Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hope_ wrote:Świnka
Zazdro!
Ale zniesę wszystko tylko niech się żółwik nie zarazi bostonką
Edit. a co mam zeżreć na przeziębienie jak miodu nie mogę. I soczku z malin domowego nie mogę bo cukier. i soczku z mleczyków nie mogę bo cukier. I soczku z czarnego bzu też nie mogę bo cukier.Izape_91 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
reset wrote:W poniedziałek w szpitalu miałam wrażenie, że dla połowy tych lekarzy cuduję. Padały stwierdzenia, że staram się "tylko 14 miesięcy" albo np. pytanie, czy badałam hormony. Miałam ochotę odpowiedzieć "nie, k..wa, wole operację od pobierania krwi". Dodatkowo, z przerażeniem stwierdzam, że dwóch ginekologów (w tym jeden z kliniki) było gotowych pakować we mnie gonadotropiny albo nawet zrobić ivf bez tych zabiegów. Ostatecznie, po moich namowach, ten z kliniki chciał robić samo histero.
A tu wyszło co wyszło...
Dodatkowo, przy wypisie dowiedziałam się, że znaleźli jakąś plamę na wątrobie. Mam już skierowanie do hepatologa i nie ukrywam, że się boję. Także rekonwalescencja będzie trudna psychicznie, bo trzeba wszystko, co wyżej oswoić.
No własnie, ja jestem w szoku, że tu tyle rzeczy powychodziło. Gdybyś nie dała sobie zajrzeć pod maskę to mogłabyś sie tak bujać. I gdybyś nie była tak uparta i zmotywowana, to lekarze mogliby cudować jeszcze kilka dobrych lat, marnując Twój czas i zdrowie. Może z ta wątrobą to jakieś ślady po przebytej mono?
Hope, możesz pić lipę i jeść cytrynę. I czosnek, tak jak mówi Rucola. -
nick nieaktualny
-
Aksamitnaa wrote:Dzisiaj test ciemniejszy. Teraz tylko czekanie na bete.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdbfd26c5cd8.jpg -
nick nieaktualny
-
Aksamitna, krechy jak marzenie gratuluję
Ja zaczynam szukać punktu, który zrobiłby posiew na bakterie beztlenowe. mam nadzieję, ze sie uda szybko coś namierzyć, bo jutro małż znów wyjeżdża.. dobrze, ze to nei okres owulacyjny -
nick nieaktualny
-
Aksamitna beta bardzo ładna. Prog też zly nie jest. Ma jeszcze czas urosnac. Ty jestes na swoim cyklu czy sztucznym? Jaki byl wczesniej ten progesteron? Badz dobrej mysli, odpoczywaj i daj kropkowi czas w spokoju umoscic sobie gniazdko.
-
Aksamitna to jesteś obstawiona pod względem proga. Zatem dużo odpoczywaj i niech się maluszek ładnie wgryza.
-
Aksamitna jesli to cykl naturalny to prog moze jeszcze urisnac to raz a dwa moglas trafic na dolek. Jesli nie plamisz to wszystko idzie w dobrym kierunku. Ogladaj teraz komedie i duzo spij.
-
To tym bardziej sie nie martw. Lekarze na pewno wuedza co robia i jak uznaja, ze jest za maly to zwieksza Ci dawki lekow. Najlepsze co mozesz dac swojemu maluszkowi to spokoj i tego Ci teraz zycze.
-
nick nieaktualnyAksamitna ja się podpisuję pod tym co napisała Malgonia. Spokój jest teraz dla Was najlepszym kompanem. Trzymam kciuki dalej!
Dawno nic tu nie było o jedzeniu.... Czy któraś mi powie jak gotuje cieciorkę żeby była delikatnie chrupiąca, a nie twarda, bądź ciapaka? -
Oddałam nasienie emka na bakterie beztlenowe. To już nasza ostatnia nadzieja żeby coś się znalazło. Emek się śmiał, ze specjalnie go wysyłam, żeby sobie zrobił dobrze nim wyjedzie na wyjazd integracyjny. Ach te chłopy
A tak w ogóle to dzień dobry w ten mroźny dzień. Mam ambitny plan wykorzystać weekend na porządki i chyba będę egzystować na jedzeniu dowożonym do domu tak mi jest potwornie zimno.. a w sumie to przecież temperatura oscyluje koło zera. brrr
-
Anna Stesia wrote:Reset, jak się czujesz?
Anna Stesia, tak sobie. Minęła gorączka i najgorsze bóle ramion i żeber, teraz zakłuje tylko raz na jakiś czas. Ale dziś doszła biegunka, do tego mam wzdęcia, krwawię, jestem słaba i ogólnie czuję się byle jak. To pewnie dlatego, że czyszcząc zrosty na jelicie wszystko tam ruszyli.
No nic, minie.
W przyszłą środę mam za to usg watroby i hematologa, więc liczę, że dowiem się, że plamka nie jest niczym groźnym i mogę spokojnie odetchnąć.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Anna Stesia wrote:Reset, jak się czujesz? I Ty, Mesiu?
Gdy tylko sie położę mam bole barków lub głowy ale ponoć to normalne. Krwawie i mam wzdety brzuch no ale trzebw czasu.
W moim przypadku nie bylo endomendy, doktor udroznil jajowody ktore ponoc poszerzył,wyprostowal macice,jeden jajnik chyba ponakłuwal i tyle. Mówi ze jak to nie pomoże to on już nie wie...
Anna Stesia lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r.