X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sęk w tym że ona na szczęście się nie pcha na świat to mój organizm ja chce wydać a ona się trzyma brzucha no jej tam wygodnie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka sęk w tym że ona na szczęście się nie pcha na świat to mój organizm ja chce wydać a ona się trzyma brzucha no jej tam wygodnie :)
    I bardzo dobrze się trzyma, Ty ją musisz karmić, to będzie miała więcej siły :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pewnie, nie ma sprawy :-) 70D to z tego co pamiętam z głowy na około 70-75 pod biustem i około 86-88 w biuście, ale to też zależy od kształtu piersi.

Dziewczyny u Was też dzisiaj tak gorąco? Ja z domu się już dzisiaj na pewno nie ruszam, byłam na mieście odebrać okulary i zapisać sunię na sterylizację i myślałam, że zejdę w meczarniach.

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka- niestety tak. w gdansku jak dla mnie- za ciepło! ale ci co przyjechali na openera pewnie się cieszą ;p

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ponoć jest gorąco ale ja tego na szczęście nie odczuwam bo ja w tym moim małym więzieniu mam klime na szczęście :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś- to pewnie rozmiar mi się zgadza, bo jak się mierzyłam ze dwa miesiące temu to pod biustem było coś ok. 71, a w biuście zawrotne 86 cm :P A każdy kalkulator internetowy pokazuje co innego - od 70B, przez C, D aż po 70 DD.
    Potwierdzam, w Krakowie upał straszny. Wychodziłam do sądu w ciągu dnia to aż mnie zaskoczyło, bo w sumie taki gorąc zrobił się dość nagle.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Malka, kciuki!!! Fela ciotki juz czekają:)

Amy, dobrze Cię tu widzieć <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 33 stopnie :-( dobrze, że w mieszkaniu jest zawsze idealnie, nie wiem jak konstruktorzy budynku to zrobili, że latem jest chłodno, a zimą prawie kaloryferów nie włączamy.

Reset to też zależy od marki, żeby ocenić na 100% to musiałabym Cie zobaczyć na żywo w staniku :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:41

reset, summer86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset to też zależy od marki, żeby ocenić na 100% to musiałabym Cie zobaczyć na żywo w staniku :-D

Fiu fiu, widzę, że nasza internetowa znajomość wchodzi na wyższy level ;)

Rucola, Bajkaaa, lamka, summer86, Lusesita, Flowwer, blue00, Minie Black, JustynaG, Phnappy, Sarna84, Jeżowa, Anna Stesia, Lena21, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze do domu. Tylko pobieżnie poczytałam co u Was, dokładniej w domu nadrobie.

Paśnik dołożył jeszcze 5 mg sterydu do obiadku, czyli łącznie mam brać 15mg, bo wyniki nie zachwycają. Jednak mówi, że jest duża szansa na powodzenie i mocno trzyma kciuki. Mam go informować mailowo po każdej wizycie u gina i jeśli będę miała jakiekolwiek pytania, to też mam pisać.

Zjadłam obiad na miejscu, więc tableteczka przyjęta i niech działa :)

reset, Kaczorka, Rucola, Aga9090, Achia, lamka, summer86, Minie Black, Lusesita, Flowwer, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - niech się trzyma jak najdłużej :)

A upał u nas już od wczoraj..

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik nie czuj się pod tym względem wyróżniona, w poprzedniej pracy dotykałam dziennie więcej cycków, niż mój Tarzan przez całe swoje życie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 16:53

reset, Rucola, JustynaG, Phnappy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w moczu mogły pojawić się bakterie i drożdże przez luteinę dopochwową?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Fiu fiu, widzę, że nasza internetowa znajomość wchodzi na wyższy level ;)
    Dobrze że nie oceniamy nadzych M "tam" hahaha

Nadzieja jak fasolka zdrowa genetycznie to z tymi lekami da radę.popatrz na mojego co dopiero miałam transfer a tu chlopina duża i ciśnie się na świat jak szalony.
    Właśnie wypuściła mnie położna nan min z oddziału do maszyny bo jestem głodna a przekasic nie miałam co. Porodówka pusta a położnictwo full i jakie maleństwa tam były <3 ukradkiem oko nacieszyłam ;)

Staraczka zagladasz do nas ?

Bajka serio podziwiam Cię ze tak długo "siedzisz" i bez wiwkszego jończenia. Jesteś prawdziwą Matką Polką.

Nadzieja22, lamka, Rucola, Lusesita, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amal Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. Rano byłam na badaniach. Potem zrobiłam obieg po ciuchach bo mam - 70% zniżki w czwartki. Mam toone rzeczy... W zasadzie już nic dla malucha nie potrzebuje w tym temacie. Zapłaciłam niecałe 80zl a mąż.. Myślałam że się ucieszy ile zaoszczędzilam za tyle rzeczy a on mi zrobił taka przykrość że nawet patrzeć na niego nie mogę :( muszę dojść do siebie i was potem nadrobię..

km5smg7yt99xz96j.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer też podziwiam Bajeczkę za nastawienie :)

Pytanie do mamuś.. czy przy karmieniu piersią na początku też Wam się włączał taki odkurzacz? Ja jestem co 2 godziny głodna i strasznie mnie ciągnie na słodkie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer tez tak mialam, dopiero od ok 2 tygodni unormowalo mi sie to. Potrzebujesz wiecej energii, takze od razu wiadomo ze slodkiego sie chce.
    Ja znowu sie martwie ze Leon malo przybiera, teraz w tydzien 100g pomimo tego ze je co ok 2 godz. a wczesniej po ok 300 przybieral.

summer86 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - chyba głodu nie czułam, ale cały czas mnie suszyło! Bez butelki wody się nie ruszałam nigdzie ;)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chciałam Wam polecić legginsy z decathlonu. Zapisałam się w końcu na siłownię i okazało się, że nie mam spodni żadnych (wszystko ciśnie w brzuch, bo zawsze lubiłam wyższy stan i ścisłe w talii). I wyhaczyłam na wyprzy za 27,99 takie: https://www.decathlon.pl/legginsy-do-jogi-damskie-id_8394005.html
    Normalnie można je sobie podciągnąć na cały brzuszek. Bardzo zadowolona jestem, ciekawe jak z trwałością. Wzięłam S. Jutro idę w końcu na pierwszy pilates i może jakieś cardio po tym. Może w wolnej chwili wrzucę zdjęcie. ;-)

A co do głodu przy karmieniu, to moja przyjaciółka też się skarżyła, że co godzinę praktycznie była głodna na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:46

Rucola lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Summer tez tak mialam, dopiero od ok 2 tygodni unormowalo mi sie to. Potrzebujesz wiecej energii, takze od razu wiadomo ze slodkiego sie chce.
    Ja znowu sie martwie ze Leon malo przybiera, teraz w tydzien 100g pomimo tego ze je co ok 2 godz. a wczesniej po ok 300 przybieral.

A może po prostu Twój synuś będzie należał do dzieci z niższą wagą. Aluśka taka jest.
    Obecnie jej 4-miesięczna kuzynka waży więcej niż ona. A uważam, że Ali niczego nie brakuje :)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ