Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya widzisz Reset-i to ma sens. u mnie była sama histeroskopia i w ten sam dzień wychodziłam do domu,więc może dlatego lekarz rozmawiał ze mną po wybudzeniu.a jak wychodziłam do domu to już go nie było, jak chciałam dopytać :p no ale koniec końców- efekt niebawem pojawi się na świecie czego i Tobie życzę z całego serca!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 15:12
-
Jestem! Dziecko ma czynność serca! Na ta chwilę wygląda ok. Ja mam cukrzyce.
Nie wierzę że to dziecko zyje serio.
Za 2 tyg usg bo jednak wywiad obciążony. Ale na tą chwilę jest dobrzeAchia, Cabrera, agulineczka, Yoselyn82, StaraczkaNika, Malgonia, Luna1993, frezyjciada, Aksamitnaa, summer86, Bajkaaa, Aga9090, JuicyB, Siwulec, KateHawke, Karolina90, Kaczorka, Morusek, Tosia25, golonat, -Mamunia-, JustynaG, Cheresta, Lusesita, mi88, Bocianiątko, Lunaris, Kotowa, Meśka, Lena21, Anna Stesia, Sarna84, Grzechotka2, lamka, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hope, super! Ta cukrzyca to wiesz - tylko dlatego że przecież nie może być WSZYSTKO dobrze Proponuję dziś na obiad pieczarki portobello faszerowane sosem bolognese z cukinią (miałam po tym wczorsj rewelacyjny cukier)
-
Hope to wspaniała wiadomość. A z cukrem na pewno dasz sobie radę. W końcu nie takie rzeczy robiłaś, żebyś teraz z dietą nie dała rady
Ale mi się gęba cieszy. -
Ja musze znaleźć diabetologa bo nawet cukromierza nie mam
-
Jezu HOPE!!!!! Kciuków nie puszcze przez kolejne kilka miesięcy!
Edit: Dostałam właśnie część wyników. Zerkniecie?
Fsh 8,3 - gorna granica normy
Lh 6,3. - gorna granica normy
Estradiol 13 , norma od 21
Prolaktyna 2,3 norma od 5
Ca125 172! (norma do 35)
Zaczynam łapać doła:( ta endomenda mnie wykończy nie wiem nawet co myśleć o tych wynikachWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 16:01
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualny
-
Hope Kochana moja jakże się ciesze gratuluje serduszka i ściskam kciuki za kolejne tygodnie i miesiące... fajnie ze wizyta za 2 tyg :*
-
Aksamitna kurcze ja juz jestem po laparo zaluje teraz bo lekarz po zabiegu zalecal mi visanne na 6 miesięcy, ale skonsultowalam to jeszcze z innym ginem który mowil żeby nie czekać bo po laparo będą duże szanse na ciążę i też uznalam ze szkoda tracić tyle czasu...starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
nick nieaktualnyBy7 ja ca125 nie robiłam, ale po 9 miesiącach po ostatniej laparo endomenda wróciła sobie ma dobre w tym samym stopniu!!
Poprzednim razem jeden lekarz tez wypisał receptę na visanne, ale 4 innych Ginow twierdziło, ze skoro się staramy, to nie ma sensu brać visanne. Namawiali na IVF. Ja tez łudziłam się, ze te pierwsze miesiące po zabiegu dają największe szanse...
Po tej laparoskopii nikt nawet nie proponował visanne, chcieliśmy podejść do IUI, ale ze względu na komplikacje przełożyliśmy to na następny cykl... -
Malgonia , mam badać DHEAS rano, potem o 22 tabletka tego dexametasonu i potem o 8 rano na następny dzień powótrka badania. O takie coś!
Aksamitna kciuki trzymam za fasolkę !!!!
Frez , pisałam do Ciebie wiadomość jak będziesz miała chwilę to zerknij
by7mistake przy endomendzie Ca125 jest tak wysokie????
Do mnie dzisiaj zawitała szanowna @, więc 28 cs starań uważam za otwarty, ostatni cykl i owulacja w tym roku. Przed świętami wyrobię się chociaż z @, to będą seksy owulacyjne pod choinką już :DDDD Przynajmniej nie będzie dylematu pić czy nie pić !
No i w sumie dobrze że ta laparoskopia w lutym, bo mój chrześniak końcem stycznia ma urodziny, więc chciałabym jednak normalnie wtedy funkcjonować A jak się uda zajść w ciąże po laparo to może będę miała prezent na urodziny ?
Lecę do apteki po żelazo, ten dexametason i lamettę, bo nie mam.
Miłego wieczoru kochane :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 17:17
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
By7 na endomendzie się nie znam, ale powiedz, jak u Ciebie z estradiolem? o ile dobrze pamiętam to miałaś w normie tylko nie pękały pęcherzyki, czy coś pokręciłam?
Za dwa tygodnie będzie znów pełno emocji -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza no to powodzenia z badaniem. Kurczaki, już myślałam, ze mi na Karowej wszelkie możliwe kombinacje zrobili, ale widać jest jeszcze na co krew oddawać. Ale się powstrzymuję
Za to zadzwonili do mnie, ze mój wynik chlamydi jest do odbioru więc jutro po niego pojadę. Szkoda, ze przepadła mi przez niego ta wizyta -
Mam Cie Hope, znalazlam!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam że tak będzie! W końcu ta bajka musi mieć szczęśliwe zakończenie. Cały dzień moje myśli krążyły wokół Ciebie. Strasznie się cieszę, gratuluję i cały czas będę pozytywnymi myślami z Wami Kurcze, to jest jedna z najpiękniejszych wiadomości dla mnie, naprawdę
Ps. Przepraszam Was dziewczyny za ten chaos i krzyk ale musiałam upuścić swoje emocje po takiej cudownej wiadomości Już uciekam_Hope_ lubi tę wiadomość
-
Reset super że masz już to za sobą, mam nadzieję że usłyszysz same pozytywne informacje od lekarzy.
Hope gratulacje dzieciołka z -
Lunaris wrote:Reset super że masz już to za sobą, mam nadzieję że usłyszysz same pozytywne informacje od lekarzy.
Hope gratulacje dzieciołka z