Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Abcia wrote:Wa123, Ty jesteś nadal przed okresem? Jeśli tak, to ta beta tak naprawdę może się jeszcze rozkręcić. Gdyby była całkowicie negatywna (okolicze 0-1) to faktycznie nic z tego, ale beta 3 może jeszcze się rozkręcić.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Zanim zaczniesz wydawać kasę na badanie, to po prostu poczekaj aż Ci się okres spóźni z 2 dni. Nie chcę Cię nakręcać, jednak te forum to już nie takie akcje widziało Łącznie z pomyleniem wyniku bety w laboratorium25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Zanim zaczniesz wydawać kasę na badanie, to po prostu poczekaj aż Ci się okres spóźni z 2 dni. Nie chcę Cię nakręcać, jednak te forum to już nie takie akcje widziało Łącznie z pomyleniem wyniku bety w laboratorium
A Ty jak tam z nastawieniem?Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Abcia wrote:Średnio. Rozkręcił mi się okres i chwilowo łatam smutki czekoladą
Jestem zdania, że wszystko się wydarza w czasie idealnym dla nas i prędzej czy później do Nas przyjdzie to wymarzone szczęście😘 Trzeba iść do przodu z podniesiona głową i być pozytywnej myśli pomimo i tak już dużego wysiłku włożonego dotychczas. 😊 A już Ci mogę powiedzieć, że zostaniesz mamą i zasługujesz na to żeby Twoje marzenie się spełniło. 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 19:39
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Hej, odebrałam dziś wynik bety.... Dzisiaj wyszła 4.3...chyba wyłapałam biochemia bo wzrost jest zbyt niski jak na 4 dni odstępu🥺
Abcia lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa i mam nadzieję że piszę we właściwym wątku
Chciałam poznać waszą opinię bo na test ciążowy jest jeszcze za wcześnie
Otóż miesiąc temu odstawiłam plastry evra po pół roku stosowania.
Ostatni okres miałam 26 stycznia. Mój cykl trwa ok. 28 dni (czasami 30).
Wydaje mi się że początkiem tamtego tygodnia (ok 12/13 DC miałam owulację, ale nie mierze temperatur ani nie wykonywałam testu owulacyjnego więc nie mogę być pewna na 100% (domysły na podstawie śluzu i bólu podbrzusza). W tym czasie uprawiałam sex. Dziś, czyli w 18 DC rano zauważyłam śluz delikatnie zabarwiony na brązowo a w południe śluz był jasno różowy. Teraz plamienie już ustało ale chwilami pobolewa mnie podbrzusze. Taka sytuacja niegdy wcześniej mnie nie spotkała
Myślałam że może jednak nie miałam owulacji tydzień temu i po odstawieniu plastrów takie są teraz objawy spóźnionej owulacji ale wykonałam test owulacyjny dziś w południe i jest negatywny. Później wujek google zasugerował, że to może być plamienie implementacyjne. Czy to możliwe? Czy to po prostu efekt odstawienia plastrów ?
2 miesiące temu byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i nie stwierdził żadnych nadżerek ani innych problemów, dlatego nie mam pojęcia co myśleć o tej sytuacji.
-
Byska wrote:Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa i mam nadzieję że piszę we właściwym wątku
Chciałam poznać waszą opinię bo na test ciążowy jest jeszcze za wcześnie
Otóż miesiąc temu odstawiłam plastry evra po pół roku stosowania.
Ostatni okres miałam 26 stycznia. Mój cykl trwa ok. 28 dni (czasami 30).
Wydaje mi się że początkiem tamtego tygodnia (ok 12/13 DC miałam owulację, ale nie mierze temperatur ani nie wykonywałam testu owulacyjnego więc nie mogę być pewna na 100% (domysły na podstawie śluzu i bólu podbrzusza). W tym czasie uprawiałam sex. Dziś, czyli w 18 DC rano zauważyłam śluz delikatnie zabarwiony na brązowo a w południe śluz był jasno różowy. Teraz plamienie już ustało ale chwilami pobolewa mnie podbrzusze. Taka sytuacja niegdy wcześniej mnie nie spotkała
Myślałam że może jednak nie miałam owulacji tydzień temu i po odstawieniu plastrów takie są teraz objawy spóźnionej owulacji ale wykonałam test owulacyjny dziś w południe i jest negatywny. Później wujek google zasugerował, że to może być plamienie implementacyjne. Czy to możliwe? Czy to po prostu efekt odstawienia plastrów ?
2 miesiące temu byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i nie stwierdził żadnych nadżerek ani innych problemów, dlatego nie mam pojęcia co myśleć o tej sytuacji.
Całkiem możliwe implantacja od 6dpo podobno. Ale też wcale nie na pewno. Powodzenia.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Może to być plamieniem implantacyjne, ale nie musi. Może to być plamienie okolowulacyjne, test wtedy Ci wyjdzie negatywny, ponieważ krwawienie te jest związane z uwolnieniem komórki, a testy wykrywa maksymalne stężenie lh, które jest najwyższe około 36 godzin przed uwolnieniem komórki, następnie spada. Poczekaj kilka dni i zrób test, albo wykonaj badanie krwi.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Znamy to, znamy, cierpliwość przychodzi z czasem Jeśli chcesz możesz iść też na krew, nie będziesz miała domysłów, ale to też dopiero za jakieś 3-4 dni najszybciej
Jakoś tak wolę chyba dłużej mieć cicha nadzieję że może jednak się udałoAbcia lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Ja nadal przed @, dzisiaj 41 dzień cyklu. Brzuch pobolewa, ale okresu ani słychu ani widu. Bobo testy nadal wychodzą z jasna kreską, która nie ciemnieje. Chyba jest coś z nimi nie tak jak trzeba, nigdy więcej ich nie kupię ☹️ Robią tylko nadzieję. Zapisaliśmy się z mężem do lekarza więc może ruszymy do przodu z tematem. Dowiemy się przynajmniej w czym problem 😊Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Abcia wrote:Zgłoś się do lekarza, możliwe, że będziesz musiała wziąć coś na wywołanie okresu. Trzymam kciuki. Badalas trzeci raz betę?
Abcia lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl