować
My dziś serduszkujemy,ale bez stresu i na luzie:)
Ja też nie mam żadnego testu i nie kupuję dopóki nie dostanę @.
Wczoraj robiłam badanie na tarczycę,ale wszystko ok . Jeżeli dostanę @ to idę do swojej ginekolog po skierowanie na wszystkie potrzebne badania.
-
Hej! Jestem nowa. Jeśli w niedziele nie przyjdzie @, będę w poniedziałek testować. Ktoras z Was ze mną? Owulacja wg testu 24 stycznia, progesteron 7 dni po 18 z hakiem, wiec raczej była od 3 dni bóle podbrzusza pojawiają się i znikają...nie mierze temperatury, dopiero zamówiłam termometr owulacyjny. Czy te bóle mogą oznaczać coś dobrego?
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
Aurellka wrote:Hej! Jestem nowa. Jeśli w niedziele nie przyjdzie @, będę w poniedziałek testować. Ktoras z Was ze mną? Owulacja wg testu 24 stycznia, progesteron 7 dni po 18 z hakiem, wiec raczej była od 3 dni bóle podbrzusza pojawiają się i znikają...nie mierze temperatury, dopiero zamówiłam termometr owulacyjny. Czy te bóle mogą oznaczać coś dobrego?
Takie bole mogą oznaczać @jak jej brak
-
Aasia85 ja bym nie wytrzymała jak się dowiedziałam, to byłam tak szczęśliwa, ze nie dało by się tego szczęścia ukryć
Joaśka_87 wiesz kiedy ci ovulacja bedzie wypadac? u mnie wlasnie szyjka wysoko, otwarta i dzis juz tempka poszla troche w gore, wiec chyba dobrze myslalam ze bedzie owulacja wczesniej...a tym samym raczej ten cykl u nas bez szans przytulanki byly we wtorek, a jak juz tempka idzie w gore to moze byc rowniez juz po owulacji
Aasia85 co daje takie badanie progesteronu? daje pewnosc czy owulacja byla?
Agulka901 podobno normą jest 1-2 cykle bez owu w roku u kobiety ;/ nie wydaje mi sie zeby była ovu bez skoku, bo jesli nawet by taki był to było by źle ze temperatura nie poszła w gore... ja kiedyś mialam cykl bez owu, ale @ dostalam "normalnie" - teraz wiem ze to niby nie był @ tylko "plamienie śródcykliczne"? a w nast cyklu po tym bez owulacyjnym zaszłam w ciaże
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(