X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Frelcia trzymamy kciuki i czekamy jutro na info.
    W końcu MUSI się udać <3

Chciałabym się obudzić i już być na usg serduszkowym a potem znowu i być w miare bezpiecznym 12 tygodniu..

Malgonia lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia to ja zycze by szybko zlecialo tak do pierwszych ruchów :) potem ciaza jest juz calkiem fajna ;)
    O ktorej dziś wyniki?

Ala majakis regres snu. Co ja odkladam to sie budzi. Ale bylam dzielna i po poltorej godzinie spania u mamy na raczkach i dlozylam ja w koncu do lozeczka. Dzis pierwszy dzien w kokonie bo z kosza mi wyrosla :( a dopiero co byla takim kurczaczkiem :/

f20308126da1.jpg

Izape_91, Rucola, kittinka, olik321, Lunaris, Cheresta, moyeu, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczna jest! ❤️

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Frelcia to ja zycze by szybko zlecialo tak do pierwszych ruchów :) potem ciaza jest juz calkiem fajna ;)
    O ktorej dziś wyniki?

Ala majakis regres snu. Co ja odkladam to sie budzi. Ale bylam dzielna i po poltorej godzinie spania u mamy na raczkach i dlozylam ja w koncu do lozeczka. Dzis pierwszy dzien w kokonie bo z kosza mi wyrosla :( a dopiero co byla takim kurczaczkiem :/

f20308126da1.jpg

Myślę że po tym co przeszłam będę miała na każdym etapie jakiś niepokój. Wyniki mam przed 18. Piękne masz to swoje Dzieciątko :)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

I jak Frelcia?

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia czekam na info!!!

Malgon ależ ta Aluśka urosła!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 114. Doktorek zadowolony. Dostałam luteinę bo mam niski próg. Ale doktor powiedział ze dupek nie wychodzi we krwi i mam się nie martwić

frezyjciada, Lunaris, JustynaG, Malgonia, nowa na dzielni, Kingulla lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoń cudo <3 jakie one są słodkie jak śpią :D

Frelcia wspaniale! piękny wynik -kciuki cały czas zaciśnięte. Niby człowiek już w ciąży a to taki stresujący okres! Niech szybko Ci leci do kolejnej wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 19:24

Frelcia_na_tymczasie, Malgonia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia cudnie!!! Nudnej ciąży!

Frelcia_na_tymczasie lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. normalnie ledwo uspilam tego krasnoluda mojego, bo w nerwach patrzylam tylko, ze mi na forum zajrzec nie daje ;)
    Gratulacje. Niech rosnie pod niebiosa razem z Twoim brzuszkiem :(

age.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia <3 suwaczek pociążowy :)

Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Frelcia cudnie!!! Nudnej ciąży!
    Jak patrzę na ciąże po ivf to istny rollercoaster :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Frelcia, że to z każdą ciąża tak jest! Nie ważne, czy ivf, czy inseminacja, czy naturalna. To jest moja 3 ciąża i zupełnie inna od dwóch poprzednich, a zarazem czuję się najgorzej nawet łącząc obie poprzednie🤣

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Jak patrzę na ciąże po ivf to istny rollercoaster :D
    I jest tak nawet do etapu pingwina Pik-Pok (stary tak ostatnio na mnie mówi, bo jak chodzę to bujam się na boki😂)
    910dfaa2bfec.jpg
    Zdjęcie jakościowo kiepskie, ale u siebie nie nam tak długiego lustra jak u mamy, która obecnie ma remont

Frelcia_na_tymczasie, nowa na dzielni, frezyjciada, Malgonia, Lunaris, JustynaG, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    I jest tak nawet do etapu pingwina Pik-Pok (stary tak ostatnio na mnie mówi, bo jak chodzę to bujam się na boki😂)
    910dfaa2bfec.jpg
    Zdjęcie jakościowo kiepskie, ale u siebie nie nam tak długiego lustra jak u mamy, która obecnie ma remont

Hehe mój mówi na mnie Kalafior :D bo wsadziłam klucze do auta do lodówki. W ciąży po IVF jest zdecydowanie inaczej ale to moje zdanie. Chodzi mi o psychikę.

Brzusio cudny! też chcę taki :)

Cheresta lubi tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Hehe mój mówi na mnie Kalafior :D bo wsadziłam klucze do auta do lodówki. W ciąży po IVF jest zdecydowanie inaczej ale to moje zdanie. Chodzi mi o psychikę.

Brzusio cudny! też chcę taki :)
    Nie mam porównania, bo w naturalnej byłam dosłownie kilka dni. Mimo to nie odczuwam ciąży po in vitro jako coś innego. Wiadomo wystarana, wychuchana i wycierpiana, może dlatego nawet do polowkowych bałam się czy wszystko ok. Na szczęście czas szybko leciał (i leci dalej) i ani się obejrzysz też się takiego brzuszka dorobisz 😉 w końcu kiedyś musi być dobrze

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Nie mam porównania, bo w naturalnej byłam dosłownie kilka dni. Mimo to nie odczuwam ciąży po in vitro jako coś innego. Wiadomo wystarana, wychuchana i wycierpiana, może dlatego nawet do polowkowych bałam się czy wszystko ok. Na szczęście czas szybko leciał (i leci dalej) i ani się obejrzysz też się takiego brzuszka dorobisz 😉 w końcu kiedyś musi być dobrze

Teraz walczę o progesteron bo mam naturalnie prawie żaden. Na szczęście jestem obstawiona lekami. W środę idę na usg i musi być pęcherzyk.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia my tu razem z Toba czekamy.

Cheresta piekny kawal brzuszka :) wygodny domek :)

Cheresta lubi tę wiadomość

age.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia bierzesz dupka w dawce dobranej przez lekarza i nic więcej nie możesz zrobić. Będzie dobrze 🙂 ja na luteinie 2×200 od dnia transferu dobiłam do wyniku 40 w 7dpt, wiec przynajmniej mialam na papierze że leki dają radę. Teraz profilaktycznie 2×100 i tak do końca ciąży
    Malgon i chyba całkiem spory domek, bo jak wspinalam się po schodach w rozpietej kurtce to aż sąsiadka mnie spytała czy aby coś się nie szykuje 😀

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Frelcia bierzesz dupka w dawce dobranej przez lekarza i nic więcej nie możesz zrobić. Będzie dobrze 🙂 ja na luteinie 2×200 od dnia transferu dobiłam do wyniku 40 w 7dpt, wiec przynajmniej mialam na papierze że leki dają radę. Teraz profilaktycznie 2×100 i tak do końca ciąży
    Malgon i chyba całkiem spory domek, bo jak wspinalam się po schodach w rozpietej kurtce to aż sąsiadka mnie spytała czy aby coś się nie szykuje 😀

Dziękuję za ten komentarz :) biorę dupka 1x3 i lutinus 3x1 ale to dla spokoju mojej głowy jak to doktor ujął :D Fajnie Ci ta lutka podbiła proga. Mam nadzieję że jutro na badaniu wyjdzie już w normie.

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ