Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia 💗 powiem wam, że właśnie wróciliśmy od moich rodziców i jestem już tak zmęczona tymi świętami, że się cieszę z ich końca. Ale z tak słodkim aniolkiem chętnie bym się poprzytulala i posiedziała przy choince 🥰 jest przepiękna

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 jaka śliczna dziewuszka <3 <3 <3 Małgonia super że jesteście w domu. Mleko możesz do 5 dni w lodówce trzymać (jak masz nową porcję wkładaj do lodówki na jakieś 30 min minimum a potem możesz zlać razem) nawet w woreczkach do lodu czy zwykłych albo słoiku możesz zamrozić o ile masz miejsce w zamrażarce- przed porodem i w okolicy świąt to może być ciężko ;)

Cheresta ja nie w ciąży i też mam dość choć wcale nie z przejedzenia ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeejjj, ja też należę do grupy tych, które się cieszą, że święta dobiegają końca. Powiem Wam że mnie strasznie zmeczylo te kilka dni.... Zwłaszcza niektóre zachowania, ale nie chce mi się pisac o tym co się działo....

Z dobrych wieści - chyba dzisiaj poczułam pierwsze ruchy. Leżałam z emkiem na łóżku i poczułam takie delikatne musniecia w brzuchu. Na 100% nie były to jelita :D

Małgonia Alicja jest cudowna!!! Każde dziecko jest dla mamy najpiękniejsze :)

A tu prezenty dla chłopaków pod choinkę - pożeracze pizam :) bardzo się spodobał pomysł. Oczywiście jako że cała rodzina się zjechała to każdy ma dla mnie coś do przerobienia, a mi się tak nie chce siedzieć przy maszynie... :/ cde0b89de902.jpg 95d5f2f856bc.jpg

Lunaris, Cheresta, Malgonia, Kaczorka, nowa na dzielni, lamka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne! Iza możesz im w buźkę doszyć zamek i dorobić małe pizze i niech pożerają dla starszych a młodszym pewnie posłuży jako super mięciuch :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Świetne! Iza możesz im w buźkę doszyć zamek i dorobić małe pizze i niech pożerają dla starszych a młodszym pewnie posłuży jako super mięciuch :)
    Maja buzię na zamek :D i tam w środek wsadzasz pizamke:)

Lunaris lubi tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeczytałam że zjadają pizzę :P chyba każdy widzi to co chce :P jak zawsze jestem pod wrażeniem i jeszcze nie napisałam że wspaniale że masz juz wyczekane ruchy - teraz będą nabierać mocy z tygodnia na tydzień :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Lunarisku zakręcona jesteś! :D teraz czekam spokojnie na polowkowe, będę musiała chlonac każda chwilę na usg, może weźmiemy płytę i poprosimy o nagranie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zazdroszczę tych ruchów 🤗 też już bym chciała a póki co zauważyłam, że podbrzusze robi mi się takie jakby większe, napełnione
    Święta były pełne złotych myśli mojej rodziny. Numer jeden zajęła moja bratowa z tekstem, że jedna lampka wina nie szkodzi. W sumie to teraz żałuję że nie sprecyzowala czy jedna w tygodniu czy dziennie 🤷‍♀️ inne perełki to 'śpij teraz ile możesz, bo jak się urodzi to Ci się skończy lenistwo' 'oj biedna, ale będziesz miała problem z tym psem przy niemowlaku' no i oczywiście poród! 'naturalnie czy cesarka?' 😵

Malgonia lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ja się dowiedziałam od bratowej, że karmienie piersią jest obrzydliwe, to latanie z cyckami na wierzchu.... Ona karmila mm, wiem że to jest super wygodne i łatwe, ale jednak wolę karmić piersią, bo uważam że to jest lepsze dla dziecka. Poza tym ona rodziła naturalnie i cesarka i oczywiście były teksty, że juz nigdy w zyciu naturalnie, tylko cesarka, bo to jest Ameryka! Nawet nie komentowalam.... Ogólnie ja lubię, ale po tych tekstach dużo u mnie straciła.

A ruchy - dzisiaj np nie skupiam się aż tak bardzo na tym co czuje i nic nie czułam, więc wczoraj to był chyba wyjątek, ale mam nadzieję, że lada dzień będzie tego więcej♥️♥️♥️

A to mój brzuchol z dzisiaj i mężu :) 5db496fb1b92.jpg

Cabrera, Cheresta, Malgonia, Aga9090, Lunaris, Achia, JustynaG, nowa na dzielni, Rucola, frezyjciada, Yoselyn82, Kaczorka, Ania_1003, lamka lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, mm jest cholernie upierdliwe 😞: pierdyliard butelek, wieczne wyparzanie no i jak zapomnisz mleka to kaplica (my ostatnio zaliczyliśmy taka wpadkę: w pierwszy dzień świat zostawiliśmy mleko u teściów, a później jechaliśmy do moich rodziców...No i po pół godziny musieliśmy wracać 🙈

O niebo bardziej wolałabym wyciągnąć cycka i nakarmić dziecko 😉

Lunaris, Aga9090, Yoselyn82, Lunaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja karmiac piersia i butelka z jednej strony chcialabym nue odciagsc ciagle mleka, ale za to w nocy to jest blogoslawienstwo. Karmienie to 20 minut. Teraz z nakladkami udalo mi sie nakarmuc dwiema piersiami to zeszlo nam 50 minut. W ciagu dnia to bez roznicy bo i tak jedna piers dawalam, ale jak zacznuemy sie cycusiowac i w nocy to pewnie skonczy sie wysypianie w nocy.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja sto razy bardziej wolę kp. A w nocy w szczególności, nie wyobrażam sobie wstawać z łóżka i robić mm, wyciągam cyca (młody się sam obsługuje) i śpimy dalej🤷‍♀️ gdyby nie to to chodziłabym jak zombie

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że przez te cenne wskazówki i teksty (często nie zamierzone) to przestałam się dogadywać z niektórymi koleżankami co wcześniej bez dzieci mogłyśmy razem konie kraść! Jedna znajomość całkiem mi sie rozwaliła :( dobrze kiedyś któraś dziewczyna napisała na extesterkach że o ile w staraniach szłyśmy jednym głosem o tyle macierzyństwo to już zupełnie inna bajka- ile głosów tyle opinii w każdym temacie.

Najlepsze jest to że często- wiem po sobie- rodząc kolejne dziecko robi się to przed czym zarzekało się przy pierwszym :D także najlepiej jednym uszkiem wysłuchać, strzelać usmiechy i tak-taki a drugim wypuszczać myśląc o czymś przyjemnym :D

Ps a ja i tak i tak źle :P w mm wnerwia mnie stos butelek do umycia rano i szykowanie w nocy mleka ale jak Stasia przystawiałam to nie umiałam go nakarmić na leżąco i musiałam siadać- jeszcze bardziej mnie to męczyło niż karmienie butelką. Od 4 miesiąca sam trzyma sobie butle więc tylko mu podtykam kolejną i odwracam się na drugi bok :P Każdy ma wypracowane swoje metody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 21:12

Cabrera, Lunaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że i to i to może być upierdliwe, ale coś trzeba wybrać. No chyba, że nie ma wyjścia i zostaje tylko mm, nie wiem sama jak to będzie wyglądało u nas, ale nazywanie karmienia obrzydliwym- to chyba coś jest nie tak... W dodatku przez kobietę.

S3YWp2.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chcę wiedzieć w jakich kategoriach myśli o seksie :P

Achia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, niestety niektóre kobiety karmieniem piersią się brzydzą...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos vo dla mnie i mojej malrj jest dobre wcale nie musi byc dobre dla kogos innego. Kazda ma swoj system, ķazde dziecko jest inne. U nas tak wyszlo z koniecznosci a teraz przywyklam do tego. Ale co bedzie za tydzirn to nikt nie wie ;)
    Malej super idzie picie przez ta nakladke, ald bol jest potworny. Sutek nie przyzwyczail sie ķiedy jej sila ssania byla mniejszs ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , współczuję tych "złotych rad"... Lunaris ma rację, najlepiej jednym uchem wpuszczać, a myśleć swoje.
    Malgonia- z wiekiem karmienie jest krótsze, tzn u nas tak było :p teraz chwila i po sprawie.
    Oskar w ogóle cudny jest w tej kwestii, bo się nie dopomina, można to opóźnic i dać mu coś w zamian do zjedzenia i nie Marudzi. Pomaga mi to w redukcji karmień dziennych, wszak "niedługo" wracam do pracy i to karmienie dzienne będzie ograniczone.
    Ja jestem wdzięczna, że udaje nam się kp cały czas. Dla mnie to wygoda ogromna. Ale oczywiście nie musi tak być dla każdej mamy i to też jest ok :)
    Ale mówić kobiecie w ciąży, że to jest dla danej osoby obrzydliwe- no mogła się powstrzymać z tym komentarzem.
    Niech sobie myśli co chce, ale pewnych rzeczy się nie mówi po prostu. Tak uważam.
    Izape - piękny brzusio ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 22:36

Malgonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chciałam obalić mit, jakoby mm było bardziej wygodne od kp ;)

Dla mnie zawsze najważniejszy jest pełen i najedzony brzuszek maluszka 😊

Achia, Aga9090, Lunaris, Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, pamiętam jak mi w dość zaawansowanej ciąży jeden wujaszek proponował wódkę. Później mnie przepraszał bo on brzucha nie zauważył :D
    Ale lampkę wina proponowano mi kilkukrotnie, dwukrotnie mimo odmowy - próbowano mnie namówić, że przecież to tylko na zdrowie i jedna lampka nie szkodzi.

A jeśli mowa o karmieniu, to myślę, że żywienie dziecka to jest ciężka sprawa. Najpierw zastanwiamy się czy kp/kpi czy może mm. Później jest etap - brokułek czy marcheweczka. Potem etap wybrzydzających niejadków. Ina każdym etapie my matki się martwimy czy żywimy dobrze.

Lunaris, Malgonia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ