Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. Póki co wygląda to dobrze według gin
Jeszcze zarodka nie ma, ale powinien być na wizycie za tydzień. Wracam do domu, napiszę więcej jak dojadę.
Siwulec, StaraczkaNika, Luna1993, Rucola, Aga9090, pilik, lamka, Achia, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, Flowwer, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Lena21, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
troszkę odespalam. Ale mi się śniło... Ze mała tak wyciągnęła rączkę w stronę brzuszka, że zrobiła mi się wielką gula, I po dotknięciu tej guli mogłam poczuć jej piąstke i policzyć paluszki... Obudziłam się zaplakana ze wzruszenia i długo nie wiedziałam czy mi się to śniło czy nie.. Ale chyba tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:18
-
Pilik , Preparat na laktację to Femaltiker.
Przypomniało mi się, że o to pytałaś -
reset wrote:Rucola -
Wzruszyłam się Twoim postem tak, że się poryczałam w pracy (dobrze, że w u klienta w siedzbie mam swój gabinet to zdążę oko poprawić).
Ja z moją mikro - wiedzą też nie znajduję żadnych przyczyn uzasadniających blokadę owulacji (mój ginekolog zaczyna się zastanawiać, czy nie tkwi to u mnie w głwie, ale bez jaj... były miesiące, że o tym nie myślałam, bo np. egzamin, aowulacji i tak niebyło).
Póki co szukam plusów i przynajmniej tyle dobrego, że te cykle - mniej czy bardziej naturalnie - się skróciły, więc liczba szans na próbowanie, dobieranie leków itp. się zwiększa
Jeszcze nie wiem jak, ale ja w tą ciążę zajdę! (i wtedy to dopiero mnie tu będzie pełno;))#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malka, no to się zaczęło. Jestem z Wami myślami
Pilik, cudownie że z Ninką lepiej. Co do laktacji, jesli odciagasz to polecana jest metoda 7-5-3, czyli po 7 minut kazda piers, nastepnie po 5 i po 3 czyli łącznie 30 minut odciagania. Z preparatów piłam 3 x dziennie Femaltiker (Len polecała), a po wyjsciu do domu dorzuciłam jeszcze herbatkę Lactosal.
Poza tym odżywiaj sie dobrze i dużo pij, nawet ok. 3 litrów płynów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:21
-
nick nieaktualnyPokaże Wam Zuziulka jak pokazuje środkowy palec, tyle w temacie jej stosunku do naszej troski o jej zdrowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04ea77490519.jpgRucola, Amal, pilik, Aga9090, JustynaG, Tosia2323, lamka, Siwulec, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, E_w_c_i_a, Flowwer, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Nadzieja22, Sarna84, Lena21, pawojoszka, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Pokaże Wam Zuziulka jak pokazuje środkowy palec, tyle w temacie jej stosunku do naszej troski o jej zdrowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04ea77490519.jpgLuna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Reset mi bardzo pomogły Dziewczyny na forum, to Flo napisała mi o czymś takim jak ASA (przeciwciała przeciwplemnikowe) i dopiero po zrobieniu tego badania coś zaczęło mi świtac. Nie zgodziłam się na inseminacje i zaczęłam szukac pomocy u immunologoa. Musimy sobie pomagac :*
No ja niby zastanawiałam się, czy w ramach profilaktyki (skoro i tak się nic w temacie ciąży nie dzieje) nie badać wszystkiego po kolei (mutacje, immunologia itp.), ale chyba nie będę się nakręcać i te 2 miesiące dam sobie na działanie z metą i lamettą.
Wiem natomiast, że jeśli trzeba będzie podejść do IVF to wtedy zrobię najpierw szerszą diagnostykę, by wyeliminować potencjalne problemy.
Dobra, kończę Wam tu zawracać głowę. Powiem tylko, że dajecie swoimi przykładami nadzieję i wiarę
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziękuje dziewczyny. Ja z teorii jestem dobrze przeszkolona co do karmienia, z praktyką trudniej. Ale już dzisiaj lepiej, z dwój ściągnięć mam tyle co wczoraj przez cały dzień
Wypisują mnie, bałam się tego strasznie, ale powiem Wam że jestem spokojna... wiem że Ninka ma świetną opiekę, że sytuacja jest stabilna, a nawet więcej bo troszeczkę jest lepiej każdego dnia. Pediatra i doradczyni laktacyjna mnie przekonały, że w domu szybciej zbiorę siły i szybciej pokarm się pojawi. I pewnie racje mają. Będziemy przyjeżdżać do Ninki, a za tydzień jest szansa, że będzie na tyle dobrze, że przyjmą mnie spowrotem. I na to bardzo liczę. Że tak jak Franuś zaskoczył Lenę i szybciutko się pozbierał to i Ninka szybko do siebie dojdzie. Wierze w to bardzo mocno.Rucola, JustynaG, Luna1993, Amal, Lusesita, Karma88, veritaserum, Jeżowa, Aga9090, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Nadzieja22, Sarna84, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pilik, ogromnie z Lewkiem trzymamy kciuki za Ninkę. Najważniejsze, ze jest coraz lepiej. teraz tydzień będzie dla Ciebie wiecznością, ale patrz na Lenę. dała rade a teraz większość dnia spędza na "gapieniu" się na Frania
Zmykaj do domu, wyciskaj z cycuchów ile się da a my umilimy Ci czas oczekiwania :*
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Grunt, że maluchy w szpitalach mają dobrą opiekę. A wy mamuski, walczcie o mleczko i zdrową psychikę, bo ona nas też wzmacnia!
Lamka co badałaś?
Własnie wywaliłam w aptece internetowej 150zł na witaminy, leki itp i organizer na leki 4 pory dnia, bo mam podzialke w dou tylko na rano i wieczor i za duzo zabawy z tym juz mam.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Luna przykro mi, że macie problemy z serduszkiem, ale tak samo jak inne dziewczyny wierzę, że wszystko się pięknie skończy. Jak czytałam to jak od razu zaczęłyście pomagać i szukać lekarzy, to się bardzo wzruszyłam. Dziewczyny jesteście niesamowite.
Malka - trzymam kciuki za super szybki finał długiej ciąży
Pilik - Medela Swing Maxi ma swoje wady, ale ma je każdy laktator niestety. Najsłabszym ogniwem sprzętu są te żółte, miękkie membrany - nie wolno ich wyparzać a i tak potrafią się psuć. Plus jest taki, że polski serwis medeli wymienia całe konektory (czyli membranę plus te dwie plastikowe części, które ją łączą z butelką i lejkeim) bardzo szybko. Można też kupić konektory na amazonie i mieć w domu na wszelki wypadek.
https://www.amazon.com/Medela-Freestyle-Spare-Parts-Kit/dp/B0018LLZXQ/ref=sr_1_17_a_it?ie=UTF8&qid=1530694137&sr=8-17&keywords=medela+connector
Mi się już dwa razy popsuł, ale są laski, które rok używają i jest ok.
Jeśli zauważysz, że któraś strona słabo ssie, to najpierw trzeba się upewnić, że wszystkie części są suche (także końcówka drenu, który łączy silnik z konektorem), jeśli problem będzie nadal mimo, że wszystko suche, to na 99% sprawa konektora. Ale jeśli zareklamujesz w sklepie, to serwis od razu wyśle Ci nowe części.
A i jeszcze super tip od lasek z grupy na FB - laktator można myć tylko 1-2 razy dziennie, jeśli po każdym odciąganiu przetrzesz części ręcznikiem papierowym, włożysz do torebki strunowej i wsadzisz do lodówki
Ja tylko butelki myję za każdym razem, ale mam ich w domu chyba z 10.
Przy noworodku lepiej sterylizować laktator raz dziennie, ale jak skończy miesiąc, to można już raz na 2-3 dni i potem raz na tydzień.
Nie będę już tutaj truć o laktatorach, bo to dla mnie temat rzeka, ale jeśli będziesz mieć jakieś pytania, to dawaj znać na prv:)Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA do nas dzwonił teść, że wpłacił zaliczkę na auto. Cieszę się jak małe dziecko, że bez problemu się pomiescimy z dziećmi i wózkiem
chociaż jakieś dobre informacje
Juicy żebyś Ty widziała jak ja wczoraj płakałam jak mi dziewczyny pomagałyjak bym mogła to bym przytuliła wszystkie po kolei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:58
JuicyB, Rucola, Amal, Jeżowa, reset, Aga9090, Nadzieja22, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Aha i mleka zaraz będzie mnóstwo. Jak już siara poszła, to mleka z każdym odciąganiem będzie coraz więcej. Mi w 3 dobie pojawiła się siara, tego samego dnia odciągnęłam 40ml żółtego soczku z mango, a następnego dnia już regularnie po 60-80ml szło. Tak więc najgorsze za Tobą i lepiej szykuj zamrażalnik na nadwyżki mleka
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Małe to jest wredne
mnie kopie co chwilę. Mąż ile razy próbuje, to zawsze nastaje cisza.. Idzie sobie, małe znowu kopie.. To chyba kara dla niego za to jak się wypowiadał o maluchu dłuuuugi czas.. Mała się obraziła..
Rucola, Karma88, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny