Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Tak ale gdybym w posiewie miała jakieś bakterie to jeszcze bym zrozumiała że z pochwy mogły się przenieść np. na cewke moczowa. A one bezczelne biorą się znikąd :P i obawiam się żeby teraz nie poszło w drugą stronę i zakażenie nie przeniosło się na pochwe. Jutro może dostanę drugie skierowanie na coś dokładniejszego
    Swoją drogą układ bzykalniczy :D brzmi fajnie
    Z nikad to by była super opcja :) gorzej jak się biorą z pęcherza albo z cynaderek ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się trochę nakręciłam bo jestem 2 albo 3 dni po terminie okresu, mam temp w górze i dziwnie się czuję. Strasznie niechętnie ale zrobię dzisiaj test bo dzwoniła babka z dofinansowania in vitro z miasta i powiedziała że dostaniemy tylko musimy jeszcze szybko jakiś dokument donieść. Nakręciłabym się całkiem ale wydaje mi się, że mogłam mieć wyjątkowo późno owulacje po tym HSG więc bardziej nastawiam się na rozczarowanie. Robiłam też test w domniemanym 9 dpo (piona reset :)) i biel nad bielami. Dam znać, muszę kupić test i chyba sobie luźno wieczorem siknę skoro po terminie @. Cycki mam totalnie niebolące :/

reset, Lunaris lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Kurde ja się trochę nakręciłam bo jestem 2 albo 3 dni po terminie okresu, mam temp w górze i dziwnie się czuję. Strasznie niechętnie ale zrobię dzisiaj test bo dzwoniła babka z dofinansowania in vitro z miasta i powiedziała że dostaniemy tylko musimy jeszcze szybko jakiś dokument donieść. Nakręciłabym się całkiem ale wydaje mi się, że mogłam mieć wyjątkowo późno owulacje po tym HSG więc bardziej nastawiam się na rozczarowanie. Robiłam też test w domniemanym 9 dpo (piona reset :)) i biel nad bielami. Dam znać, muszę kupić test i chyba sobie luźno wieczorem siknę skoro po terminie @. Cycki mam totalnie niebolące :/
    Ale by było fajnie! Sikaj!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cycki kłamią im nie ma co ufać. Daj znać co wysiurałaś :) choć jak późno była ovu to i tak poranny sik byłby bardziej wiarygodny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to serio, nie ma co się szczególnie nakręcać bo jakoś tak późno mi temp wskoczyła w drugą fazę. Kciuki zatrzymajcie na IVF :)

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy to nawet Rysiek będzie kciuki zaciskal!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczy i na teraz i na ivf ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa oczywiście nakręcać nie będę, ale wszystkie wiemy, po co tu jesteśmy. Tak więc bardzo mocno kciukam i oby to była ciąża z przyczajki :)

Hope ja tam się nie znam na 17 tygodniowych Ryśkach, ale nie zdziwiłabym się gdyby już trzymanie kciuków ćwiczył :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ale byłaby czaderska niespodzianka <3

Mocne kciuki !!!

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa kciuki za sika dwukreskowego !!!!!!!!!!!!!!!!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wieczór! Nie widzę testa :P A zaraz będę musiała iść spać bo mnie mdłości wykanczaja!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dziabnij sobie kiwi ;) to był mój jedyny lek na mdłości.
    Ja muszę ogarnąć chatę, wykąpać się, poszukać prezentu dla chrześniczki na urodziny, mężowi na walentynki-choć nie zasłużył, aaaa straaaaasznie jestem śpiąca i wymęczona (chłopcy od nowa chorzy, ja tak samo, stary tak samo-ma katar=umiera).
    Także dawaj tego nasiuranego teściora

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na foto testu zanim pójdę spać, nowa dawaj testa :P
    Lekarka dziś kazała mi dużo pić i za jakiś czas powtórzyć badanie moczu te podstawowe. Jak znowu wyjdzie źle to będziemy sprawdzać dokładniej. Z tego co tłumaczyła zrozumiałam, że za mało pije i nerki się słabo 'płuczą' i drobne kamyki mogą zalegac w pęcherzu. Te kamyki obcierając układ moczowy mogą dawać wynik krwi w moczu. Wspominała żeby zadbać o to teraz bo może być z tego nawet kamica nerkowa.
    Z gorszych rzeczy od jakiegoś czasu puchnie mi lewe kolano. No i Crp i OB podniosły się pewnie dlatego że toczy się tam stan zapalny. Lekarka wyczuła że zbiera się płyn :/ więc teraz muszę ogarnąć usg tego stawu

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta a czemu Ci puchnie? Miałaś jakiś uraz kolana? Jak nie urok to nie powiem co... Ehh.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza moje stawy są ogólnie w kiepskim stanie, jakiś czas temu rozpoznali u mnie ZZSK i cały czas jestem na lekach przeciwbólowych i przeciwzapalnych. Mam je spróbować odstawić po IUI ale jeśli choroba postępuje to cienko to widzę :/

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Środa minie tydzień zginie :)

Nowa jak test sikalas?

Miłego dnia dla wszystkich;*

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja juz paluszko rozgrzewam od rana zeby Ci tu gratulowac, a Ty przepadlas ;)

Tja, sroda dzien...

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Hope dziabnij sobie kiwi ;) to był mój jedyny lek na mdłości.
    Ja muszę ogarnąć chatę, wykąpać się, poszukać prezentu dla chrześniczki na urodziny, mężowi na walentynki-choć nie zasłużył, aaaa straaaaasznie jestem śpiąca i wymęczona (chłopcy od nowa chorzy, ja tak samo, stary tak samo-ma katar=umiera).
    Także dawaj tego nasiuranego teściora
    Nie działają na mnie takie metody. Żadne metody na mnie nie działają. W pierwszej ciąży mdłości przeszły mi w dzień porodu i teraz pewnie będzie podobnie.
    Plus mam cukrzyce i owoc mogę zjeść tylko do śniadania.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory dziewczyny, coś mi się minimalnie gacie przybrudzily, jakiś za przeproszeniem brudny kawałek śluzu się zaraz po wpisie pojawił i nie kupiłam tego testu bo nie chciałam się znów frajersko czuc i zrobić przed samym okresem. Dzisiaj temp dalej w gorze i czysto. Ja juz chyba straciłam odwagę do tych testów :/ Zastanawiam sie ewentualnie nad beta ale nie wiem, nie chce Wa już obiecywać, może się jeszcze ze 2 dni wstrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, beta rzeczywiście prawdę powie...nieustająco trzymam kciuki <3 tylko melduj nam się tu z wynikami!!

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ