X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka napisz proszę nazwę tego krzesełka, bo nie moge odkopac.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja mam auto garażowane w domu, a na mieście lub pod pracą jeszcze nikt nigdy mi nie obił. A niee sorry, raz w poprzednim aucie miałam dwie rysy, obydwie od drzwi stuknięte.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale naskrobalyscie postów, ledwie dwa dni mnie nie było.
    U mnie strasznie gorąco,aż nie ma czym oddychać. Zawsze lubiłam upały, bo mogłam położyć się na lezaczku i łapać promienie,a teraz tylko leżaczek ale w cieniu.

Flo, Kochana dasz radę, tak jak Bajka mówi obyś wytrzymała do 37 tc ❤

Malka, powodzenia ❤

A moje małe szczęście trzeci raz ma dzisiaj czkawke... zazwyczaj miała po drugim śniadaniu i przed kolacją.

KateHawke lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na listę z 1 strony to mam ciarki na plecach...
    Kiedy te miesiące minęły,nie mam bladego pojęcia.
    Ja wizytuje we wtorek ciekawe czy lekarz będzie w stanie określić płeć, ile maleństwo waży i czy może chociaż raz zobaczę buziulke dzieciaczka przed porodem.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    My jedziemy na dłuższy weekend na Roztocze :) pt-pon. Trzeba dziecku trochę wakacji zrobić a podobno ma być ciepło.

UWAGA CIUCHOSPAM! całe 33zł szczęścia :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64378b95389e.jpg

Lunaris! Ty to potrafisz wyszukać perełki. A ten otulacz... Boski!

Jeżowa , też kiedyś miałam podobne obawy co do prowadzenia auta. Ale okazało się, że to nie jest tak skomplikowane. I nie żałuję, że mam prawko. Jest to bardzo wygodne bo sama mogę zdecydować czy idę gdzieś pieszo, jadę komunikacją czy może autem.
    Nie wiem jak teraz stoisz z czasem, ale ja bym nie odwlekała tego na później. Z małym dzieckiem (a potem kolejnym i kolejnym, "skoro to na jednym się nie skończy :P") będzie Ci ciężej wyrwać się z domu na jazdę.

Achia Skoro ma być upał to jest duża szansa na ciepłą noc. Może nie będzie tak strasznie.

Melevis wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy!
    Współczuję Twojemu eMkowi to dysk to strasznie upierdliwa sprawa.

Bajkaa Cieszę się, że wreszcie nie ma bakterii. Nie było potrzeby się martwić!

Kaczorka , jaka ta Twoja Aluśka szczęśliwa. Jestem ciekawa czy to ze względu na krzesełko czy na jedzenie, które pewnie lada moment otrzyma :P

Flower Współczuję leżenia w szpitalu ale przynajmniej masz najlepszą możliwą opiekę. No i ciąża jest już tak zaawansowana, że nieważne co się będzie działo to Szymek jest bezpieczny.

Przez te lata co mam prawko jeździłam różnymi autami. Na początku koniecznie chciałam coś małego a potem gdy zmieniliśmy silnik na mocniejszy okazało się, że zdecydowanie lepiej się jeździ. Łatwiej wyprzedza (bo manewr trwa krócej). Dlatego nie polecam silników poniżej 1.4 :)
    Jednak moja ekonomiczna natura, kupiłaby auto tak jak Rucola - z myślą o spalaniu a nie mocy.
    A na drodze trzeba mieć ograniczone zaufanie... Dziś postanowiłam wyprzedzić autobus, który nie miał zatoczki. Auto za mną postanowiło nie tylko wyminąć autobus ale również mnie. Wyprzedzał mnie na przejściu dla pieszych! I tego nie zrozumiem. A co lepsze, za chwilę skręcał i to, że mnie wyprzedził praktycznie niewiele zmieniło (może zaoszczędził 10 sekund).

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się objawia czkawka u malucha? Czym się różni od kopniaczkow? :)

km5smg7yt99xz96j.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    ja też za bardzo nie wiem, tzn raz wydawało mi się, ze przez kilkanaście sekund czuję rytmiczne ruchy w tym samym miejscu i myślę, ze to mogło być to :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tu trochę widać moją dupinkę najsłodszą :P
    Potrafi bardziej wypiąć, ale akurat teraz mam robić kaszotto, więc korzystając z okazji gapię się brzuch zamiast gotować ^^
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f76e598d3cc2.jpg
    I zauważyłam jeszcze jedną śmieszną rzecz, dziś jestem 31+3 a urodziłam się 31go marca :P
    Wywalcie mnie stąd, proszę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:02

Amal, Flowwer, admiralka, Luna1993, Achia, Nadzieja22, Kingulla, Bajkaaa, lamka, Lusesita, Jeżowa, blue00, Kaczorka, JuicyB, Minie Black, Tosia2323, Sarna84, Lunaris, Lena21, -Mamunia-, Angelika83, Yoselyn82, Emiilka, KateHawke, E_w_c_i_a, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do czkawki uwierzcie- na bank rozpoznacie. Tego się nie da nie poczuć. A mnie zawsze denerwuje bo czuję tą czkawkę w pochwie...
    I po rozmowach z dziewczynami w szpitalu- to nie tylko moje odczucie 'czkania piczy'. Żadna która opowiadała, nie stwierdziła że to przyjemny objaw ;)
    Najgorsze że się z tym nic nie da zrobić i nie ma guzika off ;D

Bajkaaa, Lusesita, Jeżowa, blue00 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo kurcze. :/ Pozostaje zeby zagryźć i leżeć. Chociaż ja też z tych latających i jakbym miala nie wiadomo ile leżeć to bym jajo zniosła. :D

Co do prowadzenia auto to może i chwali, ale za to parkować parkuje jak typowa baba. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to jak gdzies na dole kopnie, to jakby mi prąd na całej długości pochwy przeszedł.. Nie jest to przyjemne, niekomfortowe, czasem troszkę zabili, aż podskocze.. W piątek 23tc dopiero, aż strach co będzie dalej.. Dzisiaj mała chyba na jakichś prochach jedzie albo ma adhd.. No szaleje non stop, ani chwili spokoju.. :) przynajmniej wiem że ma się dobrze :)

Rucola lubi tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Ania trafiłaś w punkt. A do tego czasem caly brzuch lekko skacze. Nie da się z niczym innym pomylić, ja po 33 tygodniu rozpoznawalam czkawke.
    Edit : Amal takie ruchy jak Ty opisujesz czułam dopiero w okolicach 30 tc, wcześniej czułam że się porusza, przekreca, ale bez szału. Teraz to mogę powiedzieć maleństwo daje mi ostro czadu. Szczególnie gdy wpycha główkę w "szyjke?" i odpycha się od żeber.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:13

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,a myslalam ze mam jakies dziwaczne odruchy tam na dole,bo tak mi tam skacze czasami miarowo;) a tu sie okazuje,ze to czkawka:))

JuicyB lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś upał nie z tej ziemi!

Ucieło mi wiadomość, a tyle napisałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:19

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pisałam, ze ciesze sie ze nie ma bakterii :)
    Flo, jesteście pod dobrą opieką i tylko to się liczy :*

Pisałam też o ruchach, że ja chyba powoli zaczynam je czuć, ale jeszcze nie jestem pewna, czy to rzeczywiście Dzidzia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:21

Rucola, Bajkaaa, Flowwer, Tosia2323, KateHawke lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wiadomość dnia - zapisałam się do szkoły rodzenia :)
    Zapisałam się do jakieś na NFZ gdzie jest wymagane uczestnictwo od 21 tygodnia do porodu :P zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, no ale może przynajmniej będę miała pretekst by ruszać się z domu nawet na końcu. Zobaczymy :)
    Od 21 do 31 tygodnia zajęcia raz w tygodniu, a od 32 do końca - 2x w tygodniu więc całkiem sporo tych zajęć :)

Przepraszam za trzecią wiadomość pod rząd, ale coś mi ucinało i nawet po edycji nie chciało wskoczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:22

Amal, Achia, Nadzieja22, JuicyB, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Amal Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Dokładnie, Ania trafiłaś w punkt. A do tego czasem caly brzuch lekko skacze. Nie da się z niczym innym pomylić, ja po 33 tygodniu rozpoznawalam czkawke.
    Edit : Amal takie ruchy jak Ty opisujesz czułam dopiero w okolicach 30 tc, wcześniej czułam że się porusza, przekreca, ale bez szału. Teraz to mogę powiedzieć maleństwo daje mi ostro czadu. Szczególnie gdy wpycha główkę w "szyjke?" i odpycha się od żeber.

No to nieźle wyprzedzam.. :) aż się boję co będzie dalej :)

km5smg7yt99xz96j.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:

A jak wygląda czkawka u Ciebie? :)
    Kopniaczki są mniej regularne.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    A no i wiadomość dnia - zapisałam się do szkoły rodzenia :)
    Zapisałam się do jakieś na NFZ gdzie jest wymagane uczestnictwo od 21 tygodnia do porodu :P zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, no ale może przynajmniej będę miała pretekst by ruszać się z domu nawet na końcu. Zobaczymy :)
    Od 21 do 31 tygodnia zajęcia raz w tygodniu, a od 32 do końca - 2x w tygodniu więc całkiem sporo tych zajęć :)

Przepraszam za trzecią wiadomość pod rząd, ale coś mi ucinało i nawet po edycji nie chciało wskoczyć.
    U nas jest 10tyg - zajęcia raz w tygodniu. Zaczynam 19tc więc do 30tyg się uwinę :) 1 zajęcia chyba odrobimy bo jedziemy do Poznania się pokazać przed porodem mamusi :p cieszę się,bo to różnie może być od 30tc ( patrząc niestety na doświadczenia dziewczyn które są super dzielne :) )
    W ogóle chciałabym do końca września mieć wszystko uszykowane. No może do października
    Myślicie że to realne?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 16:33

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie umiałam rozpoznać czkawki aż koleżanka z 2 tyg temu na ktg zauważyła czkawke u mnie i od tamtej pory jakoś łatwiej mi to zauważyć hehe ale nie jest jeszcze takie irytujące to :)
    Ja mam w ogóle mało aktywne dziecko więc dodatkowa czkawka jest na tą chwilę ok :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ