Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dokładnie o to mi chodzi. Leżaczek nie jest rzeczą niezbędną dla dziecka. Bywa przydatny dla rodzica ;) Ale można go kupić (w razie potrzeby) po porodzie.

Dla przykładu - słyszałam, że najlepszą matą dla dziecka jest KOC. :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:

Jestem dziś troszkę podekscytowana.. Mężuś stwierdził, że śniła mu się córeczka że była strasznie gadatliwa i gadała gadała gadała.. Do tego stwierdził że podoba mu się imię Nadia.. I pyta jak tam rybka pływa? (chodzi mu o ruszania się malucha bo na początku to tak przypominało), ja mówię że kopie już jak zwariowane I często w miejscu gdzie rękę przyloze a on ze może male przybija piątkę... To można to uznać za dobry znak że zaczyna się przyzwyczajać? :)

Jakiś przeblysk, albo sobie tylko wmawiam w każdym razie od razu mam dobry humor :)

oooojej jak cudownie, że chłop się ogarnął!! :))

Lena widzisz Kochana :) już jutro z Franiem będziecie w domku :))) cieszymy się razem z Wami :)

Liczyłam, że jakieś rozpakowane ciężarówki dzisiaj tu zastanę :) no nic dziewczyny - mam nadzieję, że to końca czerwca się uda i przekażecie brzuszki jakimś Dinozaurom na początek lipca :) zaraz tam podejrzę kto testuje :)

A u nas ciekawie - dzisiaj wróciły mdłości :D a to niespodzianka... ruchów dalej nie czuję, chociaż parę razy coś tam zabulgocze albo kilka razy miałam wrażenie jakby ktoś mi wodę w środku spuścił :D może to Grochy. Cierpliwie czekam i staram się nie schizować :)
    W przyszłym tygodniu idę na wizytę, upewnić się, że możemy spokojnie na urlop jechać i potwierdzić czy nadal mamy parkę :)

nick nieaktualny, JustynaG lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och widzę, że nasza kochana Reset rozpoczyna lipiec <3

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tak się cieszę! Wiele pięknych chwil przed Wami <3

Ania, mam nadzieję, że jestes tu nadal z nami. Trzymam za Was kciuki!

Pilik, słodka niunia :)

Malka, super foto <3

Dziewczyny, aż tak swietnie sobie nie radzę jak to wygląda, malutka ma dopiero kilka dni a już walczymy z odparzeniem. Pokłóciłam się przez to z rodzicami, a miało byc mile spotkanie.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer , takie rzeczy się zdarzają. A początki każdej są trudne bo przecież dopiero się z dzieciątkiem poznajesz. :)
    Głowa do góry! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja stosowałam Tormentalum przy każdej zmianie pieluszki. A pupę myj wodą jak przewijasz, aby nie szczypało małej. Chusteczki nawilżane narazie odstaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 19:50

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to dopiero wasze początki, nie przejmuj się :* wszystko raz dwa ogarniesz, przecież to dla Was nowa sytuacja. Jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, nie przejmuj się. Twoja mama też na pewno od początku nie był ekspertka wszytskowiedząca, jak żadna z nas przy pierwszym maluszku i każda uczy się postępowania z maluszkiem w realu (można się obczytać i tonę ksiązek, porad innych a maluszek i tak wszystko zweryfikuje po swojemu:) )

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika jak poszla wizyta na nfz?
    ja właśnie obejrzalam film "dzień matki" m.in z kate hudson, j.aniston, j.roberts- polecam :)
    Wizyta spoko - ale krótka. Pabi doktor tylko szybko spisała wyniki, dała skierowania ale tylko na morfologię i badanie moczu (pff). Potem zbadała szyjkę - wg niej 33 mm, więc znowu gorzej, ale ona powiedziała że mam się oszczędzać i to wystarczy, i żebym się narazie o szew czy pesar nie martwiła. Było tez USG, ale jakieś minimalistyczne - pani doktor stwierdziła że taaak, jest dziecko ( ojejku, niemożliwe!) i że bije serce.
    Ani nie zmierzyła mi dziecka ani bicia serca. Jeszcze tylko rzuciła, że o tu ma główkę, rączki i nóżki tez są i że na 80% dziewczyna.
    No więc raczej niczego ciekawego się nie dowiedziałam :/ na wszelki wypadek zapisałam się na następne wizyty, ale hmm... nie wiem, czy jest sens chodzić tylko po to, zeby się dowiedzieć, że dziecku serce bije i dostać skiero na najtańsze badania. Zdjęcia dostałam całe 2 i nie widem, co na nich jesg - bąble jakieś.

Ale po drodze zgarnął mnie mąż - pojechaliśmy na obiad i lody i małe zakupy. W ccc -40% - kupiliśmy sobie trampków. Teraz pokutuję za łażenie i krzywdzenie szyjki oraz obżarstwo i leżę.

Lena super wieści! Jutro wielki dzień!

Luna rozwalisz ich tam jutro - nie dość, że na wszystkie pytanie odpowiedz jak z nut, to jeszcze im szczena opadnie, że Ty w ciąży taką super pracę napisałaś i wkułaś co trzeba. Niektórzy nie potrafią nawet nie gnębieni mdłościami i bez latania po doktorach.

Pilik i Malka nie puszczam kciuków!

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szacun za te pająki. Ja sie tak boje że chyba bym trupem padła na sam widok.

Nika ale przynajmniej dowiedziałaś się że jesteś w ciąży :-D

Ania jak u Ciebie?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie odkrywcza ta pani doktor. i wyobraź sobie teraz prowadzić ciąże na NFZ :/ drżałabym caly czas czy wszystko jest ok przy takim badaniu i USG. a z ciekawości za ile ta kolejna wizyta?

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika ale przynajmniej dowiedziałaś się że jesteś w ciąży :-D
    Noo, bo wcześniej nie docierało. A już że dzieć ma główkę i kończynki to sensacyjna wiadomość, po tym jak byłam na prenatalnych gdzie doktor nawet paluszki policzył ;)

Ja myślę, że ta pani doktor jest dobrą ginką, ale tam była taka kolejka bab, że wszystko w pośpiechu. Siedziałam chyba góra z 10 minut razem z wywiadem i przebieraniem. Nie czuję się dobrze zaopiekowana na NFZ - nie zostaje nic innego jak dalej bulić za prywatne usługi ;)

A moja klinika właśnie podwyższyła koszt wizyty ciążowej o 3 dyszki! Chyba chcą wykurzyć ciężarne :( No nic, ja i tak potem przenoszę się do szpitalnego gina od patologicznych ciąż (tak, zaszłam w stanie upojenia i teraz mam małego patola :D )

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, coś dla Ciebie : http://allegro.pl/kocyk-minky-pikowany-75x100-poduszka-120-wzorow-i6214946671.html

Od 258 :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie że ja tak z do skoku ale czy gdzieś Ania się odezwała?
    Martwię się o nią

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Noo, bo wcześniej nie docierało. A już że dzieć ma główkę i kończynki to sensacyjna wiadomość, po tym jak byłam na prenatalnych gdzie doktor nawet paluszki policzył ;)

Ja myślę, że ta pani doktor jest dobrą ginką, ale tam była taka kolejka bab, że wszystko w pośpiechu. Siedziałam chyba góra z 10 minut razem z wywiadem i przebieraniem. Nie czuję się dobrze zaopiekowana na NFZ - nie zostaje nic innego jak dalej bulić za prywatne usługi ;)

A moja klinika właśnie podwyższyła koszt wizyty ciążowej o 3 dyszki! Chyba chcą wykurzyć ciężarne :( No nic, ja i tak potem przenoszę się do szpitalnego gina od patologicznych ciąż (tak, zaszłam w stanie upojenia i teraz mam małego patola :D )
    ja szukalam gin który przyjmuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić (czyli Zaspa) i okazuje się że przyjmuje w luxmedzie gdzie mam z firmy pakiet. opinie ma rewelacyjne, zresztą już kiedys bylam u niego po co coś i zrobił dobre wrażenie. zapisałam się więc już dobrze miesiąc temu na wizyte i idę pod koniec sierpnia(dopiero wtedy był pierwszy wolny termin!) mozliwe ze przeniosę się do niego zupelnie ale zobacze jak z termianami,ale ponoć dla ciężarnych zawsze termin sie znajdzie wtedy kiedy pan doktor każe pójśc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 20:41

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    No to faktycznie odkrywcza ta pani doktor. i wyobraź sobie teraz prowadzić ciąże na NFZ :/ drżałabym caly czas czy wszystko jest ok przy takim badaniu i USG. a z ciekawości za ile ta kolejna wizyta?
    E tam - pani doktor powiedziała że jest ok, to jest ok - i gdybyś nie chodziła prywatnie to nawet byś nie wiedziała, że mogła zrobić coś więcej ;) Toć pomierzą Ci dziecko po porodzie dokładnie... A serce pulsuje, to wiadomo że działa i bez podsłuchiwania, nie? ;)

Zapisałam się do niej jeszcze na 17.07 i 14.08. Mam przychodzić często i sprawdzać szyjkę - i to jest właśnie często na NFZ ;)

mi88 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny wybaczcie że ja tak z do skoku ale czy gdzieś Ania się odezwała?
    Martwię się o nią
    wlasnie nie :( wywyływałyśmy ją,ale poki co cisza.

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja szukalam gin który przyjmuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić (czyli Zaspa) i okazuje się że przyjmuje w luxmedzie gdzie mam z firmy pakiet. opinie ma rewelacyjne, zresztą już kiedys bylam u niego po co coś i zrobił dobre wrażenie. zapisałam się więc już dobrze miesiąc temu na wizyte i idę pod koniec sierpnia. mozliwe ze przeniosę się do niego zupelnie ale zobacze jak z termianami,ale ponoć dla ciężarnych zawsze termin sie znajdzie wtedy kiedy pan doktor każe pójśc.
    Zabul?

Mi doktor zalecił kogoś z klinicznej, bo tam lepsza opieka dla wcześniaków. No nic - dam show przy studenciakach, niech się chociaż czegoś nauczą. Wybrałam Boćkowskiego, żeby był też endokrynologiem, bo moich hormonów normalni ginowie nie ogarniają jak należy.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, Lewicki. zobaczymy :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Summer ja stosowałam Tormentalum przy każdej zmianie pieluszki. A pupę myj wodą jak przewijasz, aby nie szczypało małej. Chusteczki nawilżane narazie odstaw

Aga, Tormentalum kupił mąż wieczorem, właśnie posmarowaliśmy pierwszy raz. Wszyscy nam wciskali Tormentiol, a wiem że go nie wolno. Od początku myję pupkę wacikami i wodą, chusteczki mamy zamiar używać tylko na spacerach/wyjazdach.
    Mam nadzieję, że ta maść pomoże.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ