Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Dla mnie zawsze najważniejszy jest pełen i najedzony brzuszek maluszka 😊

O to to! To najważniejsze :)

Cabrera, Lunaaa, Malgonia, Ochmanka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do roku (max 1.5 roku) KP jest spoko. Później zaczyna drażnić.. zwłaszcza, jak dziecko wbija zęby w cycka albo zamiast zasnąć, to skacze i ciągnie sutka. A już najgorzej, jak jednocześnie łapie jeszcze drugiego i np. wbija w niego pazurki.

Ale ogólnie polecam :)
    Duża wygoda, gdy jest się poza domem - nie trzeba kombinować by znaleźć miejsce do zagrzania wody :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strasznie ciekawa, jak mi z tym karmieniem pójdzie :). Witam się w każdym razie po świętach z nowym objawem ciążowym, już chyba typowym dla 3 trymestru - spać nagle nie mogę :D. Długo zasypiam, budzę się w nocy i mam jakieś absurdalne sny ;P. Nie wiem skąd mi to się nagle przywiało ;).

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa z własnego doświadczenia podpowiem żebys poczytała coś o karmieniu jak karmić, jakie mogą być problemy, jak temu zaradzić itd. Hajfija dziewczyny polecają sama czasem podsyłam koleżankom jej bloga 😉

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to ciekawe jak każda ciąża jest inna. U mnie na samym początku było wstawanie w nocy, głównie na siku i potem problem, żeby ponownie zasnąć. Z kolei moje sny to są gotowe scenariusze filmów s-f 😆 dobrze że szybko zapominam
    Jak tam wasze plany sylwestrowe? Może jakieś postanowienia noworoczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 18:13

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsza w KP jest głowa :) uznaj to za coś najbardziej naturalnego na świecie i ufaj swojej intuicji.
    Ale gdyby się nie udało, to trzeba pamiętać, że karmienie MM to nie koniec świata :) mojej Olce przez pierwsze 2 doby podawali a ja byłam przeszczęśliwa, że mogę odpocząć i dojść do siebie po CC :p

Często jeszcze w szpitalu kobiety stresują się, bo nie mają mleka w piersiach. Boją się lub nie chcą podać MM. Mając porównanie po dwóch zupełnie innych początkach, zdecydowanie polecam dokarmić :) dziecko będzie spokojniejsze i mama nie będzie przeżywać, że dziecko głodne.

Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis kryzys laktacyjny. Serio dochodze do wniosku, ze ja tego nie lubie. Nie wiem gdzie tu wygoda, dla mnie to meka. Zs kazdym razem walka zeby sie dostawic, pilnowanue nakladek, motanie dzuecka a jsk juz myslusz ze sie najadlo i odklsdasz to za 15.minut jest znow to samo.
    Serio gdyby nue presja to w tej sekundzie przeszlabym na mm.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia dzieć na kp może chcieć co chwilę cycka, nas to też nie ominęło.. Ta wygoda przychodzi jak już się siebie nauczycie, będzie tylko lepiej

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja bym mogla ja karmic i co pol godziny, ale samo dostawienie to nic fajnego. Serio odciagniecie mleka i wyparzenie butelek i ta cala reszta lepiej mi idzie niz dostawirnie jej do cycka. Jeszcze kilka fni temu choc lewa piers lapala bez nakladki a teraz to juz w ogole :/

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia a myślałaś może nad CDL? Bo z tych nakładek da się uwolnić, a CDL by zobaczyła czy prawidłowo przystawiasz i skoryguje ewentualne błędy.

Edit moja koleżanka zeszła całkowicie, poprostu sciagala podczas karmienia. Tutaj hajfija o tym pisze
    https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 22:12

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na pewno bede chciala skorzystac tylko ten okres swiateczny jest tak pofly, ze wszyscy maja urlopy i nikt nie ma terminu.
    Mi ta nakladka w ogole daje mozliwosc karmienia lewa piersia bo tu mam calkiem maly i plaski sutek.
    Ale ta cala operacja, to petanie tego maluszka, to pchanie tego silikonu do buzki, ze musze planowac karmienie z wyprzedzeniem, do kazdego byc przygotowana i w ogole to mnie dobija.
    No koniec narzekania. Jutro bedzie nowy dzien.

age.png

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu, a dlaczego pętasz dzidzię? Pytam, bo mi w szpitalu też kazali to robić i to była poracha. Przestałam i to był dobry pomysł. Masz poduszkę do karmienia?

frezyjciada, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia może inna pozycja? Mnie najwygodniej po cc (do dziś tak karmie i tak też śpię) to na leżąco tak jak na tym zdjęciu tylko poduszkę układam tak by było wygodnie i jasiek muszę mieć pod głową obowiązkowo aby ramion mnie nie bolały
    360a910603ee.jpg

Anna Stesia, nowa na dzielni, Rucola lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze nasza Summer długo karmiła przez nakładki, możesz ją dopytać, jak sobie ułatwić to ustrojstwo. Potem udało jej się zejść z nakładek i do tej pory karmi.

Nowa, ja przede wszystkim polecam mieć w telefonie numer do sprawdzonej cdl, jeśli trafisz na kogoś sensownego to nawet gdy wpadniesz w jakiś dołek to ona Cię z tego wyciągnie. Kp bywa na początku koszmarnie trudne, ale potem to bajka.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Malgonia może inna pozycja? Mnie najwygodniej po cc (do dziś tak karmie i tak też śpię) to na leżąco tak jak na tym zdjęciu tylko poduszkę układam tak by było wygodnie i jasiek muszę mieć pod głową obowiązkowo aby ramion mnie nie bolały
    360a910603ee.jpg

Podpowiem tylko, że przy malym dziecku i/albo malych piersiach można rękę podłożyć pod jego głowę. Mnie w szpitalu tego myku nie pokazali i mały obżarł mi sutki do krwi, bo nie umiał ładnie chwycić. Dopiero cdl mi to skorygowała.

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Podpowiem tylko, że przy malym dziecku i/albo malych piersiach można rękę podłożyć pod jego głowę. Mnie w szpitalu tego myku nie pokazali i mały obżarł mi sutki do krwi, bo nie umiał ładnie chwycić. Dopiero cdl mi to skorygowała.
    Tak też można, ja jeszcze czasem podkładalam rożek i małego kładłam na niego aby był wyżej i ręki nie używać , bo mi ręka dretwiała szybko 🙈

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie martw się, domyślam się jakie to frustrujące. Moja koleżanka tez polecała doradczynię laktacyjną, mowila ze mocno jej pomogła. Sama tez się faktycznie na zaś porozglądam. Właśnie się tez martwię kształtem moich brodawek bo mam jak z tego obrazka nr dwa, a po zesztywnieniu nr 4, ciężko mi sobie wyobrazić ze można te sutki jakoś sensownie zlapac, ale moja mama mówi no, ze jej się po karmieniu same trochę zmieniły, zobaczymy. A jak nie pojdzie mimo walki to tez chyba nie ma co się umeczac tylko przejsc na butelkę i tyle, ewentualnie właśnie laktator i do butli :)

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/3N7ktkqTURBXy8xMzQ3NTU1YmNlMjg1MTIxMDIwMTBkZDViZGIyZTBhZS5qcGVnkZMFzQJYzQGQ

Cheresta no właśnie śmiesznie jak każdy inaczej te ciąże przechodzi :). U mnie w ogóle wszystko jakoś tak wcześnie się dzieje, zaczynam mieć przeczucie, ze mój dziec będzie jednak marcowy :D ciekawa jestem, ale mam wrazenie, ze jest bardzo niecierpliwy i nie będzie czekał do terminu ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja mam takie i da się 🙈 nie martw się na zapas

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, tez wydaje mi się, ze jeszcze troszkę i się z Ala nauczycie siebie nawzajem 😊
    Warto walczyć, ale tez nie ma sensu robić nic przeciwko sobie...
    Niezależnie od decyzji trzymam kciuki ✊✊

Nowa, warto czytać, ale tez tak jak pisze Kaczorka zdać się na swoją intuicje.
    Jakby co mam namiary na bardzo fajna cdl 😊

Korzystając z okazji życzę Wam dziewczyny spełnienia marzeń w tym nowym roku!
    Staraczkom życzę z całego serca spełnienia tego największego marzenia ❤️
    Mamusiom życzę radości i pociechy z tych małych szkrabów 😊

Dla mnie rok 2019 był cuuudowny, przyniósł mi dużo szczęścia! Trudno mi nawet wyobrazic sobie, ze można być szczęśliwszym 😊
    Bardzo chciałabym, żeby każda z Was doczekała takiego momentu...
    To będzie moje życzenie na rok 2020 ❤️

nowa na dzielni, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    98a1d113183d.jpg

Lunaris lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ