X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miejmy nadzieje, ze Wasze meki szybko zostana Wam wynagrodzone.

Reset watroba na cale szczescie sie regeneruje. Cokolwiek to nie jest to oby szybko zniknelo i Cie nie denerwowalo.

A gdyby ktoras potrzebowala zrobic zapas testow to na gemini jest dzien darmowej dostawy.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam opowiedzieć ze lezalam na sali z dziewczyną ktora ma dwójkę dzieci ale jej starania o dzieci były ciężkie. Przeszła 3IUI i in vitro w Warszawie ale chyba bez szerszej diagnostyki przed i oczywiście nie udawało się. Wróciła wykończona do naszego doktora który ja opierniczyl i zrobil laparo. Po 4 miesiącach po zabiegu byla w ciąży a drugie dziecko to wpadka po pierwszej ciąży...
    Moze gdyby ktoś w klinice zaproponował jej wszystkie metody leczenia to nie musialaby przechodzić calych procedur, tylu rozczarowań i nie wydałaby tyle kasy.

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Auć! To nieciekawie! Możesz brać coś na usmierzenie tych dolegliwości czy musi przejść samo? Potrzebujesz czegoś?

Kochana <3 Nic nie potrzebuję, M. wziął urlop i się mną opiekuje. Ale dziękuję, że pytasz!
    Lekarz uprzedzał, że tak może być, więc staram się to mniej czy bardziej dzielnie znosić, a poza przeciwbólowymi dorzuciłam dziś sobie probiotyk i elektrolity, by się dodatkowo nie osłabiać.
    Ale z każdą godziną jestem silniejsza.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śle modlitwy za Was do Najwyższego, mam nadzieję, że szybko dojdziecie do zdrowia...
    Reset na wątrobę mistrzem jest ostropest! Jak mój tato miał teraz problemy z wątroba i zaczął pić olej z ostropestu, mielone nasiona mama dawała do past kanapkowych itp to w ciągu miesiąca wyniki mu się tak poprawiły, że nie musi już brać swoich leków.

• reset Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wyniki mam dobre, próby wątrobowe idealne. To, co lekarze znaleźli to wg znajomego lekarza będzie jakiś tłuszczak, gruczolak lub naczyniak. W większości przypadków to niezłośliwe, no ale jakieś tam nerwy są.
    Jasne, dieta, suple itp. nie zaszkodzą, ale najpierw muszę wiedzieć, co to. Część tych zmian uaktywnia się pod wpływem hormonów, w tym estrogenów, a jak wiecie od kwietnia do stymulacji brałam tego wszystkiego sporo (plus wcześniej latami tabletki).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, w środę będę mocno trzymała kciuki! Domyślam się, ze sporo teraz masz nerwów, ale dobrze ze tak szybko udało ci się załatwić konsultacje.
    Daj znać prosze w środę po wizycie!

Meska, dobrze, ze u Ciebie Ok, teraz czekamy na owoce działań lekarzy :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor Dinusie :)
    Jak mija Wam weekend?

U mnie prawdziwa sobota dzien mopa. Malz wyjechal a ja, jak przystalo na super imprezowa zone, zamiast zrobic pizama party to wzielam sie za porzadki.. takie z impregnowaniem plytek i w ogole. Troche wprowadzilam grobowy nadtroj do mieszkania, bo okazslo sie ze juz nie mam impregnatu do blatow i ratowalam sie pasta do pomnikow, ale efekt jest zaskakujaco dobry ;) jutro jeszcze kuchnia i salon mnie czeka (dzis jedna lazienka zajela mi 5h - jakis niechlubny rekord) wiec nudzic sie nie bede.
    Zaraz odpalam voica i znienawidzone zelazko i moze chociaz pradowanie dokoncze.
    Buziaki znad sciery ;)

age.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, powtarzałaś dziś betę?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, podziwiam i zazdroszczę że masz teraz pięknie posprzątane. Jakbyś mieszkała blisko, to bym do Ciebie wpadła ma wieczór, żeby nie siedzieć u siebie w syfie i bałaganie!
    Mam nadzieję że mąż doceni Twoją pracę i sam też zrobi coś od siebie

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mi wystarczy, ze nie zrobi balaganu ;)
    Ale oczywiscie zapraszam jak bedziesz chciala pooddychac warszawskim smogiem.

age.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika mi wystarczy, ze nie zrobi balaganu ;)
    Ale oczywiscie zapraszam jak bedziesz chciala pooddychac warszawskim smogiem.
    O widzisz- w Wawie smog, a u nas czyściutko. Zachęcam do przeprowadzki do Trójmiasta ;)
    A Twój mąż ma z Tobą za dobrze!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma zle ;)

No a jak tam z tym powietrzem u Was? My nawet kiedys myslelismy czy nie uciec do trojmiasta, ale ponoc tez tam jakas niecka jest i wcale tego syfu nie wywiewa.
    Ciekawe kiedy maseczki na twarzy stana sie norma i u nas :/

age.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    No nie ma zle ;)

No a jak tam z tym powietrzem u Was? My nawet kiedys myslelismy czy nie uciec do trojmiasta, ale ponoc tez tam jakas niecka jest i wcale tego syfu nie wywiewa.
    Ciekawe kiedy maseczki na twarzy stana sie norma i u nas :/
    U nas zbiera się syf tylko w centrum. Czasem jak się zjeżdża w dół to widać ciemną mgłę/chmurkę. Tam w tych starych domach i kamienicach palą w piecach czym popadnie i syfią :(
    A dalej już jest fajnie :) Ja mieszkam już przy wylocie na Żuławy to mam dobre powietrze. Najlepiej mają ci, co mieszkają blizej morza- tam to się dobrze oddycha.

Ja jestem fanką trójmiasta, bardzo dobrze się tu mieszka. Są atrakcje, a jednocześnie przestrzeń i luz. Ta atmosfera destynacji wakacyjnej ładnie się utrzymuje cały rok i ludzie jakoś mniej pędzą, więcej chillują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 22:36

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba najbardziej podoba sie Gdynia. Sopot widzialam tylko przejazdem, ale jak slucham jak narzekaja tam na turystow to wolalabym nie sprawdzac na wlasnej skorze. A gdynia jest spokojna i miejska zarazem. Jesli nie bedziemy musieli sprzedac mieszkania, zeby zrobic sobie dziecko to kto wie ;)
    Ta ciepla zima tez kusi..

Dobrej nocy Dinki. Niech Wam sie przysnia bobasy :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, w takim razie zapraszam do mnie :)
    To piękne gdy mieszkasz w mieście a masz zielono dookoła, las blisko, morze (zatoka) również. Już nie mogę się doczekać gdy będę mogła zabrać po raz pierwszy małą na plażę. Moją ulubioną plażą jest ta w Orłowie przy klifie w Gdyni.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Malgonia dawaj do mnie posprzątać! Albo lepiej! Ty będziesz trzymać Florka, zabawiać Tysia, a ja w spokoju, ze słuchawkami na uszach, mp3 w kieszeni będę sobie sprzątać ten syfilis...
    My niby mieszkamy na wsi, ale sąsiedzi palą kij wie czym i nawet przewietrzyć domu nie mogę! Także na spacery też nie wychodzimy....
    Ja zawsze marzyłam o domku w górach, kocham góry, uwielbiam ten widok, to powietrze, tych ludzi... Ale cóż... Mąż kocha swoje pole... Także niiigdy to marzenie się nie spełni...

Boćku czy Ty żyjesz? Wszystko ok? Jak się czujesz?

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjade do trojmiasta to na pewno sie odezwe :)

Frez nie wiem czy bym ogarnela dwojke dzieci w tak roznym wieku. Pewnie z Tysiem by mi poszlo troche lepiej, ale czy mlodszego bys dostala w calosci potem to nie wiem ;)

Bociek chyba nie cgce zeby jej w zachodzeniu w ciaze przezzkadzac ;) albo szykuje dla nas niespodzianke.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

age.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wiem, ze latwo sie mowi, ale postaraj sie jeszcze nie zalamywac. U mnie cisza moze nie skobczyla sie sukcesem, ale nie na etapie badania bet. Jeden przyrost mialam 57% a wszystkie pozostale ponad 100. Oby u Ciebie ten kolejny tez Cie uspokoil.

age.png

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Boćku czy Ty żyjesz? Wszystko ok? Jak się czujesz?
    Żyję jakoś ;) przed iui dopadło mnie straszne zapalenie zatok i mimo że od końca infekcji minął już prawie tydzień to ja cały czas dochodzę do siebie... Jestem okrutnie zmęczona, nie mam na nic siły ani apetytu... Więc niespodzianki raczej nie będzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 13:47

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej współczuję zapalenia zatok, to diabelstwo tak ciężko wyleczyć...

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ