Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak do roku (max 1.5 roku) KP jest spoko. Później zaczyna drażnić.. zwłaszcza, jak dziecko wbija zęby w cycka albo zamiast zasnąć, to skacze i ciągnie sutka. A już najgorzej, jak jednocześnie łapie jeszcze drugiego i np. wbija w niego pazurki.
Ale ogólnie polecam
Duża wygoda, gdy jest się poza domem - nie trzeba kombinować by znaleźć miejsce do zagrzania wody :p -
Ja jestem strasznie ciekawa, jak mi z tym karmieniem pójdzie . Witam się w każdym razie po świętach z nowym objawem ciążowym, już chyba typowym dla 3 trymestru - spać nagle nie mogę . Długo zasypiam, budzę się w nocy i mam jakieś absurdalne sny ;P. Nie wiem skąd mi to się nagle przywiało .2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
Nowa to ciekawe jak każda ciąża jest inna. U mnie na samym początku było wstawanie w nocy, głównie na siku i potem problem, żeby ponownie zasnąć. Z kolei moje sny to są gotowe scenariusze filmów s-f 😆 dobrze że szybko zapominam
Jak tam wasze plany sylwestrowe? Może jakieś postanowienia noworoczne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 18:13
-
Najważniejsza w KP jest głowa uznaj to za coś najbardziej naturalnego na świecie i ufaj swojej intuicji.
Ale gdyby się nie udało, to trzeba pamiętać, że karmienie MM to nie koniec świata mojej Olce przez pierwsze 2 doby podawali a ja byłam przeszczęśliwa, że mogę odpocząć i dojść do siebie po CC :p
Często jeszcze w szpitalu kobiety stresują się, bo nie mają mleka w piersiach. Boją się lub nie chcą podać MM. Mając porównanie po dwóch zupełnie innych początkach, zdecydowanie polecam dokarmić dziecko będzie spokojniejsze i mama nie będzie przeżywać, że dziecko głodne.Lunaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzis kryzys laktacyjny. Serio dochodze do wniosku, ze ja tego nie lubie. Nie wiem gdzie tu wygoda, dla mnie to meka. Zs kazdym razem walka zeby sie dostawic, pilnowanue nakladek, motanie dzuecka a jsk juz myslusz ze sie najadlo i odklsdasz to za 15.minut jest znow to samo.
Serio gdyby nue presja to w tej sekundzie przeszlabym na mm. -
nick nieaktualny
-
Aga ja bym mogla ja karmic i co pol godziny, ale samo dostawienie to nic fajnego. Serio odciagniecie mleka i wyparzenie butelek i ta cala reszta lepiej mi idzie niz dostawirnie jej do cycka. Jeszcze kilka fni temu choc lewa piers lapala bez nakladki a teraz to juz w ogole
-
nick nieaktualnyMalgonia a myślałaś może nad CDL? Bo z tych nakładek da się uwolnić, a CDL by zobaczyła czy prawidłowo przystawiasz i skoryguje ewentualne błędy.
Edit moja koleżanka zeszła całkowicie, poprostu sciagala podczas karmienia. Tutaj hajfija o tym pisze
https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 22:12
-
Aga na pewno bede chciala skorzystac tylko ten okres swiateczny jest tak pofly, ze wszyscy maja urlopy i nikt nie ma terminu.
Mi ta nakladka w ogole daje mozliwosc karmienia lewa piersia bo tu mam calkiem maly i plaski sutek.
Ale ta cala operacja, to petanie tego maluszka, to pchanie tego silikonu do buzki, ze musze planowac karmienie z wyprzedzeniem, do kazdego byc przygotowana i w ogole to mnie dobija.
No koniec narzekania. Jutro bedzie nowy dzien. -
nick nieaktualny
-
A, jeszcze nasza Summer długo karmiła przez nakładki, możesz ją dopytać, jak sobie ułatwić to ustrojstwo. Potem udało jej się zejść z nakładek i do tej pory karmi.
Nowa, ja przede wszystkim polecam mieć w telefonie numer do sprawdzonej cdl, jeśli trafisz na kogoś sensownego to nawet gdy wpadniesz w jakiś dołek to ona Cię z tego wyciągnie. Kp bywa na początku koszmarnie trudne, ale potem to bajka. -
Aga9090 wrote:
Podpowiem tylko, że przy malym dziecku i/albo malych piersiach można rękę podłożyć pod jego głowę. Mnie w szpitalu tego myku nie pokazali i mały obżarł mi sutki do krwi, bo nie umiał ładnie chwycić. Dopiero cdl mi to skorygowała.Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Podpowiem tylko, że przy malym dziecku i/albo malych piersiach można rękę podłożyć pod jego głowę. Mnie w szpitalu tego myku nie pokazali i mały obżarł mi sutki do krwi, bo nie umiał ładnie chwycić. Dopiero cdl mi to skorygowała.
-
Malgonia nie martw się, domyślam się jakie to frustrujące. Moja koleżanka tez polecała doradczynię laktacyjną, mowila ze mocno jej pomogła. Sama tez się faktycznie na zaś porozglądam. Właśnie się tez martwię kształtem moich brodawek bo mam jak z tego obrazka nr dwa, a po zesztywnieniu nr 4, ciężko mi sobie wyobrazić ze można te sutki jakoś sensownie zlapac, ale moja mama mówi no, ze jej się po karmieniu same trochę zmieniły, zobaczymy. A jak nie pojdzie mimo walki to tez chyba nie ma co się umeczac tylko przejsc na butelkę i tyle, ewentualnie właśnie laktator i do butli
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/3N7ktkqTURBXy8xMzQ3NTU1YmNlMjg1MTIxMDIwMTBkZDViZGIyZTBhZS5qcGVnkZMFzQJYzQGQ
Cheresta no właśnie śmiesznie jak każdy inaczej te ciąże przechodzi . U mnie w ogóle wszystko jakoś tak wcześnie się dzieje, zaczynam mieć przeczucie, ze mój dziec będzie jednak marcowy ciekawa jestem, ale mam wrazenie, ze jest bardzo niecierpliwy i nie będzie czekał do terminu
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMałgonia, tez wydaje mi się, ze jeszcze troszkę i się z Ala nauczycie siebie nawzajem 😊
Warto walczyć, ale tez nie ma sensu robić nic przeciwko sobie...
Niezależnie od decyzji trzymam kciuki ✊✊
Nowa, warto czytać, ale tez tak jak pisze Kaczorka zdać się na swoją intuicje.
Jakby co mam namiary na bardzo fajna cdl 😊
Korzystając z okazji życzę Wam dziewczyny spełnienia marzeń w tym nowym roku!
Staraczkom życzę z całego serca spełnienia tego największego marzenia ❤️
Mamusiom życzę radości i pociechy z tych małych szkrabów 😊
Dla mnie rok 2019 był cuuudowny, przyniósł mi dużo szczęścia! Trudno mi nawet wyobrazic sobie, ze można być szczęśliwszym 😊
Bardzo chciałabym, żeby każda z Was doczekała takiego momentu...
To będzie moje życzenie na rok 2020 ❤️nowa na dzielni, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość