Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jaki cudak😍😍😍😍 o mamo!

Frelcia kurde.... Pamiętam o Tobie cały czas ... Trzymam kciuki i mam nadzieję że przed Wami ostatnia prosta

nowa na dzielni, Frelcia__ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. :) 18 jajeczek pobranych. :) niezła jajecznica. 😅🙈

reset, nowa na dzielni, frezyjciada, Kaczorka, Yoselyn82, Cabrera, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja również trzymam kciuki ! Doczytałam ,że transfer odroczony, ale wierzę, że to dlatego, że po prostu tym razem musi się udać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:12

Frelcia__ lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ale piękny bobasek 😍 rozczulilam się!
    Frelcia kciuki mocne! Fajnie, że dalej walczycie. Warto :)

Poza tym u nas też problem męski z chromatyna i udało się po diecie, a wiem że hba często też się po tym poprawia, może spróbujcie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:14

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mój Mężuś dobrze się odżywia. Teraz jeszcze zastosowaliśmy nową rzecz jaką jest selekcja plemników. Jest stosowana dopiero od pół roku i będę miała też wlew z osocza. To ostatnia nasza procedura :) Jesteśmy zapisani jeszcze na AZ a jak nie to pod koniec przyszłego roku idziemy do OA. Chcemy być rodzicami obojętnie czy z brzuszka czy z serduszka. :) ale kto wie.. Tak sobie wyliczyłam cykle od odstawienia antyków to równo w styczniu wyjdzie mi 37 cs - może będzie szczęśliwy, tak jak u Was :)

Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki wielkie Frelcia, na pewno jesteście już bardzo blisko swojego szczęścia :)! A ja ostatnio liczyłam i znowu zapomniałam, ale też wyszło mi jakoś ok 40 cykli starań :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu wspaniała jajecznica <3 mam nadzieję że wielu kurczaczków się z niej doczekacie <3
    Bardzo mi się podoba Wasze podejście- pozytywna motywacja to już połowa sukcesu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Frelciu wspaniała jajecznica <3 mam nadzieję że wielu kurczaczków się z niej doczekacie <3
    Bardzo mi się podoba Wasze podejście- pozytywna motywacja to już połowa sukcesu.

Wszystko zasługa wielu rozmów i spotkań z psychologiem. Doszło do mnie, że ból na widok comiesięcznej bieli na teście i nieudane ivf są porównywalne do żałoby po stracie. Sama sobie nie poradziłam ale moja cudowna pani psycholog mi pomogła. Teraz już radzę sobie sama z Mężem. :) Nie warto zostawać samemu z problemem tego kalibru. A może jak głowa się oczyści to i coś się ruszy w naszym temacie. :) Teraz czekam na 13 żeby zadzwonić do kliniki i dopytać ile się zapłodniło jajuszek.

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia super ,że skorzystaliście z pomocy!
    Masz rację, nie warto zostawać samemu z takim problemem. Szkoda, ze wielu ludzi myśli, że korzystanie z pomocy to oznacza od razu, że jest się wariatem czy coś takiego
    Bo ostatnio spotkałam się z takim stwierdzeniem :/
    Najważniejsze, że Wam pomogło i się zdecydowaliście :)
    trzymam kciuki i daj znać jak zadzwonisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Frelcia super ,że skorzystaliście z pomocy!
    Masz rację, nie warto zostawać samemu z takim problemem. Szkoda, ze wielu ludzi myśli, że korzystanie z pomocy to oznacza od razu, że jest się wariatem czy coś takiego
    Bo ostatnio spotkałam się z takim stwierdzeniem :/
    Najważniejsze, że Wam pomogło i się zdecydowaliście :)
    trzymam kciuki i daj znać jak zadzwonisz :)

Na ten moment jest szansa na 9 śnieżynek. :)

frezyjciada, nowa na dzielni, Malgonia, Achia, Yoselyn82, Lunaris, Izape_91, Cabrera, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wspaniały wynik!!!❤️

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia cudowne wieści :)
    Wg mnie jeśli ktoś nigdy nie był na terapii to ma błędne wyobrażenie o niej- jak stereotyp panujący w naszym społeczeństwie. Mnie terapia w życiu bardzo wiele dała, nigdy się jej nie wstydziłam i zawsze polecam jeśli widzę że ktoś ma problemy trudne do przeskoczenia samemu. Ponadto- co widać też i na Ovu, czasem łatwiej powiedzieć o swoich problemach komuś obcemu, komuś z boku niż bliskim. Świetna decyzja która zaowocowała tyloma mrozaczkami :) <3
    Jak to mam w zwyczaju- powiem: " ko-ko jumbo i do przodu!" :)

Miłego weekendu wszystkim!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15tc i tym samym 2 trymestrze :) ja jeszcze nie wierzę!Cheresta dzisiaj się biorę za Twojego Lisa!

Frelcia oby tym razem się udało!

frezyjciada, Cheresta, Achia, JustynaG, Malgonia, nowa na dzielni, Lunaris, Ania_1003 lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, na śmierć zapomniałam!
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spóźnione o całe dwa dni.
    Niech ten czas ciąży będzie dla Ciebie bezproblemowym oczekiwaniem na maluszka. Wszystkie przepowiadają Ci synka a ja cały czas myślę o córeczce.

Izape, Wow.To już drugi trymestr. I możesz odetchnąć. Jak ten czas szybko leci,

Izape_91, Cheresta lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, wlasnie, wszystkiego najlepszego Cheresta!

I izape gratulacje z okazji wskoczenia w drugi trymestr! Ja zaraz po nowym roku wskakuje w trzeci :-o

Malgon a jak Ty wie w ogóle czujesz, bo zaczyna się taka końcówka :) torbę masz już spakowaną? Cc dalej aktualne? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:30

Cheresta lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, nowa dziękuję bardzo ❤ ja mam już od kilku dni maraton urodzinowy i dziś to już ledwo żyje. A rosół musi się ugotować, bo jeszcze teściowie przychodzą na obiad i koniec gości do świąt 😆 zamierzamy im powiedzieć, do tej pory zwlekalismy (moi rodzice wiedzą od dwóch tygodni) bo ich druga synowa miała poważny wypadek samochodowy. Dwa tygodnie była w śpiączce, więc atmosfera niesprzyjajaca radości z mojej ciąży 😕 ale na szczęście Iza się wzbudziła i wszystko idzie ku dobremu
    Iza nie mogę się doczekać mojego liska 🤩

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta 💯💯💯🍰🎂🍹🥂 lat !

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta to ja też się przyłączam do spóźnionych życzeń urodzinowych! Lekkiej ciąży i przyjemnego porodu :) to już tak na zaś!

Małgonia jak tam u Ciebie??? Nic nie piszesz i trochę się martwię.

S3YWp2.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ja też dołączę spóźnialskie życzenia- szczęśliwego rozwiązania w terminie. Zdrówka dla Ciebie i maleństwa oraz spełnienia wszelkich marzeń.
    Opowiedz jak tam reakcja teściów w wolnej chwili :)

Iza -będziesz trzymać dziecko na rękach i nadal nie będziesz mogła uwierzyć że to się dzieje na prawdę <3
    Wspaniale że to już ten czas- najlepszy podobno :)

Nowa zanim się obejrzymy to już będziesz na porodówce! :D

MAłgonia czyżbyś zaliczyła jakąś niespodziankę andrzejkową?

Izape_91, Cheresta, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia żyje, odpoczywa ile może i próbuje nie zabić swojego męża ;) ale jeszcze nie rodzi ;) mam nadzieję że nie będzie mieć mi za złe tą sprzedaż informacji ;)

Izape_91, Lunaris, Achia, Malgonia, JustynaG, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ