Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Malka, trzymaam dalej kciuki. Feli za dobrzs u Ciebie w brzuszku
Flowwer, mam nadzieję, że u Ciebie to falszywy alarm, ale dobrze ze jedziesz to sprawdzić. -
nick nieaktualnyWitam się z rana
Bajka bardzo mnie cieszy, że dalej w dwupaku :*
Flo będziemy czekać na wieści :*
Malka kciuki aby nie trzeba było cesarki :*
A ja miałam iść na badanie moczu i krwi, a już siku zrobiłam, pół kawy wypiłam, brawo ja..Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Malka trzymam kciuki za rozwarcie i poród naturalny
Flo dobrze, że pojechałaś bo lepiej sprawdzić co tam łobuziak wymyśliłtrzymam kciuki i czekam na wieści
Lamko ja Tobie też nie pogratulowałam, ale to przez moje roztargnienie bo jak przeczytałam że Dominiś się przywitał to oczy mi się spociły ze wzruszenia i potrzebowałam chwilę by dojść do siebie a później oczywiście zapomnialam
Bajka za chwilę 34tcjaka grzeczna ta Twoja córa
Lunaris idź może do lekarza bo jakoś się zaczynam martwić żebyś sobie klopotu nie narobiła i się nie odwodniła, lepiej dmuchać na zimne :*
Summer w nocy jak nie śpicie to się karmicie czy gadacie ?
Dobrego dnia dla wszystkichmalka, Bajkaaa, Rucola, lamka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Mnie przytrzymało na tronie do 1.30 a potem ból zaczął puszczać i zasnąłem koło 2 więc ta noc w miarę przespana. To nie była jelitowka, mam nietolerancję miodu ale chciałam się jakoś ratować i jedna łyżka wywołała rewolucję. Najgorsze te boleści były, już myślałam że pojadę do szpitala. Dobrze ze przeszło.
Malka mój Franio też był uparty ale to najkochnsze dziecko na świecie! I jak dziś spotkasz się z Felą to zobaczysz że też będzie największym kochaniemmalka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - chciałam powiedzieć, że jesteście najlepsze!
Malka - niezłe gniazdko sobie Fela uwiła w brzuszku, że nie chce jej się wychodzićale miejmy nadzieję, że dziś się zdecyduje.
Nika - pomimo super usypiających właściwości postaraj się jednak nie mylić luteiny dowcipnej z no-spą
W końcu nie wiadomo czy przez jelita odpowiednio zadziała na szyjkę :p
Aga - też zawsze miałam ten problem, jak chciałam iść na badania
Summer - potwierdzam z tą aktywnością brzuszkową! Aluśka kopała najczęściej po 20 i w okolicach 4 i teraz dziwnym trafem wieczorem przed spaniem ma najwięcej energii a nad ranem kręci się i domaga cyca
Rucola - przy obracaniu z boku na bok możesz zacząć sapać jak lokomotywami to już się czasami śmiać z siebie chciało nocami..
A u nas - ciągłe postępy! 2 tygodnie temu Ala zaczęła siadać. Tydzień temu raczkować. A od wczoraj wstaje na nogi! Więc trzeba mieć ją non-stop na oku.
A wczoraj w trakcie kąpieli wyciągnęła niepostrzeżenie korek z wanny i wypuściła wodętrzeba było prysznic uruchomić :p
Tymczasem życzę powodzenia na wizytach i badaniach
I Lunkowej Zuzi znalezienia najlepszego lekarzamalka, Aga9090, StaraczkaNika, Lunaris, Luna1993, Rucola, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, pięknie się Luśka rozwija
to teraz już nie posiedzicie przy niej
Siwulec, jest dużo karmienia jak nie śpi ale przez 3h na cycu chyba by pękłapozostały czas to noszenie lub bujanie na rękach, żeby za bardzo się nke darla
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Summer - na szczęście jeszcze nie biega, więc trochę posiedzieć się da
Zapisałam ją już jakiś czas temu do neurologa, bo tak mi głowę na jedną stronę krzywiła, ale teraz już jej przeszło. I tak myślę, że chyba jednak odwołam.
Tylko jeszcze nurtuje mnie czemu w ciągu dnia, gdy się budzi, to płacze.. jak wstaje po nocy to nie ma tego problemu.
Lunaris - no to nieźle Cię miód załatwił! Ponoć soki z czarnego bzu są świetne na przeziębienia.
Flowwer - daj znać co tam u Was.
-
nick nieaktualnyDzień dobry :* ja z kolei spałam jak dziecko. Nawet na siku nie wstawalam.
Malka ale mały uparciuch z niej, jakby mogła to by chyba wcale nie wyszła :p daj znać jak sytuacja później :* już i tak coraz bliżej
Flower czekamy na wieści, mam nadzieję że to jeszcze nie teraz. Trzymajcie się :*
Moja Zuzia też mnie wczoraj zaskoczyła waga (ja siebie swoją waga również), ma 885gWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:33
Bajkaaa, Rucola, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Myślałam że jestem twarda a pokonała mnie łyżeczka miodu! (pewnie w połączeniu z ciepłym mlekiem). Dobrze że nie dołożyłam do tego zestawu czosnku!
Muszę teraz zjeść śniadanie i pojechać do tych kadr bo mi karzą do pracy wracać
Ala na nogachMamuśka teraz będzie wynoszenie wszystkiego na wyższe piętra he he. Plus jest taki że łatwiej zmęczyć małego odkrywcę
Pochodzi trochę to padnie
Flower mam nadzieję że miałaś spokojną noc.
Bajka świetnie Wam idziebyle do przodu!
Ania to przybij piątkę -Ty nie śpisz przez Emka a ja przez syna. Może im coś podsypać trzeba do herbatki ?Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,troszke udalo mi sie Was nadrobic:) Luna,przykro mi ze lekarz nie mial dobrych wiesci,ale w dzisiejszych czasach medycyna potraei zdzialac cuda,bedzie dobrze:*
Ania,super ze masz juz mezusia w domu:))
Flo,dawaj znac jak sytuacja:))
A u nas bez wiekszych emocji,zaczynamy 8msc,ale to zlecialo:) chyba wezme sie powoli za pranie ciuszkow:)KateHawke, Flowwer, summer86, JustynaG, Jeżowa, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
No to po kolei:
Bajka - gratuluję kolejnego dnia! Pomyśl, kiedy ogarniamy te lody
Flower- mam nadzieję, że Szymek tylko straszy i że Bytom będzie tylko ewentualnym testem drogi do szpitala
Kaczorka- to, że Aluśka robi postępy to naturalne, ale że w dwa tygodnie opanowała tyle rzeczy to już wyzyn. Brawa dla niej!
Malka- ja wiem, że czaiłam się na Twój brzuszek, ale poinformuj Felę, że nic z tego, u mnie owulacji brak, więc Fela może spokojnie przychodzić na światNamierzę sobie kogoś innego
Summer- nie będę za bardzo współczuć pobudek, bo Ania na pewno je wynagradza z nawiązką swoją obecnością :*
Luna- maile poszły dalej, więc jak tylko będę mieć odpowiedź, to będę dawać znać. A póki co się nie martw!
Pilik, Anna Stesia-jak u Was? :*
Rucola i Karma- wczoraj tak się skupiłam na szukaniu lekarzy dla Luny, że zapomniałam Wam pogratulować dobrych wieści. Przepraszam Was bardzo!
Lunaris- pij dużo (już bez miodu!) i odpoczywaj!
Lunaris, Luna1993, Bajkaaa, summer86, Kaczorka, Karma88 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna bardzo mi przykro, że przypuszczenia się potwierdziły
wiem, że nie da się nie przejmować, ale w dzisiejszych czasach najtrudniejsza jest diagnoza, z leczeniem potem sobie radzą i mają wiele możliwości! Wierzę że i dla Twojej córeczki zaplanują wszystko co najlepsze i szybko Jej pomogą
Bajka pięknie Twoja Zosia rośnie! Oby jak najdłużej
Karma cudowne wieści, lekami się nie przejmuj, raz więcej, raz mniej, aż w końcu dzięki nim zdrowy dzieciaczek będzie obok Was
Nika i Lamka, cudownie że czujecie powili ruchy, ja nadal czasami czekam czy się coś w brzuchu ruszy...!
Phappy nie załapałam się na imiona, ale wierze że wybraliście pięknecudownie że Wasze groszki tak pięknie rosną!
Rucola cudownie, że z Lewkiem wszystko w porządku!!
Flo trzymam kciuki żeby u Ciebie tylko straszyło!
Malka mam nadzieję, że poznasz dzisiaj Felę nareszcie!
JuicyB bardzo dziękuje za opinie co do laktatorów! Ja postanowiłam kupić medele maxi swing.
Dzisiaj raczej mnie wypiszą, ale udało mi się wypożyczyć szpitalny laktator, więc do czasu aż swojego nie będę miała, mam czego używać.
A jak przy zakupach - nie ma może któraś niepotrzebnego kodu rabatowego ze smyka? Chętnie przygarnę jakby którejś zalegał. Mam koszyk na 1000zł i aż mi słabo a zamówić wszystko trzeba
U nas jest troszkę lepiej, wczoraj Ninka została rozintubowana koło południa, dzisiaj widziałam Ją chwilkę to nadal maseczka tlenowa wystarcza, więc jest stabilnie, a mam nadzieje, że może i jest coś lepiej. Serce się kraja teraz jeszcze bardziej bo widać jak się denerwuje, jak bezgłośnie płacze, a łzy lecą. Ale jest bardzo dzielna.
Ja walczę o każda krople mleka, dalej tylko krople siary, codziennie więcej, póki co starcza, ale mam nadzieje że produkcja ruszy...Bajkaaa, Karma88, lamka, Amal, summer86, Jeżowa, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Pilik wspaniałe wieści! Znaczy że jest poprawa skoro już zdjęli rurką
Dużo zdrówka dla Ninki a dla Ciebie nawału mleka!
Reset kurcze co z tą owulkąco na to lekarz? ma jakąś wizję?
-
Pilik- brawo dla Ninki za dzielność i fakt, że przeszła znów na własny oddech! A wszystkie łzy jej wynagrodzisz po szpitalu, zobaczysz :*
Na laktację nie pomogę, ale dziewczyny tu rzucały nazwami różnych środków i dobrymi radami, więc albo się powtórzą albo w wolnej chwili musisz cofnąć się w okolice urodzin Ani i Frania (bo chyba te rady były dla Leny i Summer, o ile mnie moja sławetna pamięć nie zawodzi)
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyCześć Kochane, dziękuję za gratulacje. Musiałam chłopakowi wjechać na ambicję, bo od wczoraj co jakiś czas smyra.
Co do luteiny to niestety nie pamiętam działania nasennego.
Lunka jak się czujesz?
Karma, Rucola gratulacje wczorajszych wizyt, cieszę się że z dzieciaczkami wszystko ok.
Flower czekamy na info jak sytuacja.
Malka oby balonik zadziałał!
Lunaris może lipa? Frelcia polecała na przeziębienie.
Resecik tak mi przykro, że nie było jednak tej owulacji.
Kaczorka Alusia to zdolna bestia.
Proszę też o odrobinę kciuka, bo idę dzisiaj zrobić mocz i morfologię.
Olik a Ty dostałaś te wyniki? -
Wypiłam już flaszkę soku z malin i czarnego bzu to może faktycznie dla odmiany spróbuję z lipą. Co mnie nie zabije.... to przyniesie sraczkę
Lecę na kadry! do potem dziewczyny, piszcie dobre wiadomości!Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość