WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Póki co wygląda to dobrze według gin :) Jeszcze zarodka nie ma, ale powinien być na wizycie za tydzień. Wracam do domu, napiszę więcej jak dojadę.

Siwulec, StaraczkaNika, Luna1993, Rucola, Aga9090, pilik, lamka, Achia, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, Flowwer, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Lena21, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) troszkę odespalam. Ale mi się śniło... Ze mała tak wyciągnęła rączkę w stronę brzuszka, że zrobiła mi się wielką gula, I po dotknięciu tej guli mogłam poczuć jej piąstke i policzyć paluszki... Obudziłam się zaplakana ze wzruszenia i długo nie wiedziałam czy mi się to śniło czy nie.. Ale chyba tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:18

km5smg7yt99xz96j.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik , Preparat na laktację to Femaltiker.
    Przypomniało mi się, że o to pytałaś :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Rucola - <3
    Wzruszyłam się Twoim postem tak, że się poryczałam w pracy (dobrze, że w u klienta w siedzbie mam swój gabinet to zdążę oko poprawić ;)).

Ja z moją mikro - wiedzą też nie znajduję żadnych przyczyn uzasadniających blokadę owulacji (mój ginekolog zaczyna się zastanawiać, czy nie tkwi to u mnie w głwie, ale bez jaj... były miesiące, że o tym nie myślałam, bo np. egzamin, aowulacji i tak niebyło).
    Póki co szukam plusów i przynajmniej tyle dobrego, że te cykle - mniej czy bardziej naturalnie - się skróciły, więc liczba szans na próbowanie, dobieranie leków itp. się zwiększa :)
    Jeszcze nie wiem jak, ale ja w tą ciążę zajdę! (i wtedy to dopiero mnie tu będzie pełno;))
    Reset mi bardzo pomogły Dziewczyny na forum, to Flo napisała mi o czymś takim jak ASA (przeciwciała przeciwplemnikowe) i dopiero po zrobieniu tego badania coś zaczęło mi świtac. Nie zgodziłam się na inseminacje i zaczęłam szukac pomocy u immunologoa. Musimy sobie pomagac :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, no to się zaczęło. Jestem z Wami myślami :)

Pilik, cudownie że z Ninką lepiej. Co do laktacji, jesli odciagasz to polecana jest metoda 7-5-3, czyli po 7 minut kazda piers, nastepnie po 5 i po 3 czyli łącznie 30 minut odciagania. Z preparatów piłam 3 x dziennie Femaltiker (Len polecała :)), a po wyjsciu do domu dorzuciłam jeszcze herbatkę Lactosal.

Poza tym odżywiaj sie dobrze i dużo pij, nawet ok. 3 litrów płynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:21

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże Wam Zuziulka jak pokazuje środkowy palec, tyle w temacie jej stosunku do naszej troski o jej zdrowie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04ea77490519.jpg

Rucola, Amal, pilik, Aga9090, JustynaG, Tosia2323, lamka, Siwulec, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, E_w_c_i_a, Flowwer, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Nadzieja22, Sarna84, Lena21, pawojoszka, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Pokaże Wam Zuziulka jak pokazuje środkowy palec, tyle w temacie jej stosunku do naszej troski o jej zdrowie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04ea77490519.jpg
    Charakterna jak mamusia :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Widać że Zuzia nie da sobie w kasze dmuchać i da robię radę w świecie :)

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Reset mi bardzo pomogły Dziewczyny na forum, to Flo napisała mi o czymś takim jak ASA (przeciwciała przeciwplemnikowe) i dopiero po zrobieniu tego badania coś zaczęło mi świtac. Nie zgodziłam się na inseminacje i zaczęłam szukac pomocy u immunologoa. Musimy sobie pomagac :*

No ja niby zastanawiałam się, czy w ramach profilaktyki (skoro i tak się nic w temacie ciąży nie dzieje) nie badać wszystkiego po kolei (mutacje, immunologia itp.), ale chyba nie będę się nakręcać i te 2 miesiące dam sobie na działanie z metą i lamettą.
    Wiem natomiast, że jeśli trzeba będzie podejść do IVF to wtedy zrobię najpierw szerszą diagnostykę, by wyeliminować potencjalne problemy.
    Dobra, kończę Wam tu zawracać głowę. Powiem tylko, że dajecie swoimi przykładami nadzieję i wiarę <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny. Ja z teorii jestem dobrze przeszkolona co do karmienia, z praktyką trudniej. Ale już dzisiaj lepiej, z dwój ściągnięć mam tyle co wczoraj przez cały dzień <3
    Wypisują mnie, bałam się tego strasznie, ale powiem Wam że jestem spokojna... wiem że Ninka ma świetną opiekę, że sytuacja jest stabilna, a nawet więcej bo troszeczkę jest lepiej każdego dnia. Pediatra i doradczyni laktacyjna mnie przekonały, że w domu szybciej zbiorę siły i szybciej pokarm się pojawi. I pewnie racje mają. Będziemy przyjeżdżać do Ninki, a za tydzień jest szansa, że będzie na tyle dobrze, że przyjmą mnie spowrotem. I na to bardzo liczę. Że tak jak Franuś zaskoczył Lenę i szybciutko się pozbierał to i Ninka szybko do siebie dojdzie. Wierze w to bardzo mocno.

Rucola, JustynaG, Luna1993, Amal, Lusesita, Karma88, veritaserum, Jeżowa, Aga9090, Lunaris, Kaczorka, olik321, blue00, Nadzieja22, Sarna84, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cały czas trzymamy kciuki za Ninkę. <3

Luna nastaw się zadaniowo i będzie dobrze :-*

Ja już po pobraniu krwi.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ale te przeciwjajnikowe sobie machnij przy okazji kolejnych badan ;)
    I pisz tu jak najczęściej :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ogromnie z Lewkiem trzymamy kciuki za Ninkę. Najważniejsze, ze jest coraz lepiej. teraz tydzień będzie dla Ciebie wiecznością, ale patrz na Lenę. dała rade a teraz większość dnia spędza na "gapieniu" się na Frania :) Zmykaj do domu, wyciskaj z cycuchów ile się da a my umilimy Ci czas oczekiwania :*

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, że maluchy w szpitalach mają dobrą opiekę. A wy mamuski, walczcie o mleczko i zdrową psychikę, bo ona nas też wzmacnia!

Lamka co badałaś?

Własnie wywaliłam w aptece internetowej 150zł na witaminy, leki itp i organizer na leki 4 pory dnia, bo mam podzialke w dou tylko na rano i wieczor i za duzo zabawy z tym juz mam. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro mi, że macie problemy z serduszkiem, ale tak samo jak inne dziewczyny wierzę, że wszystko się pięknie skończy. Jak czytałam to jak od razu zaczęłyście pomagać i szukać lekarzy, to się bardzo wzruszyłam. Dziewczyny jesteście niesamowite.

Malka - trzymam kciuki za super szybki finał długiej ciąży :)

Pilik - Medela Swing Maxi ma swoje wady, ale ma je każdy laktator niestety. Najsłabszym ogniwem sprzętu są te żółte, miękkie membrany - nie wolno ich wyparzać a i tak potrafią się psuć. Plus jest taki, że polski serwis medeli wymienia całe konektory (czyli membranę plus te dwie plastikowe części, które ją łączą z butelką i lejkeim) bardzo szybko. Można też kupić konektory na amazonie i mieć w domu na wszelki wypadek.
    https://www.amazon.com/Medela-Freestyle-Spare-Parts-Kit/dp/B0018LLZXQ/ref=sr_1_17_a_it?ie=UTF8&qid=1530694137&sr=8-17&keywords=medela+connector
    Mi się już dwa razy popsuł, ale są laski, które rok używają i jest ok.
    Jeśli zauważysz, że któraś strona słabo ssie, to najpierw trzeba się upewnić, że wszystkie części są suche (także końcówka drenu, który łączy silnik z konektorem), jeśli problem będzie nadal mimo, że wszystko suche, to na 99% sprawa konektora. Ale jeśli zareklamujesz w sklepie, to serwis od razu wyśle Ci nowe części.
    A i jeszcze super tip od lasek z grupy na FB - laktator można myć tylko 1-2 razy dziennie, jeśli po każdym odciąganiu przetrzesz części ręcznikiem papierowym, włożysz do torebki strunowej i wsadzisz do lodówki :)
    Ja tylko butelki myję za każdym razem, ale mam ich w domu chyba z 10.
    Przy noworodku lepiej sterylizować laktator raz dziennie, ale jak skończy miesiąc, to można już raz na 2-3 dni i potem raz na tydzień.

Nie będę już tutaj truć o laktatorach, bo to dla mnie temat rzeka, ale jeśli będziesz mieć jakieś pytania, to dawaj znać na prv:)

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas dzwonił teść, że wpłacił zaliczkę na auto. Cieszę się jak małe dziecko, że bez problemu się pomiescimy z dziećmi i wózkiem :) chociaż jakieś dobre informacje

Juicy żebyś Ty widziała jak ja wczoraj płakałam jak mi dziewczyny pomagały :) jak bym mogła to bym przytuliła wszystkie po kolei <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:58

JuicyB, Rucola, Amal, Jeżowa, reset, Aga9090, Nadzieja22, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mleka zaraz będzie mnóstwo. Jak już siara poszła, to mleka z każdym odciąganiem będzie coraz więcej. Mi w 3 dobie pojawiła się siara, tego samego dnia odciągnęłam 40ml żółtego soczku z mango, a następnego dnia już regularnie po 60-80ml szło. Tak więc najgorsze za Tobą i lepiej szykuj zamrażalnik na nadwyżki mleka :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

age.png
  • Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe to jest wredne :) mnie kopie co chwilę. Mąż ile razy próbuje, to zawsze nastaje cisza.. Idzie sobie, małe znowu kopie.. To chyba kara dla niego za to jak się wypowiadał o maluchu dłuuuugi czas.. Mała się obraziła.. :)

Rucola, Karma88, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma morfologię i siku ;-) też się zastanawiam nad zakupem organizera na leki, bo ciężko się połapać.

Luna super, fajnie że macie pomoc od teścia. A jakie auto bierzecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ostatecznie zgodziłam się na marzenie emka mimo, że tutaj Minie i Aga odradzały, też mu się coś od życia należy ;) Zafira opc

lamka lubi tę wiadomość

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ