Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyreset wrote:Miałam na aplikacji praktyki w wydziale karnym i tam trafiłam na rozprawę, gdzie policjant relacjonował przebieg interwencji w domu, do którego zotał wezwanych przez sąsiadów (było tak głośno, że ludzie na działce obok - a działki po 20 arów!-słyszeli).
Zeznawał mniej więcej tak: "Zapytaliśmy pokrzywdzoną, skąd ma ślady krwi, rozbity łuk brwiowy i opuchniętą wargę. Powiedziała, że potknęła się na schodach. Zapytaliśmy też o siniaki, bo było widać, że są już sprzed kilku dni, a ona odpowiedziała, że często się na tych schodach potyka... Jak poddaliśmy to w wątpliwość to powiedziała, żebyśmy się nie martwili, bo kupi sobie skarpetki z ABSem". Dodam, że pani wniosła sprawę dopiero wtedy jak pan jej o mało karku nie skręcił na tych schodach.
Nic nie insynuuję, ale tak mi się luźno przypomniało
Skarpetki z AbS'em dostałam już kilka par: od Teściowej i od samego eM...ja po prostu nie uznaję czegoś takiego jak kapcie/papcie/bambosze jak kto woli
Latem pół biedy, bo na boso chodzę, ale zimą wełniane skarpety -
Annaa mi wypadały włosy okrutnie, na czubku głowy zaczynałam już nawet łysieć. trafiłam do trychologa i zaczęłam stosować takie specjalistyczne wcierki plus rolowałam głowę takimi igiełkami jak do mezoterapii i brałam jakiś preparat typu biotebal tylko z cynkiem. Po dwóch opakowaniach (niestety każde to około 220 zł) miałam tyle odrostów, ze przestałam aż panować nad tym włosy miałam przepiękne. niestety jak te włosy się ustabilizowały to straciłam motywację i problem powrócił, ale chętnie bym się znów zmobilizowała.
Anaaa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna , polubiłam zdjęcie za przekorę córy
a tak poważnie, to trzymam mocno kciuki, żeby sytuacja okazała się tylko niegroźnym starszakiem.
Najważniejsze to chyba bardzo dokładne badania.
Jeszcze raz, ogromne kciuki dla WasLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Anaa- ja na włosy łykałam Vitapil i był skuteczny, ale... musisz zobaczyć skład, bo tam poza biotyną jest kwas foliowyi b12 i parę innych rzeczy, więc żeby nie przedobrzyć z innymi suplami. Niby ilość kwasu jak dla staraczek, alechyba Ty musisz łykać przy mutacjach metylowany, tak? (nie wiem, nie ogarniam jeszcze tych mutacji).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Tak tak ja mam metyle
No nic pójdę do apteki i coś wezmę. Zastanawiam się czy to czasem nie przez dupka albo Clo no ale to ważniejsze niż włosy
Reseciku a weselem się nie przejmuj. Zobaczysz,że zrobisz efekt WoW i będziesz się świetnie bawić. Idź na spontan -
nick nieaktualny
-
Heh, właśnie miałam pisać to co Reset. W biotebalu, vitapilu i wszelkich suplach na włosy jest zwykły kwas.
Ja ze względu na mutacje zrobiłam sobie własny mix:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/935190d241f7.jpg
+ kwas metylowany i b-complex.
Po poronieniu + odstawieniu heparyny strasznie mi wypadały włosy, a ja i bez tego mam problem z wypadaniem przez zbyt wysokie androgeny. Pomógł mi szampon łopianowy i wcierka babci Agafii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:51
-
Anaaa90 wrote:Nika te suple bierzesz co są na zdjęciu?
Te suple brałam do ||.
Wydaje mi się, że pomagały, więc wróce do nich po porodzie/kp. Właśnie na włosy najlepiej działają kwas foliowy, cynk i biotyna, więc dorzuciłam tę biotynę do pełni szczęścia. Metylowany kwas i cynk brałam i tak, bo dobrze działają na płodność. -
Ok czyli żeby dłużej nie zamęczam wątku to kupuje szampon + cynk i czekam:)
edit: dzięki za tyle cennych infoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:01
-
Reset hmmm... muszę się zaczaić na M-ka czy czymś tych schodów nie pucuje, żeby były śliskie
Też używałam tych produktów, o których pisze Nika, ale tez trzeba czytać składy, bo nie wiem czy z tych, czy z innych tez podpisanych cyrylicą ( ) czasem pojawiają się takie, gdzie miały sls-y w składzie. Ale "Babuszka Agafii" wymiata No i polecam najniższe półki w drogeriach typu rossmann, hebe itp, bo tam zazwyczaj stoja te najlepsze w składzie rzeczy. cała ta seria O'herbal, szampony z serii "dla rossmanna", czyli alterra chyba, no i szampon dla dzieci tez z tej niebieskiej rossmannowej serii, (wgl ta rosmannowa seria dla dzieci ma najmniej świństw i chyba jeszcze ziajka - jak kiedyś w przypływie nudy i kolejki sięgającej od dziecięcych kosmetyków w jakimś tesco, poczytałam składy kosmetyków dla takich Maluszków, to się za głowę złapałam, nie wiem jak tego jeszcze nikt nie wycofał z użytku).Luna1993, reset lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
A ja na wypadające włosy, wzmocnienie tych co już są i porost nowych robię sobię kuracje z czarnej rzepy. Tarkuję, wyciskam sok i tym sokiem smarujęskórę głowy, owijam folią i ręcznikiem i tak z 30 minut siedzę. Później myję włosy i nakładam odżywkę. Z tym sokiem to trzeba tak stopniowo bo on pali w głowę, można rozrobić z odżywką i nałożyć na włosy. Ja stosowałam tylko w postaci soku. Efekty były super, ale roboty też przy tym trochę no i śmierdzi
Luna1993 lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
nick nieaktualnyNa wypadające włosy polecam wcierke z marki Nacomi. Uwielbiam ich kosmetyki, bo są naturalne. Babeczki po chemioterapii przychodziły po to do nas żeby te włosy szybciej odrastały. Nawet kupiłam kiedyś ojcu i serio było widać różnicę. Tyle, że przy wcierkach trzeba być systematycznym ach no i peeling skóry głowy obowiązkowo! Złuszcza martwy naskórek i pobudza komoreczki do regeneracji, dodatkowy masaż głowy to też sygnał dla cebulek żeby zaczęły kiełkować
Malgonia, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Rfez to może niech nasz Resecik masuje sobie jajniki to może też będzie dla nich sygnał do kiełkowania
Anaaa90, Kingulla, frezyjciada, blue00 lubią tę wiadomość
-
Kargo31 wrote:Reset hmmm... muszę się zaczaić na M-ka czy czymś tych schodów nie pucuje, żeby były śliskie
Takie "morderstwo doskonałe" Ja się w takich chwilach śmieję do M., że na pewni czyha by przyjąć nasz cały majątek i dlatego chce mnie zabić (ostatnio takbyło jak zaczęłam jeździć na rowerze w tzw. wpinkach, czyli pedały, które wpina się w podeszwę buta za pomocą specjalnego zatrzasku )
Luna1993 wrote:Reset pokażesz nam się przed weselem? Uwielbiam patrzeć na wasze kiecki, szpilki itp
Pokażę, ale idę w stylizacji, którą już tu kiedyś wrzucałam. Aczkolwiek na efekt wow liczę, więc idę do fryzjera i na make up do dziewczyny, która malowała mnie na ślub. Z różnych wzgledów mam chytry plan przyćmić pannę młodą
Malgonia, Luna1993, Minie Black lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.