Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika jesteś pewna? Bulfogi kto głównie chrumkają a nie szczekają ;)
    No ale są to pieski które potrzebują uwagi. Podobno dobrze puszczać im kreskowki i dawac pluszaki to sobie oglądają tv ;p
    Nawet tak myslalsm czy gdybym zaszla i byla na l4 plys maciezynski tk bym i pueska odchowala troche, tylko co potem?
    Tak to są takie buldożki małe. Czasem się jakbý zatykają po porządnym poszczekaniu, jakby się dusiły, ale to ich nie powstrzymuje. A lubia też ŕobic takie AuuuuUUU!!! AAAaauuuUUU!
    Są straszne poprostu :(
    Nie moge siedzieć w dzień bez TV albo radia

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika współczuję.u nas sąsiedzi też mają dużo szczekającego psa, ale z reguły jak ktoś coś robi blisko ich drzwi- np jak my wracamy do siebie albo przyjdzie pani posprzątać klatkę. Ale lubię tych sąsiadów (to oczywiście nie ci od imprez) a piesek jest tak uroczy że mu wybaczam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bajla pozdrawia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eff933810ff5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:19

Izape_91, Malgonia, KateHawke, JustynaG, Czrna 81, Emiilka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co za swinki z tych piesków ;)

Ja sie pochwale, zrobiłam taaaaakie pyszne ciasto drozdzowe. Poczestowałabym Was, ale pół blaszki poszło w przerwie meczu ;) boje się, ze na śniadanie już nic nie zostanie :p nie piekłam już jakiś czas i zapomniałam jakie to fajne :p

Czrna 81 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam z ukrycia ale jak Małgonia o tym cieście.... :P mnie się chce drożdżowych bułeczek z jagodami!

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    czytam z ukrycia ale jak Małgonia o tym cieście.... :P mnie się chce drożdżowych bułeczek z jagodami!

ja chyba zrobię jutro, bo teściowa mi dała sporo jagód i myślę, jakby je tu spożytkować i takie jagodzianki byłyby chyba najlepszym pomysłem, więc Lunaris zapraszam !!

Tymczasem maszyna idzie w ruch i puszczam sobie miasteczko Twin Peaks. Oglądała któraś z Was??

Dziewczyny miło mi, że zostałam dopuszczona do głosu w tym wątku: D już prawie dwa lata jak tu jestem ! Matko, jak to leci.... No i prawie wszystkie weteranki przez ten czas dorobiły się brzuszków,więc z nadzieją czekam dalej w kolejce.

Dzisiaj 27 dc, ciekawe kiedy przyjdzie @, bo jak ovu była faktycznie w tym dziwnym 22 dc to pewnie za jakiś tydzień i cykl się przeciągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:37

Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o jagodziankach myslałam, ale nie miałam czasu się bawić dziś.
    Piwiem Wam, ze mi to by bylo na reke byc teraz w ciazy na zwolnieniu i narobic sobie przetworow na zime, zebym sie mogla zdrowo odzywiac ;) gorzej, ze jak sobie przypomne moj poziom energii to chyba teraz pracujac wiecej robie :p

Izape ja ogladalam jak bylam mala. Urywki z pierwszego odcinka i ostatniego mam na wieki wiekow wryte w pamiec mimo, ze kompletnie nie pamietam fabuły.
    No a swoja droga to wrzucilabys jakies fotki swoich laszkow :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie kuś bo nie mam do CIebie tak bardzo daleko :D
    Obejrzałam cały Twin Peaks i jeszcze był jakiś sequel "Fire walk with me" ale nie znalazłam na necie. teraz szukam ostatniej dokrętki prision break

Ps jak jutro wstanę znowu przed 4 to bułeczki będą na śniadanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:45

Malgonia, Czrna 81, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris przyjedziesz jutro sama po węchu !

Malgonia mam bluzkę w kawałkach jak ja zeszyje to się pochwalę, moze będzie to jutro po bułeczkach, o ile mam drożdże w lodówce !

Lunaris lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny po tej laparoskopii mam chyba owulację roku, tak mnie napiernicza lewa strona, że ani siedzieć ani leżeć. Szkoda, ze się nie da tego wykorzystać, ale z drugiej strony to z lewego jajnika czyli ze strony tego uszkodzonego jajowodu...

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiałam Twin Peaks jako dzieciak :) Muszę odświeżyć i obejrzeć ten nowy sezon.

Ale jestem głodna jak tak czytam o tych drożdzowcach i bułeczkach...

Ptysia bierz no-spe, nie ma co sie męczyć. Jak teraz owu z lewego, to wieksze szanse dla prawego w przyszlym miesiącu ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z moją Goldenką! Cudowne psy ale fakt, sierści gubi tyle, że codziennie wieczorem mogłabym stworzyć sobie drugiego psa :D

070605bb08e9f0dbmed.jpg

Bocianiątko, Achia, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, Czrna 81, Emiilka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- Ty prześliczna, dzieci śliczne, to jeszcze pies śłiczny! mąż(nie wiem czu wrzucałąś zdjęcia) to pewnie też przystojniak :p

• reset Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje, więc z rana aktywności pokojowe, a teraz obmyślamy plan b... Ja chcę iść na łyżwy, bo jest całoroczne lodowisko, a M. się boi, bo nie umie ;)
    Najwyżej zostanie nam basen w hotelu albo jakieś zwiedzanie, a od 17 knajpka i meczyki :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset w Karpaczu jest jedna z moich ulubionych restauracji - Dwór Liczyrzepy, jakbyście nie wiedzieli gdzie iść na pysio jedzonko!

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U nas leje, więc z rana aktywności pokojowe, a teraz obmyślamy plan b... Ja chcę iść na łyżwy, bo jest całoroczne lodowisko, a M. się boi, bo nie umie ;)
    Najwyżej zostanie nam basen w hotelu albo jakieś zwiedzanie, a od 17 knajpka i meczyki :)
    widze że pogoda sprzyja prokreacji :P basen tez super :)

• reset Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    widze że pogoda sprzyja prokreacji :P basen tez super :)

Chyba zostaniemy przy prokreacji ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6e8e493fcc6.jpg

Melevis, JustynaG, Jeżowa, Achia, Tosia2323, nowa na dzielni, blue00, Bocianiątko, Anaaa90, KateHawke, Morusek, lamka, Karma88, Malgonia, bazylkove, Vivanillka, Kargo31, Nat90, Kingulla, Czrna 81, Emiilka, Siwulec, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset luuuubię to!

Achia a widzisz, mąż akurat nie grzeszy urodą hihi :P
    Dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:06

reset lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis a próbowałaś używać jakiejś szczotki do wyczesywania podszerstka? Np. Furminator? To nie są tanie produkty ale rzeczywiście pomagają zmniejszyć ilość kłaczków w domu. :)

Reset , no to życzę Wam samych upojnych chwil!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pdopinam się pod życzenia Justyny ;)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ