X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Przychodzę z kciukami na pokład! Iza ❤️ Nowa ❤️ Frelcia ❤️

Ja dziękuję za kciuki. Transfer będzie odroczony. :( ryzyko hiperki. Mam estradiol wywalony w kosmos.

Natomiast trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny. <3 :)

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak tam? Trzymam kciuki 😊

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na info od Izy :), ja dam znać pewnie wieczorem :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaaa czyżbyś znów poszła jeść po badaniu?:)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowiek ma już 7,22 cm :) widziałam tylko tyle, co mi się udało po skończonym usg na ekranie... Nie dostałam nawet zdjęcia :/ wiem tylko tyle że "termin zgodnie z miesiączka, a serduszko bije". Bez sensu takie usg na NFZ.

frezyjciada, JustynaG, Yoselyn82, Cabrera lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza najważniejsze , że mały człowiek rośnie i wszystko jest ok:)

Izape_91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, dokładnie, ja z moich prywatnych wizyt ostatnio też wychodziłam bez zdjęć. Tzn miałam foty ale takie na odwal, potem się zorientowałam, że on je robił bardziej sobie do dokumentacji a mi tylko kopię i był tam bardziej pomiar mojej szyjki macicy niż malucha ;). Dzisiaj liczę na fajne foty! Już kawał malucha <3

Mój mam wrażenie że jest już ogromny ;P, połową brzucha mi rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 14:44

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ tak :) to teraz czekamy na wieści od Nowej♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to my też czekamy na piękne foty :)

Iza a kiedy masz jakąś kolejną wizytę?:p a właśnie, a powiedział Ci chociaż jaką masz
    Długość szyjki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 17:36

Wysłany: 27 listopada 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po, wszystko super! Zgram w domu fotki z CD i zobaczę czy coś się fajnego udało ustrzelić 🤗. Połówkowe bez uwag, maluch wazy pół kilo, jest zdrowy i cała wizytę ssał kciuk ;)

Achia, Malgonia, Lunaris, Izape_91, Cheresta, Aga9090, JustynaG, Kaczorka, Yoselyn82, Cabrera, frezyjciada lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane!

Nadrobiłam wreszcie! Niesamowicie niekomputerowa jestem- Stasio ma szał na laptopa i nawet na stół próbuje wchodzić żeby tylko coś wcisnąć. Wieczorem to już twarzą w poduszkę.

Nie mniej jednak: FRELCIU ! <3 cudownie Cię widzieć mimo wszystko. Jeszcze lepszą informacją jest dla mnie to że walczycie dalej. Będziemy czekać z Tobą na bardziej sprzyjający czas dla Waszego maleństwa <3

Iza, Nowa, Cheresta -strasznie się cieszę że dzieciaczki rozwijają się a serduszka pukają <3 <3 <3
    Nie wiem czy to pocieszające ale powiem Wam że ja w drugiej ciąży celowo chodziłam prywatnie- żeby mieć te piękne zdjęcia, podglądy i być dobrze zaopiekowana... wyszło w sumie jak w NFZ tyle że w kolejkach się nie osiedziałam. Także na prywacie też można się przejechać ;) [zdjęcie mam jedno i to paskudne. 3D w ogóle Pani Dr nie zrobiła bo powiedziała że już za późno -wcześniej nie proponowała, a za takie fotki zapłaciłam.Cóż...]

Nowa co do rozwiązania ze spaniem to ja tak zrobiłam- Kinderkraft 5w1 (kołyska, fotelik i inne tam bajery) i Stasio spał przy naszym łóżku tuż pod moją ręką a jednocześniej ja mogłam się spokojnie wyciągnąć i kręcić. Miałam też poczucie że nie przyzwyczaja się do spania ze mną ( nie wiem czy to w ogóle ma znaczenie- teraz mi bez różnicy :P). Potem w dzień mogłam sobie przestawiać dowolnie kołyskę i nie inwestowałam już w bujak. Ja jestem zadowolona i polecam :) Obecnie Stasio śpi w swoim łóżeczku dostawiony do naszego łóżka ale już w barierkach bo by skubaniec uciekał. Wszystko zależy jak będziesz karmić, jak będzie Ci wygodnie. Wygoda matki wg mnie jest najważniejsza- musimy być wypoczęte żeby potem mieć siłę i energię zajmować sie dzieckiem i domem cały dzień i wszystkie inne wymóżdżone teorie idą w łeb.

Buziaki dla wszystkich, idę nadrabiać ex testerki. Mam nadzieję że już mnie codzienność nie pochłonie na kolejny tydzień.

Frelcia__, nowa na dzielni, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wlasnie nic :// doslyszalam tylko z łożysko na przedniej ścianie... A szyjke bada przez usg?? Bo ja nigdy nie miałam do tej pory badanej :/

Lunarisku, ja z prywatnej wizyty zawsze dostaje zdjęcie, i na prantalnych też dostałam takie fajne profilowe :) Staś ciekawy świata??? :) może jakiś programista:D

Nowa cudownie że wszystko gra i buczy :) 500 g too już niezła masa! Czekamy na fociałke :)

S3YWp2.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ale się cieszę 😊 super że maluch zdrowo rośnie
    Iza widocznie na NFZ nie można mieć wszystkiego. Mi Groszka pokazał, a Tobie zmierzył 😉

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjkę tak, przez usg dopochwowe się bada i mierzy :) ale ja miałam pierwszy raz zmierzoną chyba w 16 tc i teraz będę miała za każdym razem

Lunaris - o widzisz, dzięki za info! No to jakoś pewniej się teraz z tym pomysłem na spanie czuje :)

Nie fotkach widać za dużo na zdjęciach ale dostaliśmy krótki filmik! Jak otwiera buzie i wkłada do niego kciuk ;). Wrzucam stopklatke (po lewej główka a na gorze piąstka ;))). Z wymiarów usg mi za każdym razem wychodzi tak z 5-6 dni później niż suwak :)

6b94cc632fa4f13emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:58

Achia, Cheresta, Yoselyn82, Cabrera, Lunaris, Izape_91, Aga9090, frezyjciada, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza- Nowa już odp jak to z szyjką, ja miałam już jakoś od 10tc mierzoną.. a jak miałam USG przez brzuch, to na fotelu lekarz sprawdzał.

Nowa <3 jakie to sloooodkie!!! A przypomnij prosze, bo sklerozę mam, już wiecie kto tam mieszka u Ciebie w brzuszku?

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze najpierw samolot i ręczne badanie, potem leżanka i usg dopochwowe a potem brzuch :)

Chłopak, kolejny raz potwierdzone i mam nawet zdjęcie pokaźnych jajek ;) wiec już raczej pewnie idziemy w chłopięce ciuszki :D

Achia, Cabrera, Lunaris, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, cudny synek 😍

Iza, najważniejsze, ze maluch rośnie i wszystko w porządku 😊

nowa na dzielni, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cudowny synek i cudowne zdjęcie, piękne do kolekcji. Piękna pamiątka 🤩

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam dla synka ubranko na święta. w końcu to jego pierwsze poza brzuszkiem 🤩

ddcf514a5fe0.jpg

nowa na dzielni, Cabrera, Lunaris, Izape_91 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ale słodziak <3 Możesz zacząć szaleć na wyprzedażach z ciuszkami dla małego :D

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ