Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno mnie tu nie było ;)
    Małgonia, co ja widzę! Trzymam kciuki najmocniej! I uważaj tam na Was w tej Azji ;)
    Co u nas? Jak wiecie, ciągnę nowe suple i dietę bezglutenową i bezmleczną. I o dziwo daję radę :) poza tym chcieliśmy załapać się do programu badań klinicznych w Novum. Niestety dziś dowiedziałam się że ze względu na PAI homo i konieczność heparyny nie możemy wziąć udziału w badaniu. Ale jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B więc i tak ruszamy z tematem :) w najbliższym cyklu histeroskopia, a od początku czerwca ruszamy z krótkim protokołem i planujemy świeży transfer :) buziole!

    Cheresta, frezyjciada, nowa na dzielni, Achia, Lunaris, Malgonia, Cabrera, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ! A gdzie fota ? Daj nam tez wytężyć wzrok :)

    Bociek - fajnie Cię widzieć a jeszcze lepiej czytać tak optymistyczny wpis :*

    Malgonia - suwaczek <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- fajnie ze jesteś i to z takimi wieściami! Byle do przodu :)

    Malgon, bawcie się dobrze i czekamy na relacje!

    Ja juz czekam pod gabinetem na monit :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta to jutro o której mamy zrobić zebranie pod wc?

    Boćku! Przemiło Cię widzieć! Cieszę się, że jesteś 😘

    Edit: By7 i jak tam sytuacja na froncie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 22:19

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 01:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja na froncie taka, ze jest jeden pęcherzyk 17 mm w lepszym jajniku. Jutro idę poświęcić jajko , może w końcu raczy pęknąć?:) według obliczeń doktora, w poniedziałek rano podać owi a we wtorek ❤

    Malgonia, frezyjciada, Achia, Cabrera, Kaczorka, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 02:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta oby dzis nie trzeba juz bylo sie dopatrywac kreseczki :)

    By7 z takiego poswieconego jajka to same dobre rzeczy moga byc.

    Bocku powodzenia :)

    Ja mam pierwsza na wpolprzespana noc za soba. Zmiany czasu sa dla nas zawsze bardzo ciezkie :/
    Cycki mnie przestaly bolec i doprowadzaja mnie do paranoi. Gdyby nie fakt ze to juz chyba 3 raz w ciagu tygodnia to bym sie z rozpaczy nie wygrzebala z lozka. Ale musze wierzyc, ze wszystko jest ok. Nic mi innego nie zostalo.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By 7 no to będzie króliczek mały! Wierzę w to mocno i trzymam kciuki!

    Cheresta śpiiiiiiszzzzz?

    Małgoń wiesz dobrze, że cycki kłamią, nie można im ufać :P piękny suwaczek😍

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiatko, dobrze Cię ty widzieć. Nawet ostatnio myślałam o Tobie :) niezmiennie trzymam kciuki <3

    By7, wielkanocne jajo ma moc <3

    Cheresta, jak dzisiejszy test????

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgon- ja jutro zacznę 12 tydzień (nie wierzę, nawet jak to napisałam!) i bólu piersi miałam może łącznie ze 3 dni - 1 dzień jeszcze przed testem, a potem jakoś w 6 tygodniu. Do dziś poza zmęczeniem nie mam objawów ciąży, choć też o nich marzyłam, bo liczyłam, że mnie uspokoją.
    Aktualnie o ciąży świadczy to, że jestem na maksa przeziębiona (dawno tak nie umierałam), a brać mogę tylko witaminę c i inne pierdoły. Czuję się jak narkoman - na myśl o wypiciu solpadeiny na ten ból głowy trzepie mnie z podekscytowania, a tu d...pa blada.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Cię widzieć Bocianiatko, dobre wieści, powodzenia!

    Mnie piersi zaczęły bolec gdzieś dopiero od połowy 6 tygodnia albo od 7 i potem faktycznie napiernoczaly. Od 9 zaczęły już mnie bolec ale dalej bolały, do samego końca ja mocno czulam wiec średnio to o czymś świadczy. Mdłości tez miałam już bardzo małe na końcu ale dalej trzymały kiedy mały już się od tygodnia nie rozwijał wiec serio o kant tylka te objawy, nie ma co ich obserwować. Mnie akurat najbardziej zaniepokoiło, ze zwyczajnie brzuch od dłuższego czasu przestało mi rozpierać i miałam wrażenie ze jest mniejszy niż na początku nawet. Objawy mamy w większości pewnie w dużej części od luteiny i o niczym nie świadczą :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 08:15

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to leci reset! Herbatka z cytrynka i się kuruj! :) jeszcze mała chwila i prenatalne :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponieważ u nas już mocno świątecznie napięty grafik od wczoraj to wpadam na szybko i chciałabym Wam życzyć obfitych, radosnych i spokojnych Świąt. Żebyśmy nie doświadczały przykrości przy stole od najbliższych (głupimi tekstami). Aby ten czas nastawił nas pozytywnie na kolejne miesiące: walki o swoje skarby, pracy która nas dopełnia oraz szukania siły do wychowania tych małych istot które już są i pochłaniają masę energii. Wesołych Świąt!
    <3

    Malgonia lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem w pracy i nie sikalam dzisiaj. Chce spokojnie i radośnie spędzić święta i nie myśleć o tym przez te 3 dni. Powinnam dziś mieć okres, zobaczymy co czas pokaże, bo objawów póki co brak
    Ściskam Was już świątecznie bo pewnie nie będę miała czasu po południu, wesołych świąt dinusie :D

    frezyjciada, Lunaris lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze ja w zasadzie poza tymi cyckami nic nie mialam :/
    Brzucha w ogole nie czuje. Ani bolu, ani rozpierania. Nic a nic. Nie mowie, ze w 4 tygodniu to nie wiadomo jaka ciaza jest, no ale powinna chyba rosnac :/ nie chce meza dolowac, bo przyjechal odpoczac, ale nie mam dobrych przeczuc.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisz budować napięcie! :) W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak dalej trzymać kciuki 😘

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia nie masz już na to wpływu- zrób ja Cheresta: wyłącz analizator i ciesz się z wyjazdu! Jak dobrze pójdzie to Wasze ostatnie wakacje tylko we dwoje i tego się trzymajmy! :)


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- a test ciążowy? Może widok 2 kresek Cię uspokoi? Poza tym wiesz, mało kiedy jest możliwość sikania w Wietnamie na ichniejszy test :p

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoń nie sprowadzaj na siebie złych myśli. Ty już zrobiłaś WSZYSTKO co mogłaś. Wyłącz głowę i ciesz się wakacjami. Obiecywałaś, że będziesz cieszyć się z każdego dnia ciąży, jak uda się zajść, to przywołuję Cię do porządku

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 13:42

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test mi wyjdzie pozytywny, bo bete mam pozytywna, tylko czuje, ze ona nie rosnie. Piersi mnie bolaly czulam sie slabo a teraz mam nudnosci, ktore jak wiadomo wywoluje tez luteina. Wiem, ze nic na to nie poradze, ale ciezko wylaczyc glowe jak 90% rzeczy zjesc nie moge.
    Ide na miasto.
    Milego dnia.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- mam nadzieję że jednak uda Ci się trochę rozluźnić, puścić negatywne myślenie. Wiem, że to trudne, ale jak pisze Frez- zrobiłaś absolutnie wszystko co mogłaś zrobić!
    Ja trzymam kciuki i wierzę ze po powrocie zobaczysz pięknego Kropka z bijącym serduszkiem!
    Jeśli Cię to pocieszy ja na Twoim etapie nie miałam żadnych objawów, ani cycki nie bolały, ani nie wymiotowałam. Ba, nawet nudności nie miałam żadnych.. bombardują nas zewsząd informacjami ze jak ciąża, to objawy takie i owakie. A jak widać nie musi ich wcale być.
    Trzymaj się!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 14:10

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ