X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrerka, u mnie nawet zestaw ovi+gonapeptyl nie zdało egzaminu. Ale tak sobie teraz myślę... Jeśli nic nie pęknie, to przy kolejnej szansie poproszę gina o drugie ovi. Nie mam nic do stracenia. Teraz juz nie zdążę zalatwic recepty.

A, wlasnie. Korzystając ze juz i tak zaśmiecam, to zapytam Was o radę. Od kilku dni bardzo boli mnie gardło, nie pomagają tabletki ani plyn do płukania. Boje sie iść do lekarza, ze przepisze mi jakis lek który źle wplynie na ewentualną owulke. I tak siedzę i się głowię czy może nie spróbować jeszcze się czymś leczyć na własną rękę bez recepty.

Malgon, kciuki!

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, chyba zdążyliśmy! Dzisiaj temperatura jeszcze nisko, więc może owulak dopiero wczoraj się zrobił pozytywny.

Cheresta dziękuję ♥️ napisz na priv kiedy będziesz miała ochotę :)

Małgonia kciuki za pogląd :*

Ja się biorę za robotę!

Malgonia, Cabrera, Lunaris, summer86, Bunia86, Yoselyn82, Kaczorka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape no to super :)bedzie masowe sikaniecza 10 dni.

By7 moze tantum verde? To moga i ciezarne, a dziala dosyc skutecznie.
    Co do wizyty u lekarza to jak cos im szybciej zaczniesz sie leczyc to mniejsze ryzyko dla kropka.

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- kciuki za podgląd!

Izape- oby to nie było '"chyba"a na pewno :) i kciuki by się udało! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 tantum verde, uniben, argentin-t do psikania jak najbardziej możesz. Płukanie wodą utlenioną, ssanie miodu- tylko po tym nie należy pić przez pół godziny. Aaaaaa i jeszcze przegryza się kapsułkę wit A+E- to też kojąco działa na gardełko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 ja przy przeziębieniach katuję się mikstura Teścia: imbir, starta cytryna + sok i miód - z tego jest taka zawiesina, którą rozcieńczam ciepła wodą i piję z dwa razy dziennie :)

Izape - uff :)

Nie wiem, czy starczy nam kciuków przy tym masowym testowaniu ;)

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście! <3 zaraz w takim razie się wyrwę z pracy do apteki a wieczorem pobawię sie w alchemika i przygotuje jakieś mikstury.

Iza- a widzisz! Oby to było to :)

Izape_91, Malgonia lubią tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie ma lekarza od podglądu, bo bym była pewna na 100% :(

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Cabrerka, u mnie nawet zestaw ovi+gonapeptyl nie zdało egzaminu. Ale tak sobie teraz myślę... Jeśli nic nie pęknie, to przy kolejnej szansie poproszę gina o drugie ovi. Nie mam nic do stracenia. Teraz juz nie zdążę zalatwic recepty.

A, wlasnie. Korzystając ze juz i tak zaśmiecam, to zapytam Was o radę. Od kilku dni bardzo boli mnie gardło, nie pomagają tabletki ani plyn do płukania. Boje sie iść do lekarza, ze przepisze mi jakis lek który źle wplynie na ewentualną owulke. I tak siedzę i się głowię czy może nie spróbować jeszcze się czymś leczyć na własną rękę bez recepty.

Malgon, kciuki!

U mnie na ból gardła zawsze bezkonkurencyjne jest płukanie Glimbaxem :D. Jak już nic nie pomaga to to daje radę :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, u mnie wlasnie gimbax w ogóle się tym razem nie sprawdził :|

Malgon, gdzie się podziewasz?

starania od IX 2016r.
    endometrioza

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz, myślałam że to magiczny lek bo nam obydwojgu z eMkiem pomaga bardzo :D, ale nas bardzo rzadko boli gardło, raczej przy większym wirusie. Swoją drogą mam teraz straszny lęk, żeby nie złapać od kogoś jakiegoś wirusa bo mam wrażenie że to w tym momencie super niebezpieczne :/. Mam wśród znajomych dwa przypadki, gdzie dzieci mają jakieś wady typu brak palca i lekarze mówili, że możliwe że to przez przeziębienie na początku, brrrr, koszmar!

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam.. juz ponad godzina opoznienia. Ale 4 ciezarbe przede mna.. no ja 5 oczywisci ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Aaa widzisz, myślałam że to magiczny lek bo nam obydwojgu z eMkiem pomaga bardzo :D, ale nas bardzo rzadko boli gardło, raczej przy większym wirusie. Swoją drogą mam teraz straszny lęk, żeby nie złapać od kogoś jakiegoś wirusa bo mam wrażenie że to w tym momencie super niebezpieczne :/. Mam wśród znajomych dwa przypadki, gdzie dzieci mają jakieś wady typu brak palca i lekarze mówili, że możliwe że to przez przeziębienie na początku, brrrr, koszmar!

Mnie dlatego wszyscy na L4 wysyłają...chociaż na chwilę...ja się czuję dobrze, ale w sumie codziennie w biurze mam Klientów, co drugi zasmarkany, więc nie wiem, czy jeśli w poniedziałek będzie dobrze i będzie <3 tego na poważnie nie rozważę...:/
    Bratowa mogłaby wystawić zwolnienie jeszcze "nieciążowe", bo w pracy nie chcę za szybko mówić...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekl pecherzyk :) a wiec jestem w ciazy :) teraz tylko trzeba czekac by to jakis test pptwierdzil.

nowa na dzielni, Cheresta, Cabrera, Bunia86, by7mistake, bazylkove, Izape_91, Achia, blue00, Bajkaaa, Yoselyn82, Kaczorka, frezyjciada, Anaaa90, summer86, Kingulla, mi88, Lunaris, Luna1993, Aga9090, -Mamunia-, StaraczkaNika, Siwulec lubią tę wiadomość

age.png

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!

Ale tu urodzaj pęcherzyków!!! Mam nadzieję, że z każdego będzie ciąża :D głęboko w to wierzę.

Ja dziś idę się wbić na monitoring + mam kilka wyników. Mam podwyższone d-dimery i to sporo i zobaczymy co powie dziś lekarz. Trochę się boję jego decyzji.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo juhuuu! To ja juz przebieram nogami za Twoje testowanie :D

Kargo, mam nadzieje ze dołączysz dzisiaj z Twoim pecherzykiem:)

Cabrera, jeszcze się w życiu napracujesz. Bierz zwolnienie i odpoczywaj w domu. Zapewne nikt nie doceni tego ze chodzisz do pracy, a jeśli złapiesz cos od klientów to tylko będziesz sie niepotrzebnie stresować :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera bierz zwolnienie, bo to nie są żarty teraz. Ja dwa razy w ciągu miesiąca chorowalam, a zarazisz się niewiadomo kiedy i niewiadomo od kogo i czym. Idź na zwolnienie.

S3YWp2.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Mnie dlatego wszyscy na L4 wysyłają...chociaż na chwilę...ja się czuję dobrze, ale w sumie codziennie w biurze mam Klientów, co drugi zasmarkany, więc nie wiem, czy jeśli w poniedziałek będzie dobrze i będzie <3 tego na poważnie nie rozważę...:/
    Bratowa mogłaby wystawić zwolnienie jeszcze "nieciążowe", bo w pracy nie chcę za szybko mówić...

No powiem Ci szczerze, że ja bym chyba Cabrerka poszla chociaż na 1,5 tygodnia na Twoim miejscu i zwaliła na jakąś giga grypę, u mnie w biurze nie ma obcych ludzi więc chodzę ale skupisk ludzi bardzo unikam :D No i jestem żywą reklamą kolejnego sezonu gry o tron - Winter is comming ;), chodzę na maxa brzydko i grubo ubrana :D

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja tez bym szla.

Kargo kciukam za jednak dobre wiesci.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny...tak chyba zrobię. Tym bardziej, że mogę trochę zdalnie z domu popracować...:)

A wracając do Waszych owulacji, to będzie się tu działo za ok 10 dni :) już nie mogę się doczekać <3

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ