X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrerka, u mnie nawet zestaw ovi+gonapeptyl nie zdało egzaminu. Ale tak sobie teraz myślę... Jeśli nic nie pęknie, to przy kolejnej szansie poproszę gina o drugie ovi. Nie mam nic do stracenia. Teraz juz nie zdążę zalatwic recepty.

A, wlasnie. Korzystając ze juz i tak zaśmiecam, to zapytam Was o radę. Od kilku dni bardzo boli mnie gardło, nie pomagają tabletki ani plyn do płukania. Boje sie iść do lekarza, ze przepisze mi jakis lek który źle wplynie na ewentualną owulke. I tak siedzę i się głowię czy może nie spróbować jeszcze się czymś leczyć na własną rękę bez recepty.

Malgon, kciuki!

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, chyba zdążyliśmy! Dzisiaj temperatura jeszcze nisko, więc może owulak dopiero wczoraj się zrobił pozytywny.

Cheresta dziękuję ♥️ napisz na priv kiedy będziesz miała ochotę :)

Małgonia kciuki za pogląd :*

Ja się biorę za robotę!

Malgonia, Cabrera, Lunaris, summer86, Bunia86, Yoselyn82, Kaczorka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape no to super :)bedzie masowe sikaniecza 10 dni.

By7 moze tantum verde? To moga i ciezarne, a dziala dosyc skutecznie.
    Co do wizyty u lekarza to jak cos im szybciej zaczniesz sie leczyc to mniejsze ryzyko dla kropka.

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- kciuki za podgląd!

Izape- oby to nie było '"chyba"a na pewno :) i kciuki by się udało! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 tantum verde, uniben, argentin-t do psikania jak najbardziej możesz. Płukanie wodą utlenioną, ssanie miodu- tylko po tym nie należy pić przez pół godziny. Aaaaaa i jeszcze przegryza się kapsułkę wit A+E- to też kojąco działa na gardełko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 ja przy przeziębieniach katuję się mikstura Teścia: imbir, starta cytryna + sok i miód - z tego jest taka zawiesina, którą rozcieńczam ciepła wodą i piję z dwa razy dziennie :)

Izape - uff :)

Nie wiem, czy starczy nam kciuków przy tym masowym testowaniu ;)

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście! <3 zaraz w takim razie się wyrwę z pracy do apteki a wieczorem pobawię sie w alchemika i przygotuje jakieś mikstury.

Iza- a widzisz! Oby to było to :)

Izape_91, Malgonia lubią tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie ma lekarza od podglądu, bo bym była pewna na 100% :(

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Cabrerka, u mnie nawet zestaw ovi+gonapeptyl nie zdało egzaminu. Ale tak sobie teraz myślę... Jeśli nic nie pęknie, to przy kolejnej szansie poproszę gina o drugie ovi. Nie mam nic do stracenia. Teraz juz nie zdążę zalatwic recepty.

A, wlasnie. Korzystając ze juz i tak zaśmiecam, to zapytam Was o radę. Od kilku dni bardzo boli mnie gardło, nie pomagają tabletki ani plyn do płukania. Boje sie iść do lekarza, ze przepisze mi jakis lek który źle wplynie na ewentualną owulke. I tak siedzę i się głowię czy może nie spróbować jeszcze się czymś leczyć na własną rękę bez recepty.

Malgon, kciuki!

U mnie na ból gardła zawsze bezkonkurencyjne jest płukanie Glimbaxem :D. Jak już nic nie pomaga to to daje radę :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, u mnie wlasnie gimbax w ogóle się tym razem nie sprawdził :|

Malgon, gdzie się podziewasz?

starania od IX 2016r.
    endometrioza

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz, myślałam że to magiczny lek bo nam obydwojgu z eMkiem pomaga bardzo :D, ale nas bardzo rzadko boli gardło, raczej przy większym wirusie. Swoją drogą mam teraz straszny lęk, żeby nie złapać od kogoś jakiegoś wirusa bo mam wrażenie że to w tym momencie super niebezpieczne :/. Mam wśród znajomych dwa przypadki, gdzie dzieci mają jakieś wady typu brak palca i lekarze mówili, że możliwe że to przez przeziębienie na początku, brrrr, koszmar!

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam.. juz ponad godzina opoznienia. Ale 4 ciezarbe przede mna.. no ja 5 oczywisci ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Aaa widzisz, myślałam że to magiczny lek bo nam obydwojgu z eMkiem pomaga bardzo :D, ale nas bardzo rzadko boli gardło, raczej przy większym wirusie. Swoją drogą mam teraz straszny lęk, żeby nie złapać od kogoś jakiegoś wirusa bo mam wrażenie że to w tym momencie super niebezpieczne :/. Mam wśród znajomych dwa przypadki, gdzie dzieci mają jakieś wady typu brak palca i lekarze mówili, że możliwe że to przez przeziębienie na początku, brrrr, koszmar!

Mnie dlatego wszyscy na L4 wysyłają...chociaż na chwilę...ja się czuję dobrze, ale w sumie codziennie w biurze mam Klientów, co drugi zasmarkany, więc nie wiem, czy jeśli w poniedziałek będzie dobrze i będzie <3 tego na poważnie nie rozważę...:/
    Bratowa mogłaby wystawić zwolnienie jeszcze "nieciążowe", bo w pracy nie chcę za szybko mówić...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekl pecherzyk :) a wiec jestem w ciazy :) teraz tylko trzeba czekac by to jakis test pptwierdzil.

nowa na dzielni, Cheresta, Cabrera, Bunia86, by7mistake, bazylkove, Izape_91, Achia, blue00, Bajkaaa, Yoselyn82, Kaczorka, frezyjciada, Anaaa90, summer86, Kingulla, mi88, Lunaris, Luna1993, Aga9090, -Mamunia-, StaraczkaNika, Siwulec lubią tę wiadomość

age.png

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!

Ale tu urodzaj pęcherzyków!!! Mam nadzieję, że z każdego będzie ciąża :D głęboko w to wierzę.

Ja dziś idę się wbić na monitoring + mam kilka wyników. Mam podwyższone d-dimery i to sporo i zobaczymy co powie dziś lekarz. Trochę się boję jego decyzji.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo juhuuu! To ja juz przebieram nogami za Twoje testowanie :D

Kargo, mam nadzieje ze dołączysz dzisiaj z Twoim pecherzykiem:)

Cabrera, jeszcze się w życiu napracujesz. Bierz zwolnienie i odpoczywaj w domu. Zapewne nikt nie doceni tego ze chodzisz do pracy, a jeśli złapiesz cos od klientów to tylko będziesz sie niepotrzebnie stresować :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera bierz zwolnienie, bo to nie są żarty teraz. Ja dwa razy w ciągu miesiąca chorowalam, a zarazisz się niewiadomo kiedy i niewiadomo od kogo i czym. Idź na zwolnienie.

S3YWp2.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Mnie dlatego wszyscy na L4 wysyłają...chociaż na chwilę...ja się czuję dobrze, ale w sumie codziennie w biurze mam Klientów, co drugi zasmarkany, więc nie wiem, czy jeśli w poniedziałek będzie dobrze i będzie <3 tego na poważnie nie rozważę...:/
    Bratowa mogłaby wystawić zwolnienie jeszcze "nieciążowe", bo w pracy nie chcę za szybko mówić...

No powiem Ci szczerze, że ja bym chyba Cabrerka poszla chociaż na 1,5 tygodnia na Twoim miejscu i zwaliła na jakąś giga grypę, u mnie w biurze nie ma obcych ludzi więc chodzę ale skupisk ludzi bardzo unikam :D No i jestem żywą reklamą kolejnego sezonu gry o tron - Winter is comming ;), chodzę na maxa brzydko i grubo ubrana :D

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja tez bym szla.

Kargo kciukam za jednak dobre wiesci.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny...tak chyba zrobię. Tym bardziej, że mogę trochę zdalnie z domu popracować...:)

A wracając do Waszych owulacji, to będzie się tu działo za ok 10 dni :) już nie mogę się doczekać <3

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ