Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem że to słabe pocieszenie - też przeżywałam bóle brzucha w pierwszych 2 miesiącach ciąży i tylko patrzyłam jak znowu poronię ale okazało się to na szczęście dobrym objawem.
No właśnie : Cheresta jak tam pieseł się ma? bidulekMalgonia lubi tę wiadomość
-
Malgonia- ja wiem, że trudno być spokojną. W teorii to my tu wszystkie wiemy, że plamienia są normalne, że brak objawów to też objaw itp., ale jak człowieka dotyka to osobiście to racjonalizm bierze w łeb.
Kiedy powtarzasz betę? Ten jutrzejszy lekarz to jakiś sprawdzony?
Aha, KONIECZNIE sprawdź czy możesz wwieźć do Wietnamu leki! Wiele krajów ma mocno ograniczenia w tym temacie, rodzice rok temu lecąc do Chin mieli problem nawet z p/bólowymi bez recepty. Są informacje na stronie MSZ oraz na innych stronach i portalach, ja również pisałam do ambasady. Część krajów wymaga np. co do leków na receptę zaświadczenia od lekarza, więc musiałabyś to szybko przetłumaczyć.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset na pewno mozna bo juz wwozilam. Z tego co wiem (choc nie sprawdzalam) to leki mozna tam kupic bez recepty. Jedyne czego bie wiem, to czy zastrzyki mozna zabrac na poklad bez kwitka, ale to jakos obejde i zrobid najwyzej przed lotem.
Teraz to troche boje sie kluc
No nic, zostaje mi czekac na jutrzejsza bete i wizyte i miec nadzieje, ze nie ma krwiaka.
Kaczorka a pamietasz czy te plamienia byly przed czy po terminie @. Boje sie ze u mnie to za pozno na implantacje. W koncu beta powinna juz byc kolo 200.
Swoja droga ostatnio mnie zaskoczyl Twoj suwaczek, bo wydaaalo mi sie, ze Ty kolo 7 tygodnia jestes i dopiero co test robilas. -
nick nieaktualnyMałgonia, jeśli chcesz na pokład wniesc zastrzyki (czy to heparyna czy np. insulina) to na pewno potrzebujesz zaświadczenie od lekarza i trzeba to zgłosić wcześniej do linii lotniczych.
Najlepiej zrób zastrzyk na lotnisku przed samym lotem.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Małgonia wysoka ta beta oby kropek dalej się rozkręcał i trzymam kciuki za wasz wyjazd, żebyście nie musieli się niczym stresować i byli przez ten czas ze sobą i dla siebie szczególnie teraz
Moja niunia ma się dobrze, jeszcze jutro idziemy na zastrzyk. Ale zjadła już wczoraj trochę gotowanej ryby i nie zwróciła, także jest sukces. Krwiomocz ustąpił, tylko ciągle dużo śpi i dużo odpoczywa. Dzięki za wasze zainteresowanie moim skarbem, idziemy w dobrym kierunkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:15
Kaczorka, Cabrera, Achia, Malgonia, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Małgonia - plamienie miałam już teoretycznie po terminie @. 4.03 niby miałam termin @. 8.03 miałam betę 98 już po tym pojawiło się plamienie. Progesteron miałam wtedy 20. Po 3 dniach minęło i już nie wróciło
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaczorka to może to jednak nic groźnego. Tylko skąd ten nagły zanik ciążowego samopoczucia? No nic a nic?
Ale, nie nakręcam się i czekam "spokojnie" do jutra.
Cheresta uściskaj psinę ode mnie. Super, ze jej się poprawiło. mam nadzieję, ze szybko wróci do dawnej formy. Domyślam się, ze stres miałaś niemały. -
Dzuekuje
Jutro te kciuki przydadza sie baaaardzo.
Mam badzieje tylko, ze bete bede miec szybciej niz wizyte. Poki co brzuch mnie boli okresowo. Jak dojade do domu to wezme nospe. Staram sie odganiac zle mysli. Oby zdarzyl sie jakis cud. -
Marze o tym by nie wyjsc przez caly pierwszy trymestr z toalety. Serio, nic mnie nie przeraza byle dzieciatko sie urodzilo. Poki co zanik objawow kojarzy mi sie tylko z utrata ciazy. Gdyby obe sie w ogole nie pojawily to bym byla spokojba, ale jak sie pojawia i znikaja i to wszystkie na raz to ciezko myslec pozytywnie. Ale juz nie smece. Jutro bedzie wiadomo.
-
Kciuki!
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kciuki kciuki!
A tak czekałam na nowe starania, ale zaczyna mnie przerażać, że za max tydz. prawdopodobnie nowy cykl, pierwszy staropniowy. Boję się, bo jestem trochę nakręcona, wiadomo, organizm po ciąży dąży do ciąży itd., tylko u nas na ten moment jako główną przyczynę niepłodności uznajemy słabe wyniki nasienia. Mam nadzieję, że jajowody dalej są przeczyszczone i jakoś im znowu pójdzie .
Na pocieszenie zerknęłam znowu w wyniki eM i fakt, że plemników jest mało i żadne się szybko nie ruszają, ale za to morfologia 6%! W ogóle tego wcześniej nie zauważyłam )). Było 1% wiec może się tam powoli poprawiają i zrobi się ich też więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:33
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań