Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję bardzo
Idę ogarniać obiad . -
Lunaris chlopcy są cudowni za Frankiem będą dziewczyny latały i za tymi włosami! Stasio widzę w humorze i zadowolony:)
Lunaris wiesz ze ja Tobie nie odmawiam, tylko poproszę o koncepcje warunek jest taki że dozyje do majaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 12:27
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:RESET co się z Tobą dzieje? Martwię się!
Jestem, melduję się, że żyję i przepraszam, że tak znikłam!
U nas sporo się działo - i dobrze, i źle. M. zmienił pracę, zaliczyliśmy sporo wyjazdów na narty, fajnych imprez i wyjść oraz... pogrzeb babci M. Ja jestem w 8 dc i nawet nie umówiłam jeszcze usg! Wrzuciłam na luz, żyję myślą o wizycie w klinice, a uprawiamy dla przyjemności. I jest git... Pogodziłam się z tym, że na razie żyjemy we dwoje, oddaję się wyzwaniom zawodowym, mam czas dla M., dla siebie, na czytanie, na serial, na gotowanie, na zakupy (i cały styczeń zamiast na suple wydawałam kasę na wyprzedażach), na pisanie bloga, na myślenie o mojej drugiej działalności, z którą zamierzam wystartować.
Ale dziś Was nadrobiłam i postaram się częściej zaglądać!
nowa na dzielni, blue00, Lunaris, frezyjciada, Bunia86, Malgonia, Cabrera, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Reset wspaniale oczywiście poza pogrzebem Babci Dobrze zrobić sobie przerwę od tego pilnowania kalendarza. Pożyć sobie trochę dla samego siebie i siebie na wzajem w związku
Iza dożyjesz- teraz masz jeszcze jeden cel więcej moje uszytki hhehehe. Zamysł podeślę na priva jak już coś wykombinuję ale takie komplety są w modzie jak zaczniesz to może będziesz miała na nie zbytWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 20:19
-
nick nieaktualnyReset cieszę się, że wszystko ok! Super, że jesteś szczęśliwa martwiłam się po prostu o Ciebie...
Babcia może Wam uprosi u Najwyższego potomstwo, a już na pewno będzie Waszym osobistym opiekunem.
Co tam ciekawego nakupowałaś? Pamiętaj, że jesteśmy tutaj nie tylko kiedy trzeba oglądać fociałki testów, ale ubrania chętnie też poogladamy, poczytamy co tam zjadłaś na śniadanie, jak było na nartach, a nawet o tym jak bardzo denerwują Cię ludzie stojący w korkuIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Lunaris zapomniałam Cii pożyczyć wszystkiego najlepszego :* pociechy z chłopców i żebyś się cieszyła macierzyństwem, ale nie zapomninaj w tym wszystkim o sobie !
Ja wpadłam w szał tworzenia, czuję się jak za starych dobrych czasów, kiedy od maszyny mogłam nie odchodzić, a pomysły same rodziły się w głowie trochę odpimprajdowałam moje ryby już mam kilka następnych pomysłów w kolejce.... Niedługo mnie zbanujecie z tym szyciowym spamem :o
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6c4953d85b0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e121635a4481.jpgJeżowa, Kaczorka, Lunaris, nowa na dzielni, blue00, Bunia86, Cabrera, Achia, Kargo31, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my ustaliliśmy, że jednak nie pójdę już do swojego Profesorka 14.01. (ten mój znajomy lekarz, który o ile będzie wszystko dobrze, będzie ciąże prowadził, ma sobie z nim sam pogadać i wszystko wyjaśnić).
Tym samym moja wizyta przesunie się z tego tygodnia na 19.02 (choć ubłagałam eM., żeby zapisał nas może na 18.02)...mam nadzieję, że nie oszaleję do tego czasu... -
Cabrera wrote:
Bazylkove , jeśli dobrze pamiętam, to jutro wizytujesz??? już zaciskam kciuki
Tak zgadza się dziś rano jeszcze powtarzałam badania. Mam nadzieję że zobaczę serduszko! Niestety muszę na wizytę iść sama, bo emek ma wyjazd służbowy
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyIza--a byłabyś w stanie uszyć Liska?
Dinusie- czy któraś z Was by chciała zawirusowaną przypinkę mamyginekolog "jestem w ciąży"? mam dwie- chętnie wyślę! dodam tylko,że jak ja dostałam taką to po mcu odesłałam dziewczynie która mi ją wysłała zdjęcie testu z II kreskami. wysłałam ją Nadziei- też zaraz po tym zaszła w ciążę także mam nadzieję,że te dwie co mam również "zarażają"
Bazylku- już zaciskam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:45
Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybazylkove wrote:Tak zgadza się dziś rano jeszcze powtarzałam badania. Mam nadzieję że zobaczę serduszko! Niestety muszę na wizytę iść sama, bo emek ma wyjazd służbowy
Bazylku, będę z Tobą myślami jutro (i pewnie pół forum, więc eM. w sumie Ci niepotrzebny )
O której spotykamy się pod Twoim gabinetem ?? -
Achia ja chętnie trochę poczaruję
Bazylku już Ci zazdroszczę, to taka piękna chwila
Cabrera weź sobie tłumacz, ze więcej wtedy zobaczyszCabrera lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Iza--a byłabyś w stanie uszyć Liska?
Dinusie- czy któraś z Was by chciała zawirusowaną przypinkę mamyginekolog "jestem w ciąży"? mam dwie- chętnie wyślę! dodam tylko,że jak ja dostałam taką to po mcu odesłałam dziewczynie która mi ją wysłała zdjęcie testu z II kreskami. wysłałam ją Nadziei- też zaraz po tym zaszła w ciążę także mam nadzieję,że te dwie co mam również "zarażają"
Bazylku- już zaciskam kciuki!
Achia niestety Twoją przypinke dostałam ja i czar prysnal taka jestem pechowa szylam kiedyś Pania Liskowa więc Pan Lis to nie problem!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f34e5a2ba1f1.png
Bazylkove kciuki jutro trzymam! *
Cabrera szkoda że musicie dłużej czekać ja bym nie wytrzymałaBunia86, blue00, Anna Stesia, Malgonia, Jeżowa lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanie do tych "zmutowanych"
Pyt. dotyczy kwasu foliowego. Dotychczas przyjmowałam B-Complex ze zmetylowanym kwasem ok 400 mg.
Chciałam zamówić jakieś kompleksowe witaminki, ale jak pokazałam skład Ginowi, to powiedział, że on mi poleca kwas foliowy 5mg (i jeśli dieta jest zbilansowana, to to wystarczy). Pytałam, czy mogę suplementować wit D, powiedział, że tak.
No i dziś w aptece wykupiłam ten kwas, ale nawet farmaceutka nie doczytała się, czy jest to forma metylowana?
I teraz jestem nieco skołowana...a nie chciałabym ryzykować, że kwas mi się nie wchłonie...
Kojarzycie, jakie formy kwasu przyjmowałyście?? -
Cabrera, ja przyjmuję dokładnie ten:
https://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-800mcg-swanson-30-kapsulek.html
A jaki Ty kupiłaś? Ja szukałam a wptece to w Krakowie chyba z 8 aptece dopiero znalazłam z solgara metylowany.
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyBunia86 wrote:Cabrera, ja przyjmuję dokładnie ten:
https://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-800mcg-swanson-30-kapsulek.html
A jaki Ty kupiłaś? Ja szukałam a wptece to w Krakowie chyba z 8 aptece dopiero znalazłam z solgara metylowany.
No dotychczas brałam B-Complex (tam było 400 metylowanego). W połowie stycznia (nie wiedząc o ciąży) badałam poziom i miałam: Kwas foliowy 9,73 ng/ml (norma: 3,1 — 17,5).
Teraz Gin zapisał mi 5mg (farmaceutka powiedziała, że to jedyny w takiej dawce na receptę, ale nie ma tam informacji, czy on jest metylowany...)