Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Najgorzej, że te bobki kupuje w takim mało uczęszczanym Rossmanie i mam wrażenie, że tylko ja po nie przychodzę bo znika ich tyle ile biorę ;P
Izape_91, Karletka lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa u mnie pierwsza @ po poronieniu to był ciężki temat,, w zasadzie z toalety nie wstawałam.. bierz duzo żelaza
Iza nie chcę narzekać na samopoczucie, ale ogólnie zazdroszczę kobietom tego pozytywnego podniecenia na myśl, ze zobaczą swojego bąbelka.. Czuję, ze z każdą minutą jest coraz gorzej -
No właśnie to będzie druga, ale pierwsza naturalna, poprzednia była wywołana i była bardzo skąpa, no i po tych zapowiedziach spodziewam się faktycznie ciężkiego tematu
Małgoń spokojnie, będzie dobrze! Do dupy że wizyta wiczorem, od rana zawsze łatwiej
Malgonia lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyMalgonia, dobrze, że eM. będzie z Tobą, bo będzie mógł popatrzeć na ten mały pulsujący punkcik, jakim jest serduszko
Nowa, Ty się Paniami z Rossmanna nie przejmuj (ja ostatnio będąc w Paryżu skorzystałam z kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży (bo się mocno spieszyliśmy), i nawet nie wiesz jak głupio mi się zrobiło, bo kupowaliśmy prawie same wina dla rodziny i znajomych )
Kupuj Bobki (najlepiej od razu 2) i siknij jutro dla spokoju ducha
A zdjęcie postaram się wstawić jak tylko je zrobię (ostatnie brzuszkowe mam chyba z Wielkanocy ) -
Malgonia, trzymaj się dzielnie Kochana!
Izape, kiedy będzie ta Twoja beta? Przebieram już nóżkami...
Jestem już po wizycie...
Odnośnie tych ognisk, lekarz kazał szybko się skonsultować zarówno z neurologiem, jak i z endokrynologiem. Jak na przysadkę zmiana jest duża, bo sama przysadka jest bardzo malutka. Trzeba będzie zrobić dodatkowe badania, aby zdecydować o leczeniu. Dodatkowo zdiagnozował ChAD z powikłaniami, wypisał leki i skierował do specjalistycznej poradni.
Na razie nie wiem, co myśleć, muszę to przetrawić...PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Siedzę i czytam wszystkie fora po raz 17ty o kobietach którym zanikały objawy, a z ciążą było ok..
Jedno co dobre, to, ze jeśli teraz na usg będzie wszystko ok, to te pojawiające się i znikające objawy nie będą już mnie tak bardzo stresować.
Szkoda, ze te detektory tętna nie działają od 5 tygodnia.. to powinno wyłapywać puls na etapie jak się tylko przestaje betę robić
Lucia bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że lekarze dadzą sobie z tym radę.
Jedyne co mogę to trzymać kciuki by terapia była jak najmniej uciążliwa dla Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:03
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Lucia kochana bardzo Ci współczuję... Życie jest takie niestety niesprawiedliwe. Mam nadzieję że uporaciw się z problemem raz na zawsze...
No kurde gdzie te wyniiki. Już mi tak serce wali....
Małgonia ja to marzę żeby czuć się w ciąży świetnie :p mdłości i inne niech omijają mnie szerokim łukiem! Może mi tylko brzuch rosnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:10
Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza ja tylko marze by to dziecko było żywe i zdrowe. Jeśli poradzi sobie bez moich mdłości i bóli cycków o ja mogę to nawet nerwicą przepłacić.
jeszcze jakieś 6-7 godzin -
Malgonia- chyba przed żadnym usg się nie bałam tak jak przed pierwszymi dwoma - trzema (z tym, że ja łaziłam od 5 tygodnia;)). Potem, mimo paniki, mimo różnych dziwnych akcji jak źle zmierzony pęcherzyk było lepiej. A odkąd mam detektor, to mimo, że nie używam, co dzień, potrafię nawet czuć radość przed wizytą (idę jutro ).
I najtrudniej było mi przed wizytami w takich okresach ciąży, w jakich któraś z nas traciła dziecko. Jak szłam w 9 tygodniu to prawie majtki zdjęłam w korytarzu, żeby szybciej to usg zrobić...
Na brak objawów również cierpię... dopiero teraz wymiotowałam jeden wieczór i wczoraj bolał brzuch, a tak to tylko zmęczenie.
Malgonia, ef36 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df1f09d77702.png
Zostawię to bez komentarza...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Iza ja się nie znam na tych zastrzykach, ale ile Ty jesteś dni po owu aktualnie?
Szczerze to też byłam pewna, ze będzie ponad 100 patrząc na Twoje kreski, ale nie zostaje nic jak jednak poczekać ze dwa dni i albo sprawdzić przyrost, albo sikać dalej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W sumie wiesz Iza, ja pierwszego proga miałam 11 jakoś niecałe, a to było później i wydaje mi się, że on już zdążył wtedy podskoczyć bo ja zrobiłam późno test, bierz proga i czekamy!2019 początek - strata, 10 tc
Ja już wiem jak będzie. Progesteron spada na @, przecież w piątek był na poziomie 33 . A beta to ovi... Poza tym beta 13 dpo 26 to nie jest nic dobrego raczej... Już raz tak miałam...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%