Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera o tak! Tego ja też żałowałam, że nie zdecydowałam się na dostawke! Także Nowa przemyśl to ;)

Cheresta Myślę, że takie głupie myśli miała każda z nas na początku, a w momencie kiedy ta ciąża jest tak bardzo wyczekana, wystarana to nie da ich uniknąć...także kciuki na pokładzie i wierzymy w tego Okruszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 11:44

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja się zastanawiałam nad koszem albo tym łóżeczkiem turystycznym z kinderkrafta sofi, podoba mi się, ze mozna je wziąć do kogoś, do innego pokoju, zrobić z niego kołyskę i potem kojec :)

Mnie dostawka nie przekonuje ani spanie z dzieckiem bo ja potrafię się strasznie rzucać w nocy :P, serio, od dziecka potrafię staranować przez sen śpiąca koło mnie osobę, jak się budzę w nocy to potrafię tez być totalnie nie przytomna przez pierwsza chwile, mam bardzo mocny sen. Wiec spanie z maluchem w ogóle nie wchodzi w grę, a i dostawka mnie średnio przekonuje bo na bank bym się obudziła kiedyś z noga w tej dostawce ;), wole być lekko oddzielona

A my mamy spore mieszkanie, jednopoziomowe ale długie wiec tez widzę to tak, żeby sobie właśnie w ciągu dnia takie łóżeczko łatwo przestawiać do części salonowo-kuchniowej :).

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, pewnie każda z nas miała takie chwile strachu i zwątpienia (szczególnie przy braku spektakularnych objawów ciążowych).
    Ale trzeba wierzyć, ze będzie dobrze ❤️
    Przecież z forumowym kciukami musi się udać!!

Za jakieś 10 tygodni powinnaś byś spooojniejsza, jak poczujesz pierwsze kopniaki 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dinusie <3 wpadłam się tylko przywitać i pogratulować nowych fasolek i szczęśliwym Mamusiom małych Dinków. :)

Cabrera, reset, frezyjciada, Lunaris lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia! Właśnie ostatnio o Ciebie dopytywałam! :) Widzę, ze jesteście w środku walki przed starciem? Wielkie kciuki!

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, kciuki ✊❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Frelcia! Właśnie ostatnio o Ciebie dopytywałam! :) Widzę, ze jesteście w środku walki przed starciem? Wielkie kciuki!

Można powiedzieć, że tak. Trochę głowa mi odpuściła i postanowiłam zajrzeć do Was, a tu tyle serduszek! Fajnie, że Wam się udaje.

• reset Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, wszystko nam idzie tak gładko, że aż trudno uwierzyć! Aż się boję, ale tłumaczę sobie, że to nagroda po stresie staraniowym i ciążowym. Dziecko - odpukać - jest modelem promocyjnym, nie tylko, że nie płacze, ale jeszcze posyła uśmiechy dookoła :) Śpi w łóżeczku, usypia się sama, a jak się budzi to słucha, co do niej mówię i nawet pozwala wypić ciepłą kawę w łóżku nim zażąda swojego śniadania.
    Nawet ja doszłam do siebie fizycznie w tempie, które wszystkich szokuje. Gdyby nie to, że czuję jeszcze przy myciu szwy to nawet zapomniałabym o tym, że w ogóle były (a było sporo:)).
    Można mieć za dużo szczęścia na raz?

Cabrera lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia! 😍 Niech Was św.Józef strzeże! Cieszę się, że jesteś i melduję kciuki na pokładzie!

Nowa ja też tak skupiałam, zanim urodził się mój syn😂 serio,nie raz i mąż oberwał w ciągu nocy. A potem jakoś cudownie się wszystko pozmieniało. Matka ma taki wbudowany tryb nocny pt"czuwanie". I też baaaardzo żałowałam, że nie dałam się namówić na dostawke. Skończyło się tym, że odkrecilismy bok łóżeczka i obniżyliśmy materac do poziomu naszego łóżka.

Cheresta każdy ma takie myśli 😉 to już chyba wpisane jest w naszą naturę... Uspokoisz się względnie! Jak poczujesz ruchy. Postaraj się myśleć pozytywnie :*

Reset-oby Julinek pozostał takim bezobsługowym egzemplarzem już na zawsze :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset mam nadzieje ze nie wyczerpalas limitu grzecznych dzieci na ten rok ;)

Frelcia powodzenia :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, to może po urodzeniu dziecka też nabiorę trochę ogłady w łóżku ;D

Reset zazdroszczę, że już masz małą przy sobie! Ja jestem taka ciekawa tego mojego młodego że masakra :) Bardzo dużo się zastanawiam co to za ananaska nam się udało zmontować po tak długim robieniu ;D

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta o ktorej jutro siedzimy pod gabinetem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Cheresta o ktorej jutro siedzimy pod gabinetem?

Podczepiam się pod pytanie i na wszelki wypadek już trzymam kciuki ;)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję 😚 to wizyta na fundusz a jak wiadomo on nie liczy ni godzin ni lat, tylko numerki 😁 ja mam 23 i ni cholery nie wiem o której wejdę

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta jak ba nfz to licz 5-10 min na pacjentke ;)

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NFZ to powinno mieć w haśle przewodnim "Carpe diem"😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 10:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta a już czekasz? Dawaj znać na bieżąco który numerek wchodzi ;)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgon chyba nie w tym szpitalu 😑 jestem tu od 9.30 i jeszcze przynajmniej 4 osoby przede mną

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam jak głupia po korytarzu przed wizytami do 8 tygodnia bo inaczej bym chyba zemdlała :D, taka bylam zestresowana :). A jeszcze też właśnie przed tymi 2 najbardziej stresującymi wizytami były największe opóźnienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 11:51

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wykanczaly 20 minutowe opoznienia u dr W. Wspolczuje oczekuwania, ale na dobre wiesci warto czekac :)

age.png

‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ