Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Nadzieja siknij jeszcze nie opuszczamy kciuków;)
Cabrera mocne kciuki;*
U mnie z sobotniej wizyty wyszło tyle że nie mam owulki już któryś cykl więc kolejne 3 msc stymulacja lameta a później skierowanie do lekarza w klinice niepłodności bo wg prof " coś za długo w ta ciążę zachodze" ;(
Miłego dnia dla Was kochane -
nick nieaktualny
-
Anaa oby u Ciebie było jak u Cabrery. niechaj ta ciąża weźmie Cię z zaskoczenia.
U mnie dziś spadek temperatury.jak zwykle 9dpo. Zastanawia mnie jak to jest, ze czy z prawidłową owulacją czy bez niej mój wykres wygląda w zasadzie tak samo. Chyba więc to mierzenie temperatury na nic mi się zdaAnaaa90 lubi tę wiadomość
-
Małgonia mam nadzieję, że u Ciebie temp sobie A ciąża sobie i się udało:* że to spadek implantacyjny mocno Cię tego życzę :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:40
-
Malgonia wrote:Anaa trochę jedziemy na tym samym wózku, bo u mnie też raczej owulacji nie było I to jest właśnie najciekawsze w tym wszystkim.
No powiem Ci że to wszytko jest strasznie dziwne ;( a masz stymulacje? -
Buu, dostałam @ cholera jasna, nie wiem co ja teraz mam robić! w życiu nie przeciagnelo aktualnego cyklu do 40 dni... Makabra...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kurde Iza.. a może w takim razie da się go skrócić? No nie wiem za bardzo Co Ci radzić
Anna no mam w tym miesiącu przyjść na monitoring, mamy zobaczyć czy to wypadek przy pracy czy jednak częściej się zdarza i będziemy decydować. Miałam nadzieje, ze bee mieć jakiś rozjechany wykres który mnie utwierdzi w przekonaniu, ze to pierwszy raz, ale wszystko wygląda jak co miesiąc..
Czy znajdzie się pół kciuka żeby za wyniki mojego emka potrzymać? cała jestem w nerwach.
-
Małgoń - kciukam za wyniki :* :* :*
Iza - nie umiem doradzić, ściskam więc i kibicuję by jednak @ nie przeszkodziła w dalszym działaniu :* :* :*Malgonia lubi tę wiadomość
-
Małgonia kciuki! Które badania powtarzaliscie? Czy ja już się Ciebie o to pytałam? Skleroza.
Kurcze no.... Ale lipa...
Cabrera czekam na wynikiStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyIza, Kochana, ja miałam podobną sytuację w listopadzie.
Nie udało mi się wpasować z laparo na pierwszą połowę cyklu. Wypadła mi już po owu, mieliśmy zatem cykl bez starań
Wiem, że u nas każdy cykl jest na wagę złota i wiem jak boli każdy "stracony cykl"
Najważniejsze tylko, żeby nie było krwawienia (przy pierwszej mówili mi, że delikatne plamienie ujdzie).
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli
-
Powtarzamy ogólne. Pozostałe może szałowe nie były, ale generalnie to musimy zobaczyć, jak to leczenie na emka wpłynęło. Trochę się martwię, bo z tego co czytałam, to podniesiony poziom testosteronu wcale nie wpływa dobrze na parametry nasienia.
-
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamiętacie, zniknęłam w czerwcu bo się już poddałam, 20 cykli starań...
21.01 zamiast @ było plamienie bardzo delikatne, 24.01 test beta i wynik 137mlU/ml.
Jestem ostrożna bo nadal mam jednorazowe plamienia i dzisiaj powtórzyłam betę, czekam na wynik.
Ale musicie wiedzieć, że warto mieć nadzieję do samego końca!
Proszę trzymajcie za mnie kciuki a ja bardzo mocno trzymam za Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:50
Malgonia, blue00, Bunia86, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera mam nadzieję że mój lekarz pozwoli mi na zabieg mimo wszystko i może być nawet bez starań, ale żeby zrobili mi zabieg u mnie zabieg wypadnie w 21-24dcStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Cheresta wrote:Bocku a jak sytuacja wygląda u was? Wiadomo co dalej z torbiela i w ogóle z kolejnym IUI?
Ja tam mogę jechać i na 7 rano na monit jak już będę znała dzień. Tylko doktor mi napisała smsa z literówka że monit między 100-13 dc, myślę że chodzi o 10-13 Tylko co wtedy ze stymulacją. Na samo IUI wezmę dzień wolny a eMek najwyżej urlop
u nas masakra. mój poprzedni cykl trwał 15 dni. po @ poszłam sprawdzić co z torbiela - urosła z 30 do 50 mm. podejrzewają torbiel dermoidalna. w piątek idę się skonsultować. jeśli diagnoza się potwierdzi to 20 lutego laparo. A obecnie jestem tuż po owu i liczę na to że ta torbiel jednak jest krwotoczna i w takim normalnym długim cyklu się wchłonie.
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Cabrera mam nadzieję że mój lekarz pozwoli mi na zabieg mimo wszystko i może być nawet bez starań, ale żeby zrobili mi zabieg u mnie zabieg wypadnie w 21-24dc
Spokojnie, u mnie też robili zabieg w okolicach tych dni.
Wykluczeniem z zabiegu jest tylko @, no i jeśli zabieg po owu, to cykl bez starań.
Tylko poproś i sprawdzenie drożności od razu i może połączenie z histero? (Co prawda do histero byłaby lepsza I faza cyklu, ale u mnie zrobili) -
Cabrera wrote:Spokojnie, u mnie też robili zabieg w okolicach tych dni.
Wykluczeniem z zabiegu jest tylko @, no i jeśli zabieg po owu, to cykl bez starań.
Tylko poproś i sprawdzenie drożności od razu i może połączenie z histero? (Co prawda do histero byłaby lepsza I faza cyklu, ale u mnie zrobili)Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny