X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie czułość testu a cień cienia
Odpowiedz

czułość testu a cień cienia

Oceń ten wątek:
  • lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanko :) czy jeśli test ciążowy ma czułość 10 to nie wykryje mniejszego stężenia poziomu beta hcg? I wykrywa dopiero od 10??? proszę o odpowiedź :)

lawenda
  • karolca Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda wrote:
    hej mam pytanko :) czy jeśli test ciążowy ma czułość 10 to nie wykryje mniejszego stężenia poziomu beta hcg? I wykrywa dopiero od 10??? proszę o odpowiedź :)
    od 10 w gorę i wcale nie jest powiedziane, że wyjdzie pozytywny :)

• lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm dzięki za odpowiedź :)

MagSz lubi tę wiadomość

lawenda
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jakie testy kupować? te o najwiekszej czułości? ja kupiłam pre test on ma czułość 25 mIU/ml HCG. Więc wykryje dopiero ciąże jeżeli hcg np z krwi też będzie wynosić 25? Czy testy o czułości 10 wykryją wcześniejszą ciążę :-/

Vixen lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, test 10 mIU/ml jest czulszy a co za tym idzie powinien wykryć wcześniejszą ciążę.

atdck6nlmznf5qze.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś zrobiłam test o czułości 15 mlU/ml i zobaczyłam 2 kreskę bardzo jasna. Jestem dopiero 7 dpo a i mój wykres jest jakiś dziwny :( zrobiłam zdjęcie testów. ( zrobiłam 2 bo myślałam że pierwszy się pomylił)
    zapodaj.net/3fe2f8e125abd.jpg.html

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś źle podała. Jeszcze raz : zapodaj.net/3fe2f8e125abd.jpg.html

relgio4pk3pt9z4w.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wcześnie testowałaś (chociaż rozumiem, pewnie nie mogłaś się doczekać :) ) więc kreseczka jest bladziutka, ale ewidentnie jest. To co, można już gratulować?? :) Życzę, żeby wszystko przebiegło bezproblemowo :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę cień! 7dpo to zdecydowanie za wcześnie na testowanie, ale trzymam kciuki, że za parę dni kreseczka będzię już dobrze widoczna :)

alicja_ lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wiem ż. Wcześnie ale ostatnio miałam dziwne skurcze macicy trwały dobre pół dnia ale był. To krótkie nie bardzo bolesne skurcze. Dlatego tez postanowiłam zrobić test

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zrobilam bobotest plytkowy(ostatni jaki mialam w uk), na poczatku nic nie bylo widac ale po 3h moj chlopak zauwazyl cien cienia. Zrobilam tez rownoczesnie zwykly test i na nim nic nie bylo, jednak te angielskie testy maja tendencje do wykrywania ciazy po mc spoznionej @...i co z tym fantem zrobic?

• Unlike Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 85 wrote:
    Dzis zrobilam bobotest plytkowy(ostatni jaki mialam w uk), na poczatku nic nie bylo widac ale po 3h moj chlopak zauwazyl cien cienia. Zrobilam tez rownoczesnie zwykly test i na nim nic nie bylo, jednak te angielskie testy maja tendencje do wykrywania ciazy po mc spoznionej @...i co z tym fantem zrobic?

Po 3h test się utlenia i wynik jest nieważny ;)

48f411ed51.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam testowanie 10 dpo [testy kupiłam na internecie, normalna czułość 25] i wyszła jedna kreska. Na drugi zauważyłam tak zwany 'cień cienia' pojawił się on w ciagu 1-2 min. Był naprawdę ledwie widoczny, ale mąż też go widział. I tak ciemniał z dnia na dzień, a teraz jestem 8tyg 6dniu ciąży :D oczywiście jak 11 dpo pojawił się ten cień kreski to przeszperałam wszystkie strony internetowe na ten temat i nie wierzyłam, że się uda.... A jednak! Trzymam kciuki za wszystkie starające się dziewczyny. Nigdy nie traćcie nadziei :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...w koncu nigdy niewiadomo czy organizm nasnie oszukuje....
    nie mowiac o testach...
    no i nie wspominajac o przypadkach 'cizay z zaskoczenia'

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:58

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz za dwa dni i będziesz wiedzieć :)

aga2319 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:58

mariposa22 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idź na betę, ale dziewczyny twierdzą że nawet cień cienia potwierdza ciążę..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem w 10 dpo. Dzisiaj na dwóch testach o czułości 10 wyszedł mi "cień cienia". Myślicie, że jest szansa na to, że się udało?

Mój 'cień cienia' skończył dzisiaj 9 tygodni ;)

Fedra, Chica Mala, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie czytać o cieniach cienia, ktore staly sie dzidziusiami :D

Ja mam dziwna sytuacje, bo zrobilam test przed wczoraj 8dpo i wyszedl negatywny, a po godzinie pojawil sie cien cienia, ale bardziej to wygladalo jak zaciek niz kreska, wczoraj kupilam nowe testy i testowalam wieczorem i nic nie wyszlo, a dzis rano (10dpo) ta sama sytuacja co przed wczoraj, najpierw nic, a pozniej po ok.1-2h cien cienia wygladajacy jak zaciek, mialyscie tak moze (a test byl innej firmy niz ten przed wczoraj)? Nigdy wczesniej na zadnych testach te 'zacieki' mi nie wychodzily, byl negatyw i koniec kropka. Mozliwe zeby ten zaciek byl kreska? Chyba, ze mam jakis dziwny zaciekowy mocz ;)

Maluszek lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ