X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna-a o której mniej więcej ta obrona? może wpuszczą Cię pierwszą :)
    Nika kciuki żebyś dostała tyle skierowań ile chcesz :) i może uda się podejrzeć Małą?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia zaczynają się o 10 ale nie znamy kolejności. O pytania promotora się nie boję bo mnie lubi, tylko ten recenzent ;) nie wiem czego się spodziewać.

Na NFZ sto chyba ciężko się doprosić o usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    U nas też łóżeczko. Jak będzie z korzystaniem z niego to się okaże.

Amal te Tiny love wydaje mi się strasznie małe. Te łóżeczko dostawne z Chicco jest większe, a i tak jest mniej więcej na pół roku. Żeby się nie okazało, że za 2-3 miesiące będziesz musiała kupować coś większego.

Wiem, wiem :) Bardziej mi chodzi o rozłożenie wydatków na mniejsze partie, bo niestety tutaj porodówki są płatne.. a już zwłaszcza jak jesteś obcokrajowcem, nie ma tu czegoś takiego jak NFZ czy nawet dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne.. Sama porodówka to koszt 1500-2000$ (słownie- dolarów), oczywiście gdy wszystko będzie ok, bez cesarskiego cięcia..Do tego dochodzą inne stałe comiesięczne wydatki, i robi się ciasno. Także rozumiecie, każdy miesiąc rozłożenia czy przesunięcia wydatków jest na wagę złota, a i tak leżaczek będzie potrzebny. Nawet jeżeli to łozeczko tiny love miałoby mi posłużyć ze 3-4 miesiące, to sporo dla mnie będzie po szpitalu będzie żeby nadgonić z budżetem. Niestety wśród znajomych tutaj czy rodziny jestem pierwsza z maluszkiem (albo dzieci znajomych są juz na tyle duże że nie mają już rzeczy po maluszkach), więc wszystko musze organozować sama. Moja rodzina już mi tyle na codzień pomaga, że mi głupio nawet jak mama mi pisze o ciuszkach co kupiła, a rodzina ma to w d.. i nawet ze mną nie rozmawia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia zaczynają się o 10 ale nie znamy kolejności. O pytania promotora się nie boję bo mnie lubi, tylko ten recenzent ;) nie wiem czego się spodziewać.

Na NFZ sto chyba ciężko się doprosić o usg?
    cięzko,ale to Nika- może jej się uda :)

a co do mgr i studiów- przypomniał mi się jeden wykładowca, który mowił że podczas stresu (egz, wejściowka,cokolwiek innego- niekoniecznie związanego ze studiami) w mozgu obumierają jakieś komorki i jeśli jego studentka jest w ciązy to ma zaliczone od razu bo nie chce byc odpowiedzialny za ten proces i nie chce stresowac tym samym dziecka :p
    true story. oczywiscie nie wiem jak u niego z mgr,ale zajęcia cięzarne miały z głowy :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady wszystkiego nadrobić i ciężko mi coś zapamiętać bo

JUTRO IDZIEMY DO DOMU <3

Luna1993, Minie Black, lamka, Achia, Amal, Yoselyn82, Bocianiątko, malka, Jeżowa, Sarna84, Karma88, Aga9090, Bajkaaa, Angelika83, Lusesita, agulineczka, 91Ewela09, blue00, Nadzieja22, E_w_c_i_a, Kaczorka, pilik, JustynaG, moniśka..., Siwulec, Lunaris, olik321, summer86, KateHawke, mi88, Phnappy, KateKum, Tosia2323, Emiilka, StaraczkaNika, -Mamunia-, reset, Czrna 81, Madzik34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jesteś usprawiedliwiona! Cieszymy się ogromnie, że już jutro będziecie mogli być ciągle razem <3

Lamka, nie wiem co wybrałaś na popołudnie, ale drzemka tak jak pisałam Siwulec była cudowna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jutro muszę załoŻyć coś, co wyeksponuje brzuch w takim razie :P

Lena jak cudownie <3 jutro jest wasz dzień, nawet sobie nie wyobrażam Waszej radości !

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje dla Frania <3

A ja mam dzisiaj taki okropny humor, nudzi mi się strasznie, deszcz leje i jestem okropnie głodna, a nie mam pomysłu na obiad. Wolę pod tym względem jak Tarzan pracuje rano, bo sobie wtedy robię co chcę na obiad, a jak jest w domu to kombinuje i wymyśla i mnie wkurza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- to były zajęcia z KOGNITYWISTYKI ;p
    Lena- cudnie! <3 <3 cieszymy się razem z Wami!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, przygotuj mu z tej okazji piosenkę! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f4a9092f848.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:59

Bocianiątko, lamka, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, Nadzieja22, JustynaG, Siwulec, Lunaris, olik321, KateHawke, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Rozbicie 1000 strony trafiło w dobre ręce, gratki Flo :D

Amal oby to był początek dobrej zmiany w mężu, życzę Ci tego z całego serca :)

Mnie od kilku dni budzi rano ręka męża na brzuchu, który czai się czy Mała nie kopie akurat :D a wieczorami jak idziemy spać i Mała tańcuje, to przykłada twarz do brzucha i daje się skopać po policzku, bo mówi, że lepiej czuje :D i wciąż nie może uwierzyć, jak taki mały człowieczek ma siłę tak kopać :)

Więc myślę Amal, że od poczucia ruchów coś zaskoczy też u Twojego męża... bo to tak naprawdę jedyny namacalny dowód dla nich, że w Twoim brzuchu rośnie prawdziwy człowiek :D

mój nie jest zainteresowany tym, żeby poczuc kopniaki. mimo ze mu codziennie o nich mówię.. nawet się nie zbliża do brzuszka ani w jego rejony z ręką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie robię to co chciałam po burzliwej dyskusji, płaczu i lamencie :-P i wysłałam go w te ulewę do sklepu. Ale piosenkę na pewno zapamiętam i go kiedyś zaskoczę. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 16:06

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena <3 <3 <3 wiadomość dnia, zdecydowanie!!! Nareszcie rodzinka będzie w komplecie, a Franuś tam, gdzie jego miejsce - w ramionach mamy i taty <3

Amal ech, no to nie wiem... cały czas smuci mnie Twoja sytuacja.

Luna sukienka/strój podkreślający brzuszek to konieczność! :D wiem, że taryfy ulgowej nie potrzebujesz, bo jesteś super mądra, ale taki brzuszek załatwia trochę taryfy ulgowej, serio nikt nie chce mieć ciężarnej na sumieniu :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to ekstra wiadomość na dzisiaj! Brawo dla Frania. Lećcie do domu i cieszcie się sobą!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, cieszę się, że w końcu będziecie razem w domu ❤️❤️❤️

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wspaniała wiadomość, cieszę się razem z Wami!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zauważam że wiadomość dnia to że Lena w końcu doczekacie się wyjścia <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiiiii! Lena cudowna wiadomość!

A my lenichujemy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b30da68419e.jpg

Luna1993, Lusesita, blue00, Nadzieja22, Kaczorka, pilik, JustynaG, Sarna84, Lunaris, summer86, KateHawke, KateKum, Amal, Czrna 81 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się buzia cieszy, że w końcu Franio będzie z rodzicami w domu :) <3

Wiecie, że powtarzam materiał i nawet co nieco umiem? Aż się sama dziwię bo rano była pustka

malka, Achia, Bocianiątko, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Kaczorka, Lunaris, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka <3 cudnie.... :)

‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ