Dla dziewczyn co zwidów na testach nie widzą!
-
WIADOMOŚĆ
-
Skład wygląda OK i jest z pompką, co bardzo lubię
Ja dzisiaj mam znowu dzień biegania, ale pogoda coś deszczowa, obym nie wywinęła orła, poczekam lepiej do wieczora
Polećcie mi jakiś film na wieczorny seans z winem Tylko nie horror!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W koncu skonczylo sie bez filmu, bo juz padam na twarz.
Ja to lubie filmy w stylu Nietykalni (moj ulubiony!) chociaz jestem ogolnie otwarta na filmy, ale horrorów się boję masakrycznie!
Doti - mocno trzymam kciuki, 10 dpo może juz wyjsc szczegolnie jesli @ sie nie rozkrecila a jak wyjdzie jedna kreska to i tak dopoki nie ma @ trzeba liczyc na fasolke
Paula, za Twoja bede tez terzymam kciuki! Szczegolnie ze od wtorku minely 3 dni, to moze sikany byl za wczesnie? Czekam na pozytywne wiesci!!
Mi to sie szczegolnie ten ostatni Bond podoba. Poprzedni Panowie zbyt oczywista uroda jak dla mnie :p
Miska roweru zazdroszcze! Bieganie nie jest wcale takie fajne, przynajmniej narazie. Ja na rolkach tez jezdza, staram sie tak 8-10
Km, bo bieganie na razie 3 to maks i to z taka zadyszka. Ale dobije do 10 w bieganiu, cos czuje* hormony w normie
* naturalna owulacja
dziendobry, szczerze mnie Bodn nigdy nie pociagal ;p
I super ze chociaz zaczelas biegac Oda, ja to chyba z 3 minuty bym przebiegla i koniec hehe
Doti tule, mocno :*
U mnie tez Test negatywny, ale to nic jak sie nie uda teraz to w nastepnym miesiacu, tylko szkoda ze mam taki dlugi cykl teraz bo mi nadzieje zrobilo, termin miesiaczki mialam na srode, no ale czekam cierpliwie.
Milega Dnia dziewczynki
-
nick nieaktualny
-
Doti - sciskam! Rzeczywiscie cos masz nie tak z tym cyklem. Ale to dopiero 10 dpo? Jeszcze na nic się nie nastawiaj. A obfite masz te plamienia?
Paula- Ciebie też ściskam mocno! Może miałas poznoejszą owu w tym cyklu i rzeczywiscie jeszcze warto poczekać?
Ja z kolei obudzilam się z bólami znowu jak na @. Jak w zeszlym cyklu czulam je ze dwa tyg przed @ to byly lżejsze, takie ćmiące to teraz z grubej rury Mój organizm to jednak zagadka! Pojde w pon zbadam progesteron, będzie 27 dc (teoretycznie dzien przed @) czy to za późno?
Dzisiaj mam 25 dc, 11 dni popozytywnym tescie, pewnie 10 dpo. Nie chce jeszcze dostac@!!* hormony w normie
* naturalna owulacja
M8sia to sobie odpocznij dzis nabierzesz ochoty na lubego
Ja dzis jade na wies, taka ze problem z zasiegiem moze wystapic, wiec moge zagladac rzadko! Ale nadrobię wszystko!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Ja jeszcze wrócę do tematu HSG. Wkleję Wam coś co napisałam innej dziewczynie w wątku HSG. Ja sama nie byłam do końca świadoma tego jak to wygląda i tym samym gotowa. Troszkę długie
Jeśli masz niedaleko siebie klinikę leczenia niepłodności, to najlepiej udać się tam. Wizyta będzie płatna, ale dobry lekarz skieruje Cię do szpitala NFZ i resztę badań będziesz mieć już darmową. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Leczę się w Fertimedica, ale badanie HSG i AMH miałam w ramach NFZ w szpitalu na Inflanckiej.
Ten Twój lekarz NFZ ma opory, aby Ci dać to skierowanie, bo rzeczywiście zazwyczaj to w klinikach niepłodności robi się pełne badania, a HSG jest dopiero kolejnym etapem. To jest mimo wszystko poważne, inwazyjne badanie. Lekarze dobrze robią nie rozdając na lewo i prawo skierowań na żądanie. Ale mam nadzieję, że Ci się uda i da Ci to skierowanie
Jeśli to zrobi, to poza skierowaniem do szpitala na badanie HSG, dostaniesz dwa inne skierowania na badania, które musisz wykonać przed przyjściem do szpitala. Te badania to cytologia (no chyba, że masz teraz jakąś w miarę aktualną np. sprzed 6 miesięcy) oraz posiew z szyjki macicy.
Ten posiew najlepiej wykonać w okolicy 20 dnia cyklu - po owulacji, ale przed miesiączką. Wyniki tego badania ważne są miesiąc. I tylko jeśli posiew jest ok, można będzie wykonać HSG. Na wyniki posiewu czeka się kilka dni.
Jeśli posiew wykaże, że są bakterie czy inne choroby, będziesz musiała je najpierw wyleczyć. Potem znowu robisz posiew i jeśli już jest ok, możesz iść na HSG.
Jak masz już wyniki cyto i posiewu, czekasz na okres (a kto wie, może nie przyjdzie ). Jeśli jednak @ się pojawi, zapisujesz się telefonicznie do szpitala na konkretny dzień. Musi być to po zakończeniu @, ale jeszcze przed owulacją. W moim przypadku był to 6 dzień cyklu.
W dniu, na który się umówiłaś idziesz do szpitala na 8 rano. Czekasz w kolejce na przyjęcie. Robią pełny wpis, przypisują do pokoju, gdzie będziesz czekać na "swoim" łóżku. Najlepiej jak będziesz mieć też swoją piżamę do przebrania, jakieś kapcie, coś do czytania. Przed HSG zrobią Ci badania ginekologiczne (aby sprawdzić czy na pewno nie masz w tym momencie owulacji oraz generalnie czy możesz mieć HSG). Wypełnisz też kilka dokumentów, założą Ci wenflon. Powinni też dać coś na znieczulenie lub rozluźnienie. Ja dostałam zastrzyk w tyłek, po którym zrobiłam się senna.
Potem zabierają Cię do pracowni radiologicznej. Tam już zajmują się Tobą krok po kroku mówiąc Ci co będą robić i takie tam. Samo badanie dziewczyny znoszą różnie. Nie ma co się nastawiać, czytać o tym kogo bolało, a kogo nie. Będzie bolało, albo nie i już.
Jeśli po badaniu będziesz się gorzej czuć, możesz po prostu poleżeć w szpitalu na łóżku do momentu, gdy poczujesz się lepiej. Potem robią wypis, zdejmują wenflon i idziesz do domu.
Wyniki są podawane po kilku dniach, bo analizuje to radiolog, ale lekarz tuż po badaniu pokazuje zdjęcie i na nim widać czy jest ta drożność czy nie. Radiolog po prostu opisuje to dokładniej lub ew. wykazuje coś do zbadania (nie wiem dokładnie, bo ja swoje wyniki odbieram dopiero dziś).
Dostałam antybiotyk na 7 dni (profilaktycznie) i p. doktor powiedziała, żeby od razu w tym cyklu się starać.
Troszkę się rozpisałam, ale przyznam, że dla mnie wizyta w szpitalu była małym zaskoczeniem. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to badanie trwa 5 minut i wchodzisz na nie z marszu jak na wyrwanie zęba.
Cheresta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja już po pierwszej tabletce CLO
Syn dziś rano zamówił trojaczki więc lepiej niech zadziała hehe jest zafascynowany bajką na mini mini "Trojaczki"
Mój dzis pół dnia w robocie Nie lubie tych dni. Jutro znowu go nie mam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 18:08