Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj tylko szybciutko, pozniej pewnie nadrobię.
Dzisiaj o 3.25 urodziła się Ninka, udało się sn, niestety były zielone wody przez co nacięcie żeby szybciej Malutką wyciągnąć. Jest śliczna i idealna, niestety najprawdopodobniej ma zapalenie płucleży na patologii, ja się staram odpocząć cokolwiek, po obchodzie mają mi pozwolić się umyć i do Niej pójść. Mała ma 3150g i 55cm
Gratuluję!!!Dużo zdrówka dla córeczki i siły dla dzielnej mamusi
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Luna jeszcze macie trochę czasu. A u mnie wychodzi na to, że zdążymy przed porodem
Najgorzej, że to niby remont łazienki, ale trzeba było wymienić rury więc cała kuchnia też była rozwalona, dopiero dzisiaj będzie do użytku. No i pył w całym domu. Pewnie nawet w łóżeczku. Więc sprzątania duuuuzo. Ale mama przyjechała mi pomóc, bo emek w pracy.olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik nie mozna sie sugerowac ze pierwszy porod przy krótkiej szyjce nie bedzie szybki. Jabze starszakiem mialam szyjke 1.2mm i wewnetrzne rozwarcie na 1.5mm, wody mi odeszly bez żadnego ostrzeżenia wczesniejszymi skurczami i po tym od razu skurcze co 2 min. W pol godz karetka do szpitala (mialam posladkowe ulozenie i cc) i juz 7 cm rozwarcia. Takze gdybym rodzila sn to w moment by poszlo.
Takze Aniu ocenisz sytuacje, jesli bedziezz sie obawiala o Oskarka to jedz do Opola jak tylko skurcze sie pojawia, ale jesli beda juz czestsze to mozesz nie zdazyc.
Pilik gratulacje i kciuki za Ninke zeby szybko antybiotyk zadzialal -
nick nieaktualny
-
Malka współczuję tego kurzu. My remont skończyliśmy w kwietniu i tez mama pomagała mi sprzątać. Dzis emek w końcu się wziął- ogarnia swój ciepły dołeczek na balkonie z milionem śrubę kartonów kartoników oraz całym niepotrzebnym syfem
A ja się zdrzemnęłam 2h, więc humor od razu lepszy.
-
nick nieaktualnyPowiem Wam że mam znowu dziwne przeczucia. Tzn. te swoje prorocze, które się do tej pory sprawdzały...
A śmiem twierdzić, że wszystko złapie nas do połowy lipca. Dlatego męczyłam M o szybszy powrót. Chciał wracać praktycznie przed terminem co mu skutecznie wybijałam z głowy od dawna. Nie rozumiał dlaczego nie może wrócić w trzecim tygodniu lipca.
Zobaczymy czy i to sobię wykraczę. Sama siebie przerażam w tej kwestii.
Ta wyprawka też była bardzo szybko bo czułam problemy i uziemienie mnie. Nie potrafię tego wytłumaczyć skąd to wszystko siedziało w głowie dużo wcześniej. Ten poród ostatnio też...
Ale przyznam się że byłam chyba najbardziej spokojną osobą (mama, faceci z karetki, lekarze), która bez stresu przyjęła akcję porodowąJeszcze się ubierałam spokojnie, powiedziałam mamie nr na pogotowie bo ze stresu nie potrafiła znaleźć w telefonie
Napisałam gince i M. Nawet tutaj weszłam i Wam też obwieściłam
Ciekawe czy będę tak samo spokojna drugim razem. Bo pewnie M spanikuje. A ja go zapewniam od dawna, że jeszcze się sama zawiozę do szpitala bo on nie będzie w stanie ze stresu i będę bardziej ogarnięta niż ktokolwiek -
Summer kochana pisałaś o laktacji, ja może jestem nienormalna, ale strasznie się mecze przy kp przez te nakładki (inaczej u nas nie ma szans) wiec odciagam, i daje z butelki - Franio jest szybciej najedzony, spokojny, ładnie spi i wiem ile zjadł i właśnie nie martw się w ogóle ze częściej, bo wczoraj miałam dokładnie to samo, mały łobuz zjadał 50 ml i zasypiał, więcej nie chciał a za dwie godziny już glodny. Sama wpadałam już w panikę ze nie nadążę z mlekiem a nie mam mm w domu, nawet saszetkę femaltiker wypiłam w przypływie stresu, ale spokojnie dajemy radę. Piersi są bezdenne naprawdę
jak tylko się je potraktuje dłużej laktatorem to zawsze jeszcze coś wyleci w razie czego.
Na brzuszek z kliniki dostałam Delicol, tam każde dziecko je chyba dostawało
Juicy dziękuje za cenne wskazówki onkp i kpi zrobiłam sobie
Ania powodzenia w domku
Z moich doświadczeń po pierwszych dniach w domu. Mój laktator mogę spokojnie polecić, daje radę Tommiee tippee. Niańka z alie express tez naprawdę ok - właśnie odciagam mleko w sypialni a Franio spi w łóżeczku u siebie - mam go cały czas na oku (rozwiązałam tez problem kamerki na kablu - Ania Ty chyba tez taka miałaś - podpielam ja do power banku i wszystko działa).
Bajeczko niezmiernie cieszę się ze jesteś dalej w dwupaku i współczuje nie fajnej lokatorki, czasem po prostu nie ma chemii. Jeśli jesteś przekonana, że Zosia będzie wcześniaczkiem to polecam triche poczytać - dostałam na oddziale taka książeczkę niezbędnik rodzica wcześniaka jest tam dużo przydatnych informacji bez straszenia
Przepraszam za chaos ale pisze ta wiadomość na 10 razy, trzymam za Was bardzo mocno kciuki i staram się czytać na bieżąco, ale nie zawsze mam możliwość odpisać
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Tak to jest z remontami, ze zwykle jedna rzecz pociąga za sobą kolejne. My mieszkamy w starym domu, wiec ciagle jest coś do roboty. A generalny remont tak na prawdę dopiero przed nami
Ale cieszę się, ze juz ta łazienka będzie z głowy. Tak się dzisiaj zastanawiałam na ile ten remont mógł mnie blokować psychicznie, że Fela nie chce wyjść. Niby się nie stresuje tym, ze jest syf, ale może gdzieś podświadomie wolałabym poczekać, aż będzie wszystko gotowe. A jednak hormony stresu, adrenalina, kortyzol blokują wydzielanie oksytocyny... może jak będzie gotowe to Fela zechce wyjść.
-
Lena, po pierwsze wiadomość jest bardzo składna, a po drugie to najważniejsze dla nas, że się odzywasz. To forum, nie konkurs literacki!:*
Dobrze wiedzieć, że u Was wszystko dobrzeLena21 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
olik321 wrote:Reset jak zakupy?
Dopadł mnie paskudny ból głowy i przełożyliśmy na jutro. Przy okazji unikne jutro gotowania obiadu
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lena kciuki za morze mleka czy to prosto z cycka czy pośrednio z butelki.
Pilik gratulacje!
Olik KPI jest wg mnie świetną alternatywą dla karmienia piersią, mimo że to dużo pracy, super organizacji i kasy. Bo przy kpi na długi czas przydaje się dobry, podwójny laktator i masa akcesoriów. Ale i tak wg mnie warto. Od poczatku Hubert mi się szybko i konkretnie najada. Szybko zasypia w nocy po karmieniu no i wiem dokładnie ile je. Obecnie odciaganie zajmuje mi 2h dziennie, a podczas odciagania mam wolne ręce, wiec możemy sie z synem bawic lub moge w tym czasie robic cokolwiek innego jak on spi. Teraz mam kluczowy moment, bo właśnie mija 3 mc i tym samym zaczyna się stabilizacja, a to oznacza spadki ilosci pokarmu. Poki co sciagam 1200-1300ml dziennie, a Hub je 800-900. Zamrażarka pęka juz od mrożonek mleka. Od kilku dni widzę, ze mleczka mam nieco mniej, ale nadal duza nadwyżka nad potrzebami synka. Ja to moge pisac o kpi godzinamiKp to cudowna sprawa, ale kpi ma równie duzo zalet
Lena21 lubi tę wiadomość
-
Pilik gratulacje dla Was! A z zapaleniem płuc na pewno lekarze pomogą. Musisz tylko jakoś spokojnie na ile się da czekać. My kciuki trzymamy! Nabieraj sił!
Aniu czyli raczej pod kontrolą wszystko, teraz tylko czekać i na M i Maleństwo.
Malka bliżej końca bałaganu w domu to teraz dzieciaczek wywróci Wam wszystko do góry nogami. Też dobrze.
Ja dziś cały dzień po domu się kręcę. Dopiero do komputera się dorwałam. Miałam strasznie realistyczny sen jak karmiłam naszego synka piersią. Zobaczymy czy sen się sprawdzi czy słowa gina z ostatniej wizyty.malka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Jakie fajne znalazłam:
https://cuksy.com/kategoria/baby-shower?utm_source=Facebook&utm_medium=CPC&utm_campaign=babyshower-mixmulti-insta
Można mieć na nich napisane imię dziecka, czekamy na chłopczyka/dziewczynkę itd.
Chyba zamówię i będę częstować gości -
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Jakie fajne znalazłam:
https://cuksy.com/kategoria/baby-shower?utm_source=Facebook&utm_medium=CPC&utm_campaign=babyshower-mixmulti-insta
Można mieć na nich napisane imię dziecka, czekamy na chłopczyka/dziewczynkę itd.
Chyba zamówię i będę częstować gościcukierki zjesz,ale papierek mozna zostawić na pamiątkę
-
Pilik serdeczne gratulacje :* niedługo juz na pewno będziesz mogła przytulić córeczkę
Czekamy na kolejne dziewczyny!
czy ja ostatnio nie mówiłam że nie widać u mnie brzucha?!?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8370323c74d7.jpg
PS. straszne mam paluchy u nóg jak Frodomasakra trochę spuchły mi wczoraj bardzo mocno
PS2. nabrałam w H&M tyle rzeczy, nosiłam je po sklepie i w końcu wzięłam tę ich torbę i nie mogłam sobie poradzić aż ochroniarz podszedłA najlepsze jest to, że jak zaczęłam to wszystko mierzyć to od tego przebierania dostałam MEEEGA zgagi... nosz kurde los ciężarnej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:54
Lena21, Karma88, Bajkaaa, Lusesita, lamka, Achia, malka, Tosia2323, blue00, Aga9090, Flowwer, Nadzieja22, Kaczorka, Emiilka, Madzik34, Lunaris, olik321, Yoselyn82, KateHawke, Jeżowa, Czrna 81 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Moje szczęście
nie cytujcie proszę, to sobie usunę później :-*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c46a94796743.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 16:17
Phnappy, Ania1003, reset, Karma88, Bajkaaa, StaraczkaNika, summer86, Lusesita, -Mamunia-, lamka, pilik, Amal, Bocianiątko, Kargo31, Achia, malka, Tosia2323, Minie Black, 91Ewela09, Aga9090, Flowwer, Nadzieja22, olik321, Kaczorka, Emiilka, Madzik34, Lunaris, Yoselyn82, Rucola, blue00, Kingulla, JuicyB, Sarna84, KateHawke, agulineczka, JustynaG, Jeżowa, Czrna 81, Amy333 lubią tę wiadomość