X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dziewczyny 5dpo - łączmy się! :)
Odpowiedz

Dziewczyny 5dpo - łączmy się! :)

Oceń ten wątek:
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, jest duuuuużo czasu. A tymczasem popsuł mi się laptop, od szwagra teraz wyrwałam, więc rzadziej tu będę wchodzic, póki swojego nie naprawię :( Na razie czekam na koniec @. Naszej zielonej kropeczce się udało, ma fasoleczkę i teraz my pójdziemy w jej ślady :) Pozdrawiam Was kobitki i uciekam. Trzymajcie się ciepło :-*

MalutkaEve, Andzia33 lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam też się uda ;D

• nutka Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się uda.:) Ja dziś spędziłam dzień na wyszukiwaniu sprzętów do mieszkanka.:) Kurcze, około 17koła pójdzie na to wszystko... Ale będziemy mieć swoje własne!;)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja miło wspominam ten czas urządzania naszego mieszkanka..eghhh...wiele miłych chwil przeżyliśmy wtedy :P

• nutka Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas się dopiero zaczyna;)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie, że te pierwsze dni do owulki strasznie się wloką? No dopiero 3dc... Do owulki tak straaaasznie daleko...

MalutkaEve, celia lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam w tym miesiącu nie czekać na owulkę;) Więc nie wiem czy mi się dłuży:P

Modelka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Nutka, pięknie ;) Ja czekam :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie czekała, nawet nie wiem kiedy była ;P wykres mi nie zaznaczył...

Wysłany: 16 września 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lecę na żywioł! Można już serduszkowac i cieszyc się sobą. Ten cykl sobie odpuszczam, chcę porobic badania itd. A jeśli między czasie się uda z fasoleczką to będzie cudnie :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe powiedz jakie badania będziesz robić? Bo ja się zastanawiałam nad progesteronem, ale zastanawiam się czy iść teraz do lekarza czy zrobić 7 dni po owulce progesteron i od razu iść. Bo w sumie chodzę prywatnie i jak mam iść i zapłacić 80zł za to, że pan mi powie: proszę zbadać progesteron to ja wiem czy to ma sens? Bo badania i tak trzeba samemu opłacić, więc może lepiej pójść już po odebraniu wyniku?
    Na USG byłam miesiąc temu, bo mnie coś brzuch bolał, ale pan doktor powiedział, że wszystko jest w porządku.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowa, przyłączam się do pytania. Przy okazji doceniam jak mi dobrze, że mam prywatną opiekę medyczną w pracy - nie płacę za badania, ani za wizyty, a i badań mi nie szczędzą. Teraz lecę na usg ginekologiczne i piersi.

A z innej beczki - właśnie się dowiedziałam, że moja najlepsza przyjaciółka też się stara o dziecko. Dowiedziałam się przez przypadek... A jak sama z nią rozmawiałam, że się staram i w ogóle, to się słowem nie zająknęła... Powiem Wam, że mocno zabolało...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko- czy ja wiem czy jest powód, żeby bolało? Może nie chce na razie o tym mówić, to jest nasza prywatna sprawa i niekoniecznie chce się tym dzielić. Skoro Ty czulaś potrzebę pogadania o swoich staraniach to ok, ale inni nie koniecznie muszą chcieć o tym mówic;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, długo by gadać, żeby wytłumaczyć, dlaczego jednak jest... Nic to, po prostu o tym nie będziemy gadać...

Dobrze, że jest to forum :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tylko na tym forum o tym rozmawiam:) Kilka osób wie, że coś tam działamy ale o tym nie gadamy:)

Modelka, MalutkaEve lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystkie mamy podobnie :)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka i Eve - tak anonimowo łatwiej, prawda? Łatwiej się przyznać, że kretyńsko i zupełnie irracjonalnie np. robimy test ciążowy po kilku dniach od owulki, albo robimy ich trzy, bo może jedne nie wyszedł ;)

Ech...

Chociaż ja mam jeszcze siostrę :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 06:40

celia, MalutkaEve lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png

Wysłany: 17 września 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja w sumie to też dzielę się tym tylko z Wami. Tzn. parę osób wie, że czekamy na dzidziusia ale bez konkretów czy się staramy, czy nie, bo zawsze jak ktoś pyta to mwię, że jesteśmy jeszcze młodzi i mamy czas. Mam się im tłumaczyc że tak jasne staramy się tylko nic z tego nie wychodzi? Większośc mojej rodziny i znajomych brali śluby bo wpadli. My wzięliśmy ślub bo chcemy na prawdę byc razem i z utęsknieniem czekamy na Bąbelka. Więc co im tu opowiadac... Będzie nam to dane to będziemy mieli i tyle.

Modelka lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - ja rozmawiam tylko z mężem i siostrą.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modi, o staraniach wie tylko moja Mama, ale i tak nie mogę (czy bardziej nie chcę) powiedzieć jej wszystkiego. Chyba, żeby jej nie martwić. Raczej mówię, że wszystko jest ok i że podchodzimy na luzie niż, że martwię się wynikami i czy "zaskoczy" w końcu.

A tutaj mogę się wyżalić i pocieszyć z Wami - to cenne :* :)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ