X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratuluję Synka <3 śliczny Franio :*

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, cudny jest ten Twój syneczek :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy brzuszek jak malowany teraz z tygodnia na tydzień będzie coraz większy :)

Lena piękne zdjęcia cieszcie się sobą :) jak patrzę na takie zdjęcia to już nie mogę doczekać się aż moja Zosieńka będzie na świecie :) <3

Phnappy lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy super brzusio. Teraz będzie " baloniku nasz malutki" ;-)

Lenka Franio cudny <3
    Tyle miłości na jednym zdjęciu.
    Uwielbiam jak Dominika tak u mnie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 16:21

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunełam nikt nie zauważył :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 19:58

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz poprawiam :-D cholerny słownik hehe
    Zmienił mi brzusio na brzydko...
    Phnappy bez urazy ;-)

Mamunia zacytowalaś i zostanie pamiatka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 16:26

-Mamunia-, Bajkaaa, Phnappy, Achia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- śliczny ten Twój synek <3
    Phnappy- noooo faktycznie, nic nie widać , że masz brzuch :P

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HiHi <3 :)
    Byłam w szoku jak wciągnęłam te ciążowe spodnie :) one mocno podkreślają brzuszek :)
    Czuję się naprawdę sexi :)

Zamówiłam na allegro te sukienki, które polecała Lena :) :)

Lu - luzik :) tylko mój budyniowy mózg próbował rozkminić czemu piszesz, że brzydki :D później dopiero skumałam, że edytowałaś :)

Bajka - jeszcze Zosia niech posiedzi :) Ale zobacz jak szybko ten czas leci!!

Lusesita, lamka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 9.07 w Lidlu będą ubranka niemowlęce :-)

https://lidl.gazetki-promocyjne.net.pl/gazetka-promocyjna-lidl/09-07-2018/14836/1/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:00

Achia, Phnappy, malka, Lunaris, JuicyB, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy super brzuszek, mi też jakby nagle wyskoczył w ciągu ostatnich dwóch dni.

Pilik super, że Ninka już na świecie. Na pewno szybko jak się poprawi. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:12

• malka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena! Franio i Ty wyglądacie na przeszczęśliwych!! Cudnie <3

Phnappy piękny brzuszek!

Dziewczyny, któraś ostatnio pisała o jakiejś grupie na FB dotyczącej karmienia piersią? Nie potrafię znaleźć tego posta. Mogę prosić o namiary, koleżanka nie potrafi sobie poradzić, nawet doradca laktacyjny nie pomógł za bardzo, a bardzo by dalej chciała karmić. Może tam jej dziewczyny coś poradzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:49

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się"pochwalę" moim olbrzymim brzuchem ❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c38d7efe2a5.jpg

Achia, Aga9090, Tosia2323, Karma88, Flowwer, Bajkaaa, Lusesita, Nadzieja22, Kargo31, Emiilka, Madzik34, Lena21, Lunaris, olik321, Kaczorka, -Mamunia-, Yoselyn82, Rucola, Phnappy, JuicyB, Sarna84, blue00, malka, KateHawke, JustynaG, Jeżowa, lamka, Czrna 81, Angelika83 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena śliczny ❤️

Dziewczyny a brzuszki macie cudowne ❤️

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, ale nie wiele dzisiaj do mnie dociera.
    Widzę, że Ania w domu, mam nadzieje że Twój M zejdzie ze statku zgodnie z planem!
    Lena cudowny Twój synek <3 powiedz mi kiedy i jak zaczęłaś odciągać? Masz jakieś rady? Mam pożyczony szpitalny laktator, próbuje metodą 7-5-3, na ten moment nic nie ma, ale chce próbować, ale nie wiem właśnie jak często próbować...?

Co do porodu - wczoraj poszłam się kąpać, po 21 i zaczęły mnie łapać skurcze, ale bardzo delikatne, takie bardziej straszaki które już miałam nie raz. W pewnym momencie jednak poleciała mi krew, żywa czerwona. Najpierw skrzepów trochę, potem krew. Pojechaliśmy sprawdzić chociaż z myślą, że zaraz wrócimy pewnie do domu. Na badaniu było ok, czop chyba odszedł w domu i coś naruszył stąd krew, wzięli mnie na ktg i po jakiś 20 minutach zaczęłam czuć skurcze, chociaż nie jakieś mocne nadal. Po ktg wzięli mnie na usg i skurcze już coraz mocniejsze, lekarka Io widziała i czuła (mimo że na ktg prawie nic się nie pisało), chcieli mnie zostawić na patologii, ale koło 23 już miałam dość regularne, choć dalej łagodne skurcze. Położyli mnie na próbę na porodówkę i się zaczęło. Zadzwoniłam po doule, dotarła do mnie po 1, do tego czasu był eMek dzielnie ze mną, skurcze były coraz mocniejsze, ale na badaniu o 1.30 rozwarcie 1,5cm, myślałam że się zapłacze bo już miałam dość. Lekarz powiedział eMkowi żeby pojechał do domu i wrócił 7-8 bo to potrwa. Mój nie posłuchał i całe szczęście bo o 2.30 już rozwarcie 7cm! A 3.22 tuliłam Ninę. Wody były brzydkie zielone, więc na trzecich partych mnie nacięła, żeby szybciej mała wyszła. Sama przecięłam pępowinę, małą umyli i tuliłyśmy się prawie 3 godziny. Dostała 10/10 na początku, ale jak mnie przewieźli na sale, młoda położna zauważyła że Malutka za szybko oddycha, wzięła ją na konsultacje no i o 7 już była diagnoza, że ostre zapalenie płuc i musza zabrać Małą na patologie. Aktualnie leży pod maseczką tlenową, ma pełno rurek, dostaje leki nasenne, antybiotyki, elektrolity i coś jeszcze. Jedzenie też w kroplowce, chociaż rano zanim dali leki wypiła 40ml mm, położne mówią że jest małym glodomorem. Teraz czekamy na jutro i rozwój sytuacji, musiałam zgody podpisać na wszystko. Całe szczęście przewieźli mnie na inny oddział, z którego do Ninki mam dosłownie 20m. Mogę przychodzić na 10-15 minut ale nie mogę Jej dotykać póki co.
    Wrzucam na chwile zdjęcie mojej walecznej Panienki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d2487ead771.jpg

Aga9090, Achia, 91Ewela09, StaraczkaNika, Lusesita, Karolina90, Ania1003, Nadzieja22, Emiilka, Minie Black, summer86, Madzik34, Lena21, Bajkaaa, Lunaris, reset, olik321, Kaczorka, -Mamunia-, Yoselyn82, Bocianiątko, Siwulec, Rucola, Phnappy, Luna1993, JuicyB, Sarna84, blue00, malka, KateHawke, JustynaG, Tosia2323, Jeżowa, lamka, Czrna 81, Barbarka1984, Angelika83, Amy333 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- gratulacje raz jeszcze <3
    Mamy też kolejną wskazówkę po Twoim porodzie: nawet jak lekarz mówi że potrwa i odsyła męża do domu- mąż niech zostanie

pilik, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z wesela!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6354dce6a5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 22:06

Madzik34, pilik, Nadzieja22, Achia, Bajkaaa, Lunaris, reset, Lusesita, olik321, Flowwer, Kaczorka, -Mamunia-, Yoselyn82, Bocianiątko, Siwulec, Rucola, Phnappy, Luna1993, Kingulla, blue00 lubią tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratuluje!!!!!porod dosyd szybki:)))oby malutka szybko wyzdrowiala!!!

Phnappy piekny brzuszek!!!!

Lena piekny synek!!!wyglacie cudnie!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik próbowałam 7-5-3, ale tez na początku nic nie leciało, piłam femaltiker 2x dziennie i piłam dużo. Zadziałało dopiero we wtorek i już się rozkręcało fajnie. Mi lepiej szło jak zaczynałam od najmniejszej siły laktatora i dopiero jak pojawiały się kropelki to zwiekszakam. Trzymam mocno kciuki za Was. Ninka sobie poradzi, najważniejsze że szybko zareagowali i możecie być w jednym szpitalu a tulić się będziecie jiz niedługo. Jesteś bardzo dzielna <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik osobiste dziękasy za opis porodu <3 :* podpytuję bo chociaż już raz rodziłam to poród był indukowany i tak naprawdę nie wiem jak to się normalnie zaczyna. Mam nadzieję że tym razem będzie "książkowo"
    Śliczna Ninka <3 i jak sobie wysunęła paluszek :) <3 ach jak fajnie by było przeskoczyć chociaż z 10 tygodni!

Lena Franio <3 przecudny, macie piękne wspólne zdjęcie. Dużo zdrówka i spokoju dla Was!

Brzuchalki jak malowane u Was Phnappy i Ewelka a nasza Minie pięknie się prezentuje w wersji weselnej- bawcie się dobrze!

Moje prośby zostały wysłuchane i wpadła koleżanka z dzieckiem także była chwila luzu na kawkę i ploty a dzieciaki zrobiły meksyk w pokoju :) na szczęście Ciastek zlitował się nad ciężarną i posprzątał- niech się przyzwyczaja :D
    Nie wytrzymałam i powiedziałam rano Ciastkowi że będzie miał syna. Ucieszył się chociaż stwierdził że dla niego to bez znaczenia, ważne żeby zdrowe było. Dla synka wymyśliliśmy że zrobimy jakąś niespodziankę w pudełku, drobną zabawkę np resorka w kolorze niebieskim. Powiemy mu że dowie się czy to brat czy siostra jak sprawdzi kolor niespodzianki. Chcemy jeszcze poczekać bo dla niego to jeszcze jakaś abstrakcja cała moja ciąża. Stwierdził, że nie zauważył że mama ma większy brzuch :P Faceci...

Minie Black lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - moja siostra ostatnio rozmawiała ze swoim synem-lat 7(we wrześniu) właśnie o potencjalnym rodzeństwie. Michał powiedział że nie chce, bo będzie musiał dzielić pokój, że brat/siostra będzie malutki i nie będzie mógł się z nim/nią bawić a jak on będzie miał 12lat to jego rodzeństwo będzie miało 5 lat i on się z 5latkiem bawić nie będzie. Potem dodał że jest członkiem rodziny i jego zdanie też się liczy.
    Taki mądrala. Siostrę aż zatkało :p ale rozmowy toczą się nadal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 19:50

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ