Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Przychodzę z kciukami na pokład! Iza ❤️ Nowa ❤️ Frelcia ❤️

Ja dziękuję za kciuki. Transfer będzie odroczony. :( ryzyko hiperki. Mam estradiol wywalony w kosmos.

Natomiast trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny. <3 :)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak tam? Trzymam kciuki 😊

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na info od Izy :), ja dam znać pewnie wieczorem :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaaa czyżbyś znów poszła jeść po badaniu?:)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowiek ma już 7,22 cm :) widziałam tylko tyle, co mi się udało po skończonym usg na ekranie... Nie dostałam nawet zdjęcia :/ wiem tylko tyle że "termin zgodnie z miesiączka, a serduszko bije". Bez sensu takie usg na NFZ.

frezyjciada, JustynaG, Yoselyn82, Cabrera lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza najważniejsze , że mały człowiek rośnie i wszystko jest ok:)

Izape_91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, dokładnie, ja z moich prywatnych wizyt ostatnio też wychodziłam bez zdjęć. Tzn miałam foty ale takie na odwal, potem się zorientowałam, że on je robił bardziej sobie do dokumentacji a mi tylko kopię i był tam bardziej pomiar mojej szyjki macicy niż malucha ;). Dzisiaj liczę na fajne foty! Już kawał malucha <3

Mój mam wrażenie że jest już ogromny ;P, połową brzucha mi rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 14:44

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ tak :) to teraz czekamy na wieści od Nowej♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to my też czekamy na piękne foty :)

Iza a kiedy masz jakąś kolejną wizytę?:p a właśnie, a powiedział Ci chociaż jaką masz
    Długość szyjki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 17:36

Wysłany: 27 listopada 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po, wszystko super! Zgram w domu fotki z CD i zobaczę czy coś się fajnego udało ustrzelić 🤗. Połówkowe bez uwag, maluch wazy pół kilo, jest zdrowy i cała wizytę ssał kciuk ;)

Achia, Malgonia, Lunaris, Izape_91, Cheresta, Aga9090, JustynaG, Kaczorka, Yoselyn82, Cabrera, frezyjciada lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane!

Nadrobiłam wreszcie! Niesamowicie niekomputerowa jestem- Stasio ma szał na laptopa i nawet na stół próbuje wchodzić żeby tylko coś wcisnąć. Wieczorem to już twarzą w poduszkę.

Nie mniej jednak: FRELCIU ! <3 cudownie Cię widzieć mimo wszystko. Jeszcze lepszą informacją jest dla mnie to że walczycie dalej. Będziemy czekać z Tobą na bardziej sprzyjający czas dla Waszego maleństwa <3

Iza, Nowa, Cheresta -strasznie się cieszę że dzieciaczki rozwijają się a serduszka pukają <3 <3 <3
    Nie wiem czy to pocieszające ale powiem Wam że ja w drugiej ciąży celowo chodziłam prywatnie- żeby mieć te piękne zdjęcia, podglądy i być dobrze zaopiekowana... wyszło w sumie jak w NFZ tyle że w kolejkach się nie osiedziałam. Także na prywacie też można się przejechać ;) [zdjęcie mam jedno i to paskudne. 3D w ogóle Pani Dr nie zrobiła bo powiedziała że już za późno -wcześniej nie proponowała, a za takie fotki zapłaciłam.Cóż...]

Nowa co do rozwiązania ze spaniem to ja tak zrobiłam- Kinderkraft 5w1 (kołyska, fotelik i inne tam bajery) i Stasio spał przy naszym łóżku tuż pod moją ręką a jednocześniej ja mogłam się spokojnie wyciągnąć i kręcić. Miałam też poczucie że nie przyzwyczaja się do spania ze mną ( nie wiem czy to w ogóle ma znaczenie- teraz mi bez różnicy :P). Potem w dzień mogłam sobie przestawiać dowolnie kołyskę i nie inwestowałam już w bujak. Ja jestem zadowolona i polecam :) Obecnie Stasio śpi w swoim łóżeczku dostawiony do naszego łóżka ale już w barierkach bo by skubaniec uciekał. Wszystko zależy jak będziesz karmić, jak będzie Ci wygodnie. Wygoda matki wg mnie jest najważniejsza- musimy być wypoczęte żeby potem mieć siłę i energię zajmować sie dzieckiem i domem cały dzień i wszystkie inne wymóżdżone teorie idą w łeb.

Buziaki dla wszystkich, idę nadrabiać ex testerki. Mam nadzieję że już mnie codzienność nie pochłonie na kolejny tydzień.

Frelcia__, nowa na dzielni, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wlasnie nic :// doslyszalam tylko z łożysko na przedniej ścianie... A szyjke bada przez usg?? Bo ja nigdy nie miałam do tej pory badanej :/

Lunarisku, ja z prywatnej wizyty zawsze dostaje zdjęcie, i na prantalnych też dostałam takie fajne profilowe :) Staś ciekawy świata??? :) może jakiś programista:D

Nowa cudownie że wszystko gra i buczy :) 500 g too już niezła masa! Czekamy na fociałke :)

S3YWp2.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ale się cieszę 😊 super że maluch zdrowo rośnie
    Iza widocznie na NFZ nie można mieć wszystkiego. Mi Groszka pokazał, a Tobie zmierzył 😉

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkę tak, przez usg dopochwowe się bada i mierzy :) ale ja miałam pierwszy raz zmierzoną chyba w 16 tc i teraz będę miała za każdym razem

Lunaris - o widzisz, dzięki za info! No to jakoś pewniej się teraz z tym pomysłem na spanie czuje :)

Nie fotkach widać za dużo na zdjęciach ale dostaliśmy krótki filmik! Jak otwiera buzie i wkłada do niego kciuk ;). Wrzucam stopklatke (po lewej główka a na gorze piąstka ;))). Z wymiarów usg mi za każdym razem wychodzi tak z 5-6 dni później niż suwak :)

6b94cc632fa4f13emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:58

Achia, Cheresta, Yoselyn82, Cabrera, Lunaris, Izape_91, Aga9090, frezyjciada, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- Nowa już odp jak to z szyjką, ja miałam już jakoś od 10tc mierzoną.. a jak miałam USG przez brzuch, to na fotelu lekarz sprawdzał.

Nowa <3 jakie to sloooodkie!!! A przypomnij prosze, bo sklerozę mam, już wiecie kto tam mieszka u Ciebie w brzuszku?

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze najpierw samolot i ręczne badanie, potem leżanka i usg dopochwowe a potem brzuch :)

Chłopak, kolejny raz potwierdzone i mam nawet zdjęcie pokaźnych jajek ;) wiec już raczej pewnie idziemy w chłopięce ciuszki :D

Achia, Cabrera, Lunaris, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, cudny synek 😍

Iza, najważniejsze, ze maluch rośnie i wszystko w porządku 😊

nowa na dzielni, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cudowny synek i cudowne zdjęcie, piękne do kolekcji. Piękna pamiątka 🤩

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam dla synka ubranko na święta. w końcu to jego pierwsze poza brzuszkiem 🤩

ddcf514a5fe0.jpg

nowa na dzielni, Cabrera, Lunaris, Izape_91 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ale słodziak <3 Możesz zacząć szaleć na wyprzedażach z ciuszkami dla małego :D

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ