X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dokładnie o to mi chodzi. Leżaczek nie jest rzeczą niezbędną dla dziecka. Bywa przydatny dla rodzica ;) Ale można go kupić (w razie potrzeby) po porodzie.

Dla przykładu - słyszałam, że najlepszą matą dla dziecka jest KOC. :)

Luna1993, Aga9090 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:

Jestem dziś troszkę podekscytowana.. Mężuś stwierdził, że śniła mu się córeczka że była strasznie gadatliwa i gadała gadała gadała.. Do tego stwierdził że podoba mu się imię Nadia.. I pyta jak tam rybka pływa? (chodzi mu o ruszania się malucha bo na początku to tak przypominało), ja mówię że kopie już jak zwariowane I często w miejscu gdzie rękę przyloze a on ze może male przybija piątkę... To można to uznać za dobry znak że zaczyna się przyzwyczajać? :)

Jakiś przeblysk, albo sobie tylko wmawiam w każdym razie od razu mam dobry humor :)

oooojej jak cudownie, że chłop się ogarnął!! :))

Lena widzisz Kochana :) już jutro z Franiem będziecie w domku :))) cieszymy się razem z Wami :)

Liczyłam, że jakieś rozpakowane ciężarówki dzisiaj tu zastanę :) no nic dziewczyny - mam nadzieję, że to końca czerwca się uda i przekażecie brzuszki jakimś Dinozaurom na początek lipca :) zaraz tam podejrzę kto testuje :)

A u nas ciekawie - dzisiaj wróciły mdłości :D a to niespodzianka... ruchów dalej nie czuję, chociaż parę razy coś tam zabulgocze albo kilka razy miałam wrażenie jakby ktoś mi wodę w środku spuścił :D może to Grochy. Cierpliwie czekam i staram się nie schizować :)
    W przyszłym tygodniu idę na wizytę, upewnić się, że możemy spokojnie na urlop jechać i potwierdzić czy nadal mamy parkę :)

Amal, JustynaG lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och widzę, że nasza kochana Reset rozpoczyna lipiec <3

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tak się cieszę! Wiele pięknych chwil przed Wami <3

Ania, mam nadzieję, że jestes tu nadal z nami. Trzymam za Was kciuki!

Pilik, słodka niunia :)

Malka, super foto <3

Dziewczyny, aż tak swietnie sobie nie radzę jak to wygląda, malutka ma dopiero kilka dni a już walczymy z odparzeniem. Pokłóciłam się przez to z rodzicami, a miało byc mile spotkanie.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer , takie rzeczy się zdarzają. A początki każdej są trudne bo przecież dopiero się z dzieciątkiem poznajesz. :)
    Głowa do góry! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja stosowałam Tormentalum przy każdej zmianie pieluszki. A pupę myj wodą jak przewijasz, aby nie szczypało małej. Chusteczki nawilżane narazie odstaw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 19:50

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to dopiero wasze początki, nie przejmuj się :* wszystko raz dwa ogarniesz, przecież to dla Was nowa sytuacja. Jesteś najlepsza mama dla swojego dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, nie przejmuj się. Twoja mama też na pewno od początku nie był ekspertka wszytskowiedząca, jak żadna z nas przy pierwszym maluszku i każda uczy się postępowania z maluszkiem w realu (można się obczytać i tonę ksiązek, porad innych a maluszek i tak wszystko zweryfikuje po swojemu:) )

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika jak poszla wizyta na nfz?
    ja właśnie obejrzalam film "dzień matki" m.in z kate hudson, j.aniston, j.roberts- polecam :)
    Wizyta spoko - ale krótka. Pabi doktor tylko szybko spisała wyniki, dała skierowania ale tylko na morfologię i badanie moczu (pff). Potem zbadała szyjkę - wg niej 33 mm, więc znowu gorzej, ale ona powiedziała że mam się oszczędzać i to wystarczy, i żebym się narazie o szew czy pesar nie martwiła. Było tez USG, ale jakieś minimalistyczne - pani doktor stwierdziła że taaak, jest dziecko ( ojejku, niemożliwe!) i że bije serce.
    Ani nie zmierzyła mi dziecka ani bicia serca. Jeszcze tylko rzuciła, że o tu ma główkę, rączki i nóżki tez są i że na 80% dziewczyna.
    No więc raczej niczego ciekawego się nie dowiedziałam :/ na wszelki wypadek zapisałam się na następne wizyty, ale hmm... nie wiem, czy jest sens chodzić tylko po to, zeby się dowiedzieć, że dziecku serce bije i dostać skiero na najtańsze badania. Zdjęcia dostałam całe 2 i nie widem, co na nich jesg - bąble jakieś.

Ale po drodze zgarnął mnie mąż - pojechaliśmy na obiad i lody i małe zakupy. W ccc -40% - kupiliśmy sobie trampków. Teraz pokutuję za łażenie i krzywdzenie szyjki oraz obżarstwo i leżę.

Lena super wieści! Jutro wielki dzień!

Luna rozwalisz ich tam jutro - nie dość, że na wszystkie pytanie odpowiedz jak z nut, to jeszcze im szczena opadnie, że Ty w ciąży taką super pracę napisałaś i wkułaś co trzeba. Niektórzy nie potrafią nawet nie gnębieni mdłościami i bez latania po doktorach.

Pilik i Malka nie puszczam kciuków!

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szacun za te pająki. Ja sie tak boje że chyba bym trupem padła na sam widok.

Nika ale przynajmniej dowiedziałaś się że jesteś w ciąży :-D

Ania jak u Ciebie?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie odkrywcza ta pani doktor. i wyobraź sobie teraz prowadzić ciąże na NFZ :/ drżałabym caly czas czy wszystko jest ok przy takim badaniu i USG. a z ciekawości za ile ta kolejna wizyta?

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika ale przynajmniej dowiedziałaś się że jesteś w ciąży :-D
    Noo, bo wcześniej nie docierało. A już że dzieć ma główkę i kończynki to sensacyjna wiadomość, po tym jak byłam na prenatalnych gdzie doktor nawet paluszki policzył ;)

Ja myślę, że ta pani doktor jest dobrą ginką, ale tam była taka kolejka bab, że wszystko w pośpiechu. Siedziałam chyba góra z 10 minut razem z wywiadem i przebieraniem. Nie czuję się dobrze zaopiekowana na NFZ - nie zostaje nic innego jak dalej bulić za prywatne usługi ;)

A moja klinika właśnie podwyższyła koszt wizyty ciążowej o 3 dyszki! Chyba chcą wykurzyć ciężarne :( No nic, ja i tak potem przenoszę się do szpitalnego gina od patologicznych ciąż (tak, zaszłam w stanie upojenia i teraz mam małego patola :D )

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, coś dla Ciebie : http://allegro.pl/kocyk-minky-pikowany-75x100-poduszka-120-wzorow-i6214946671.html

Od 258 :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie że ja tak z do skoku ale czy gdzieś Ania się odezwała?
    Martwię się o nią

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Noo, bo wcześniej nie docierało. A już że dzieć ma główkę i kończynki to sensacyjna wiadomość, po tym jak byłam na prenatalnych gdzie doktor nawet paluszki policzył ;)

Ja myślę, że ta pani doktor jest dobrą ginką, ale tam była taka kolejka bab, że wszystko w pośpiechu. Siedziałam chyba góra z 10 minut razem z wywiadem i przebieraniem. Nie czuję się dobrze zaopiekowana na NFZ - nie zostaje nic innego jak dalej bulić za prywatne usługi ;)

A moja klinika właśnie podwyższyła koszt wizyty ciążowej o 3 dyszki! Chyba chcą wykurzyć ciężarne :( No nic, ja i tak potem przenoszę się do szpitalnego gina od patologicznych ciąż (tak, zaszłam w stanie upojenia i teraz mam małego patola :D )
    ja szukalam gin który przyjmuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić (czyli Zaspa) i okazuje się że przyjmuje w luxmedzie gdzie mam z firmy pakiet. opinie ma rewelacyjne, zresztą już kiedys bylam u niego po co coś i zrobił dobre wrażenie. zapisałam się więc już dobrze miesiąc temu na wizyte i idę pod koniec sierpnia(dopiero wtedy był pierwszy wolny termin!) mozliwe ze przeniosę się do niego zupelnie ale zobacze jak z termianami,ale ponoć dla ciężarnych zawsze termin sie znajdzie wtedy kiedy pan doktor każe pójśc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 20:41

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    No to faktycznie odkrywcza ta pani doktor. i wyobraź sobie teraz prowadzić ciąże na NFZ :/ drżałabym caly czas czy wszystko jest ok przy takim badaniu i USG. a z ciekawości za ile ta kolejna wizyta?
    E tam - pani doktor powiedziała że jest ok, to jest ok - i gdybyś nie chodziła prywatnie to nawet byś nie wiedziała, że mogła zrobić coś więcej ;) Toć pomierzą Ci dziecko po porodzie dokładnie... A serce pulsuje, to wiadomo że działa i bez podsłuchiwania, nie? ;)

Zapisałam się do niej jeszcze na 17.07 i 14.08. Mam przychodzić często i sprawdzać szyjkę - i to jest właśnie często na NFZ ;)

mi88 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny wybaczcie że ja tak z do skoku ale czy gdzieś Ania się odezwała?
    Martwię się o nią
    wlasnie nie :( wywyływałyśmy ją,ale poki co cisza.

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja szukalam gin który przyjmuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić (czyli Zaspa) i okazuje się że przyjmuje w luxmedzie gdzie mam z firmy pakiet. opinie ma rewelacyjne, zresztą już kiedys bylam u niego po co coś i zrobił dobre wrażenie. zapisałam się więc już dobrze miesiąc temu na wizyte i idę pod koniec sierpnia. mozliwe ze przeniosę się do niego zupelnie ale zobacze jak z termianami,ale ponoć dla ciężarnych zawsze termin sie znajdzie wtedy kiedy pan doktor każe pójśc.
    Zabul?

Mi doktor zalecił kogoś z klinicznej, bo tam lepsza opieka dla wcześniaków. No nic - dam show przy studenciakach, niech się chociaż czegoś nauczą. Wybrałam Boćkowskiego, żeby był też endokrynologiem, bo moich hormonów normalni ginowie nie ogarniają jak należy.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, Lewicki. zobaczymy :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Summer ja stosowałam Tormentalum przy każdej zmianie pieluszki. A pupę myj wodą jak przewijasz, aby nie szczypało małej. Chusteczki nawilżane narazie odstaw

Aga, Tormentalum kupił mąż wieczorem, właśnie posmarowaliśmy pierwszy raz. Wszyscy nam wciskali Tormentiol, a wiem że go nie wolno. Od początku myję pupkę wacikami i wodą, chusteczki mamy zamiar używać tylko na spacerach/wyjazdach.
    Mam nadzieję, że ta maść pomoże.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ