Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, ja mam auto garażowane w domu, a na mieście lub pod pracą jeszcze nikt nigdy mi nie obił. A niee sorry, raz w poprzednim aucie miałam dwie rysy, obydwie od drzwi stuknięte.
-
O matko, ale naskrobalyscie postów, ledwie dwa dni mnie nie było.
U mnie strasznie gorąco,aż nie ma czym oddychać. Zawsze lubiłam upały, bo mogłam położyć się na lezaczku i łapać promienie,a teraz tylko leżaczek ale w cieniu.
Flo, Kochana dasz radę, tak jak Bajka mówi obyś wytrzymała do 37 tc ❤
Malka, powodzenia ❤
A moje małe szczęście trzeci raz ma dzisiaj czkawke... zazwyczaj miała po drugim śniadaniu i przed kolacją.KateHawke lubi tę wiadomość
-
Jak patrzę na listę z 1 strony to mam ciarki na plecach...
Kiedy te miesiące minęły,nie mam bladego pojęcia.
Ja wizytuje we wtorek ciekawe czy lekarz będzie w stanie określić płeć, ile maleństwo waży i czy może chociaż raz zobaczę buziulke dzieciaczka przed porodem. -
Lunaris wrote:My jedziemy na dłuższy weekend na Roztocze
pt-pon. Trzeba dziecku trochę wakacji zrobić a podobno ma być ciepło.
UWAGA CIUCHOSPAM! całe 33zł szczęścia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64378b95389e.jpg
Lunaris! Ty to potrafisz wyszukać perełki. A ten otulacz... Boski!
Jeżowa , też kiedyś miałam podobne obawy co do prowadzenia auta. Ale okazało się, że to nie jest tak skomplikowane. I nie żałuję, że mam prawko. Jest to bardzo wygodne bo sama mogę zdecydować czy idę gdzieś pieszo, jadę komunikacją czy może autem.
Nie wiem jak teraz stoisz z czasem, ale ja bym nie odwlekała tego na później. Z małym dzieckiem (a potem kolejnym i kolejnym, "skoro to na jednym się nie skończy") będzie Ci ciężej wyrwać się z domu na jazdę.
Achia Skoro ma być upał to jest duża szansa na ciepłą noc. Może nie będzie tak strasznie.
Melevis wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy!
Współczuję Twojemu eMkowi to dysk to strasznie upierdliwa sprawa.
Bajkaa Cieszę się, że wreszcie nie ma bakterii. Nie było potrzeby się martwić!
Kaczorka , jaka ta Twoja Aluśka szczęśliwa. Jestem ciekawa czy to ze względu na krzesełko czy na jedzenie, które pewnie lada moment otrzyma
Flower Współczuję leżenia w szpitalu ale przynajmniej masz najlepszą możliwą opiekę. No i ciąża jest już tak zaawansowana, że nieważne co się będzie działo to Szymek jest bezpieczny.
Przez te lata co mam prawko jeździłam różnymi autami. Na początku koniecznie chciałam coś małego a potem gdy zmieniliśmy silnik na mocniejszy okazało się, że zdecydowanie lepiej się jeździ. Łatwiej wyprzedza (bo manewr trwa krócej). Dlatego nie polecam silników poniżej 1.4
Jednak moja ekonomiczna natura, kupiłaby auto tak jak Rucola - z myślą o spalaniu a nie mocy.
A na drodze trzeba mieć ograniczone zaufanie... Dziś postanowiłam wyprzedzić autobus, który nie miał zatoczki. Auto za mną postanowiło nie tylko wyminąć autobus ale również mnie. Wyprzedzał mnie na przejściu dla pieszych! I tego nie zrozumiem. A co lepsze, za chwilę skręcał i to, że mnie wyprzedził praktycznie niewiele zmieniło (może zaoszczędził 10 sekund).Rucola lubi tę wiadomość
-
Amal wrote:A jak się objawia czkawka u malucha? Czym się różni od kopniaczkow?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
dziewczyny a tu trochę widać moją dupinkę najsłodszą
Potrafi bardziej wypiąć, ale akurat teraz mam robić kaszotto, więc korzystając z okazji gapię się brzuch zamiast gotować ^^
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f76e598d3cc2.jpg
I zauważyłam jeszcze jedną śmieszną rzecz, dziś jestem 31+3 a urodziłam się 31go marca
Wywalcie mnie stąd, proszę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:02
Amal, Flowwer, admiralka, Luna1993, Achia, Nadzieja22, Kingulla, Bajkaaa, lamka, Lusesita, Jeżowa, blue00, Kaczorka, JuicyB, Minie Black, Tosia2323, Sarna84, Lunaris, Lena21, -Mamunia-, Angelika83, Yoselyn82, Emiilka, KateHawke, E_w_c_i_a, pilik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny co do czkawki uwierzcie- na bank rozpoznacie. Tego się nie da nie poczuć. A mnie zawsze denerwuje bo czuję tą czkawkę w pochwie...
I po rozmowach z dziewczynami w szpitalu- to nie tylko moje odczucie 'czkania piczy'. Żadna która opowiadała, nie stwierdziła że to przyjemny objaw
Najgorsze że się z tym nic nie da zrobić i nie ma guzika offBajkaaa, Lusesita, Jeżowa, blue00 lubią tę wiadomość
-
Flo kurcze.
Pozostaje zeby zagryźć i leżeć. Chociaż ja też z tych latających i jakbym miala nie wiadomo ile leżeć to bym jajo zniosła.
Co do prowadzenia auto to może i chwali, ale za to parkować parkuje jak typowa baba.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Mnie to jak gdzies na dole kopnie, to jakby mi prąd na całej długości pochwy przeszedł.. Nie jest to przyjemne, niekomfortowe, czasem troszkę zabili, aż podskocze.. W piątek 23tc dopiero, aż strach co będzie dalej.. Dzisiaj mała chyba na jakichś prochach jedzie albo ma adhd.. No szaleje non stop, ani chwili spokoju..
przynajmniej wiem że ma się dobrze
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, Ania trafiłaś w punkt. A do tego czasem caly brzuch lekko skacze. Nie da się z niczym innym pomylić, ja po 33 tygodniu rozpoznawalam czkawke.
Edit : Amal takie ruchy jak Ty opisujesz czułam dopiero w okolicach 30 tc, wcześniej czułam że się porusza, przekreca, ale bez szału. Teraz to mogę powiedzieć maleństwo daje mi ostro czadu. Szczególnie gdy wpycha główkę w "szyjke?" i odpycha się od żeber.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:13
-
Kurcze,a myslalam ze mam jakies dziwaczne odruchy tam na dole,bo tak mi tam skacze czasami miarowo;) a tu sie okazuje,ze to czkawka:))
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Bajka pisałam, ze ciesze sie ze nie ma bakterii
Flo, jesteście pod dobrą opieką i tylko to się liczy :*
Pisałam też o ruchach, że ja chyba powoli zaczynam je czuć, ale jeszcze nie jestem pewna, czy to rzeczywiście Dzidzia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:21
Rucola, Bajkaaa, Flowwer, Tosia2323, KateHawke lubią tę wiadomość
-
A no i wiadomość dnia - zapisałam się do szkoły rodzenia
Zapisałam się do jakieś na NFZ gdzie jest wymagane uczestnictwo od 21 tygodnia do poroduzobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, no ale może przynajmniej będę miała pretekst by ruszać się z domu nawet na końcu. Zobaczymy
Od 21 do 31 tygodnia zajęcia raz w tygodniu, a od 32 do końca - 2x w tygodniu więc całkiem sporo tych zajęć
Przepraszam za trzecią wiadomość pod rząd, ale coś mi ucinało i nawet po edycji nie chciało wskoczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:22
Amal, Achia, Nadzieja22, JuicyB, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:Dokładnie, Ania trafiłaś w punkt. A do tego czasem caly brzuch lekko skacze. Nie da się z niczym innym pomylić, ja po 33 tygodniu rozpoznawalam czkawke.
Edit : Amal takie ruchy jak Ty opisujesz czułam dopiero w okolicach 30 tc, wcześniej czułam że się porusza, przekreca, ale bez szału. Teraz to mogę powiedzieć maleństwo daje mi ostro czadu. Szczególnie gdy wpycha główkę w "szyjke?" i odpycha się od żeber.
No to nieźle wyprzedzam..aż się boję co będzie dalej
-
Amal wrote:A jak się objawia czkawka u malucha? Czym się różni od kopniaczkow?
A jak wygląda czkawka u Ciebie?
Kopniaczki są mniej regularne. -
nick nieaktualnyadmiralka wrote:A no i wiadomość dnia - zapisałam się do szkoły rodzenia
Zapisałam się do jakieś na NFZ gdzie jest wymagane uczestnictwo od 21 tygodnia do poroduzobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, no ale może przynajmniej będę miała pretekst by ruszać się z domu nawet na końcu. Zobaczymy
Od 21 do 31 tygodnia zajęcia raz w tygodniu, a od 32 do końca - 2x w tygodniu więc całkiem sporo tych zajęć
Przepraszam za trzecią wiadomość pod rząd, ale coś mi ucinało i nawet po edycji nie chciało wskoczyć.1 zajęcia chyba odrobimy bo jedziemy do Poznania się pokazać przed porodem mamusi :p cieszę się,bo to różnie może być od 30tc ( patrząc niestety na doświadczenia dziewczyn które są super dzielne
)
W ogóle chciałabym do końca września mieć wszystko uszykowane. No może do października
Myślicie że to realne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:33
-
Dziewczyny ja też nie umiałam rozpoznać czkawki aż koleżanka z 2 tyg temu na ktg zauważyła czkawke u mnie i od tamtej pory jakoś łatwiej mi to zauważyć hehe ale nie jest jeszcze takie irytujące to
Ja mam w ogóle mało aktywne dziecko więc dodatkowa czkawka jest na tą chwilę ok
Rucola lubi tę wiadomość