Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
A cos takiego mocno cukrowego? Pamietam, ze banany mialam igraniczyc. Ogolnie staram sie jesc owoce raz dziennie i wypijac tylko jedna kawe (tu kawe robia ze skondensowanym mlekiem), ale moze np arbuzy sa jakas bombom z opoznionym zaplonem czy cos w tym stylu.
-
Przez większość pierwszej ciąży wciągałam arbuzy nałogowo kilogramami - nic się nie stało. Teraz codziennie prawie musiałam wypić Colę, bo inaczej nic na moje mdłości nie działało a cukier mam dobry
jeśli nie masz problemów z cukrem, to myślę, że można jeść wszystko, poza tym co wcześniej wymieniłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 06:39
Malgonia lubi tę wiadomość
-
U mnie cukuer na czczo zawsze byl w normie. Raczej mam sklonnosci do spadku cukru po jedzeniu. No nic pozostaje przezyc te jeszcze 2 tygodnie i miec nadzieje, ze bedzie ok.
-
nick nieaktualny
-
Frez tu i tak niewiele sie to zda, bo mohe pory karmienia i to co jem jest zwiazane w duzej mierze z tym jakie sa okolicznosci. Niby tu okazji do jedzenia jest milion, ale ja nie w kazdej knajpie cos zjem i czasem tak jest, ze przechodze i ratuje sie np lodami lub kawa na slodko.
A swoja droga ide na branczyk -
Często w pierwszym trymestrze, jak kobiety mają mdłości, to jedzą tylko kanapki z żółtym serem i dzieci rosną i nic im nie brakuje. Myślę, że natura jest tak zaprogramowana, że nic się nie stanie, gdy przez te kilka tygodni dieta nie będzie idealna bobas i tak wyciągnie sobie z Ciebie wszystko co najlepsze :p
-
nick nieaktualnyMałgonia, Kaczorka ma racje
Ta dieta na początku na być dobra dla Ciebie, żebyś ty się dobrze czuła. Jeśli czujesz się dobrze po lodach i kawie, to niczym się nie przejmuj
Teraz dziecko i tak bierze to, co potrzebuje od Ciebie - taki mały pasożyt
Co maja powiedzieć dziewczyny, które wymiotują kilka razy dziennie i nie są w stanie nic przełknąć...a ich maluchy tez rosną...
Także jedz tak, żebyś dobrze się czuła (oczywiście lepiej mało a często).
Odpoczywaj i delektuj się wakacjami -
Ja bym tylko jeszcze z owocami uważała, tzn na pewno żeby były dobrze umyte + te bardzo egzotyczne bym chyba odpuściła bo podobno różnie tam może z nimi być.
Ja jestem już właściwie jak po okresie. 2 dni średniego krwawienia i koniec, dziwnie strasznie. W sumie to logiczne, że skoro wsszystko tam zekrobali + hormony mi nie ruszyły to nie ma z czego być ten okres, ale nie wiem czego się teraz spodziewać po takim dziwnym cyklu. Na teście mega bladzioch więc myślę że hormonalnie za kilka dni będzie już restart
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyMalgonia- tak jak piszą Dziewczyny, myj dobrze owoce, a najlepiej jak się da to obieraj ze skórki. Ja przez pierwsze m-ce żywiłam się przede wszystkim kanapkami z białym serkiem i pomidorem. Nic innego mi nie wchodziło. A Oskar ma się bardzo dobrze
A przypomnij kiedy wracasz?
Nowa- kciuki za ten cykl!nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jutro mam rozmowę o pracę w dużej firmie handlującej stalą i wykonującej z niej np. elementy ogrodzeń. Stanowisko recepcjonistka, prowadzenie korespondencji, odbieranie telefonów itp. Jestem tak wydygana że się zblaznie, że powiem coś głupiego. Tyle lat już nie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej 😰 chociaż dziś mam małą rozgrzewkę, oferta pracy w sklepie odzieżowym.
Jedyny problem jest taki że rejonowa nie chce mi skrócić okresu wypowiedzenia. Jak szefowa do niej dzwoniła to powiedziała że trzy miesiące i koniec. A ja nie chce tyle czekać! Czytałam o tym że jeśli lekarz wystawi mi zaświadczenie o stanie zdrowia, który nie pozwala na dalszą pracę na tym stanowisku to musi mi skrócić wypowiedzenie. Czy to prawda? Miała któraś taki przypadek w rodzinie, wśród znajomych?
Malgon możesz męczyć, prosimy na nawet o więcej fotek
-
Cheresta - lekarz może wystawić, że nie jesteś w stanie pracować na danym stanowisku (nie, że w całej firmie) i jeśli pracodawca nie jest w stanie umieścić Cię na innym stanowisku to musi zaakceptować wypowiedzenie (potwierdzone na własnej skorze)
Cheresta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCheresta! Jesteś najlepsza! Pamiętaj! Powtarzaj to sobie codziennie rano jak patrzysz w lustro o której ta rozmowa? Co bym wiedziała kiedy mocniej ścisnąć kciuki
Anaa! Co u Ciebie?
Yos jeśli czasem tu zaglądasz, daj znać, że żyjesz... Martwię się! Całusy dla Twojego malutkiego mężczyzny 😘😘😘Cheresta lubi tę wiadomość
-
Cheresta- kciuki!
Cheresta lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.