Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris wrote:Reset kurcze co z tą owulką
co na to lekarz? ma jakąś wizję?
Najpierw zacznę od wizji Bocianiątka i mojego immunologa, którzy zgodnie twierdzą, że owulacje powinny się pojawić (może nawet samoczynnie) po ok. 3 m-cach metforminy. Póki co minął miesiąc brania, dość szybko weszłam na dawkę 2 x 1 (było ryzyko, że będą skutki uboczne,a tu nic na szczęście, więc nie czekałam 14 dni na zwiększenie dawki, tylko poszłamna calość chyba w 5 dniu brania;)).
A lekarz chce dalej próbować na Lametcie i Estrofemie. Teraz Lametta połowicznie zadziałała, były 4 pęcherzyki, tylko przestały rosnąć. Zmieniam więc sposób dawkowania Lametty z 1 x 1 na takie dziwne dawkowanie wzrastające tj. od 2 dc i najpierw 1 x 1,potem 2 x 1, 3 x 1 aż do 5 tabletek ostatniego dnia. To ma dać kopa moim pęcherzykom i rozpędu, by dorosły do normalnych rozmiarów, a następnie Ovi na pęknięcie. Jeśli Lametta przez kolejne 2 cykle nie zadziała to po wakacjach mój gin chce bym poszła do profesora UJ i żeby on już ustawiał stymulację gonadotropinami.
Dla mnie priorytetem jest uzyskanie owulacji, bo to mi blokuje ewentualną dalszą diagnostykę (nie ma sensu grzebać i wyszukiwać na siłę problemów jak może się okazać, że w momencie owulacji ja w tą ciążę zajdę).
lamka, JustynaG, Lunaris, olik321, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Pilik serce się kroi
Jak na razie jestem w trasie ale po badaniach dam znać. Raczej nie jest to zwoastun porodu tylko te skórcze, brzuch jak beton. Założę się że zostawia mnie 3 dni na kroplówkach.
Malka jak po samolocie ?
Amy cieszę się że wszystko w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 09:41
Amy333 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flo na mnie tez mozesz liczyc ;*
Flowwer lubi tę wiadomość
-
pilik cieszę się z postępów Niny. I u Ciebie też widać, że walczysz.
Słuchajcie najpierw walczyłyśmy ze staraniami, potem z ciążą, żeby jakoś nam szły do przodu, a później z tym małym cudem też walczymy i będziemy walczyć. Jesteśmy wszystkie silne babki i z każdym problemem sobie damy radę lepiej czy gorzej.
Flo kciuki za Was trzymam caly czas.
Wrzucam nasze 9,2 cm cudu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e333a7a667f.jpg
Co do leków. Ja się śmieję, że tego jest dużo, ale wiedziałam na co się piszę i jak widać dają efekty, więc mogę i drugie tyle jeszcze brać. A i tak za miesiąc już część będziemy odstawiać.
Spokojnego dnia dla Was. A ja zaraz chyba wejdę do apteki zrobić zamówienie na kończące się ćpuny.Jeżowa, Flowwer, Tosia2323, lamka, Lusesita, KateHawke, pilik, Rucola, JustynaG, Aga9090, Luna1993, Kaczorka, veritaserum, Bajkaaa, Lunaris, olik321, blue00, Nadzieja22, Sarna84, pawojoszka, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma piękna młoda Dama
Co do leków ja moge łykać wszystko, byleby tylko nie leżec. na samą myśl mam odlezynymoże gdyby była zima to miałabym inne zdanie, ale aktualnie po prostu nie dam rady.
Felka! Felka! Felka! a moze ona tylko dopingu potrzebuje!!
Ja dziś zaszalałam ze śniadaniempierwszy raz od dawna namoczone płatki owsiane z borówkami amerykańskimi, malinami i jogurtem. Żałuję, ze foty nie cyknęłam, bo teraz to już tylko resztki brei na talerzu zostały
Karma88, lamka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny a moze Wy wiecie jak sprawdzić sobie malucha w siatkach centylowych? wczoraj Bajka mnie zaintrygowała i w zasadzie nie powinno być to bardzo skomplikowane ale nie bardzo coś na ten temat piszą w internetach.
AAA zamówiliśmy wczoraj materacyk hevea medica airmax, tak jak pisałyście nie ma co oszczędzać na materacyku bo dziecko spędza na nim dużo czasu. Tzn my będziemy zmuszeni je tam trzymać bo mamy całe 120cm łóżka i w najbliższym czasie nie mamy opcji tego zmienić...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Napisze tylko szybko, że rozwarcie na 3cm i mam podpiętą oxy. Skurcze na ktg sa jakieś, ale nie czuje ich za mocno. Czekam dalej.
lamka, Rucola, reset, Kaczorka, Amal, summer86, Siwulec, pilik, Lusesita, Kingulla, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, Lunaris, Flowwer, olik321, ibishka, blue00, Nadzieja22, Barbarka1984, Sarna84, Lena21, Angelika83, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reset skoro wszystkie inne parametry masz w normie, to metformina faktycznie moze zadziałać cuda. Prolaktyna niziutko, tarczyca też ok. Nie mam pomysłu co innego mogłoby blokować owu, tym bardziej, ze niezła laska z Ciebie, więc nie bardzo można doszukiwać się innych zaburzeń metabolicznych. jest jeszcze coś takiego jak przeciwciała przeciwjajnikowe, nie wiem na ile moze mieć to związek z zahamowaniem owulacji, ale nie jest to drogie badanie, moze warto byłoby je wykonać... tak sobie głosno myslę, bo bardzo chciałabym Ci jakoś pomóc a wiem, ze te przeciwciała mają zwiazek z hamowaniem wpływu gonadotropin na jajniki.
Będę dalej myśleć, moze coś wymyślę....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola , tu stronka podawana bodajże przez Summer:
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Patrzymy w niej na skończone tygodnie czyli w Twoim przypadku na 31tc
EDIT: Na te wszelkie siatki centylowe trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Ta sama waga, w różnych siatkach może być rożnie przedstawiana. Nie ma co się martwić na zapas.
Pilik , Może napisz do Smyka zapytanie o jakiś rabat przy większych zakupach?
Nic nie stracisz a może coś się uda ugrać.
A jeśli się nie uda, to wtedy załóż kartę smyka - za zakupy zbierasz punkty i potem dostajesz bony na kolejne zakupy. Nie są to duże kwoty, ale dobre i parę groszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:06
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Malka to trzymamy kciuki dalej, chyba dzisiaj to Felcia już się z Wami przywita
oby poszło sprawnie i możliwie jak najłatwiej
Karma cudowna córeczka
Flo ja również czekam na wieści od Ciebie!
A ja dzisiaj jadę do rodziców, a tam dwa szkraby mojego brata - rezolutny 8-latek i 5-letnia artystkabędzie fajowo! Zostaję do niedzieli to się jeszcze pewnie zmęczę
Rucola, Karma88, KateHawke, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalka powodzenia!
Rucola może tutaj się uda sprawdzić?
http://www.baby2see.com/medical/charts.html#Fetal_Weight_Percentile -
JustynaG wrote:Rucola , tu stronka podawana bodajże przez Summer:
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Patrzymy w niej na skończone tygodnie czyli w Twoim przypadku na 31tc
EDIT: Na te wszelkie siatki centylowe trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Ta sama waga, w różnych siatkach może być rożnie przedstawiana. Nie ma co się martwić na zapas.
Pilik , Może napisz do Smyka zapytanie o jakiś rabat przy większych zakupach?
Nic nie stracisz a może coś się uda ugrać.
A jeśli się nie uda, to wtedy załóż kartę smyka - za zakupy zbierasz punkty i potem dostajesz bony na kolejne zakupy. Nie są to duże kwoty, ale dobre i parę groszy.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyMalka powodzenia, po oxy się zacznie, już tylko chwila i będziecie razem :*
piękny słoneczny dzień na przyjście na świat
Karma slicznosci:* i masz rację, ze wszystkim damy sobie radę! Każda z nas
Lamka dziękuję, że pytasz psychicznie czuje się jakoś lepiej, nie wiem czy wypieram to z siebie, czy świadomość że mamy wybranych lekarzy mnie uspokoiła. Do tego moja babcia odebrała wyniki tomografii i nie ma nowych ognisk nowotworu, w pęcherzu też nic nie wyszło, ale skoro posiew moczu wykazał komórki rakowe to od tam rośnie, ale Bogu dzięki że tylko tam. Teraz czekamy na konsultacje z onkologiem czy zleci chemię
Pilik brawa dla dzielnej Ninkijak już sama oddycha to ogromny krok! A pokarm się rozkreci :*
Reset dla takiego laika jak ja to brzmi bardzo sensownie. Mam nadzieję że w ciągu kolejnych 2 miesiące owulacje same wroca. Masz priorytet to brzuszek Zuzi więc się streszczaj:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:13
-
Rucola -
Wzruszyłam się Twoim postem tak, że się poryczałam w pracy (dobrze, że w u klienta w siedzbie mam swój gabinet to zdążę oko poprawić).
Ja z moją mikro - wiedzą też nie znajduję żadnych przyczyn uzasadniających blokadę owulacji (mój ginekolog zaczyna się zastanawiać, czy nie tkwi to u mnie w głwie, ale bez jaj... były miesiące, że o tym nie myślałam, bo np. egzamin, aowulacji i tak niebyło).
Póki co szukam plusów i przynajmniej tyle dobrego, że te cykle - mniej czy bardziej naturalnie - się skróciły, więc liczba szans na próbowanie, dobieranie leków itp. się zwiększa
Jeszcze nie wiem jak, ale ja w tą ciążę zajdę! (i wtedy to dopiero mnie tu będzie pełno;))
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:Malka powodzenia!
Rucola może tutaj się uda sprawdzić?
http://www.baby2see.com/medical/charts.html#Fetal_Weight_Percentilewyszedł mi 40ty centyl
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021