Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych "zmutowanych"
Pyt. dotyczy kwasu foliowego. Dotychczas przyjmowałam B-Complex ze zmetylowanym kwasem ok 400 mg.
Chciałam zamówić jakieś kompleksowe witaminki, ale jak pokazałam skład Ginowi, to powiedział, że on mi poleca kwas foliowy 5mg (i jeśli dieta jest zbilansowana, to to wystarczy). Pytałam, czy mogę suplementować wit D, powiedział, że tak.
No i dziś w aptece wykupiłam ten kwas, ale nawet farmaceutka nie doczytała się, czy jest to forma metylowana?
I teraz jestem nieco skołowana...a nie chciałabym ryzykować, że kwas mi się nie wchłonie...
Kojarzycie, jakie formy kwasu przyjmowałyście??
Ja za poradą mojej pani immunilożki brałam w ciąży Ladeevit Optima, bo to jedyny przystępny cenowo suplement z wyłącznie metylowanym kwasem foliowym ( ma bodajże quatrefolic 400 mcg)Cabrera lubi tę wiadomość
-
Achia ja też chętnie przygarnę drugą przypinkę jeśli jeszcze nie znalazłaś na nią chętnej2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
nick nieaktualnyNika, dziękuję Ci bardzo
Żeby nie było, pobiorę przez ten tydzień ten kwas co mi zapisał, a na wizytę zamówię ten Twój (myślałam wcześniej o omegamed forte, skład maja bardzo podobny, różnią się tylko kwasem, no i sposobem dawkowania) i pogadam z lekarzem.
Bo ja dietę mam zdrową, ale dość mało różnorodną noi i po tylu miesiącach/latach łykania supli, teraz trudno mi z nich zrezygnować -
Ja brałam ten omegamed i po ciąży też, bo zamówiłam i nim mi doszedł to się dowiedziałam, ze poroniłam. Mi na nim wyszedł bardzo wysoki kwas.
Też sie zastanawiałam nad tym co zrobię jak zajdę i chyba do tego b complexu dołożę solgara folian i powinno być dobrze.
Kingulla jak coś to ja planuję zajść w ciążę już w tym miesiącu, wiec odeślę od razu po pozytywnej becie -
nick nieaktualnyMam dwie więc dwie pójdą w świat
Kingulla coś na tel nie mogę wysłać zaproszenia to wyślij jak możesz a potem adres
Edit teraz zauważyłam że już wysłałas :p zaakceptowano!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 14:12
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Dziewczyny mam pytanko? Czy ktoras sie oreintuje jak z przewozeniem zastrzykow i lekow w bagazu podręcznym. Czytam i czytam i nie moge sie doczytac czy wolno. Chce wziasc ovi i owulki. Jak mi oczywiscie gin przepisze.
-
nick nieaktualnyAnaaa90 wrote:Witajcie
Dziewczyny mam pytanko? Czy ktoras sie oreintuje jak z przewozeniem zastrzykow i lekow w bagazu podręcznym. Czytam i czytam i nie moge sie doczytac czy wolno. Chce wziasc ovi i owulki. Jak mi oczywiscie gin przepisze.
Z lekami nie powinno być problemu.
Gorzej z Ovi - jako zastrzyk możesz potrzebować zaświadczenie od lekarza + trzeba byłoby to wcześniej zgłosić w liniach lotniczych.Anaaa90 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny
Wizyta dopiero o 19:30 ale już się martwię, bo przyrost bety jest poniżej normy wg kalkulatora7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Bazykowe jaki przyrost bety w 7 tygodniu ciąży.
Nie rób już takich badań bo się tylko będziesz denerwowała.
bazylkove, Lunaris lubią tę wiadomość
-
bazylkove wrote:Dziękuje dziewczyny
Wizyta dopiero o 19:30 ale już się martwię, bo przyrost bety jest poniżej normy wg kalkulatora
na tym etapie nie bada sie juz bety, teraz tylko usg, jak juz widac serduszko to po co badac? zreszta beta zwalnia w pewnym momencie i nie ma juz takich przyrostow jak na poczatku ciazy.
Kciuki mocne za wizyte i za serduszko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 14:35
bazylkove lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Cabrera wrote:Z lekami nie powinno być problemu.
Gorzej z Ovi - jako zastrzyk możesz potrzebować zaświadczenie od lekarza + trzeba byłoby to wcześniej zgłosić w liniach lotniczych. -
Wiem, ale dr mi kazał robić i automatycznie wrzuciłam w kalkulator. Ech po co mi to zlecał, tylko niepotrzebne nerwy.
Prog też mi spadł z 47 do 317dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnyBazylkove , dziewczyny dobrze piszą, teraz już nie ma sensu robić bety.
Najważniejszy jest obraz usg, musisz do jutra dzielnie wytrzymać
Ps. ja w środę też muszę się pokłuć: TSH, morfologia etc. i będę mocno ze sobą walczyła, żeby nie zrobić betybazylkove lubi tę wiadomość
-
bazylkove beta powyżej 1200 podwaja się co 4 dni. Twoja praktycznie utrzymuje podwajanie co dwa. Wiem, ze się denerwujesz, ale naprawdę nie ma powodu. a z progesteronem to tak właśnie jest, ze jego badanie powoduje głównie stres.
bazylkove lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prg lubi skakac raz w dol raz w gore, w zaleznosci kiedy jest wyrzut, ja zauwazylam ze jak robilam rano to mialam mniejszy niz jak np popoludniu.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzięki
Za każdym razem jak muszę robić badania jest stres, oczywiście emek mówi że sama sobie stwarzam problemy i nie mam się denerwować. Mam ochotę go kopnąć7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualny