Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera gratuluję!!
Cabrera lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Małgonia zaciskan kciuki!
Cabrera super beta:) mi lekarz kazał odstawić wszystko. Tylko kwas foliowy ten metylowany 2x dziennie z supli. Resztę mi pewnie dopasuje na wizycie ( już we czwartek:D ) jak będzie oglądal wyniki z krwi
Nadzieja powtarzasz bete?
Iza mi za to lekarz laparo mial robić tylko w 1 fazie cyklu, że niby grube endometrium przeszkadza. Może to zależy od tego co ma w planie robić. Miało tylko nie być plamienia. A i jeżeli wydłużyć cykl to może jakieś antyki ? Najlepiej pogadać z lekarzemCabrera, Malgonia lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Cabrera mi lekarz kazał brać takie cudo:
https://www.drogeriaolmed.pl/product-zul-66033-OMEGAMED-Optima-Forte-120kaps.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping
Ze to niby zaspokaja potrzeby ciężarnej. Tam jest omega (podobno to ważne w ciąży by brać), żelazo, jod, wit D i dwa kwasy foliowe. Tak na oko to bym ten koenzym zastąpiła żelazem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:17
-
reset wrote:Cabrera- gratulacje Kochana Znów przez Ciebie ryczę w pracy!
Nadzieja- jeśli beta w piątek była 3, to dziś może być wciąż jeszcze poniżej 20 i wtedy ta kreska jasna nie byłaby niczym dziwnym. Sikałaś z pierwszego moczu?nadzieja 73
Babcia na całe życie -
Black lady wrote:Nie słońce.sikałam po południu,po kawie
No to jak to jest kreska z popołudniowego moczu to ja bym już była na becie! Mówi to królowa bladziochów!Black lady lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Czy ktoś się zna na wynikach moczu? Może jakaś dobra dusza podpowie czy jest ok no i czy luteina mogła mieć wpływ na wyniki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba9d21aeebb7.jpg
No i poza tym podwyższone OB i Crp więc chyba znowu chorobsko daje o sobie znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:34
-
Dzieki za kciuki. Wyniki sa ogolnie ok. Ruch jest w normie (minimum, sle jest), morfologia 6% wiec spora poprawa.
Spadla nam za to ilosc (troche sie tego obawialsm, bo juz na oko widzialam, ze cos jest nie tak).
Koncentracja jest ok 13mln i niecale 100 mln na ejakulat. W domu je dokladnie porownam jak to ilosciowo wychodzi. Cieszy mnie morfologia bo z tym ponoc najgorzej.Cabrera, Cheresta, Bunia86, Siwulec, Kaczorka, Achia, Luna1993, Anaaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Malgonia, morfologia zacna
To prawda. I ruch tez jest calkiem spoko, bo ostatnio nawet a+b+c nie wyrabialo normy a teraz juz sam a+b jest ok.
Tylko ta koncentracja slaba
Zadzwonie jutro do udealistu i zobacze vo mi powiedza. -
Malgonia- gratulacje! Poprawa wręcz szokująca!
A teraz może warto u Ciebie te owulki wspomóc jakąś stymulacją? Zwłaszcza, że jak kojarzę to progestronu też nie miałaś zazwyczaj szałowego, więc taka stymulacja wpłynęłaby też na jakość owulacji.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Przejrzalam wyniki na spokojnie. Spadek ilosci nie jest bardzo duzy. Bylo 121 mln teraz jest 98. Zmniejszyla sie koncentracja bo z 21 mln/ spadlo na te 13, ale ilosc ogolna jest ponad norme, bo 7.5.
Wczesniej tych o ruchu a+b 28 mln a teraz 36.
Morfologia nie tylko poprawila sie na te 6%, ale wszystkie witki mamy prawidlowe. Ogolnie jest wiecej wad pojedynczych wiec idzie to ku lepszemu.
Nie wiem co na koncentracje mozna zrobic. Chyba dalej bedzie bral ten profertil i za 3 miesiace sie znow zobaczy.Izape_91, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Wow Małgonia wyniki są bardzo dobre! Z 0% na 6% to duża poprawa to dobrze rokuje!nic tylko czekać na małego babla dopilbuj owulacji jak radzi reset i trzeba się starać!
Dziewczyny tak się ciesze, ze w końcu coś u Was ruszyło ♥️
Cabrera tak z ciekawości, pamiętam że od dawna tu jesteś, ale ile się staraliscie zanim się udało?Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
No wlasnie. Zadzwonila mamunia i mi mysl uciekla. W tym miesiacu mam ten monitoring, powtarzam wszystkie hormony lacznie z AMH i bedziemy decydowac co dalej. Troche mi ta iloscia antralnych pecherzykow narobila nadziei, ze to amh moze ciut po q10 i tej calej reszcie ruszylo.
-
Cheresta wrote:Czy ktoś się zna na wynikach moczu? Może jakaś dobra dusza podpowie czy jest ok no i czy luteina mogła mieć wpływ na wyniki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba9d21aeebb7.jpg
No i poza tym podwyższone OB i Crp więc chyba znowu chorobsko daje o sobie znać -
nick nieaktualnyMałgonia, wyniki eM.super, a jeszcze bardziej podoba mi się Twój plan z monitoringiem i powtórka badań
Iza, to jest nasz 17 cykl po ślubie (jakoś tak od ślubu zaczęłam liczyć), ale staraliśmy się już wcześniej. Abonament mam na of za 1pln, wiec musi być ponad dwa lataIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:to jest nasz 17 cykl po ślubie (jakoś tak od ślubu zaczęłam liczyć), ale staraliśmy się już wcześniej. Abonament mam na of za 1pln, wiec musi być ponad dwa lata
A ja przestałam liczyć cykle... U mnie to było bez sensu i wiem tylko, że walczymy od czerwca 2017r. I dopóki sobie tego nie uświadamiam to nawet mnie tak nie dołuje (bo po drodze tyle się działo - i ślub, i egzamin zawodowy i masa innych rzeczy), ale jak teraz o tym pomyślałam to jest to już szmat czasu.
Wiem, są większe weteranki na forum, więc nie powinnam narzekać!
_Hope_ wrote:Ale umylas psite przed pobraniem moczu? Bo jeśli tak to jakoś za dużo tych bakterii masz. Jakas infekcja może.