X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, oboje cudni <3

A Tobie Kochana życzę samych radosnych chwil i spełnienia wszystkich marzeń <3 sto lat :)!!

Lunaris, Melevis lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo <3

Idę ogarniać obiad .

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris chlopcy są cudowni za Frankiem będą dziewczyny latały i za tymi włosami! Stasio widzę w humorze i zadowolony:)

Lunaris wiesz ze ja Tobie nie odmawiam, tylko poproszę o koncepcje :) warunek jest taki że dozyje do maja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:27

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacy oni podobni są do siebie <3

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - słodziaki pierwszej klasy :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale cudowni chłopcy!!! :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    RESET co się z Tobą dzieje? Martwię się!

Jestem, melduję się, że żyję i przepraszam, że tak znikłam!
    U nas sporo się działo - i dobrze, i źle. M. zmienił pracę, zaliczyliśmy sporo wyjazdów na narty, fajnych imprez i wyjść oraz... pogrzeb babci M. Ja jestem w 8 dc i nawet nie umówiłam jeszcze usg! Wrzuciłam na luz, żyję myślą o wizycie w klinice, a <3 uprawiamy dla przyjemności. I jest git... Pogodziłam się z tym, że na razie żyjemy we dwoje, oddaję się wyzwaniom zawodowym, mam czas dla M., dla siebie, na czytanie, na serial, na gotowanie, na zakupy (i cały styczeń zamiast na suple wydawałam kasę na wyprzedażach), na pisanie bloga, na myślenie o mojej drugiej działalności, z którą zamierzam wystartować.

Ale dziś Was nadrobiłam i postaram się częściej zaglądać!

nowa na dzielni, blue00, Lunaris, frezyjciada, Bunia86, Malgonia, Cabrera, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa <3

Reset wspaniale :) oczywiście poza pogrzebem Babci :( Dobrze zrobić sobie przerwę od tego pilnowania kalendarza. Pożyć sobie trochę dla samego siebie i siebie na wzajem w związku <3

Iza dożyjesz- teraz masz jeszcze jeden cel więcej ;) moje uszytki hhehehe. Zamysł podeślę na priva jak już coś wykombinuję ale takie komplety są w modzie jak zaczniesz to może będziesz miała na nie zbyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 20:19

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset <3 cieszę się, że wszystko ok! Super, że jesteś szczęśliwa :) martwiłam się po prostu o Ciebie...
    Babcia może Wam uprosi u Najwyższego potomstwo, a już na pewno będzie Waszym osobistym opiekunem.
    Co tam ciekawego nakupowałaś? Pamiętaj, że jesteśmy tutaj nie tylko kiedy trzeba oglądać fociałki testów, ale ubrania chętnie też poogladamy, poczytamy co tam zjadłaś na śniadanie, jak było na nartach, a nawet o tym jak bardzo denerwują Cię ludzie stojący w korku :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris zapomniałam Cii pożyczyć wszystkiego najlepszego :* pociechy z chłopców i żebyś się cieszyła macierzyństwem, ale nie zapomninaj w tym wszystkim o sobie ! :)

Ja wpadłam w szał tworzenia, czuję się jak za starych dobrych czasów, kiedy od maszyny mogłam nie odchodzić, a pomysły same rodziły się w głowie <3 trochę odpimprajdowałam moje ryby :D już mam kilka następnych pomysłów w kolejce.... Niedługo mnie zbanujecie z tym szyciowym spamem :o

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6c4953d85b0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e121635a4481.jpg

Jeżowa, Kaczorka, Lunaris, nowa na dzielni, blue00, Bunia86, Cabrera, Achia, Kargo31, Anna Stesia lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, udanej i owocnej podróży życzę <3

Bazylkove , jeśli dobrze pamiętam, to jutro wizytujesz??? już zaciskam kciuki :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ustaliliśmy, że jednak nie pójdę już do swojego Profesorka 14.01. (ten mój znajomy lekarz, który o ile będzie wszystko dobrze, będzie ciąże prowadził, ma sobie z nim sam pogadać i wszystko wyjaśnić).

Tym samym moja wizyta przesunie się z tego tygodnia na 19.02 (choć ubłagałam eM., żeby zapisał nas może na 18.02)...mam nadzieję, że nie oszaleję do tego czasu...;)

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Bazylkove , jeśli dobrze pamiętam, to jutro wizytujesz??? już zaciskam kciuki :) <3

Tak zgadza się :) dziś rano jeszcze powtarzałam badania. Mam nadzieję że zobaczę serduszko! Niestety muszę na wizytę iść sama, bo emek ma wyjazd służbowy :/

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza--a byłabyś w stanie uszyć Liska? :)

Dinusie- czy któraś z Was by chciała zawirusowaną przypinkę mamyginekolog "jestem w ciąży"? mam dwie- chętnie wyślę! dodam tylko,że jak ja dostałam taką to po mcu odesłałam dziewczynie która mi ją wysłała zdjęcie testu z II kreskami. wysłałam ją Nadziei- też zaraz po tym zaszła w ciążę :D także mam nadzieję,że te dwie co mam również "zarażają" :)

Bazylku- już zaciskam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:45

Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Tak zgadza się :) dziś rano jeszcze powtarzałam badania. Mam nadzieję że zobaczę serduszko! Niestety muszę na wizytę iść sama, bo emek ma wyjazd służbowy :/

Bazylku, będę z Tobą myślami jutro (i pewnie pół forum, więc eM. w sumie Ci niepotrzebny ;))
    O której spotykamy się pod Twoim gabinetem ;)??

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia <3 ja chętnie trochę poczaruję :)

Bazylku już Ci zazdroszczę, to taka piękna chwila :)

Cabrera weź sobie tłumacz, ze więcej wtedy zobaczysz :)

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Iza--a byłabyś w stanie uszyć Liska? :)

Dinusie- czy któraś z Was by chciała zawirusowaną przypinkę mamyginekolog "jestem w ciąży"? mam dwie- chętnie wyślę! dodam tylko,że jak ja dostałam taką to po mcu odesłałam dziewczynie która mi ją wysłała zdjęcie testu z II kreskami. wysłałam ją Nadziei- też zaraz po tym zaszła w ciążę :D także mam nadzieję,że te dwie co mam również "zarażają" :)

Bazylku- już zaciskam kciuki!

Achia niestety Twoją przypinke dostałam ja i czar prysnal taka jestem pechowa :D szylam kiedyś Pania Liskowa więc Pan Lis to nie problem!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34e5a2ba1f1.png

Bazylkove kciuki jutro trzymam! *

Cabrera szkoda że musicie dłużej czekać :( ja bym nie wytrzymała :D

Bunia86, blue00, Anna Stesia, Malgonia, Jeżowa lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie do tych "zmutowanych" ;)

Pyt. dotyczy kwasu foliowego. Dotychczas przyjmowałam B-Complex ze zmetylowanym kwasem ok 400 mg.
    Chciałam zamówić jakieś kompleksowe witaminki, ale jak pokazałam skład Ginowi, to powiedział, że on mi poleca kwas foliowy 5mg (i jeśli dieta jest zbilansowana, to to wystarczy). Pytałam, czy mogę suplementować wit D, powiedział, że tak.
    No i dziś w aptece wykupiłam ten kwas, ale nawet farmaceutka nie doczytała się, czy jest to forma metylowana?
    I teraz jestem nieco skołowana...a nie chciałabym ryzykować, że kwas mi się nie wchłonie...
    Kojarzycie, jakie formy kwasu przyjmowałyście??

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, ja przyjmuję dokładnie ten:

https://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-800mcg-swanson-30-kapsulek.html

A jaki Ty kupiłaś? Ja szukałam a wptece to w Krakowie chyba z 8 aptece dopiero znalazłam z solgara metylowany.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Cabrera, ja przyjmuję dokładnie ten:

https://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-800mcg-swanson-30-kapsulek.html

A jaki Ty kupiłaś? Ja szukałam a wptece to w Krakowie chyba z 8 aptece dopiero znalazłam z solgara metylowany.

No dotychczas brałam B-Complex (tam było 400 metylowanego). W połowie stycznia (nie wiedząc o ciąży) badałam poziom i miałam: Kwas foliowy 9,73 ng/ml (norma: 3,1 — 17,5).

Teraz Gin zapisał mi 5mg (farmaceutka powiedziała, że to jedyny w takiej dawce na receptę, ale nie ma tam informacji, czy on jest metylowany...:/)

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ