Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tak kiepski humor że jak się nie poprawi to popsuje jutrzejszą imprezę tak jak rok temu Boże myślałam że mnie rozniesie opowiem wam:)
    Był grill i wiadomo alkohol więc pytali kto pije więc ja że nie i mój eMek też nie ( miał być potem kierowca u znajomych, więc zdziwieni dlaczego nikt z nas nie pije więc standardowy tekst do mnie bo weź przestań daj się napić emkowi a ty wrócisz autem, a my ze nie bo on jest potem Kierowca!! No to że ja mam się napić, a ja nie miałam ochoty, ogólnie miałam mega podły humor bo tego dnia robiłam test ciążowy bo byłam pewna że jestem w ciąży a tu dupa była biel wizira więc wiecie jak to jest, i wtedy mój tesciu powiedział tak że każdy słyszał " synowa nie pije bo jest w ciąży!" a ja do niego że nie jestem...
    A on "no co, masz męża to normalne że możesz być e ciąży!"
    A ja na to już mega głośno "ale nie jestem w ciąży" i cała się trzeslam z nerwów i momentalnie każdy zrobił głupią minę... Dopiero jak minęło trochę czasu to powiedział że ma nadzieję że mnie nie urazil tym, a ja nie odpowiedziałam tylko popatrzylam się z byka na niego, tak mi się chciało płakać wtedy masakra...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tyle bardzo!

Flower kaszanka z grilla mmmmm

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja to mam tak kiepski humor że jak się nie poprawi to popsuje jutrzejszą imprezę tak jak rok temu Boże myślałam że mnie rozniesie opowiem wam:)
    Był grill i wiadomo alkohol więc pytali kto pije więc ja że nie i mój eMek też nie ( miał być potem kierowca u znajomych, więc zdziwieni dlaczego nikt z nas nie pije więc standardowy tekst do mnie bo weź przestań daj się napić emkowi a ty wrócisz autem, a my ze nie bo on jest potem Kierowca!! No to że ja mam się napić, a ja nie miałam ochoty, ogólnie miałam mega podły humor bo tego dnia robiłam test ciążowy bo byłam pewna że jestem w ciąży a tu dupa była biel wizira więc wiecie jak to jest, i wtedy mój tesciu powiedział tak że każdy słyszał " synowa nie pije bo jest w ciąży!" a ja do niego że nie jestem...
    A on "no co, masz męża to normalne że możesz być e ciąży!"
    A ja na to już mega głośno "ale nie jestem w ciąży" i cała się trzeslam z nerwów i momentalnie każdy zrobił głupią minę... Dopiero jak minęło trochę czasu to powiedział że ma nadzieję że mnie nie urazil tym, a ja nie odpowiedziałam tylko popatrzylam się z byka na niego, tak mi się chciało płakać wtedy masakra...

Mi szwagierka kiedys przy niedzielnym obiedzie (z 20 osob), powiedziala: "przytylas! W ciazy jestes! No przyznaj sie ze jestes" odpowiedzialam: "nie, wzdecia mam" :p
    Smiechom nie bylo konca, a rosol dokazywal razem z nami :/ i to kobita 36 lat z takim tekstem wyleciala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 18:09

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym roku to tesciowie nie wypala z takim tekstem ale jest mnóstwo innych osób które nie są wtajemniczone a że przytyłam więc może być podobnie, ogólnie to wolałabym tam nie jechać,

A kaszanke z grila też lubię :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A ja mam cała rodzinę " medyczną" nawet tesciowa a jak szuka ons po necie różnych info ma temat niepłodnosci ;) szkoda mi jej bo wiem ze chce być babcią zwłaszcza ze wszystkie jej koleżanki chwalą się wnukami a ona nie może.

Rozumiem, że mąż nie ma rodzeństwa? Chyba, że brata księdza?
    Mój M ma 2 braci, ale młodszych. Jeden z nich ma już rocznego synka, więc też są wieczne pytania. No i oczywiście chcą koniecznie wnuczkę, bo same chłopy w rodzinie!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, tulę mocno. Mam nadzieję, że w tym roku impreza będzie jednak udana.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedna szwagierka zaszla w ciaze. Druga jak sie o tym dowiedziala to stwierdzila ze tez chce dziecko i zaszla w pierwszym cyklu. Trzecia wtedy tez sie zdecydowala wiec odstawila antyki i tez odrazu zaszla. Tak wiec w rodzinie meza pojawila sie w jednym roku trojka dzieci, ktore rodzily sie co miesiac..

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi lepiej tylko ból straszny jajników przy sikaniu. Pije dużo wody i izotonikow mnóstwo. Dzięki Agniechaaaa za dobrą radę i miłej imprezki życzę. Flowwer też robimy grilowanko. U nas standardowo kielbaska karczek i szaszłyki i ziemniaczki z Żaru uwielbiam je.

Flowwer, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jakby dla każdej to było takie proste stwierdzić że się chce i już być...

Lunaris lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajka, tulę mocno. Mam nadzieję, że w tym roku impreza będzie jednak udana.
    Wątpię bo nie dość że jestem poklucona z emkiem Ti na dodatek on nie lubi takich spotkań no ale jakoś zleci, no a ja znowu nie będę pić w tym roku haha więc znowu będą namawiać masakra

A karczek z grila pyszna sprawa

Staraczka dobrze że jest już lepiej cieszę się

staraczka1111 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ludzie nie maja kompletnie taktu...

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wiem ze ludziska czy rodzina nie mówi to w złej wierze po prostu ludzka ciekawości bierze górę. Wiem jak kiedyś mnie to bolało a później irytowało.
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i dla nich to po prostu oczywiste jeden czy dwa cykle i pyk w ciąży a my stajemy na rękach by zobaczyć dwie kreseczki.

Moje środowisko wie że jestem bezplodna i mam święty spokój. Nik nie wie że wróciłam na ring i naprawę mi jest o wiele lepiej bez tej presji rodziny.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Rozumiem, że mąż nie ma rodzeństwa? Chyba, że brata księdza?
    Mój M ma 2 braci, ale młodszych. Jeden z nich ma już rocznego synka, więc też są wieczne pytania. No i oczywiście chcą koniecznie wnuczkę, bo same chłopy w rodzinie!
    Ma siostrę ale nastolatka a mój M ostatni z rodu płci męskiej i nazwisko " przepadnie "

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer i Karma wiem że ludzie tacy są tylko akurat trafił w dzień kiedy byłam załamana i tak mnie to wkurzylo wtedy,
    A jutro no cóż będzie co będzie mam nadzieję że chociaż jedzenie będzie dobre hehe bo coś mi się należy od życia:)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ma siostrę ale nastolatka a mój M ostatni z rodu płci męskiej i nazwisko " przepadnie "
    Dlaczego przepadnie? Planujesz córkę :)?
    To jego siostra zostawi swoje nazwisko sobie i po sprawie :)

Lucia88 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jem sobie ananaska :) wiem na wieczór nie powinnam jeść owoców na noc ale miałam taką ochotę :)
    Ktoś chce?:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dlaczego przepadnie? Planujesz córkę :)?
    To jego siostra zostawi swoje nazwisko sobie i po sprawie :)
    A dziś Emek mi oświadczył że do IVF nie podjedziemy:( mam nadzieję że przetrawi to wszystko on potrzebuje więcej czasu ;)
    A szczerze w sprawie nazwiska " nie moje rybki czy alwarium" marzy mi się córka ale jak syn będzie to też będę szczęśliwa byle zdrowy <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja właśnie jem sobie ananaska :) wiem na wieczór nie powinnam jeść owoców na noc ale miałam taką ochotę :)
    Ktoś chce?:)
    Ja przy piwku siedzę ;) zrowie za nas i fasolek !!!
    Koniec smutków!!

Lucia88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer dlaczego eMek nie chce IVF, ma jakieś argumenty/powody?

Mnie mega zaczął boleć brzuch, tak okresowo.. to będzie dłuuuuga niedziela.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer mi też się wydaje że IVF was ominie bo będziecie mieli naturalnie :)
    A jeśli się nie uda to zobaczysz zmieni zdanie tak jak mówisz musi to przetrawic każdy nie raz powie coś głupiego nieprzemysli tylko palnie tak, nim się obejrzysz będziesz jak staraczka i będziesz mówić ile ty masz małych kwiatuszkow swoich :)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ