Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalka wrote:U nas też łóżeczko. Jak będzie z korzystaniem z niego to się okaże.
Amal te Tiny love wydaje mi się strasznie małe. Te łóżeczko dostawne z Chicco jest większe, a i tak jest mniej więcej na pół roku. Żeby się nie okazało, że za 2-3 miesiące będziesz musiała kupować coś większego.
Wiem, wiemBardziej mi chodzi o rozłożenie wydatków na mniejsze partie, bo niestety tutaj porodówki są płatne.. a już zwłaszcza jak jesteś obcokrajowcem, nie ma tu czegoś takiego jak NFZ czy nawet dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne.. Sama porodówka to koszt 1500-2000$ (słownie- dolarów), oczywiście gdy wszystko będzie ok, bez cesarskiego cięcia..Do tego dochodzą inne stałe comiesięczne wydatki, i robi się ciasno. Także rozumiecie, każdy miesiąc rozłożenia czy przesunięcia wydatków jest na wagę złota, a i tak leżaczek będzie potrzebny. Nawet jeżeli to łozeczko tiny love miałoby mi posłużyć ze 3-4 miesiące, to sporo dla mnie będzie po szpitalu będzie żeby nadgonić z budżetem. Niestety wśród znajomych tutaj czy rodziny jestem pierwsza z maluszkiem (albo dzieci znajomych są juz na tyle duże że nie mają już rzeczy po maluszkach), więc wszystko musze organozować sama. Moja rodzina już mi tyle na codzień pomaga, że mi głupio nawet jak mama mi pisze o ciuszkach co kupiła, a rodzina ma to w d.. i nawet ze mną nie rozmawia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:47
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Achia zaczynają się o 10 ale nie znamy kolejności. O pytania promotora się nie boję bo mnie lubi, tylko ten recenzent
nie wiem czego się spodziewać.
Na NFZ sto chyba ciężko się doprosić o usg?
a co do mgr i studiów- przypomniał mi się jeden wykładowca, który mowił że podczas stresu (egz, wejściowka,cokolwiek innego- niekoniecznie związanego ze studiami) w mozgu obumierają jakieś komorki i jeśli jego studentka jest w ciązy to ma zaliczone od razu bo nie chce byc odpowiedzialny za ten proces i nie chce stresowac tym samym dziecka :p
true story. oczywiscie nie wiem jak u niego z mgr,ale zajęcia cięzarne miały z głowyLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Nie dałam rady wszystkiego nadrobić i ciężko mi coś zapamiętać bo
JUTRO IDZIEMY DO DOMULuna1993, Minie Black, lamka, Achia, Amal, Yoselyn82, Bocianiątko, malka, Jeżowa, Sarna84, Karma88, Aga9090, Bajkaaa, Angelika83, Lusesita, agulineczka, 91Ewela09, blue00, Nadzieja22, E_w_c_i_a, Kaczorka, pilik, JustynaG, moniśka..., Siwulec, Lunaris, olik321, summer86, KateHawke, mi88, Phnappy, KateKum, Tosia2323, Emiilka, StaraczkaNika, -Mamunia-, reset, Czrna 81, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena jesteś usprawiedliwiona! Cieszymy się ogromnie, że już jutro będziecie mogli być ciągle razem
Lamka, nie wiem co wybrałaś na popołudnie, ale drzemka tak jak pisałam Siwulec była cudownaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena gratulacje dla Frania
A ja mam dzisiaj taki okropny humor, nudzi mi się strasznie, deszcz leje i jestem okropnie głodna, a nie mam pomysłu na obiad. Wolę pod tym względem jak Tarzan pracuje rano, bo sobie wtedy robię co chcę na obiad, a jak jest w domu to kombinuje i wymyśla i mnie wkurza. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLamka, przygotuj mu z tej okazji piosenkę!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f4a9092f848.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:59
Bocianiątko, lamka, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, Nadzieja22, JustynaG, Siwulec, Lunaris, olik321, KateHawke, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Rozbicie 1000 strony trafiło w dobre ręce, gratki Flo
Amal oby to był początek dobrej zmiany w mężu, życzę Ci tego z całego serca
Mnie od kilku dni budzi rano ręka męża na brzuchu, który czai się czy Mała nie kopie akurata wieczorami jak idziemy spać i Mała tańcuje, to przykłada twarz do brzucha i daje się skopać po policzku, bo mówi, że lepiej czuje
i wciąż nie może uwierzyć, jak taki mały człowieczek ma siłę tak kopać
Więc myślę Amal, że od poczucia ruchów coś zaskoczy też u Twojego męża... bo to tak naprawdę jedyny namacalny dowód dla nich, że w Twoim brzuchu rośnie prawdziwy człowiek
mój nie jest zainteresowany tym, żeby poczuc kopniaki. mimo ze mu codziennie o nich mówię.. nawet się nie zbliża do brzuszka ani w jego rejony z ręką. -
nick nieaktualny
-
Lena
wiadomość dnia, zdecydowanie!!! Nareszcie rodzinka będzie w komplecie, a Franuś tam, gdzie jego miejsce - w ramionach mamy i taty
Amal ech, no to nie wiem... cały czas smuci mnie Twoja sytuacja.
Luna sukienka/strój podkreślający brzuszek to konieczność!wiem, że taryfy ulgowej nie potrzebujesz, bo jesteś super mądra, ale taki brzuszek załatwia trochę taryfy ulgowej, serio nikt nie chce mieć ciężarnej na sumieniu
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jupiiiiii! Lena cudowna wiadomość!
A my lenichujemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b30da68419e.jpgLuna1993, Lusesita, blue00, Nadzieja22, Kaczorka, pilik, JustynaG, Sarna84, Lunaris, summer86, KateHawke, KateKum, Amal, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAż mi się buzia cieszy, że w końcu Franio będzie z rodzicami w domu
Wiecie, że powtarzam materiał i nawet co nieco umiem? Aż się sama dziwię bo rano była pustkamalka, Achia, Bocianiątko, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Kaczorka, Lunaris, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny