X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita przykre ale prawdziwe to co piszesz...
    A są kobiety które od spojrzenia zachodzą w ciążę która jest bezproblemowa potem w szpitalu Góra 3 doby i do domu i dziecko bez kolki i taka potem powie o co tyle szumu? Ona cała ciąże była aktywna do samego porodu a potem szybko doszła do formy i figury a te które tak. Ie maja to uzalaja się nad sobą albo to takie pańcie...
    No to mi się ulalo :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kaczorka ciąża ?

Hehe, chyba nie ;) i lepiej nie :p
    Ostatnio takie bóle miałam jak Luśka się rodziła. Może już czas na pierwszą @?

Malka pewnie swój Dzień Niepodległości świętuje ;)

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to ją nieźle rozpuszczasz :P ja mam nadzieje, ze mój już się ulokował na dobre, bo uwielbiam mu dawać mini klapsiory od wczoraj. wcvześniej myślałam ze to główka wystaje, ale główka już siedzi w dole, jest duża, więc niech siedzi :P a ja mam na lewo od pępka dupkowy wulkan a po prawej stronie z boku czuję jak trzepie nóżkami :) w sumie od dawna juz jest ten układ, na urlopie tak się ułożył i siedzi ładnie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita mam takie same przemyślenia. Nikt nie zasługuje na takie problemy, ale my się sporo wycierpiałyśmy już na etapie samych starań :(

A propo spalania to moja golfia pali koło 8 w mieście. To chyba mało jak na takie wiekowe auto ;)

Karma potwierdzam, jak emek mówi że jeździsz jak facet to komplement:) mój mi kiedyś powiedział, że jeżdżę dobrze. Aż mu się głos łamał jak to mówił, chyba nie chciało przejść przez gardło :D

Bajeczko wczoraj ta moja znajoma co tak bezproblemowo zaszla, pisałam kiedyś o niej, to ta co produkuje szybko drugie bo chce chlopaka, pytała jak po wizycie. To jej napisałam. A ona że przecież to niemożliwe żeby było coś nie tak i mi nie uwierzyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 14:54

JustynaG lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia rano była po lewej stronie od pępka a teraz leży po prawej :) a głowa w dół to jest odkąd zaczeli lekarze mówić jak jest dziecko ułożone, co prawda wiercila się z początku ale na wizycie zawsze lądowała głowa w dół hehe i pewnie się okaże że przed końcem fiknie i będzie cc hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, mój mnie nigdy nie pochwalił, ale słyszałam kilka razy jak chwali się znajomym, ze jego żona świetnie jeździ i ze ogólnie ma ze mną dobrze, bo zawiozę, przywiozę, nie gadam ze daleko, że ciemno :P
    W naszym towarzystwie to tylko ja jestem codziennym kierowcą jesli chodzi o kobiety, a wiadomo, to praktyka czyni mistrza. Myślę, ze każdy jest w stanie nauczyć się dobrze jeździć, moze nie każdy ma flow, ale każdy może jeździć poprawnie, pod warunkiem, ze się nie boi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 14:55

Luna1993, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Moja Zosia rano była po lewej stronie od pępka a teraz leży po prawej :) a głowa w dół to jest odkąd zaczeli lekarze mówić jak jest dziecko ułożone, co prawda wiercila się z początku ale na wizycie zawsze lądowała głowa w dół hehe i pewnie się okaże że przed końcem fiknie i będzie cc hehe
    myślę, że nie fiknie ;) oby!!! chyba, ze chcesz cesarkę

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Rukola :) też uważam że mimo małego stażu jeżdżę dobrze. Siebie się nie boję, za to innych kierowców tak

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dokładnie Rukola :) też uważam że mimo małego stażu jeżdżę dobrze. Siebie się nie boję, za to innych kierowców tak
    a to ponoć akurat bardzo dobrze. zasada ograniczonego zaufania przede wszystkim :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Luna, też się zgadzam z Wami. Ja mam prawko od 3 lat i od 1 dnia mając prawo jazdy w ręce wsiadam do auta. Pamiętam jak miałam już prawko 2 tygodnie to po eMka do Wrocławia jechałam (ponad 200km).

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawko ponad 8 lat i też podobno jeżdżę dość dobrze, choć najlepiej mi się jeździ z nawigacją, nie daj bóg, żeby Tarzan mnie nawigował, bo zaraz się kłócimy, że za późno mi mówi kiedy skręcić :-D

Ale taka jest prawda, że dopóki się nie pojeździ po większym mieście, to ciężko w ogóle ocenić swoje umiejętności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:02

Aga9090, Siwulec, Luna1993, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka :D ja nie prowadzę przy emku, bo nie umię wtedy jeździć.. I teksty "a czemu tędy pojechałaś" wrrrr..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    myślę, że nie fiknie ;) oby!!! chyba, ze chcesz cesarkę
    Nie nie :) ja z tych co SN chcą :) i obym urodziła tak jak planuje hehe :)

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Ale taka jest prawda, że dopóki się nie pojeździ po większym mieście, to ciężko w ogóle ocenić swoje umiejętności.
    Dla mnie miasto nie musi być wielkie, ale jeśli są tramwaje to jeżdże 10 razy ostrożniej. No i kwestia czy zna się miasto. Ja po swoim mogę szalec, ale w każdym innym oczy dookoła głowy :)
    A prawko mam 14 lat!!! To jest niemożliwe !!! Własnie sobie z tego zdałam sprawe, z czego na co dzień zaczęłam jeździć po studiach czyli 9ty rok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:11

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nie nie :) ja z tych co SN chcą :) i obym urodziła tak jak planuje hehe :)
    Mi to w sumie obojętne, byleby Lewcio urodził się zdrowy a mnie bolało do zniesienia :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tych co wolą spokojną jazdę, więc z Wami do auta nie wsiadam ! :P Jak nie było Seby to też latałam jak diabeł po drogach, a odkąd się urodził to jakaś taka przestraszona jestem :P w ogóle mam wizje wypadków na każdym kroku, ale walczę z tym :P

też myślimy nad zmianą auta bo mamy małego peugota 208, i wózek ni hu hu tam nie wejdzie :P ale będzie ciąża to i auta się zacznie szukać :D mi to najbardziej podobają się SUV-y wszelkiego rodzaju, ale ponoc w nich wcale nie ma tak dużo miejsca jak wygląda. Rodzice mają Mazdę X5 i duża jest tylko z zewnątrz.

Flower najważniejsze, żeby wytrwać teraz jak najdłużej. Zaciśnij zęby i jakoś zleci te pare tygodni :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jestem w stanie cały dzień siedzieć przy kompie, odświeżać i Wam odpisywać. Przy okazji nie robię nic innego. jesteście jak narkotyk!!!! a ja jestem gnojarzem!!!
    idę robić kaszotto w kapustą i pieczarkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:13

lamka, reset, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo! Mamy upartych chłopaków jak widać... dziewczynom się tak nie spieszy. A tutaj hop już drugi poluje na kolejkę.
    Współczuję leżenia ale Bajka ma rację- sennie jest i nie będziesz nawet wiedziała jaki dzień tygodnia jest.
    A jeszcze z kroplówkami... połowy nie pamiętam do tej pory.
    My mieliśmy 33+1 lądując w szpitalu i nie było 2kg (u mnie naliczyli 1780g a w Opolu 1960g), także masz tutaj przynajmniej więcej spokoju.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, ja już wcześniej zakupiłam sobie i mężowi takie kasetki. https://www.aptekagemini.pl/zzz-pill-box.html Teraz przydają się szczególnie, bo przynajmniej nie gubię się kiedy co brać i z czym. Wieczorem sobie szykuję na następny dzień i jest git :) A tak poza tym, to śliczna córcia <3

Luna, córka mojego kuzyna ma podobne zdjęcie, ale tuż po urodzeniu :D Piękna Zuza <3 Ps. To nasze wymarzone od dawna imię dla córki :) Co do auta, to my też mamy 7 osobowe, renault espace, mąż kupując ponad 1,5 roku temu śmiał się, że teraz to można i bliźniaczy wózek wsadzić :D Ja sobie pojemność auta baaardzo chwalę, aż się boję momentu kupna nowego auta z salonu, bo na taki pojemny nas nie będzie stać, no chyba, że kupimy po prostu kilku latka tego samego modelu.

Kaczorka, ale cudna Aluśka <3

Flower, trzymam kciuki, żeby synek jeszcze trochę poczekał. Dasz radę trochę poleżeć :*

Minie, Ty pożeraczu paliwa :D Przyznaj się, że opychałaś na lewo, a nie takie spalanie :P A mąż mi mówi, że moje 9 litrów diesla latem to dużo, bo on na takim samym aucie 7 litrów ma ;)

Reset lipa, że nie było owulki :( Kurde, oddała bym Ci swoje normalnie...

Hehe Lamka mam tak samo i z mężem, i z nawigacją :D Jutro np pierwszy raz jadę do Łodzi, tylko z mamą do towarzystwa :) Zakopane, morze i inne tereny już zdobyte. Mąż mi zawsze śpi, gdy prowadzę i mam święty spokój, chociaż twierdzi, że jeżdżę bezpiecznie mimo wszystko :P

Malka może już po :)

Jej w ogóle to rano zrobiłam zastrzyk na szybko i taka gula mi się zrobiła i siniak, że mało nie padłam jak zobaczyłam... Jak pokazałam gince, to aż się nogą przeżegnała... A teraz mega boli, oby więcej mi się tak nie zrobiło. Posmarowałam arniką i trochę lepiej, przynajmniej już nie takie twarde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:23

Luna1993, Karma88, Kaczorka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja nie wiem czy kiedykolwiek kupię auto z salonu. Póki co mi strasznie szkoda nawet golfa, bo kupiłam bez żadnej rysy, garazowany 20 lat, a u mnie pod blokiem go poobijali :/ nie mocno ale serce krwawi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:36

Rucola, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ